Scootmobiel Amersfoort

Zoekt u een goede scootmobiel in Amersfoort? Een scootmobiel is een elektrisch aangedreven voertuig en is zeer geschikt voor mindervaliden (mobiliteitsbeperking). Met deze handige scooter kunt u zich comfortabel bewegen en kunt u er weer zorgeloos op uit trekken. Welke scootmobiel past bij mijn wensen? Onze vergelijker biedt praktische info bij het maken van de juiste keuze. Op deze webpagina kunt u aan de slag met tips voor het kiezen van het juiste model en extra info over onderwerpen zoals WMO en PGB, de kosten van een goed model, het aanvragen van een thuisdemonstratie, de belangrijkste verkeersregels en scootmobieltraining.

 • Een scootmobiel is een zeer handig vervoersmiddel voor mindervaliden of mensen die niet meer zo mobiel zijn.
 • Voordelen: meer onafhankelijk en het is een erg veilig vervoermiddel.
 • De onkosten wisselen sterk tussen €500,00 en wel €5.750,00.
 • Onder bepaalde voorwaarden krijgt u een model toegewezen via de WMO bij de gemeente Amersfoort (https://www.amersfoort.nl).
 • In de omgeving zijn er verschillende winkels en showrooms (of dealer) van bekende merken als Shoprider en Caremart.

Informatie: Goedkope scootmobiel kopen | Extra hulp bij het kiezen | Geschatte kosten | Een scootmobiel in bruikleen via de gemeente Amersfoort (WMO) | Regionale winkels | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieUtrecht
GemeenteAmersfoort
Postcode3817
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Maximale pgb vergoedingen€17,50 – €22,00 per uur
Aantrekkelijke scootmobielExcel Excite 3
Adviespunt in de buurtMedipoint Amersfoort

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Amersfoort

U wilt een scootmobiel aanschaffen. Op welke producteigenschappen moet u letten? Er is een enorm assortiment met allerlei opties en eigenschappen. Hoe vind ik een model dat aansluit op mijn situatie? Advies: bedenk eens hoe u het wilt gebruiken. Wil ik een scooter voor binnen of buiten, hoe vaak gebruik ik het, en is het voor korte of lange afstanden? Zodra u dit helder hebt kunt u veel beter zoeken naar een goedkope scootmobiel in Amersfoort. Dit kan online door middel van een brochure, een speciale thuisdemonstratie of via adviseurs in de showroom.

 • Een simpele opvouwbare scootmobiel vindt u al vanaf €560,00.
 • Een vaste scooter met 3 wielen en een bereik van 35 km begint zo rond de €2075,00.
 • Een sterk 4 wielen model en een grote accu voor grote afstanden schaft u al aan vanaf c.a. €4100.

Hulp bij uw keuze april 2024

Wilt u wat meer inhoudelijke details voor het zoeken van de beste scootmobiel? Lees dan zeker even verder. Onderstaand omschrijven wij belangrijke aspecten voor het aankoopproces.

Inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Amersfoort kunt u eenvoudig meenemen in het openbaar vervoer en neemt slechts weinig ruimte in huis in. Praktisch voor gebruik in huis en voor korte ritten naar het winkelcentrum. De vaste scootmobiel is robuust, heeft extra comfortvoorzieningen en kan langer en harder rijden. Geschikt voor langere reizen.

Een mobiel met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel stuurt licht en heeft een zeer gunstige draaicirkel. Hij is eenvoudig te besturen. Dit komt vooral van pas in kleine ruimtes. Tevens heeft u bij 3 wielen veel meer ruimte om uw benen neer te zetten. De 4-wiel scootmobiel is stabieler en geeft u een veilige rijervaring. Dit is merkbaar als u een bocht doorrijdt of als u een stoep op- of afrijdt. Een model met 4 wielen is vaak wat sneller en biedt meer comfort.

Welke minimale actieradius moet ik hebben?
De scoots wisselen enorm op het gebied van actieradius. Daarmee bedoeld met de max. afstand die gereden kan worden op 1 volle accu. Zoekt u iets voor uitsluitend binnen? Of voor hele korte ritjes buitenshuis? Een bereik van 15 kilometer is ruim voldoende. Denk u eraan veel te gaan rijden naar het centrum of om lekker uit te waaien? Kijk dan naar modellen met een bereik van tenminste 50 km.

Minimale snelheid
Zodra u de scoot veel gaat gebruiken, dan moet de snelheid wel een beetje acceptabel zijn. Eenvoudige opvouwbare scootmobielen gaan niet veel sneller dan 8 km per uur. Robuuste vaste modellen halen een veelvoud daarvan (tussen de 20 en 30 km/u). Modellen met een hoge actieradius hebben vaak ook meer vermogen / topsnelheid. Goed om te weten: op het trottoir mag u niet harder dan 6 km/uur.

Comfort
Tijdens het rijden van een rit en ook als u snel last heeft van uw rug of nek (bewegingsbeperking) is een comfortabele zitting essentieel. Duurdere modellen bieden een goede vering en een luxe zitting. Boek een proefrit in Amersfoort en laat u uitgebreid voorlichten.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Hoeveel kost een scootmobiel?

