Scootmobiel Nijkerk

Bent u op zoek naar een goede scootmobiel in Nijkerk? De scootmobiel is een vervoersmiddel dat rijdt op elektriciteit speciaal voor mensen die slecht ter been zijn (mobiliteitsbeperking). Door gebruik te maken van een drie- of vierwielige scooter geniet u van de vrijheid en kunt u bijvoorbeeld eenvoudig naar de winkel. Maar wat is nu een goede scootmobiel voor mij? Scootzorg biedt een adviserende rol bij de aanschaf van uw (eerste) mobiel. Op deze website vind u een handig keuzeadvies en aanvullende info over o.a. WMO, de huidige prijzen, winkels in de buurt, de verschillende regels en de voor- en nadelen van een occasion.

 • Een scootmobiel is een scooter met elektrische aandrijving speciaal voor mensen die niet goed ter been zijn.
 • De meest genoemde voordelen: u kunt gaan en staan waar u wil en het is een bijzonder veilig en comfortabel hulpmiddel.
 • De kosten wisselen sterk tussen €700,00 oplopend tot 5.750,00.
 • Mogelijk kunt u zelfs een scootmobiel toegewezen krijgen via de WMO bij de gemeente Nijkerk (https://www.nijkerk.eu).
 • In uw regio maakt u snel een eenvoudig een afspraak bij een winkel of showroom (of dealer) van bekende merken als Pride en Caremart.

Onderwerpen: Goedkope scootmobiel kopen | Aankooptips | Tarieven (juni 2024) | Een scootmobiel regelen via de gemeente Nijkerk (WMO) | Showrooms en advies aan huis | Veelgestelde vragen

ProvincieGelderland
GemeenteNijkerk
Postcode3861
WMO Beslissingstermijn8 weken
PGB tarieven€13,50 – €18,00 per uur
Populair merkPride Victory 43900
Regionaal adviespuntZuiverzorg

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Nijkerk

U wilt weer veilig op weg met een scootmobiel. Alleen, wat zijn belangrijke aspecten? Er is tegenwoordig een gigantisch aanbod met allerlei opties en extra’s die u misschien helemaal niet kent. Hoe vind ik een product dat past bijmijn profiel? Advies: ga eerst na wat u eigenlijk zoekt. Gebruik ik de scooter vooral binnen of buiten, ga ik ‘m iedere dag gebruiken, en hoeveel KM verwacht ik te maken? Zodra u hierover meer inzicht heeft verkregen kunt u veel beter zoeken naar een goedkope scootmobiel in Nijkerk. De meeste informatie is online beschikbaar d.m.v. een uitgebreide brochure, een demo aan huis of via de expert in de winkel.

 • Een instap opvouwbare scootmobiel is er al vanaf €810,00.
 • Een vast model met drie wielen en 30 – 40 km actieradius is er al vanaf €2475,00.
 • Een model met 4 stevige wielen met een comfortabele zit vind u al vanaf €3650.

Aankooptips juni 2024

Kunt u wat hulp gebruiken bij het kiezen van de meest ideale scootmobiel? Onze experts adviseren u graag. In het volgende gedeelte achterhaalt u de belangrijkste punten waar de scooters verschillen.

Inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Nijkerk is zonder moeite mee te nemen in de tram, bus of trein en neemt niet al te veel ruimte in beslag. Een erg handzaam model voor binnen en voor kleine ritjes buitenshuis. Een vaste scootmobiel is stabieler, voelt veiliger, is comfortabeler en heeft een grote accu. Uitermate geschikt voor veelvuldig gebruik.

3- of 4-wiel scootmobiel
Een 3-wiel scootmobiel stuurt licht en heeft een kleinere draaicirkel. Hij is eenvoudig te besturen. Dit is handig in kleine ruimtes. Evenzeer heeft u bij 3 wielen veel meer ruimte om uw benen neer te zetten. Een 4-wiel scootmobiel is robuuster wat zorgt voor een veilige rijervaring. Deze stabiliteit komt vooral tot uiting als u een bocht doorrijdt en tijdens het op- en afrijden van een stoep. Een scoot met 4 wielen biedt meer snelheid en heeft meer comfort tijdens het rijden.

Welke actieradius heb ik nodig?
De producten verschillen fors wanneer we kijken naar actieradius. Daarmee bedoeld met de max. afstand die gereden kan worden op 1 volle accu. Gaat u vooral in/rondom huis rijden? Of rijdt u regelmatig ook korte afstanden (enkele minuten)? Een 12 Ah accu (10 – 12 km) is dan afdoende. Gebruikt u de scooter voor lange ritjes naar omliggende dorpen of komt u graag in de natuur? Kijk dan naar modellen met een bereik van tenminste 50 km.

Topsnelheid
Zodra u dagelijks veel onderweg bent, dan moet de snelheid wel een beetje acceptabel zijn. Eenvoudige opvouwbare scootmobielen gaan maximaal 10 kilometer per uur.Robuuste vaste modellen kunnen snelheden behalen van wel 27 km/uur. Scoots met een grote accu hebben vaak ook meer vermogen / topsnelheid. Regel: als u op het trottoir rijdt mag u niet harder dan 6 km/uur.

Extra comfort
Als u vaak lange ritten maakt of als u last heeft van uw rug (bewegingsbeperking) is het belangrijk dat u goed zit. De high-end modellen hebben een uitgebreide vering en een verstelbare stoel/stuurkolom. Doe een aanvraag voor een proefrit in Nijkerk en probeer alle luxe opties zelf uit.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Hoeveel kost een scootmobiel?

U weet nu wat belangrijke aspecten zijn bij het kopen van een scootmobiel. Hierna kijken we specifiek naar de kosten. De tarieven hebben te maken met de producent, de capaciteit van de accu, de maximale snelheid en extra’s zoals een dashboardbeschermer en een beenhoes. De gunstigste modellen zijn er al vanaf €520,00, en de meest luxe scooters kosten al snel €7.400,00. In de onderstaande tabel treft u de huidige prijs van veel verkochte modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Budget38 km6,5 km/u€650
Standaard315 km10 km/u€2000
Goed450 km15 km/u€3100
Eerste klas470 km20 km/u€9.500
Tabel met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Nijkerk
scootmobiel-kopen-nijkerk

Scootmobiel aanvragen gemeente Nijkerk via WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) stelt gemeenten verplicht om ondersteuning te bieden aan inwoners die hulp nodig hebben. Mogelijk kunt u via deze WMO een scoot voor korte tijd lenen via het uitleenpunt of krijgt u via het PGB een budget vanuit de gemeente. De WMO heeft speciale vervoersvoorzieningen. Hierbij kan u denken aan een elektrische rolstoel, taxi maar zeker ook een scootmobiel. Bent u chronisch ziek en wilt u graag in uw huis blijven wonen en participeren in de maatschappij? Op dat moment kunt u een aanvraag doen bij de gemeente Nijkerk. Uw gemeente heeft daarvoor verschillende opties.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): vanuit de gemeente ontvangt u een bedrag waarmee u zelf een scoot kunt aanschaffen.
 • Zorg in natura: u krijgt een scootmobiel in bruikleen van de gemeente. Houd er rekening mee dat dit type mogelijk niet aansluit op uw wensen.
 • Op het moment dat u kiest voor scootmobiel uitleen via het WMO betaalt u per 3 maanden een eigen bijdrage van €57.
 • U kunt zich aanmelden bij de WMO specialist van de gemeente. Een paar weken later komt de WMO-consulent langs om te kijken wat uw individuele zorgvraag is. Na een aantal weken weet u op welke manier de gemeente u tegemoetkomt.
 • Ondertussen kunt u altijd informeren bij WMO-loket gemeente Nijkerk. Hiervoor kunt u ook even bellen (14033), men kan een mailtje sturen (loketmo@nijkerk.eu), of kom naar het gemeentehuis (Kolkstraat 27, 3861 AK, Nijkerk). Bezoek ook www.nijkerk.eu voor meer info.
 • De beslissingstermijn ligt hier ongeveer op 8 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Probeer het uit tijdens een testrit in een showroom of winkel

Om te bepalen welk model bij u past vindt u op deze website veel bruikbare informatie. Toch moet u gewoon in het echt ervaren hoe het werkt. Een gratis proefrit maken biedt in dat geval uitkomst. Op dat moment mag u verschillende modellen uitvoerig uitproberen en kunt u de verkoper of specialist naar specificaties vragen. In de buurt van Nijkerk kunt u langsgaan bij verschillende speciaalzaken en winkels. Een betrouwbare expert zal u bijstaan bij het aanschaffen van de beste scootmobiel. In de volgende opsomming vind u de adresgegevens van showrooms, winkels en zorginstellingen + WMO-uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
ZuiverzorgGildenstraat 1-A3861 RGNijkerk
Icare l MedipointWethouder Jansenlaan 92-943844 DGHarderwijk
Icare l MedipointP.C. Hooftplein 36-373842 HCHarderwijk
Tabel met zorgaanbieders en showrooms in de regio


Uw thuisdemonstratie aanvragen in Nijkerk
Heeft u geen vervoer en kan u niet naar de winkel toe? Gelukkig kan het ook bij u thuis. Een aantal leveranciers bieden een extra service: de thuisdemonstratie. In onderstaand schema doorzoekt u de beste winkels die voor u een thuisdemo kunnen geven.

