Scootmobiel Zeewolde

Op zoek naar een goede scootmobiel in Zeewolde? De scootmobiel is een drie- of vierwielige scooter voor mindervaliden of mensen die niet meer zo mobiel zijn (mobiliteitsbeperking). Met deze speciale scooter geniet u van uw zelfstandigheid en kunt u weer doen waar u zin in heeft. Maar welke scootmobiel past bij mij? Scootzorg.nl is er om u te helpen bij het kiezen van het juiste model. Op deze website bekijkt u nuttige keuzetips en belangrijke info over onder andere de WMO (Wet maatschappelijke ondersteuning), de kosten van een goed model, een proefrit maken, de belangrijkste verkeersregels en rijlessen en cursussen.

 • Een scootmobiel is een voertuig met 3 of 4 wielen speciaal voor mensen die slecht ter been zijn.
 • Meest gehoorde voordelen: u kunt gaan en staan waar u wil en het is gemakkelijk te besturen.
 • De prijzen komen neer op bedragen tussen €650,00 en €4.500,00.
 • In enkele gevallen kunt u een scootmobiel (in bruikleen) krijgen via de WMO bij de gemeente Zeewolde (https://www.zeewolde.nl).
 • In deze regio bezoekt u eenvoudig een winkel of showroom waar adviseurs u alles kunnen vertellen over modellen van o.a. RvS van Seenus of Freerider.

Snelkoppelingen: Goedkope scootmobiel kopen | Advies | Tarieven (mei 2024) | PGB en WMO aanvragen bij de gemeente Zeewolde (WMO) | Showrooms bezoeken | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieFlevoland
GemeenteZeewolde
Postcode3894
WMO Beslissingstermijn8-39 weken
Maximale pgb vergoedingen€16 – €19,3 per uur
Populair merkExcel Travelux Infineon 4
Adviespunt in de buurtStichting Welzijn Putten

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Zeewolde

U zoekt naar meer vrijheid middels een scootmobiel. Maar waar moet ik op letten? Er zijn ontzettend veel modellen om uit te kiezen met eigenschappen die volstrekt nieuw zijn. Hoe vind ik de scooter die in lijn is met mijn eisen en wensen? Onze tip: bedenk zelf eerst waarvoor u hem wil gebruiken. Zoek ik een type voor binnen- of buitengebruik, gebruik ik het dagelijks, en is het voor korte of lange afstanden? Op het moment dat u deze vragen beantwoord hebt kan u vervolgstappen zetten voor een goedkope scootmobiel in Zeewolde. Alle belangrijke info leest u online via het aanvragen van een brochure, een thuisdemo of via een adviseur in de winkel.

 • Een kleine opvouwbare scootmobiel schaft u al aan vanaf c.a. €640,00.
 • Een vaste scooter met 3 wielen en 40 km actieradius begint zo rond de €2025,00.
 • Een stevige 4-wieler en een grote accu voor grote afstanden is te koop vanaf €4100.

Aankooptips mei 2024

Zoekt u naar wat extra ondersteuning bij het vinden van de scootmobiel met de beste prijs-kwaliteitverhouding? Ons team wil u graag te woord staan. In de lijst hieronder treft u zaken waar u rekening mee moet houden.

Verschil inklapbare en vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Zeewolde kan probleemloos mee in het vliegtuig of OV en neemt slechts weinig ruimte in huis in. In eerste instantie geschikt voor gebruik in huis en voor korte ritten naar het winkelcentrum. Een vaste scootmobiel is robuuster en steviger, biedt meer comfort en kan veel meer kilometers op 1 accu afleggen. Ideaal als u veel en lang onderweg bent.

Een scootmobiel met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is flexibeler en heeft een zeer gunstige draaicirkel. Hij is eenvoudig te besturen. Dit merkt u bijvoorbeeld bij het boodschappen doen. Ook heeft een scooter met 3 wielen meer beenruimte. De 4-wiel scootmobiel is meer robuust en zal wat veiliger aanvoelen. Dit komt tot uiting in snelle bochten en tijdens het op- en afrijden van een stoep. Een scoot met 4 wielen is vaak wat sneller en geeft een meer comfortabel gevoel.

Welke actieradius heb ik nodig?
De mobielen onderscheiden zich nogal als we inzoomen op de actieradius. Dit is de maximale afstand die u met een accu kunt afleggen. Gaat u hem alleen binnen gebruiken? Of om de boodschappen te doen? Een actieradius van 10 – 15 kilometer zal dan voorzien. Gebruikt u de scooter voor lange ritjes naar het winkelcentrum of komt u graag in de natuur? In die situaties kiest u voor een 97 Ah accu (60 – 65 km).

De maximum snelheid
In de situatie dat u intensief gebruik maakt van uw mobiel, dan wilt u dat uiteraard wel op een prettig tempo kunnen doen. De instap-opvouwbare scootmobielen gaan niet veel sneller dan 8 km per uur. Grote vaste modellen halen makkelijk een snelheid van 20 km/u. Modellen met een grotere accu gaan vaak ook een stuk sneller. Vergeet niet: als u op de stoep rijdt mag u niet harder dan 6 km/uur.

Comfort en extra’s
Als u elke dag lange ritten maakt of als u snel last heeft van nek of rug (bewegingsbeperking) is een ergonomische zithouding van belang. De high-end modellen onderscheiden zich door maximale vering en een verstelbaar stuur/zitting. Ga direct proefrijden in Zeewolde en ervaar zelf de verschillende opties.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat zijn de kosten van een goede scootmobiel?

We hebben uitgelegd wat de onmisbare onderwerpen zijn wanneer u een nieuwe of gebruikte scootmobiel gaat kopen. Nu is het tijd om naar de kosten te kijken. De prijzen hebben te maken met de producent, het vermogen van de accu, de topsnelheid en accessoires zoals een dashboardbeschermer of een beensteun. De gunstigste scoots kunt u al vinden vanaf €500,00, de luxe uitgevoerde modellen kosten al gauw €6.200,00. In deze tabel vind u de richtprijs van een paar types.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Eenvoudig312 km6 km/u€600
Beter315 km10 km/u€1900
Uitstekend455 km15 – 17 km/u€2700
Beste480 km22 km/u€6.500
Tabel met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Zeewolde
scootmobiel-kopen-zeewolde

Scootmobiel aanvragen gemeente Zeewolde via WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) verplicht gemeenten om mensen te helpen die niet alles zelf kunnen. Onder bepaalde voorwaarden kan men via de WMO tijdelijk een scoot toegewezen krijgen (via het uitleenpunt) of een PGB-budget ontvangen. De vervoersvoorzieningen van de WMO bieden vaak uitkomst. Interessant zijn met name een regiotaxi, een rolstoel en daarnaast een eigen scootmobiel. Heeft u een handicap en wilt u thuis blijven wonen en participeren in de maatschappij? Juist nu kunt u een verzoek indienen bij de gemeente Zeewolde. De gemeenten bieden voorzieningen die u kunnen ontlasten.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): vanuit uw gemeente krijgt u een financiële compensatie waarmee u op eigen houtje een mobiel kunt kopen.
 • Steun in natura: u kunt gebruik maken van een leen-scootmobiel. Minpunt is dat u geen inspraak hebt op het type.
 • Voor de scootmobiel uitleen WMO factureert het CAK €19,00 eigen bijdrage p/maand per huishouden.
 • U dient uw aanvraag in bij de WMO-afdeling. Daarna plannen ze een kort gesprek in om te kijken waar u recht op hebt in de gemeente. Daarna zal de gemeente u laten weten of de aanvraag voldoet.
 • Voor extra info of advies kunt u terecht bij WMO-loket gemeente Zeewolde. U kunt even bellen (0365229522), per mail (infowmo@harderwijk.nl), of bezoek het gemeentehuis (Raadhuisplein 1, 3891 ER, Zeewolde). U kunt ook terecht op www.zeewolde.nl voor actuele informatie.
 • Men hanteert een beslissingstermijn van om en nabij 8-39 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Proefrit maken bij winkels en showrooms in de buurt

Om te bepalen welk model bij u past treft u op deze pagina veel bruikbare informatie. Maar onderaan de streep moet u gewoon in het echt ervaren hoe het werkt. Een 100% gratis proefrit zal u veel duidelijk verschaffen. Bij een winkel of showroom kunt u modellen met 3 of 4 wielen uitproberen en kunt u de verkoper of specialist naar specificaties vragen. In de buurt van Zeewolde zijn diverse scootmobiel speciaalzaken actief. Een productspecialist zal u bijstaan bij het kopen van de beste scootmobiel. In de onderstaande tabel bekijkt u direct contactgegevens van bedrijven, showrooms en zorgleveranciers en WMO uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Stichting Welzijn PuttenBrinkstraat 913881 BPPutten
ZuiverzorgGildenstraat 1-A3861 RGNijkerk
Icare l MedipointWethouder Jansenlaan 92-943844 DGHarderwijk
Tabel met showrooms en (zorg)instellingen in de buurt


Uw thuisdemonstratie aanvragen in Zeewolde
Heeft u last van lichamelijke ongemakken en gaat het bezoeken van een showroom niet lukken? Dan komt de aanbieder bij u thuis! Deskundige aanbieders verzorgen thuisdemonstraties door heel Nederland. In de opsomming hierna vergelijkt u een aantal erkende organisaties die bij u thuis kunnen komen.

 • Practicomfort: Een complete eigen serviceorganisatie
 • Mango: Verschillende eigen winkels / showrooms
 • Quingo: Eersteklas service en werkwijze
 • Medipoint: Veel aangesloten uitgiftepunten
 • Welzorg: Ruim aanbod van verschillende topmerken
 • Vegro: Uitstekende garantie en service
 • Totalezorgwinkel.nl: Ruim assortiment (tweedehands) scootmobielen

Populaire uitvoeringen en opties
Hierbij bieden wij een schema met een aantal populaire modellen met daarachter de gemiddelde actieradius, snelheid en verwachte adviesprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Excel Travelux Infineon 440 km15 km/u€ 3.649
Life and mobility Mezzo 335 km15 km/u€ 4.295
Excel Travelux Zoom15 km8 km/u€ 1.216
Molenaar AvantGarde Plus 420 km7 km/u€ 2.390
Tabel met populaire voertuigen mei 2024

FAQ met veelgestelde vragen

Zijn er aanbieders waar ik de scootmobiel kan huren?
Wie tijdelijk iets nodig heeft kan ook een scootmobiel huren in Zeewolde. Dat doet men o.a. via een lokale verhuurmaatschappij of scooterwinkel. Veel gemeenten beschikken ook over een scootmobielpool. Gratis, of tegen een kleine vergoeding neemt u voor enkele uren een scoot in bruikleen. Denkt u de mobiel voor langere periode nodig te hebben? Dan is het raadzaam om te kiezen voor een eigen exemplaar en/of te kijken naar lease-mogelijkheden.

Heb ik een onderhoudscontract nodig?
Leveranciers (leveranciers van medische hulpmiddelen in Zeewolde) geven minimaal 2 jaar garantie op uw scoot. Bij veel aanbieders is het mogelijk dit te verlengen (tot wel 10 jaar). Steeds meer fabrikanten hanteren een speciale omruilgarantie. Op deze manier kunt u rustig een model uitproberen. Gedegen onderhoud is tegen noodzakelijk. Hiervoor kan u ervoor kiezen om meteen een onderhoudscontract te nemen. We spreken dan over een goed APK waarbij alle veiligheidsaspecten worden nagelopen. Daarbij kijkt de specialist naar o.a. bandenprofiel en het accuvermogen.

Is een tweedehands model geschikt?
Het aantal scootmobielen in Nederland neemt flink toe. Er is dan ook steeds meer aanbod van tweedehands scoots. Een reden waarom veel mensen kiezen voor een occasion is de investering (kosten): ook met beperkte financiële middelen is een goede scoot binnen handbereik. Evenzeer kunt u de mobiel meteen in gebruik nemen, er is geen levertijd. Wat minder is zijn een krasje, deukje of andere kleine gebruikssporen. Ook kan de actieradius flink verslechterd zijn. Steek wat tijd in een goede proefrit om de kracht van de accu te meten. Er zijn genoeg digitale platformen zoals uwzorgshop.nl waar u een gebruikt model kunt aanschaffen.

Is het halen van een rijbewijs verplicht?
Als u met een scootmobiel rijdt hebt u te maken met wet- en regelgeving zoals die geldt voor gehandicaptenvoertuigen. U kunt zonder rijbewijs of bromfietscertificaat de weg op. Informeer zeker eens naar de mogelijkheden voor rijvaardigheidscursussen en theorielessen. Tijdens deze scootmobieltraining in Zeewolde komen thema’s aan bod als de huidige verkeersregels en en kunt u uw behendigheid ontwikkelen. De regels in het verkeer zijn niet complex: de scoot mag zich begeven op het voetpad, fietspad en de rijbaan. Dit geldt zowel binnen als buiten de bebouwde kom. Houd zoveel mogelijk rechts zodat anderen u kunnen inhalen en zorg dat u goed zichtbaar bent. Vermijd altijd regionale wegen en snelwegen.

Moet ik een scootmobiel verzekering afsluiten?
Een scootmobiel is volgens de wet een motorrijtuig. Een verzekering is altijd verplicht(zowel tijdens momenten dat u op de openbare weg rijdt, maar ook als u de scoot hoofdzakelijk binnenshuis gebruikt). Ook al rijdt een scoot niet zo snel, kan er toch altijd wat gebeuren. De normale aansprakelijkheidsverzekering (AVP) dekt deze schade niet. Gaat u onverzekerd de weg op? Dan kunt u daar een boete voor krijgen. De kosten moet u dan volledig zelfstandig betalen. Er zijn 2 opties: All-risk en WA. De uitgebreide all-risk verzekering dekt alle schade (ook aan uw voertuig). Een verzekering met WA dekking start v.a. €5,20 per maand. Een verzekerde scooter heeft een verzekeringsplaatje of sticker aan de achterkant.

Is het beter om te kiezen voor een rollator of rolstoel?
Mensen met fysieke problemen overwegen naast een scootmobiel vaak ook een rollator of rolstoel. Het toepassen van fysieke hulpmiddelen is noodzakelijk om langer zelfstandig thuis te kunnen wonen. Zo’n elektrische rolstoel of rollator volstaat bij de wat kortere afstanden. Of voor de moment dat u net wat extra ondersteuning nodig heeft. De opvouwbare scootmobiel kan meer ondersteuning bieden en is erg handig wanneer u langer zelfstandig thuis wilt wonen. Komt u er niet uit? Ga dan in gesprek met een zorgleverancier of de regionale zorgwinkel Zeewolde.

Wat is precies een scootmobielclub?
Trekt u graag op met gelijkgestemden en vind u het leuk om er uit te trekken? Wordt dan lid van een plaatselijk scootmobielvereniging. In veel regio’s in Nederland (uiteraard ook in de provincie Flevoland) zijn dergelijke clubs te vinden. Voorkom dat u vereenzaamt en ervaar het plezier van rijden in de wijken: Centrum.

Plaats een reactie