Scootmobiel Berg en Dal

Oriënteert u zich op een goede scootmobiel in Berg en Dal? Een scootmobiel is een elektrisch vervoersmiddel speciaal voor mensen die niet goed ter been zijn (mobiliteitsbeperking). Met behulp van dit elektrische vervoersmiddel kunt u zich comfortabel bewegen en kunt u er weer heerlijk op uit in de natuur. Maar welke scootmobiel past bij mij? De website Scootzorg.nl biedt een helpende hand bij bij het kiezen van het juiste model. Op deze webpagina bekijkt u handige tips en aanvullende info over o.a. WMO, de geschatte prijzen, enkele populaire leveranciers, waar u op moet letten in het verkeer en tweedehands modellen.

 • Een scootmobiel is een elektrisch vervoersmiddel en is zeer geschikt voor mindervaliden.
 • Voordelen: meer zelfstandig en het is eenvoudig te besturen.
 • De tarieven komen neer op bedragen tussen €800,00 en wel €6.250,00.
 • Mogelijk kunt u zelfs een scootmobiel toegewezen krijgen via de WMO bij de gemeente Berg en Dal (https://www.bergendal.nl).
 • Rondom uw woonplaats kan men terecht bij diverse showrooms / winkels waar u alle informatie vindt over bekende merken zoals RvS van Seenus en Roma.

Thema’s: Goedkope scootmobiel kopen | Keuzehulp | Actuele kosten | Scootmobiel vergoeding via de gemeente Berg en Dal (WMO) | Showrooms bezoeken | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieGelderland
GemeenteBerg en Dal
Postcode6571
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
PGB onkosten€14,50 – €21,50 per uur
Veel gekozen scootmobielExcel Travelux Squizz
Adviespunt in de buurtApotheek Groesbeek

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Berg en Dal

U wilt graag een nieuwe scootmobiel. Hoe kan u dan op een goede manier vergelijken? Scootmobielen zijn er in vele soorten en maten met allerlei opties en extra’s die u misschien helemaal niet kent. Waar vind ik het model dat matcht met mijn behoeften? Startpunt: bedenk zelf eerst waarvoor u hem wil gebruiken. Zoek ik een type voor binnen- of buitengebruik, ga ik ‘m iedere dag gebruiken, en is het voor korte of lange afstanden? Zodra u dit helder hebt start pas uw zoektocht naar een goedkope scootmobiel in Berg en Dal. Dit kan via internet via het aanvragen van een brochure, een speciale thuisdemonstratie of door een showroom te bezoeken.

 • Een simpele opvouwbare scootmobiel is er al vanaf €520,00.
 • Een iets geavanceerder model met 3 wielen en een actieradius rond de 30 km schaft u al aan vanaf c.a. €1575,00.
 • Een model met 4 stevige wielen met een actieradius van 60 km koopt u al vanaf €4550.

Onze kooptips mei 2022

Heeft u extra advies nodig bij het aanschaffen van de meest ideale scootmobiel? Lees dan zeker even verder. Onderstaand achterhaalt u belangrijke aspecten voor het aankoopproces.

Kies ik een inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Berg en Dal neemt u moeiteloos mee in het vliegtuig of OV en neemt slechts weinig ruimte in huis in. Handig voor in huis en voor korte ritten naar het winkelcentrum. Een vaste scootmobiel is wat groter en steviger, biedt meer comfort en kan langer en harder rijden. Ideaal als u veel en lang onderweg bent.

Een mobiel met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is flexibeler en de draaicirkel is zeer klein. U bent meer wendbaar. Dit is handig in kleine ruimtes. Eveneens biedt een model met 3 wielen meer beenruimte. De 4-wiel scootmobiel is wat groter/steviger en geeft een veilig gevoel. Dat ervaart u in snelle bochten en op minder slechte wegen. Een scoot met vier wielen gaat meestal harder en geeft een meer comfortabel gevoel.

Hoe hoog moet de actieradius zijn?
De producten onderscheiden zich sterk als we inzoomen op de actieradius. Dit is de afstand die de scoot aflegt op een volle accu. Vind het gebruik hoofdzakelijk binnen plaats? Of ook voor korte ritten van +/- 5 minuten. Een bereik van 15 kilometer is ruim voldoende. Gaat u echter ook langere tochten maken naar het centrum of het bos? Kijk dan naar modellen met een 97 Ah accu (60 – 65 km).

De maximum snelheid
In de situatie dat u intensief gebruik maakt van uw mobiel, dan is het handig als de vaart er in zit. De budget opvouwbare scootmobielen gaan niet veel sneller dan 8 km per uur. Grote vaste modellen kunnen snelheden behalen van wel 27 km/uur. De wat grotere en sterkere accu’s hebben vaak ook meer vermogen / topsnelheid. Onthoud: wanneer u op de stoep rijdt mag u niet harder dan 6 km/uur.

Extra comfort
Wanneer u intensief gebruik maakt van uw scoot of als u snel last heeft van nek of rug (bewegingsbeperking) is het belangrijk dat u goed zit. De meest luxe modellen hebben grote veringen en zijn helemaal in te stellen naar uw wensen. Reserveer een model voor een proefrit in Berg en Dal en ervaar zelf de diverse mobielen in de praktijk.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Hoeveel kost een scootmobiel?

U heeft net kunnen lezen wat de onmisbare onderwerpen zijn wanneer u een nieuwe of gebruikte scootmobiel gaat kopen. Nu gaan we wat dieper in op de gemiddelde kosten. De kosten komen tot stand a.d.h.v. de leverancier, de accucapaciteit, de topsnelheid en aanvullende opties zoals een rollatorhouder of een wikkeldeken. De gunstigste voertuigen zijn er al vanaf €520,00, de wat geavanceerdere modellen lopen al gauw op tot €7.700,00. In het onderstaande overzicht vergelijkt u de adviesprijs van de meest gekozen modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Starter37 km 6 km/u€750
Gemiddeld315 – 20 km10 – 12 km/u€1300
Goed460 km17 – 18 km/u€2600
Beste480 km+22 km/u€7.250
Overzicht met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Berg en Dal
scootmobiel-kopen-berg-en-dal

Scootmobiel aanvragen gemeente Berg en Dal via WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) stelt gemeenten verplicht om mensen te helpen zodat ze zelfredzaam blijven. Mogelijk kan men via de WMO een scoot voor korte tijd lenen via het uitleenpunt of krijgt u via het PGB een budget vanuit de gemeente. De vervoersvoorzieningen van de WMO bieden vaak uitkomst. Interessant zijn met name een regiotaxi, een rolstoel en daarnaast een eigen scootmobiel. Bent u ziek maar wilt u wel in uw eigen woning blijven wonen en wilt u kunnen blijven deelnemen aan het alledaagse leven? Dan kunt u aankloppen bij de gemeente Berg en Dal. Een gemeente biedt diverse oplossingen.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): vanuit uw gemeente krijgt u een financiële compensatie waarmee u zelf op zoek kunt gaan naar een geschikt voertuig.
 • Steun in natura: u kunt gebruik maken van een leen-scootmobiel. Houd er rekening mee dat u niet zelf mag kiezen wat voor model het wordt.
 • Voor de scootmobiel uitleen WMO factureert het CAK een eigen bijdrage €19,50 per 4 weken.
 • De aanvraag kunt u doen bij de WMO-afdeling. Vervolgens volgt een (telefonische) afspraak om te kijken welke voorzieningen voor u relevant zijn. Na een aantal weken weet u op welke manier de gemeente u tegemoetkomt.
 • Voor extra info of advies kunt u terecht bij WMO-loket gemeente Berg en Dal. Dit kan telefonisch (14024), e-mailen (gemeente@bergendal.nl), of kom naar het gemeentehuis (Dorpsplein 1, 6562 AH, Groesbeek). Bekijk ook www.bergendal.nl voor achtergrondinformatie.
 • De periode van aanvraag tot u bericht krijgt (beslissingstermijn) duurt circa 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Adressen van winkels voor een gratis proefrit

Voor het vinden van de ideale scoot bekijkt u op deze website nuttige informatie die u kunnen helpen. Echter is een live ervaring ook belangrijk. Het boeken van een gratis proefrit zal veel zaken duidelijk maken. Tijdens uw bezoek kunt u verschillende modellen uitproberen en ervaart u wat voor u belangrijk is. In de omgeving Berg en Dal kunt u terecht bij een aantal showrooms. Een productspecialist geeft tips en advies voor het uitkiezen van de beste scootmobiel. In het overzicht hieronder vind u de adresgegevens van winkels, showrooms en thuiszorginstellingen en WMO uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Apotheek GroesbeekOp de Paap 26562 ALGroesbeek
Medipoint | ZZG zorggroepMarialaan 1206541 RPNijmegen
VegroHatertseweg 8216535 ZTNijmegen
Tabel met showrooms en (zorg)instellingen in de buurt


De thuisdemonstratie aanvragen in Berg en Dal
Heeft u geen vervoer en kunt u niet naar de winkel komen? Er zijn gelukkig alternatieven. Een aantal leveranciers kan een thuisdemonstratie voor u faciliteren. In de volgende lijst vindt u populaire merken waar u een afspraak bij kunt maken.

 • Practicomfort: Compleet aanbod en unieke garanties
 • Mango: Altijd met ANWB pechhulp
 • Quingo: Zeer comfortabel (volledig verstelbaar)
 • Medipoint: Partner van verschillende verzekeraars
 • Welzorg: Ruim aanbod van verschillende topmerken
 • Vegro: Biedt totaaloplossingen
 • Totalezorgwinkel.nl: Komt met 3 scootmobielen bij u thuis

Wat zijn populaire modellen?
Hieronder schetsen wij een overzicht met veel verkochte modellen inclusief de actieradius, de max. snelheid en de mogelijke prijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Excel Travelux Squizz10 km6 km/u€ 1.132
Shoprider 7a14 km5 km/u€ 1.497
RvS van Seenus CTM 73755 km12 km/u€ 6.100
Vermeiren Ceres 332 km10 km/u€ 2.572
Schema met populaire scoots mei 2022

Bekijk de veelgestelde vragen

Kan ik ook een scootmobiel huren?
Jazeker, u kunt ook een scootmobiel huren in Berg en Dal. Denk dan onder andere aan de lokale showroom, thuiszorginstantie of hulpmiddelen punt. Ook kan er gebruik worden gemaakt van een scootmobielpool. Voor een klein bedrag kunt u er op uit met een scootmobiel. Heeft u echter behoefte aan huur voor een langere periode? In het kader daarvan is het raadzaam om zelfstandig een scoot te bestellen of te gaan voor leasen.

Zit het onderhoud inbegrepen in de prijs?
Verkopers (leveranciers van medische hulpmiddelen in Berg en Dal) bieden een wettelijke 2-jarige garantietermijn. Dikwijls kunt u deze garantie met enkele jaren verlengen. Verschillende scootmobiel leveranciers bieden ook omruilgarantie. Zodoende kan u op uw gemak 1 of 2 weken een bepaald type proberen. Een jaarlijks onderhoud is tegen noodzakelijk. Hiervoor kan u ervoor kiezen om te gaan voor een compleet onderhoudscontract. Vergelijkbaar met een auto APK waarbij alle belangrijke onderdelen worden gecheckt. De expert bekijkt onder andere stuurkolom afstelling en de accu.

Hoe betrouwbaar is een tweedehands model?
In Nederland zijn de laatste jaren veel scootmobielen verkocht. Daardoor groeit ook de markt voor tweedehands modellen. Een belangrijk voordeel van een occasion is een aantrekkelijk prijskaartje: voor een laag tarief kunt u een heel geschikte scooter kopen. Daarnaast kunt u de gebruikte scootmobiel vaak direct meenemen. Nadelen zijn een krasje, deukje of andere kleine gebruikssporen. Let ook goed op de actieradius. Maak een lange proefrit om de kracht van de accu te meten. Er zijn verschillende online platformen als uwzorgshop.nl waar u advertenties van gebruikte modellen kunt doorzoeken.

Is een rijbewijs verplicht?
Als u met een scootmobiel rijdt volgt u de regels voor gehandicaptenvoertuigen. U mag op een scoot rijden zonder bromfietscertificaat of rijbewijs. Er bestaan wel opties voor een lokale rijvaardigheidscursus of theorie-opleiding. Tijdens deze scootmobieltraining in Berg en Dal worden onderwerpen behandeld alsverkeerstheorie en praktische tips om veilig te rijden. De regels in het verkeer zijn niet complex: de scoot mag zich begeven op het stoep, voetpad, fietspad en de rijbaan. Rijden mag zowel binnen als buiten de bebouwde kom. Waar u ook rijdt, blijf altijd rechts en zorg voor goede verlichting. A wegen (snelweg) en N wegen zijn verboden terrein.

Moet ik verplicht een scootmobiel verzekering afsluiten?
Een scootmobiel wordt wettelijk gezien als motorrijtuig. De scoot moet dus altijd verzekerd zijn (zowel op het moment dat u buiten rijdt in uw woonplaats, maar ook als u hem uitsluitend binnen gebruikt). Hoewel u vaak niet harder gaat dan 20 km/uur, er kan er toch schade worden veroorzaakt. U kunt dan geen aanspraak maken op uw aansprakelijkheidsverzekering (AVP). Gaat u onverzekerd de weg op? Dan kunt u daarvoor een bekeuring krijgen. Eventuele schade wordt dan niet verzekerd. Er zijn grofweg twee polissen: WA-dekking en All-risk. De all-risk polis vergoedt ook uw eigen schade. Een WA dekking heeft u al vanaf €3,80 p/maand. Een verzekerd voertuig kunt u herkennen aan het gele verzekeringsplaatje.

Wanneer kiezen voor een rollator of rolstoel?
Mensen met fysieke problemen twijfelen nog tussen een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het aanschaffen van medische hulpmiddelen is essentieel voor het creëren van een veilige setting in huis. De rollator of elektrische rolstoel is handig in een verpleeghuis of voor korte wandelingen. Of als u deels nog wel zelf kunt lopen. Een opvouwbare scootmobiel is echter veel sterker en is erg handig wanneer u langer zelfstandig thuis wilt wonen. Is het nog niet duidelijk? Ga dan in gesprek met een thuiszorginstelling of de regionale zorgwinkel Berg en Dal.

Hoe kan ik me aansluiten bij een scootmobielclub?
Trekt u graag op met gelijkgestemden en vindt u het heerlijk om rond te cruisen? Een scootmobielvereniging maakt dit mogelijk. In heel ons land (waaronder provincie Gelderland) zijn dergelijke clubs te vinden. Lekker samen op pad en geniet van het rijden door wijken zoals: Beek, Berg en Dal, Breedeweg, De Horst, Erlecom, Groesbeek, Heilig Landstichting, Kekerdom, Leuth, Millingen aan de Rijn, Ooij, Persingen, Ubbergen.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie