Scootmobiel Groesbeek

Heeft u behoefte aan een goede scootmobiel in Groesbeek? Een scootmobiel is een handig hulpmiddel voor mensen die minder valide zijn of een beperkte mobiliteit hebben (mobiliteitsbeperking). Met behulp van zo’n elektrische 3- of 4 wieler voelt u zich weer onafhankelijk en kunt u bijvoorbeeld eenvoudig naar de winkel. Alleen, welke scootmobiel moet ik kiezen? Scootzorg.nl biedt een adviserende rol bij het maken van de juiste keuze. Op deze website vind u een compleet keuzeadvies en informatie over onderwerpen als WMO, de kosten van een goed model, thuisdemo’s, de belangrijkste verkeersregels en scootmobieltraining.

 • De scootmobiel is een drie- of vierwielige scooter voor ouderen, chronisch zieken of mensen met een beperking.
 • De voordelen: u kunt gaan en staan waar u wil en een comfortabele manier van reizen.
 • De onkosten schatten we in tussen c.a. €800,00 tot zo’n €4.750,00.
 • U kunt een scootmobiel aanvragen via de WMO bij de gemeente Berg en Dal (https://www.bergendal.nl).
 • Rondom uw woonplaats kunt u geheel vrijblijvend langs bij een winkel en showroom (of dealer) van bekende merken als Excel en Travelux.

Onderwerpen: Goedkope scootmobiel kopen | Extra hulp bij het kiezen | Tarieven (december 2021) | Een scootmobiel in bruikleen via de gemeente Berg en Dal (WMO) | Regionale winkels | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieGelderland
GemeenteBerg en Dal
Postcode6561
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
PGB uurtarief€14,50 – €21,50 per uur
Populaire scootmobielShoprider 889 XLSBN
AdviespuntMedipoint | ZZG zorggroep

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Groesbeek

U bent zich aan het oriënteren op een scootmobiel. Wat is nu voor mij een geschikt model? Leveranciers verkopen zeer uiteenlopende modellen met allerlei opties die wellicht volstrekt nieuw zijn voor u. Waar vind ik het model dat matcht met mijn wensen?Gouden regel: ga eerst na wat u eigenlijk zoekt. Wil ik de mobiel ook kunnen meenemen, hoe vaak rijd ik ermee, en zijn dit vooral korte of lange afstanden? Op het moment dat u dit goed bekeken hebt kunt u gericht zoeken naar een goedkope scootmobiel in Groesbeek. Dit kan via internet aan de hand van brochures, een uitgebreide thuisdemonstratie of via de expert in de winkel.

 • Een instap opvouwbare scootmobiel is te koop vanaf €860,00.
 • Een flexibele scooter met 3 wielen en een bereik van 35 km koopt u al vanaf €2475,00.
 • Een luxe scooter met 4 wielen met alle gemakken kost u rond de €3250.

Advies van de specialist december 2021

Zou u graag verder geholpen worden bij het uitzoeken van de beste scootmobiel? Wij helpen u graag snel verder. Onderstaand omschrijven wij enkele belangrijke aandachtspunten.

Vaste of inklapbare scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Groesbeek kan gemakkelijk mee in het OV of in de auto en komt van pas als u weinig opbergruimte heeft. Handig voor in huis en voor korte ritten naar het winkelcentrum. De vaste scootmobiel is wat groter en steviger, is voorzien van alle gemakken en kan een stuk harder en langer rijden. Bedoeld voor intensief gebruik buiten.

3 of 4 wielen, wat is beter?
Een 3-wiel scootmobiel stuurt licht en heeft een zeer gunstige draaicirkel. U kunt gemakkelijk manoeuvreren. Ideaal in de supermarkt. Tevens biedt een model met 3 wielen meer beenruimte. De 4-wiel scootmobiel is meer robuust en voelt veiliger. Dat is vooral zichtbaar in snelle bochten of als u een stoep op- of afrijdt. Een scoot met 4 wielen haalt een hogere snelheid en rijdt over het algemeen net wat comfortabeler.

Moet ik een hoge of lage actieradius?
De merken verschillen flink wanneer men de actieradius vergelijkt. Dit is de maximale afstand die u met een accu kunt afleggen. Gaat u vooral in/rondom huis rijden? Of voor hele korte ritjes buitenshuis? Een 12 Ah accu (10 – 12 km) is vaak genoeg. Kiest u ervoor om vaker en langer te rijden naar het centrum of om gewoon lekker rond te rijden? Dan adviseren wij een minimale accu van 85 Ah.

De maximale snelheid
Als u lange afstanden wilt afleggen, dan is een langzame snelheid natuurlijk vervelend. Eenvoudige opvouwbare scootmobielen gaan vaak maar 7 km per uur. Geavanceerde vaste modellen bieden wat dat betreft meer comfort (28 km per uur). De wat grotere en sterkere accu’s hebben vaak ook meer vermogen / topsnelheid. Goed om te weten: op de stoep geldt een max. snelheid van 6 km/uur.

Comfort en extra opties
Bij het dagelijks gebruiken van een scoot of als u snel last heeft van nek of rug (bewegingsbeperking) is het belangrijk dat u goed zit. Luxueuze modellen worden gekenmerkt door een uitstekende vering en zijn helemaal in te stellen naar uw wensen. Reserveer een model voor een proefrit in Groesbeek en ervaar zelf de diverse mobielen in de praktijk.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat kost een scootmobiel?

Onze experts hebben u net uitgelegd waar u op moet letten bij het uitzoeken van een scootmobiel. Nu vertellen we u wat meer over de kosten. De onkosten worden gebaseerd op het merk, de accucapaciteit, de snelheid die u kunt halen en extra’s zoals een extra lader en een stokhouder. De gunstigste voertuigen beginnen bij €520,00, de wat geavanceerdere modellen hebben al snel een prijskaartje van €7.800,00. In het onderstaande overzicht staat de actuele prijs van veel verkochte modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Starter313 km7 km/u€700
Prima320 – 25 km10 km/u€1200
Goed445 km15 – 17 km/u€3000
Eerste klas485 km20 km/u€7.250
Tabel met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Groesbeek
scootmobiel-kopen-groesbeek

Scootmobiel aanvragen gemeente Berg en Dal via de WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) verplicht gemeenten om mensen te ondersteunen zodat zij thuis kunnen blijven wonen. Onder bepaalde voorwaarden kunt u met de WMO een scootmobiel lenen bij het uitleenpunt of een PGB-krijgen waarmee u zelf iets kunt aanschaffen. Vervoersvoorzieningen binnen de WMO zijn er in verschillende vormen. Interessant zijn met name een rolstoel, regiotaxi en uiteraard ook een scootmobiel. Kunt u slecht lopen maar wilt u wel graag in uw eigen huis blijven wonen en kunnen blijven deelnemen aan sociale activiteiten? In dat geval kunt u een aanvraag doen bij de gemeente Berg en Dal. Er zijn meerdere voorzieningen die de gemeente u kan bieden.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): dit is een financiële tegemoetkoming waarmee u zelf een scoot kunt aanschaffen.
 • Steun in natura: u krijgt een scootmobiel in bruikleen van de gemeente. Minpunt is dat u niet kunt bepalen wat voor model het wordt.
 • Wanneer u een scootmobiel leent via het WMO factureert het CAK €19 per maand als eigen bijdrage.
 • De aanvraag kunt u doen via het WMO-loket. Daaropvolgend volgt er een keukentafelgesprek om samen te kijken waar ondersteuning nodig is. Na een aantal weken krijgt u bericht of de aanvraag wordt gehonoreerd.
 • De aanvraag start bij het WMO-loket gemeente Berg en Dal. Hiervoor kunt u ook even bellen (14024), mailen (gemeente@bergendal.nl), of ga even langs bij het stadhuis (Dorpsplein 1, 6562 AH, Groesbeek). U kunt ook terecht op www.bergendal.nl voor achtergrondinformatie.
 • Men hanteert een beslissingstermijn van om en nabij 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Adressen van winkels voor een gratis proefrit

Voor het vinden van de ideale scoot treft u op deze pagina een uitgebreid keuzeadvies. Uiteraard moet u gewoon in het echt ervaren hoe het werkt. Een gratis proefrit met advies op maat is dan de juiste oplossing. Zo kunt u zelf het verschil ervaren tussen bijvoorbeeld 3- en 4 wielen en kunt u direct vragen stellen aan de adviseur. Rondom Groesbeek kunt u langsgaan bij verschillende speciaalzaken en winkels. Een ervaren adviseur zal u verder ondersteunen bij het uitkiezen van de beste scootmobiel. In de onderstaande tabel treft u de adresgegevens van showrooms, winkels en thuiszorginstellingen en uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Medipoint | ZZG zorggroepMarialaan 1206541 RPNijmegen
VegroHatertseweg 8216535 ZTNijmegen
VegroKapellaan 11a6461 EHKerkrade
Tabel met winkels in de buurt waar u scootmobielen kunt bekijken


De thuisdemonstratie aanvragen in Groesbeek
Heeft u geen vervoer en gaat het bezoeken van een showroom niet lukken? In dat geval kunt u kiezen voor een thuisdemo. Erkende aanbieders komen bij u thuis voor een thuisdemonstratie. In de opsomming hierna doorzoekt u de meest bekende bedrijven die u graag verder helpen.

 • Practicomfort: Advies op basis van 27 jaar ervaring
 • Mango: Gratis thuisdemonstratie en advies
 • Quingo: Dankzij 5 wielen altijd stabiel op de weg
 • Medipoint: Modellen voor binnen en buiten
 • Welzorg: Breed aanbod voor elk budget
 • Vegro: Uitgebreid aanbod huurartikelen
 • Totalezorgwinkel.nl: Demo’s en levering in heel Nederland

Overzicht met populaire scoots
In het volgende hoofdstuk verstrekken we een lijstje met populaire merken + modellen inclusief de actieradius, de topsnelheid en een prijs ter indicatie.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Shoprider 889 XLSBN50 km15 km/u€ 1.950
RvS van Seenus CTM 83845 km15 km/u€ 7.226
Shoprider Perrero 430 km10 km/u€ 1.695
Freerider Ascot 418 km7 km/u€ 1.495
Schema met populaire voertuigen december 2021

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Is het mogelijk een scootmobiel te huren?
Wie tijdelijk iets nodig heeft kan ook een scootmobiel huren in Groesbeek. Dit wordt o.a. gedaan door bijvoorbeeld Medipoint, Vegro of een andere zorgwinkel. Gemeenten bieden soms een handige scootmobielpool. Voor een klein bedrag neemt u voor enkele uren een scoot in bruikleen. Wilt u een voertuig hebben voor de lange termijn? In die situatie raden we zeker aan zelfstandig een scoot te bestellen of te gaan voor leasen.

Hoe zit het met garantie en onderhoud?
Aanbieders (leveranciers van medische hulpmiddelen in Groesbeek) hanteren standaard een garantietermijn van 2 jaar. Tevens kunt u dit tegen betaling verlengen tot wel 10 jaar. Sommige verkopers werken met een omruilgarantie. Juist daardoor kan u op uw gemak een aantal dagen/weken een bepaald model uitproberen. Het onderhouden van uw scootmobiel is tegen noodzakelijk. Vandaar is het aan te raden om een onderhoudscontract af te sluiten. Dit is een soort jaarlijkse APK waarbij alle onderdelen goed worden geïnspecteerd. De monteur onderzoekt o.a. koolborstels en de accu.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands model?
Inmiddels is de scootmobiel behoorlijk ingeburgerd. Daardoor groeit ook de markt voor tweedehands modellen. De populariteit van de occasion zit ‘m in de lage prijs: ook met een klein budget kunt u een heel geschikte scooter kopen. Bovendien kunt u de mobiel direct meenemen, geen levertijd. Negatieve aspecten zijn krasjes en andere gebruikssporen. Ook het vermogen van de accu zal minder zijn. We raden altijd aan een proefrit te maken om de actieradius van de accu te controleren. Er zijn verschillende online platformen als tweedehands-scootmobiel.nl waar gebruikte modellen worden verkocht.

Moet ik een rijbewijs halen?
Als scootmobiel eigenaar valt u onder de gehandicaptenvoertuigen. U mag op een scoot rijden zonder bromfietscertificaat of rijbewijs. U bent vrij om te gaan naar rijvaardigheidscursussen en trainingen. In een erkende scootmobieltraining in Groesbeek leert u van alles over verkeerstheorie en leert u drempels en stoepjes rijden. De regels in het verkeer zijn niet complex: u mag gebruik maken van het voet- en fietspad, en de openbare weg. U mag rijden binnen en buiten de bebouwde kom. Zorg dat u altijd rechts rijdt en draag bij voorkeur een veiligheidshesje. Autowegen en snelwegen zijn uiteraard niet toegestaan.

Moet ik verplicht een scootmobiel verzekering afsluiten?
Een scootmobiel is volgens de wet een motorrijtuig. U moet dit dus verplicht altijd verzekeren (zowel op het moment dat u buiten rijdt in uw woonplaats, maar ook als u hem uitsluitend binnen gebruikt). Ondanks de lage snelheid, er kan maar zo een ongelukje ontstaan. Dergelijke schades vallen niet onder de AVP (aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren). Neemt u onverzekerd deel aan het verkeer? Dan loopt u het risico op een boete. Bovendien is eventuele schade niet verzekerd. Er wordt onderscheid gemaakt tussen WA en All-risk polissen. De uitgebreide all-risk verzekering dekt alle schade (ook aan uw voertuig). Een goedkope WA-polis is er al vanaf €4,30 per maand. Een verzekerde scooter heeft aan de achterzijde een verzekeringsplaatje bevestigd.

Is het beter om te kiezen voor een rollator of rolstoel?
Met name ouderen twijfelen nog tussen een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het uitzoeken van een goed hulpmiddel draagt bij aan de veiligheid tijdens het lopen / bewegen. De elektrische rolstoel of rollator is prettig binnenshuis of in een zorginstelling. Of wanneer u kleine stukken nog wel loopt. Een opvouwbare scootmobiel biedt meer comfort en komt van pas als u wat langere stukken wilt reizen. Heeft u nog vragen? Bezoek dan een adviseur van een thuiszorginstelling of de regionale zorgwinkel Groesbeek.

Hoe kan ik me aansluiten bij een scootmobielclub?
Bent u wel in voor een uitstapje en houd u ervan om lekker rond te rijden? Word dan lid van een scootmobielvereniging. Door heel Nederland (met name ook in de provincie Gelderland) zijn dergelijke clubs te vinden. Gezellig een praatje maken en rijd samen door de wijken: Beek, Berg en Dal, Breedeweg, De Horst, Erlecom, Groesbeek, Heilig Landstichting, Kekerdom, Leuth, Millingen aan de Rijn, Ooij, Persingen, Ubbergen.

Plaats een reactie