Scootmobiel Barneveld

Zoekt u een goede scootmobiel in Barneveld? Een scootmobiel is een voertuig met 3 of 4 wielen voor mensen die niet goed ter been zijn of een beperking hebben (mobiliteitsbeperking). Geholpen door zo’n elektrische 3- of 4 wieler kunt u zich comfortabel bewegen en kunt u weer gaan waar u wilt. Het aanbod is enorm, welke scootmobiel is de juiste? Onze expert biedt een helpende hand bij bij het kopen van uw (eerste) scootmobiel. Op deze pagina vind u een uitgebreid keuzeadvies en informatie over onderwerpen als hoe het zit met de WMO, kosten, enkele populaire leveranciers, de regels in het verkeer en tweedehands modellen.

 • De scootmobiel is een vervoersmiddel dat rijdt op elektriciteit voor mensen met een mobiliteitshandicap.
 • Voordelen: het vergroot uw mobiliteit en het is eenvoudig te besturen.
 • De onkosten komen neer op bedragen tussen €600,00 en €4.500,00.
 • Een scootmobiel kunt u ook aanschaffen via de WMO bij de gemeente Barneveld (https://www.barneveld.nl).
 • In deze regio bezoekt u eenvoudig een winkel of showroom waar men u uitgebreid advies kan geven over merken zoals Life and mobility of Afikim.

Inhoudsopgave: Goedkope scootmobiel kopen | Advies | Geschatte kosten | Scootmobiel tegemoetkoming aanvragen bij de gemeente Barneveld (WMO) | Winkels in de buurt | Veelgestelde vragen

ProvincieGelderland
GemeenteBarneveld
Postcode3771
WMO Beslissingstermijn8 weken
Maximale pgb vergoedingen€14,7 – €22,5 per uur
Populair merkLife and mobility Mezzo 3
Lokaal adviespuntWelzorg

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Barneveld

U wilt weer zelfstandig zijn met een scootmobiel. Echter, waar baseert u de keuze op? Er is een enorm assortiment met allerlei eigenschappen en opties. Hoe vind ik een model dat past bijmijn verwachtingen? Ons advies: bedenk zelf eerst waarvoor u hem wil gebruiken. Moet mijn mobiel ook in de auto passen, hoe vaak rijd ik ermee, en maak ik ook lange tochten? Als dit duidelijk is start pas uw zoektocht naar een goedkope scootmobiel in Barneveld. Dit kan online d.m.v. een uitgebreide brochure, advies aan huis of via een adviseur in de winkel.

 • Een instap opvouwbare scootmobiel begint zo rond de €830,00.
 • Een flexibele scooter met 3 wielen en 40 km actieradius is er al vanaf €2375,00.
 • Een extra luxe 4 wielen scooter met een flinke accu vind u al vanaf €4850.

Hulp bij uw keuze oktober 2021

Zou u graag verder geholpen worden bij het uitzoeken van de beste scootmobiel van dit moment? Wij hebben een aantal belangrijke punten uiteengezet. In het volgende gedeelte omschrijven wij de belangrijkste punten waar de scooters verschillen.

Inklapbare of vaste scootmobiel (voor- en nadelen)
Een opvouwbare scootmobiel in Barneveld is makkelijk te vervoeren in auto, bus of vliegtuig en kunt u eenvoudig kwijt in een klein schuurtje. Een wendbaar en licht model voor in huis en voor korte ritjes rondom huis. De vaste scootmobiel is robuuster en steviger, heeft extra comfortvoorzieningen en kan een stuk harder en langer rijden. Ideaal als u veel en lang onderweg bent.

3- of 4-wiel scootmobiel
Een 3-wiel scootmobiel is lichtgewicht en is wat kleiner. U stuurt eenvoudig met dit model. Dit komt vooral van pas in kleine ruimtes. Eveneens verschaft een scoot met 3 wielen extra beenruimte. De 4-wiel scootmobiel is stabieler en rijdt wat veiliger. Dat is vooral zichtbaar als u een scherpe bocht maakt en op een oneffen terrein. Een model met vier wielen heeft een hogere topsnelheid en heeft meestal een grotere koersvastheid.

Welke actieradius moet ik minimaal hebben?
De merken variëren behoorlijk als we inzoomen op de actieradius. Dit slaat op de maximale te rijden afstand in KM op één accu. Gaat u hem alleen binnen gebruiken? Of rijd u ook kleine afstanden naar familie? Een 10Ah accu (10 km) volstaat dan. Denk u eraan veel te gaan rijden naar omliggende dorpen of om gewoon lekker rond te rijden? In die situaties kiest u voor een accu met een vermogen van 97 Ah.

Topsnelheid
Mocht het zo zijn dat u iedere dag lange stukken rijdt, dan is het handig als de vaart er in zit. De betaalbare opvouwbare scootmobielen gaan vaak maar 7 km per uur. Geavanceerde vaste modellen gaan wel 20 kilometer per uur. Modellen met een hoge actieradius hebben vaak ook meer vermogen / topsnelheid. Let op: op de stoep mag u maximaal 6 kilometer per uur.

Comfort & accessoires
Tijdens het rijden van een rit en ook als u snel last heeft van uw rug of nek (bewegingsbeperking) is het belangrijk dat u goed zit. Luxueuze modellen hebben de beschikking over een goede vering en zijn helemaal in te stellen naar uw wensen. Ga naar een showroom of boek een proefrit in Barneveld en kies zelf hoeveel comfort u wilt.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat kost een scootmobiel?

Na het lezen van bovenstaande info weet u wat de onmisbare onderwerpen zijn bij het kopen van een scootmobiel. Nu gaan we wat dieper in op de gemiddelde kosten. De prijzen worden gebaseerd op de fabrikant, de grootte van de accu, hoe hard de scoot kan en extra opties zoals een dashboardbeschermer & een scootmobieltas. De aantrekkelijkste scooters zijn er al vanaf €495,00, de grote vaste scoots met veel opties gaan al gauw richting de €6.300,00. In het onderstaande overzicht staat de richtprijs van veel verkochte modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Starter310 km6 km/u€550
Beter325 km10 – 12 km/u€1350
Comfortabel435 km18 km/u€3600
Eerste klas470 km21 km/u€8.500
Tabel met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Barneveld
scootmobiel-kopen-barneveld

Scootmobiel aanvragen gemeente Barneveld via WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) verplicht gemeenten om mensen te helpen die niet alles zelf kunnen. Soms kan men via de WMO een scoot tijdelijk in gebruik nemen via het uitleenpunt of middels uw PGB budget zelf een aankoop doen. De WMO heeft speciale vervoersvoorzieningen. Interessant zijn met name een auto in bruikleen maar zeker ook een scootmobiel. Heeft u een chronische aandoening maar wilt u wel graag in uw eigen huis blijven wonen en wilt u zelfstandig kunnen blijven deelnemen aan de samenleving? Juist nu kunt u een aanvraag doen bij de gemeente Barneveld. Een gemeente biedt diverse oplossingen.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): u krijgt een vast bedrag waarmee u zelf op zoek kunt gaan naar een geschikt voertuig.
 • Steun in natura: u kunt gebruik maken van een leen-scootmobiel. Bedenk wel dat u weinig tot geen invloed hebt op het type.
 • Voor de scootmobiel uitleen WMO betaalt u via de CAK een eigen bijdrage €19,50 per 4 weken.
 • U kunt zich aanmelden bij de WMO-balie. Kort daarop volgt een (telefonische) afspraak om te kijken waar u recht op hebt in de gemeente. Daarna komt de gemeente met een voorstel.
 • Ondertussen kunt u altijd informeren bij WMO-loket gemeente Barneveld. Vragen? Dat kan telefonisch (140342), e-mailen (servicepuntwzi@barneveld.nl), of kom naar het gemeentehuis (Raadhuisplein 2, 3771 ER, Barneveld). Bezoek ook www.barneveld.nl voor actuele informatie.
 • De beslissingstermijn ligt hier ongeveer op 8 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Ervaar het gemak tijdens een proefrit bij een showroom of winkel

Voor het nemen van een weloverwogen beslissing vindt u op deze website informatie over de belangrijkste onderwerpen. Echter is het uittesten ook zeer handig. Een gratis proefrit zonder verplichtingen zal veel zaken duidelijk maken. Zo kunt u modellen met 3 of 4 wielen uitproberen en kunt u ook direct om advies op maat vragen. In en rondom Barneveld zijn er diverse winkels en showrooms te vinden. Een getrainde specialist kan u helpen met het uitkiezen van de beste scootmobiel. In de onderstaande tabel bekijkt u direct contactgegevens van speciaalzaken, winkels en zorginstellingen / uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
WelzorgRijksweg 23755 MVHilversum
Gezondheidscentrum De BiltHenrica van Erpweg 2c3732 BGDe bilt
WelzorgBlanckenhagenweg 63712 DEZeist
Tabel met contactgegevens van aanbieders en leveranciers van scootmobielen


Uw thuisdemonstratie aanvragen in Barneveld
Heeft u fysieke problemen en kunt u niet naar de winkel komen? Gelukkig kan het ook bij u thuis. Betrouwbare aanbieders verzorgen thuisdemonstraties door heel Nederland. In de volgende opsomming ontdekt u uiteenlopende organisaties die u daarbij kunnen ondersteunen.

 • Practicomfort: Een scootmobiel voor elke situatie
 • Mango: Tot 33% korting op uw aankoop
 • Quingo: 5 wielen en een hoge wendbaarheid
 • Medipoint: Aantrekkelijk scootmobiel onderhoudscontract
 • Welzorg: Dé specialist in mobiliteitshulpmiddelen
 • Vegro: Beoordeeld met een 8,7
 • Totalezorgwinkel.nl: Mogelijkheid tot huren of leasen

Overzicht met veel verkochte types
In het volgende hoofdstuk verstrekken we een opsomming met veel verkochte modellen inclusief een specificatie van het bereik, de max. snelheid en verwachte adviesprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Life and mobility Mezzo 335 km15 km/u€ 4.295
RvS van Seenus CTM 939 HD50 km15 km/u€ 6.800
RvS van Seenus Saturnus 3 778NR35 km8 km/u€ 3.200
Roma Reno 220 km6 km/u€ 1.250
Tabel met populaire modellen oktober 2021

Veelgestelde vragen

Is het mogelijk een scootmobiel te huren?
Ja, het is mogelijk om een scootmobiel te huren in Barneveld. Dit kunt u doen bij speciaalzaken of verhuurwinkel van zorghulpmiddelen. Daarnaast bestaat er een zogenaamde scootmobielpool. Tegen een kleine vergoeding kunt u dan bijv. een dagdeel gebruik maken van deze service. Denkt u de mobiel voor langere periode nodig te hebben? Voor deze mensen is het alternatief om zelf een model aan te schaffen of te kiezen voor een leaseconstructie.

Heb ik een onderhoudscontract nodig?
Fabrikanten (leveranciers van medische hulpmiddelen in Barneveld) bieden een wettelijke 2-jarige garantietermijn. Meestal is het mogelijk om dit uit te breiden tot wel 10 jaar. Sommige scootmobiel leveranciers hanteren een speciale omruilgarantie. Zo kunt u zonder zorgen 1 of 2 weken een bepaald type proberen. De scootmobiel in onderhoud brengen is geen overbodige luxe. Vandaar is het slim om te kiezen voor een onderhoudscontract. Dit is een soort jaarlijkse APK en voorkomt dat er veiligheidsproblemen ontstaan. Belangrijke punten zijn o.a. de remmen en de accu(lader).

Hoe betrouwbaar is een tweedehands model?
Er zijn tegenwoordig veel mensen die rijden op een scootmobiel. Daardoor groeit ook de markt voor tweedehands modellen. Het grote voordeel van een occasion is de verkoopprijs: tegen een lage prijs heeft u een zeer kwalitatief model. Daarbij kunt u de gebruikte scootmobiel vaak direct meenemen. Mindere punten zijn deukjes, krassen en missende accessoires. Ook kan de actieradius flink verslechterd zijn. We raden altijd aan een proefrit te maken om de kwaliteit van de accu te beoordelen. Er zijn veel online platformen zoals tweedehands-scootmobiel.nl waar gebruikte modellen worden verkocht.

Moet ik een rijbewijs hebben?
Als scootmobielrijder volgt u de regels voor gehandicaptenvoertuigen. U kunt zonder rijbewijs of bromfietscertificaat de weg op. Informeer zeker eens naar de mogelijkheden voor een rijvaardigheidscursus of theorielessen volgen. Tijdens deze scootmobieltraining in Barneveld leert u van alles over verkeerskennis en leert u bijvoorbeeld snelheid doseren. De verkeersregels zijn vrij eenvoudig: de scoot mag zich begeven op het voetpad, fietspad en de rijbaan. Rijden mag zowel binnen als buiten de bebouwde kom. Houd rechts en geef altijd duidelijk richting aan. Autowegen en snelwegen zijn verboden.

Moet ik verplicht een scootmobiel verzekering afsluiten?
Een scootmobiel is een motorrijtuig. Het verzekeren hiervan is altijd verplicht (zowel in situaties dat u buiten rijdt in uw woonplaats, maar ook als u deze voornamelijk binnen gebruikt). Hoewel u niet hard gaat, een ongeluk zit in een klein hoekje. Gevolgschade wordt niet verzekerd via de aansprakelijkheidsverzekering (AVP). Rijdt u rond zonder verzekering? Dan kunt u een boete krijgen. Bovendien is eventuele schade niet verzekerd. Men kan kiezen tussen een WA polis of All-risk dekking. De uitgebreide all-risk verzekering dekt alle schade (ook aan uw voertuig). Een goedkope WA-polis is er al vanaf €4,10 per maand. Een verzekerde mobiel herkent u aan het verzekeringsplaatje achterop.

Is het beter om te kiezen voor een rollator of rolstoel?
Mensen die merken dat hun mobiliteit afneemt twijfelen nog tussen een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het kiezen van de juiste medische hulpmiddelen is noodzakelijk om langer zelfstandig thuis te kunnen wonen. Een rollator of elektrische rolstoel is handig in een verpleeghuis of voor korte wandelingen. Of wanneer u graag nog wel stukjes zelf loopt. Een opvouwbare scootmobiel biedt meer comfort en is handig als u grote afstanden aflegt. Twijfel? Neem dan eens contact op met een zorgleverancier of de regionale zorgwinkel Barneveld.

Hoe word ik lid van een scootmobielclub?
Trekt u graag op met gelijkgestemden en vindt u het heerlijk om rond te cruisen? Word dan lid van een scootmobielvereniging. In veel gebieden (tevens in de provincie Gelderland) zijn zulke clubs actief. Gezellig samen naar buiten en tour door wijken zoals: Barneveld, Voorthuizen, Kootwijkerbroek, Garderen, Terschuur, Stroe, Zwartebroek, De Glind, Kootwijk, Achterveld.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie