PROVINCIE Gelderland

Zoekt u een goede scootmobiel in Gelderland? De scootmobiel is een veilig vervoermiddel voor mindervaliden of mensen die niet meer zo mobiel zijn (mobiliteitsbeperking). Met deze elektrisch aangedreven scooter voelt u zich wendbaar en kunt u weer doen waar u zin in heeft. Alleen, welke scootmobiel moet ik kiezen? Scootzorg.nl ondersteunt u bij de aanschaf van uw (eerste) mobiel. Op deze pagina bieden wij een compleet keuzeadvies en bruikbare informatie over zaken als WMO, de actuele prijzen, de meest bekende aanbieders, verkeersregels en de voor- en nadelen van een occasion.

  • Een scootmobiel is eigenlijk een scooter met 3 of 4 wielen voor mensen die minder valide zijn of een beperkte mobiliteit hebben.
  • Meest gehoorde voordelen: u bent meer onafhankelijk en het is gemakkelijk te besturen.
  • De prijzen komen neer op bedragen tussen €500,00 en €6.250,00.
  • Soms krijgt u een budget via de WMO bij de gemeente Gelderland (https://www.edam-volendam.nl).
  • In en rondom uw woonplaats kunt u ook terecht bij een aantal winkels en showrooms waar men u uitgebreid advies kan geven over merken zoals Pride of Roma.

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Gelderland

U wilt weer zelfstandig zijn met een scootmobiel. Hoe maakt u een goede selectie? Scootmobielen zijn er in vele soorten en maten met allerlei opties en extra’s die u misschien helemaal niet kent. Waar vind ik het model dat rijmt met mijn verwachtingen? Startpunt: bedenk zelf eerst waarvoor u hem wil gebruiken. Moet mijn mobiel ook in de auto passen, ga ik er elke dag op rijden, en gebruik ik het voor korte- of lange ritjes? Als u dit helder hebt kunt u veel beter zoeken naar een goedkope scootmobiel in Gelderland. U vind uitgebreide info online door een brochure aan te vragen, advies aan huis of via adviseurs in de showroom. Bekijk de mogelijkheden in o.a. BarneveldHarderwijkErmeloNijkerkPuttenTielNeder-BetuweCulemborgBurenWest BetuweZaltbommelMaasdrielNijmegenBerg en DalHeumenWijchenBeuningenDrutenWest Maas en WaalOverbetuweLingewaardWageningenEdeArnhemRenkumZevenaarDuivenWestervoortRozendaalBrummenDoesburgRhedenDoetinchemMontferlandOude IJsselstreekWinterswijkAaltenOost GelreBerkellandZutphenBronckhorstLochemApeldoornVoorstLosserHattemNunspeetElburgOldebroekEpe en Heerde.

  • Een simpele opvouwbare scootmobiel vindt u al vanaf €640,00.
  • Een standaard model met 3 wielen en 30 – 40 km actieradius kost u rond de €1550,00.
  • Een sterk 4 wielen model en een grote accu voor grote afstanden is te koop vanaf €3900.

Onze kooptips juni 2024

Zoekt u naar wat extra ondersteuning bij het uitzoeken van de juiste scootmobiel? Lees dan zeker even verder. Onderstaand achterhaalt u zaken waar u rekening mee moet houden.

Inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Gelderland is makkelijk te vervoeren in auto, bus of vliegtuig en kunt u gemakkelijk opbergen in huis. Handig voor in huis en korte afstanden buitenshuis. De vaste scootmobiel is robuuster en steviger, beschikt over uitstekende vering en zitting en kan een stuk harder en langer rijden. Ideaal als u veel en lang onderweg bent.

Een mobiel met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is licht van gewicht en is wat kleiner. U kunt gemakkelijk alle kanten uit. Rijden in krappe ruimtes gaat eenvoudiger. Daarnaast geeft een product met 3 wielen u beenruimte voordeel. Een 4-wiel scootmobiel is steviger en voelt veiliger. Dat is vooral zichtbaar als u een bocht doorrijdt of als u een stoep op- of afrijdt. Een model met 4 wielen is vaak wat sneller en heeft meestal een grotere koersvastheid.

Wat is een goede actieradius?
De scoots onderscheiden zich enorm als we kijken naar de actieradius. Dit is de afstand die u kunt rijden op één acculading. Gebruikt u de mobiel vooral binnenshuis? Of voor een bezoekje aan de supermarkt? Een actieradius van 10 – 15 kilometer volstaat dan. Gebruikt u de scooter voor lange ritjes naar omliggende dorpen of een plaatselijk buurtgebouw? Kijk dan naar modellen met een bereik van tenminste 50 km.

Welke snelheid heb ik nodig?
Zodra u de scoot veel gaat gebruiken, dan is het handig als de vaart er in zit. Simpele opvouwbare scootmobielen hebben doorgaans een max van 7 km/u. De luxe vaste modellen kunnen snelheden behalen van wel 27 km/uur. Scoots met een grote accu hebben vaak ook meer vermogen / topsnelheid. Vergeet niet: op het trottoir geldt een max. snelheid van 6 km/uur.

Comfort
Wanneer u intensief gebruik maakt van uw scoot en zeker ook bij rug- en nekklachten (bewegingsbeperking) dan heeft u baat bij een comfortabele scoot. De premium scoots onderscheiden zich door een uitstekende vering en een verstelbaar stuur/zitting. Boek een proefrit in Gelderland om zelf verschillende modellen uit te proberen.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat zijn de kosten van een goede scootmobiel?

U heeft net kunnen lezen wat de onmisbare onderwerpen zijn bij het uitzoeken van een scootmobiel. Nu is het tijd om naar de kosten te kijken. De prijzen komen tot stand a.d.h.v. de leverancier, de capaciteit van de accu, de gemiddelde snelheid en optionele extra’s zoals een oprijplaat of een een afdekhoes. De gunstigste scooters zijn verkrijgbaar vanaf €500,00, de geavanceerde modellen hebben al snel een prijskaartje van €5.800,00. In deze tabel vind u de actuele prijs van een paar types.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Budget313 km6 km/u€550
Gemiddeld325 km11 km/u€1500
Gevorderd460 km17 – 18 km/u€2500
Luxe475 km20 km/u€7.250
Berekening van de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Gelderland