Na het lezen van bovenstaande info weet u op welke zaken u moet letten als u een scootmobiel gaat uitkiezen. Nu gaan we wat dieper in op de gemiddelde kosten. De tarieven hangen af van de producent, de accucapaciteit, de gemiddelde snelheid en aanvullende opties zoals een achteruitrijcamera of een kruk- en stokhouder. De voordeligste voertuigen beginnen bij €500,00, de meest luxe modellen met alle opties gaan al gauw richting de €6.700,00. In deze tabel vind u de huidige prijs van de meest gekozen modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Simpel312 km8,5 km/u€700
Gemiddeld315 km12 km/u€1600
Goed460 km17 km/u€3700
Beste480 km20 – 22 km/u€9.500
Overzicht met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Amersfoort
scootmobiel-kopen-amersfoort

Scootmobiel aanvragen gemeente Amersfoort via de WMO

De WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) stelt gemeenten verplicht om mensen te helpen om langer thuis te blijven wonen en deel te nemen aan de samenleving. In sommige situaties kunt u d.m.v. de WMO een scoot tijdelijk in gebruik nemen via het uitleenpunt of een PGB-budget toegewezen krijgen. Vervoersvoorzieningen binnen de WMO zijn er in verschillende vormen. Voorbeelden hiervan zijn een rolstoel, regiotaxi en daarnaast een eigen scootmobiel. Bent u ziek maar wilt u wel graag in uw eigen huis blijven wonen en participeren in de maatschappij? Juist nu kunt u aankloppen bij de gemeente Amersfoort. Er zijn meerdere voorzieningen die de gemeente u kan bieden.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): dit is een vast budget wat u mag inzetten en waarmee u zelf een scoot kunt aanschaffen.
 • Zorg in natura: de gemeente geeft u een exemplaar in bruikleen. Bedenk wel dat er geen tot weinig keuzemogelijkheid is.
 • Voor het lenen van een scootmobiel via de WMO betaalt u per 3 maanden een eigen bijdrage van €57.
 • Aanmelden kan bij uw WMO adviseur. Hierna komt de WMO-consulent langs om te kijken wat uw individuele zorgvraag is. Na een aantal weken komt de gemeente met een voorstel.
 • Voor extra info of advies kunt u terecht bij WMO-loket gemeente Amersfoort. Bij vragen kunt u bellen (14033), per mail (toegankelijk@amersfoort.nl), of maak een afspraak bij het gemeentehuis (Stadhuisplein 1, 3811 LM, Amersfoort). Ga ook eens naar www.amersfoort.nl voor actuele informatie.
 • De beslissingstermijn ligt hier ongeveer op 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Adressen van winkels voor een gratis proefrit

Voor het vinden van de ideale scoot bekijkt u op deze website veel bruikbare informatie. Uiteraard is het uittesten ook zeer handig. Een gratis proefrit met advies op maat zorgt ervoor dat u een betere keuze kunt maken. Op die manier kunt u verschillende modellen uitproberen en kunt u de verkoper of specialist naar specificaties vragen. In de omgeving Amersfoort zijn er verschillende winkels en showrooms. Een getrainde specialist is u graag van dienst bij het uitkiezen van de beste scootmobiel. In de bijgaande tabel treft u de adresgegevens van winkels, showrooms en zorgleveranciers + WMO uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Medipoint AmersfoortLeusderweg 2263817 KGAmersfoort
VegroMaatweg 33813 TZAmersfoort
HulpmiddelencentrumVanadiumweg 153812 PXAmersfoort
Tabel met adresgegevens van leveranciers, winkels en zorginstellingen


De thuisdemonstratie aanvragen in Amersfoort
Heeft u medische problemen en kan u niet naar de winkel toe? In dat geval kunt u kiezen voor een thuisdemo. Deskundige leveranciers komen bij u thuis voor een thuisdemonstratie. In de volgende lijst treft u een aantal bekende bedrijven waar u terecht kunt.

 • Practicomfort: Ervaren, gecertificeerde monteurs bij u in de buurt
 • Mango: Ervaar het product in uw omgeving
 • Quingo: 3 jaar volledige garantie
 • Medipoint: Goede contacten met gemeente (WMO)
 • Welzorg: Scootmobielen voor elk budget
 • Vegro: Sind 1985 actief in Nederland
 • Totalezorgwinkel.nl: Mogelijkheid tot huren of leasen

Overzicht met veel verkochte types
Hierbij verstrekken we een lijstje met veel verkochte modellen met daarachter de gemiddelde actieradius, de maximale snelheid en een prijs ter indicatie.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Excel Excite 335 km15 km/u€ 5.586
Practicomfort Cyclone 16-3W45 km15 km/u€ 6.000
Pride Lunetta 832 km8 km/u€ 3.000
Strider Mini 420 km6 km/u€ 1.999
Tabel met populaire modellen april 2024

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Ik wil een scootmobiel huren, kan dat?
Ja, u kunt ook kiezen om een scootmobiel te huren in Amersfoort. Dit wordt o.a. gedaan door zorginstanties, thuiszorgorganisaties en hulpmiddelen winkels. Erg populair is nu ook de scootmobielpool. Voor een heel klein budget kan u tijdelijk voor enkele uren een voertuig gebruiken. Heeft u voor een langere periode een scoot nodig? In die situatie is het raadzaam om te kiezen voor een eigen exemplaar of een leasecontract te nemen.

Hoe zit het met onderhoud en garantie?
Aanbieders (leveranciers van medische hulpmiddelen in Amersfoort) leveren twee jaar garantie op de aankoop. Uiteraard kunt u dit tegen betaling verlengen tot wel 10 jaar. Een groeiend aantal merken werken met een omruilgarantie. Zo kunt u op uw gemak een bepaald model uittesten. Regelmatig een onderhoudsbeurt is niet iets om op te besparen. Vandaar is het handig om meteen een onderhoudscontract te nemen. Vergelijkbaar met een auto APK waarbij alle veiligheidsaspecten worden nagelopen. Daarbij kijkt de specialist naar o.a. koolborstels en accuspanning + conditie.

Hoe betrouwbaar is een tweedehands model?
Het aantal scootmobielen in Nederland neemt flink toe. We zien het aanbod met tweedehands modellen hard groeien. Het positieve aspect van een goede occasion is de investering (kosten): voor weinig geld is een goede scoot binnen handbereik. Evenzeer is er geen sprake van een lange levertijd. Mindere punten zijn een krasje, deukje of andere kleine gebruikssporen. Daarnaast zal de actieradius verslechterd zijn. Rijd dus eerst even een flink rondje om de kracht van de accu te meten. Er bestaan speciale vraag- en aanbod platforms als uwzorgshop.nl waar veel gebruikte modellen te koop worden aangeboden.

Is het halen van een rijbewijs verplicht?
Als scootmobielrijder volgt u de regels voor gehandicaptenvoertuigen. Een speciaal rijbewijs of bromfietscertificaat is overbodig. Informeer zeker eens naar de mogelijkheden voor een lokale rijvaardigheidscursus of theorie-opleiding. Bij zo’n scootmobieltraining in Amersfoort komen thema’s aan bod als de voorrangsregels en kunt u uw rijtechniek verbeteren. De regels in het verkeer zijn niet complex: de scoot mag zich begeven op het stoep, voetpad, fietspad en de rijbaan. Dit geldt zowel binnen als buiten de bebouwde kom. Het is belangrijk om zoveel mogelijk rechts te blijven rijden en zorg dat u goed zichtbaar bent. U mag niet rijden op autowegen en snelwegen.

Is het verplicht om de scootmobiel te verzekeren?
De scootmobiel wordt gezien als motorrijtuig. U moet dit dus verplicht altijd verzekeren (zowel voor het geval dat u op de openbare weg gaat rijden, als ook de momenten dat u binnen rijdt). Ondanks de lage snelheid, er kan maar zo een ongelukje ontstaan. De schade die daaruit voortvloeit wordt niet gedekt door de AVP (aansprakelijkheidsverzekering). Rijdt u onverzekerd rond? Dan kunt u daar een boete voor krijgen. Indien u schade rijdt kunt u geen beroep doen op een verzekeraar. U kunt kiezen uit WA en All-risk. De all-risk dekking vergoedt ook de schade aan uw eigen scooter. Een goedkope WA-polis is er al vanaf €4,60 p/maand. Een verzekerd voertuig is te herkennen aan het verzekeringsplaatje.

Is het beter om te kiezen voor een rollator of rolstoel?
Mensen die merken dat hun mobiliteit afneemt kunnen ondersteuning krijgen met een rolstoel, rollator of scootmobiel. Het uitzoeken van een goed hulpmiddel draagt bij aan de veiligheid tijdens het lopen / bewegen. De rollator of elektrische rolstoel is ideaal voor de wat kortere afstanden. Of wanneer u af en toe wat ondersteuning wilt. De opvouwbare scootmobiel kan meer ondersteuning bieden en is handig als u grote afstanden aflegt. Twijfel? Bespreek dit dan met een zorgaanbieder of de plaatselijke zorgwinkel Amersfoort.

Een scootmobielclub, wat is dat?
Wilt u gezellig samen rijden en vindt u het heerlijk om rond te cruisen? Neem dan deel aan een scootmobielvereniging. Door heel Nederland (met name ook in de provincie Utrecht) zijn deze verenigingen actief. Samen met een groep lekker naar buiten en tour door wijken zoals: Stadskern, Zonnehof, Soesterkwartier, Isselt, Bosgebied, De Koppel, De Kruiskamp, Schothorst Zuid, Schothorst Noord, Liendert, Rustenburg, Stoutenburg-Noord, Schuilenburg, Randenbroek, Vermeerkwartier, Leusderkwartier, De Berg Zuid, De Berg Noord, Hoogland, Zielhorst, Kattenbroek, Calveen, Park Schothorst, Nieuwland, Valleipoort, Hooglanderveen, Buitengebied West, Vathorst-De Velden, Vathorst-centrum, Vathorst-De Bron, Vathorst-De Laak.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie