Scootmobiel Millingen aan de Rijn

Zoekt u een goede scootmobiel in Millingen aan de Rijn? Een scootmobiel is een zeer handig vervoersmiddel voor mensen die minder valide zijn of een beperkte mobiliteit hebben (mobiliteitsbeperking). D.m.v. deze speciale scooter blijft u langer mobiel en kunt u weer doen waar u zin in heeft. Het aanbod is enorm, welke scootmobiel is de juiste? Scootzorg.nl helpt u bij de aanschaf van uw (eerste) mobiel. Via onze vergelijker treft u praktische aankooptips en informatie over onderwerpen als hoe het zit met de WMO, de geschatte prijzen, de meest bekende aanbieders, de regels in het verkeer en rijlessen en cursussen.

 • De scootmobiel is een veilig vervoermiddel voor ouderen en mensen met een beperking.
 • Meest gehoorde voordelen: u vergroot uw zelfstandigheid en het is een erg veilig vervoermiddel.
 • De onkosten komen neer op bedragen tussen €600,00 tot zo’n €4.500,00.
 • Mogelijk kunt u zelfs een scootmobiel toegewezen krijgen via de WMO bij de gemeente Berg en Dal (https://www.bergendal.nl).
 • In uw omgeving kunt u ook terecht bij een aantal winkels en showrooms waar adviseurs u alles kunnen vertellen over modellen van o.a. Practicomfort of Freerider.

Informatie: Goedkope scootmobiel kopen | Extra hulp bij het kiezen | Kosten | Scootmobiel subsidie aanvragen bij de gemeente Berg en Dal (WMO) | Showrooms en advies aan huis | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieGelderland
GemeenteBerg en Dal
Postcode6566
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
PGB onkosten€14,50 – €21,50 per uur
Veel gekozen merkVermeiren Carpo Special Edition
Punt voor adviesApotheek Groesbeek

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Millingen aan de Rijn

U bent zich aan het oriënteren op een scootmobiel. Op welke producteigenschappen moet u letten? Er is een enorm assortiment met allerlei opties en extra’s die u misschien helemaal niet kent. Waar vind ik het model dat aansluit op mijn verwachtingen? Advies: ga eerst na wat u eigenlijk zoekt. Gebruik ik de scooter hoofdzakelijk binnen of buiten, gebruik ik het dagelijks, en is het voor korte of lange afstanden? Zodra u hier duidelijkheid in hebt gekregen start pas uw zoektocht naar een goedkope scootmobiel in Millingen aan de Rijn. Veel info vind u online middels een brochure per post, een handige thuisdemonstratie of via advies van product experts in een winkel.

 • Een kleine opvouwbare scootmobiel schaft u al aan vanaf c.a. €660,00.
 • Een iets geavanceerder model met 3 wielen en een bereik van 35 km vind u al vanaf €2450,00.
 • Een model met 4 stevige wielen met een comfortabele zit is er al vanaf €4850.

Keuzeadvies december 2021

Kunt u wat hulp gebruiken bij het uitzoeken van de scootmobiel die past bij uw situatie? Wij hebben een aantal belangrijke punten uiteengezet. Onderstaand treft u de belangrijkste criteria.

Verschil inklapbare en vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Millingen aan de Rijn is makkelijk te vervoeren in het vliegtuig of OV en neemt niet al te veel ruimte in beslag. In eerste instantie geschikt voor gebruik in huis en voor kleine ritjes buitenshuis. De vaste scootmobiel is stevig, heeft grote banden, meer comfort en heeft een langer actieradius. De juiste keuze als u veel lange ritten maakt.

3 of 4 wielen, wat is beter?
Een 3-wiel scootmobiel is licht van gewicht en heeft een kleinere draaicirkel. U kunt gemakkelijk alle kanten uit. Bijvoorbeeld in een smalle gang. Daarnaast geeft een product met 3 wielen u beenruimte voordeel. De 4-wiel scootmobiel is wat sterker/stabieler en rijdt wat veiliger. Deze stabiliteit komt vooral tot uiting als u een scherpe bocht maakt en op minder slechte wegen. Een scoot met vier wielen kan harder en biedt meer comfort.

Moet ik een hoge of lage actieradius?
De modellen variëren sterk als het gaat om actieradius. Dit is de afstand die de scoot aflegt op een volle accu. Rijdt u alleen in huis? Of om de boodschappen te doen? Een bereik van 20 km zal dan volstaan. Denk u eraan veel te gaan rijden naar het centrum of een plaatselijk buurtgebouw? In die situaties kiest u voor een bereik van tenminste 50 km.

Topsnelheid
In de situatie dat u de scoot veel gaat gebruiken, dan wilt u natuurlijk ook dat er een beetje tempo in zit. Simpele opvouwbare scootmobielen gaan vaak maar 7 km per uur. Geavanceerde vaste modellen halen een veelvoud daarvan (tussen de 20 en 30 km/u). Modellen met een hoge actieradius hebben meestal een hogere topsnelheid. Goed om te weten: wanneer u op het trottoir rijdt mag er niet harder dan 6 km per uur worden gereden.

Comfort en extra’s
Wanneer u intensief gebruik maakt van uw scoot en ook als u snel last heeft van uw rug of nek (bewegingsbeperking) dan moet u het aspect comfort niet onderschatten. De premium scoots bieden een uitstekende vering en een multifunctionele stoel. Ga direct proefrijden in Millingen aan de Rijn en kies zelf hoeveel comfort u wilt.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat kost een scootmobiel?

Na het lezen van bovenstaande info weet u wat belangrijke aspecten zijn bij het kopen van een scootmobiel. Maar wat kost nu een goede scootmobiel? De prijzen worden gevormd door de fabrikant, het vermogen van de accu, de maximale snelheid en aanvullende opties zoals veiligheidsgordels & een windscherm. De gunstigste voertuigen kunt u al vinden vanaf €515,00, de meest luxe modellen met alle opties kosten al gauw €6.800,00. In de bijgaande tabel communiceren wij de actuele prijs van de meest gekozen modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Simpel310 km6,5 km/u€550
Goed315 – 20 km10 km/u€1750
Comfortabel450 km17 – 18 km/u€3100
Elite480 km+22 km/u€7.500
Schema met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Millingen aan de Rijn
scootmobiel-kopen-millingen-aan-de-rijn

Scootmobiel aanvragen gemeente Berg en Dal via de WMO

De WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) stelt gemeenten verplicht om mensen te ondersteunen zodat zij thuis kunnen blijven wonen. In enkele gevallen kunt u middels deze WMO tijdelijk een scoot toegewezen krijgen (via het uitleenpunt) of middels uw PGB budget zelf een aankoop doen. Onder de WMO vallen ook de zogenaamde vervoersvoorzieningen. Voorbeelden hiervan zijn een regiotaxi, een rolstoel en uiteraard ook een scootmobiel. Heeft u een chronische aandoening maar wilt u wel in uw eigen woning blijven wonen en participeren in de maatschappij? In deze gevallen hebt u mogelijk recht op steun vanuit de gemeente Berg en Dal. Gemeenten kunnen daar op verschillende manieren bij ondersteunen.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): dit is een financiële tegemoetkoming waarmee u zelf op zoek kunt gaan naar een geschikt voertuig.
 • Steun in natura: u krijgt een scootmobiel in bruikleen van de gemeente. Het is goed om te weten dat er geen tot weinig keuzemogelijkheid is.
 • Voor het lenen van een scootmobiel via de WMO betaalt men €19,00 eigen bijdrage p/maand per huishouden.
 • U kunt zich aanmelden bij de WMO-balie. Kort daarna wordt er een gesprek gepland om samen te kijken waar ondersteuning nodig is. Na een aantal weken hoort u of u in aanmerking komt.
 • Voor extra info of advies kunt u terecht bij WMO-loket gemeente Berg en Dal. Vragen? Dat kan telefonisch (14024), mailen (gemeente@bergendal.nl), of ga even langs bij het stadhuis (Dorpsplein 1, 6562 AH, Groesbeek). Bekijk ook www.bergendal.nl voor meer info.
 • De periode van aanvraag tot u bericht krijgt (beslissingstermijn) duurt circa 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Ervaar het gemak tijdens een proefrit bij een showroom of winkel

Voor het vinden van de ideale scoot vindt u op deze website informatie over de belangrijkste onderwerpen. Maar uiteindelijk is een producttest ook noodzakelijk. Een gratis proefrit maken zal u veel duidelijk verschaffen. Bij een winkel of showroom krijgt u rustig de tijd om verschillende uitvoeringen te proberen en kunt u direct vragen stellen aan de adviseur. In de omgeving Millingen aan de Rijn zijn er verschillende winkels en showrooms. Een ervaren adviseur geeft tips en advies voor het aanschaffen van de beste scootmobiel. In het schema hieronder staan meerdere vestigingen van winkels, showrooms en zorgleveranciers en WMO uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Apotheek GroesbeekOp de Paap 26562 ALGroesbeek
Medipoint | ZZG zorggroepMarialaan 1206541 RPNijmegen
VegroHatertseweg 8216535 ZTNijmegen
Tabel met winkels in de buurt waar u scootmobielen kunt bekijken


De thuisdemonstratie aanvragen in Millingen aan de Rijn
Loopt u moeilijk en lukt het niet om naar een speciaalzaak of winkel te gaan? Dan komt de aanbieder bij u thuis! Erkende aanbieders komen bij u thuis voor een thuisdemonstratie. In de opsomming hierna vergelijkt u de beste leveranciers die voor u een thuisdemo kunnen geven.

 • Practicomfort: 24 uurs pechhulp met thuisbrengservice
 • Mango: Vandaag besteld, morgen in huis
 • Quingo: Enorm hoge klantbeoordelingen
 • Medipoint: Aantrekkelijk scootmobiel onderhoudscontract
 • Welzorg: Nationaal Keurmerk Hulpmiddelen
 • Vegro: Beoordeeld met een 8,7
 • Totalezorgwinkel.nl: Professioneel advies aan huis

Populaire uitvoeringen en opties
Onderstaand vindt u een lijstje met succesvolle merken en modellen met daarachter de gemiddelde actieradius, de max. snelheid en de geschatte prijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Vermeiren Carpo Special Edition50 km15 km/u€ 3.295
Afikim Sportster SE-XXL45 km15 km/u€ 8.702
Excel Entice 4 Universe30 km10 km/u€ 2.452
Pride Go-Go Elite Traveller Plus 320 km7 km/u€ 1.298
Tabel met populaire scoots december 2021

Bekijk de veelgestelde vragen

Is het een optie om de scootmobiel te huren?
Uiteraard is het een optie om een scootmobiel te huren in Millingen aan de Rijn. Dit wordt o.a. gedaan door de lokale showroom, thuiszorginstantie of hulpmiddelen punt. Ook kan er gebruik worden gemaakt van een scootmobielpool. Tegen geringe kosten kan men voor een bepaalde tijd een scoot lenen. Heeft u voor een langere periode een scoot nodig? In het kader daarvan is het verstandig om zelf een model aan te schaffen of een leasecontract te nemen.

Zit het onderhoud inbegrepen in de prijs?
Merken (leveranciers van medische hulpmiddelen in Millingen aan de Rijn) bieden een wettelijke 2-jarige garantietermijn. Normaal gesproken kunt u dit tegen betaling verlengen tot wel 10 jaar. Meerdere verkopers geeft de keuze voor een omruilgarantie. Daarmee kunt u vrijblijvend een bepaald type testen. Het onderhouden van uw scootmobiel is niet iets om op te besparen. Daarvoor adviseren wij om een onderhoudscontract te nemen. Dit wordt ook wel de APK genoemd waarbij uw product goed wordt nagekeken. Noodzakelijke inspecties zijn o.a. wiellagers voor en achter en de accuprestaties.

Is een tweedehands model geschikt?
Steeds meer mensen nemen een scootmobiel in gebruik. Het gevolg? Steeds meer tweedehands scooters. Een reden waarom veel mensen kiezen voor een occasion is de investering (kosten): tegen lage kosten kunt u een heel geschikte scooter kopen. Bovendien is er vaak geen levertijd. Mindere punten zijn krassen, deuken en technische problemen. Let ook goed op de actieradius. Steek wat tijd in een goede proefrit om de actieradius van het voertuig te inspecteren. Er zijn diverse websites zoals scootmobieldiscount.nl waar veel gebruikte modellen te koop worden aangeboden.

Moet ik een rijbewijs hebben?
Als voertuig bestuurder hebt u te maken met wet- en regelgeving zoals die geldt voor gehandicaptenvoertuigen. Een rijbewijs of bromfietscertificaat is niet verplicht. U kunt wel investeren in een lokale rijvaardigheidscursus of theorie-opleiding. Bij zo’n scootmobieltraining in Millingen aan de Rijn leert u van alles over verkeersregels en en leert u veilig manoeuvreren en sturen. In de basis zijn de verkeersregels eenvoudig: u mag gebruik maken van het trottoir, fietspad, voetpad en de openbare weg. Dit geldt zowel binnen als buiten de bebouwde kom. Houd rechts aan en kijk goed om bij het inhalen. Autowegen en snelwegen zijn verboden.

Moet ik een scootmobiel verzekering afsluiten?
Een scootmobiel is volgens de wet een motorrijtuig. De scoot moet dus altijd verzekerd zijn (zowel in de gevallen dat u deelneemt aan het verkeer op de openbare weg, maar ook wanneer u er binnen gebruik van maakt). Ondanks de lage snelheid, er kan maar zo een ongelukje ontstaan. De normale aansprakelijkheidsverzekering (AVP) dekt deze schade niet. Gaat u toch zonder verzekering de weg op? Dan loopt u het risico op een boete. Mocht u onverzekerd schade rijden, dan wordt dit dus niet gedekt. U kunt kiezen uit WA en All-risk. WA-verzekeringen hebben een beperktere dekking dan all-risk. WA-verzekeringen zijn er vanaf €3,85 p/maand. Een verzekerde mobiel kunt u herkennen aan het gele verzekeringsplaatje.

Is een rollator of rolstoel een goed alternatief?
Mensen met een afnemende mobiliteit weten niet of ze nu een rollator, rolstoel of scootmobiel moeten kiezen. Het aanvragen van betrouwbare hulpmiddelen is noodzakelijk om langer zelfstandig thuis te kunnen wonen. De rollator of elektrische rolstoel is ideaal voor de wat kortere afstanden. Of wanneer u graag nog wel stukjes zelf loopt. Een opvouwbare scootmobiel biedt meer comfort en is geschikt voor intensief gebruik. Zijn er nog onduidelijkheden? Bezoek dan een adviseur van een thuiszorginstelling of de regionale zorgwinkel Millingen aan de Rijn.

Een scootmobielclub, wat is dat?
Bent u wel in voor een uitstapje en mag u graag op nieuwe plekjes komen? Word dan lid van een scootmobielvereniging. Door heel Nederland (uiteraard ook in de provincie Gelderland) zijn zulke clubs actief. Samen met een groep lekker naar buiten en verken samen de wijken als: Beek, Berg en Dal, Breedeweg, De Horst, Erlecom, Groesbeek, Heilig Landstichting, Kekerdom, Leuth, Millingen aan de Rijn, Ooij, Persingen, Ubbergen.

Plaats een reactie