 • Practicomfort: Service aan huis door eigen monteurs
 • Mango: Tientallen scootmobielen
 • Quingo: De veilige, wendbare en comfortabele scootmobiel
 • Medipoint: Eigen huismerk Travixx
 • Welzorg: U kunt uw PGB-budget hier besteden
 • Vegro: Altijd uit voorraad leverbaar
 • Totalezorgwinkel.nl: Mogelijkheid tot huren of leasen

Overzicht met populaire scoots
Hieronder vindt u een opsomming met populaire merken + modellen met daarbij details zoals actieradius, de hoogst haalbare snelheid en een gemiddelde prijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Pride Victory 4390040 km15 km/u€ 2.799
Life and mobility Mezzo40 km15 km/u€ 4.395
Invacare Colibri12 km8 km/u€ 1.095
Shoprider GK924 km6 km/u€ 1.595
Overzicht met populaire scoots juni 2024

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Is het een optie om de scootmobiel te huren?
Voor tijdelijk gebruik kunt u ook een scootmobiel huren in Nijkerk. Dat kan bijvoorbeeld bij bijvoorbeeld Medipoint, Vegro of een andere zorgwinkel. Steeds meer gemeenten zetten nu ook in op de scootmobielpool. Voor een klein bedrag neemt u voor enkele uren een scoot in bruikleen. Wilt u structureel gebruik maken van een scootmobiel? Voor deze mensen is het verstandig om eens een showroom te bezoeken of een voertuig te leasen.

Hoe zit het met onderhoud en garantie?
Fabrikanten (leveranciers van medische hulpmiddelen in Nijkerk) werken met een standaard garantie van 2 jaar. Steeds vaker kan men deze garantie uitbreiden tot langere periodes. Steeds meer aanbieders van scootmobielen hanteren een speciale omruilgarantie. Juist daardoor kan u gerust een bepaald model uittesten. De scootmobiel in onderhoud brengen is tegen noodzakelijk. Vandaar raden wij aan om een onderhoudscontract te kiezen. Deze APK doet u jaarlijks en voorkomt dat er veiligheidsproblemen ontstaan. Daarbij kijkt de specialist naar o.a. afstelling spiegels en de accuprestaties.

Hoe betrouwbaar is een tweedehands model?
Er zijn tegenwoordig veel mensen die rijden op een scootmobiel. Het gevolg is dat er ook steeds meer tweedehands modellen zijn. Een belangrijk voordeel van een occasion is de lage prijs: ook met een klein budget heeft u een zeer kwalitatief model. Verder kunt u de mobiel direct meenemen, geen levertijd. Mindere punten zijn een krasje, deukje of andere kleine gebruikssporen. Het kan ook zijn dat de accu minder presteert. Steek wat tijd in een goede proefrit om te zien hoe de conditie is. Er zijn genoeg digitale platformen zoals zorgdiscounter.com waar veel gebruikte modellen te koop worden aangeboden.

Welk rijbewijs heb ik nodig?
Als u met een scootmobiel rijdt valt u onder dezelfde wetgeving als de gehandicaptenvoertuigen. Een rijbewijs of bromfietscertificaat is niet verplicht. U bent vrij om te gaan naar rijvaardigheidscursussen, praktijklessen en theorie. In professionele scootmobieltrainingen in Nijkerk legt u de basis voor onder andere anticiperen op het verkeer en het juist bedienen van de scoot. Het uitgangspunt van de regels in het verkeer zijn: als bestuurder mag u rijden op het voetpad, fietspad en de rijbaan. Dit geldt zowel binnen als buiten de bebouwde kom. Houd zoveel mogelijk rechts zodat anderen u kunnen inhalen en draag bij voorkeur een veiligheidshesje. U mag niet rijden op autowegen en snelwegen.

Is het verplicht om de scootmobiel te verzekeren?
De scootmobiel wordt gezien als motorrijtuig. Het verzekeren hiervan is altijd verplicht (zowel voor het geval dat u op de openbare weg gaat rijden, als ook de momenten dat u binnen rijdt). Ook al rijdt u heel veilig, een ongeluk zit in een klein hoekje. Dergelijke schades vallen niet onder de AVP (aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren). Rijdt u rond zonder verzekering? Dan kunt u daar een boete voor krijgen. Eventuele schade wordt dan niet verzekerd. Er wordt onderscheid gemaakt tussen WA en All-risk polissen. Een all-risk verzekering vergoedt schade bij anderen, maar ook bij uzelf. Een verzekering met WA dekking start v.a. €3,65 per maand. Een verzekerde mobiel is te herkennen aan het verzekeringsplaatje.

Wanneer kiezen voor een rollator of rolstoel?
Sommigen mensen hebben de optie om te kiezen voor een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het aanvragen van betrouwbare hulpmiddelen is belangrijk om veilig te kunnen bewegen. Zo’n elektrische rolstoel of rollator volstaat bij de wat kortere afstanden. Of wanneer u kleine stukken nog wel loopt. De opvouwbare scootmobiel kan veel meer aan en kunt u bovendien meenemen in de auto. Is het nog niet duidelijk? Bespreek dit dan met een zorgaanbieder of de plaatselijke zorgwinkel Nijkerk.

Hoe word ik lid van een scootmobielclub?
Trekt u graag op met gelijkgestemden en vindt u het heerlijk om rond te cruisen? Word lid van een scootmobielvereniging voor nog meer rijplezier. Door heel Nederland (juist ook in de provincie Gelderland) zijn dergelijke clubs te vinden. Gezellig samen naar buiten en maak een tocht door wijken als: Nijkerk, ’t Woud, Nijkerkerveen, Verspreide huizen Nijkerk, Hoevelaken.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie