Scootmobiel Heilig Landstichting

Wilt u een goede scootmobiel in Heilig Landstichting? De scootmobiel is een vervoersmiddel dat rijdt op elektriciteit voor ouderen en mensen met een beperking (mobiliteitsbeperking). Dankzij zo’n elektrische scooter voelt u zich wendbaar en kunt u er weer heerlijk op uit in de natuur. Maar welke scootmobiel past bij mij? Deze website is er om u te helpen bij het kiezen van het juiste model. Via Scootzorg.nl kunt u aan de slag met nuttige keuzetips en extra info over onderwerpen zoals een aanvraag doen via de WMO, de huidige prijzen, thuisdemo’s, de verschillende regels en de scootmobielclub.

 • Een scootmobiel is een voertuig met 3 of 4 wielen speciaal voor mensen die slecht ter been zijn.
 • Meest gehoorde voordelen: u bent meer onafhankelijk en een hoge mate van comfort.
 • De tarieven schatten we in tussen c.a. €550,00 oplopend tot 4.500,00.
 • Soms komt u in aanmerking voor een scootmobiel via de WMO bij de gemeente Berg en Dal (https://www.bergendal.nl).
 • In de omgeving kunt u ook terecht bij een aantal winkels en showrooms waar u meer informatie vindt over merken als Invacare of Handicare.

Onderwerpen: Goedkope scootmobiel kopen | Tips bij het kiezen van een scootmobiel | Kosten | Scootmobiel aanvragen bij de gemeente Berg en Dal (WMO) | Winkels en thuisdemonstraties | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieGelderland
GemeenteBerg en Dal
Postcode6564
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
PGB kosten€14,50 – €21,50 per uur
Veel gekozen scootmobielDrive ST5D
AdviespuntApotheek Groesbeek

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Heilig Landstichting

Waarschijnlijk bent u op zoek naar een (eerste) scootmobiel. Echter, waar baseert u de keuze op? Er zijn ontzettend veel modellen om uit te kiezen met allerlei opties die wellicht volstrekt nieuw zijn voor u. Hoe vind ik een product dat voldoet aan mijn behoeften? Startpunt: bedenk zelf eerst waarvoor u hem wil gebruiken. Gebruik ik de scooter hoofdzakelijk binnen of buiten, is het voor dagelijks gebruik, en maak ik ook lange tochten? Zodra u dit helder hebt kan u vervolgstappen zetten voor een goedkope scootmobiel in Heilig Landstichting. Veel info vind u online middels een brochure per post, een handige thuisdemonstratie of via een adviseur in de winkel.

 • Een kleine opvouwbare scootmobiel schaft u al aan vanaf c.a. €500,00.
 • Een vaste scooter met 3 wielen en 30 – 40 km actieradius kost u rond de €2350,00.
 • Een extra luxe 4 wielen scooter met een bereik van 60 km of meer begint zo rond de €3850.

Hulp bij uw keuze december 2021

Zoekt u naar wat extra ondersteuning bij het aanschaffen van de scootmobiel die past bij uw situatie? Onze specialisten staan voor u klaar. In de box hieronder bieden wij de belangrijkste zaken waar u op moet letten.

Kies ik een inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Heilig Landstichting neemt u moeiteloos mee in auto, bus of vliegtuig en bergt u in huis snel en eenvoudig op. Met name bedoeld voor gebruik in huis en voor ritten naar het wijkcentrum of winkels. De vaste scootmobiel is wat groter en steviger, biedt meer comfort en heeft een grote accu. Een uitstekend model voor buitengebruik.

3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is niet zwaar en kan kortere bochten maken. U bent meer wendbaar. Ideaal in de supermarkt. Ook beschikt zo’n model met 3 wielen over meer beenruimte. Een 4-wiel scootmobiel is meer robuust en zal wat veiliger aanvoelen. Dit komt tot uiting in bochten of als u een drempel overgaat. De variant met 4 wielen heeft een hogere maximum snelheid en heeft meer comfort tijdens het rijden.

Hoe hoog moet de actieradius zijn?
De merken variëren nogal als het gaat om actieradius. Daarmee bedoeld met de max. afstand die gereden kan worden op 1 volle accu. Vind het gebruik hoofdzakelijk binnen plaats? Of voor hele korte ritjes buitenshuis? Een bereik van 15 kilometer is ruim voldoende. Kiest u ervoor om vaker en langer te rijden naar de stad of komt u graag in de natuur? Overweeg dan eens te kijken naar een minimale accu van 85 Ah.

Minimale snelheid
Wanneer u lange afstanden wilt afleggen, dan wilt u natuurlijk ook dat er een beetje tempo in zit. De budget opvouwbare scootmobielen hebben een beperkte max. snelheid. Geavanceerde vaste modellen kunnen snelheden behalen van wel 27 km/uur. Scoots met groter accu’s (in Ah) kunnen meer vermogen geven (dus sneller rijden). Goed om te weten: als u op de stoep rijdt mag u niet sneller dan 6 km/uur uur rijden.

Comfort
Wanneer u dagelijks de scoot gebruikt en ook als u snel last heeft van uw rug of nek (bewegingsbeperking) dan heeft u baat bij een comfortabele scoot. De luxere modellen worden gekenmerkt door grote veringen en een verstelbaar stuur/zitting. Ga naar een showroom of boek een proefrit in Heilig Landstichting en ervaar zelf de verschillende opties.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Welke kosten horen bij een scootmobiel?

U heeft net kunnen lezen op welke zaken u moet letten als u een scootmobiel gaat kopen. Maar wat kost nu een goede scootmobiel? De onkosten worden bepaald door de leverancier, het vermogen van de accu, hoe hard de scoot kan en accessoires zoals een rollatorhouder & een windscherm. De goedkoopste scooters kunt u al vinden vanaf €480,00, de geavanceerde modellen gaan al gauw richting de €6.000,00. In de tabel hieronder vergelijkt u de geschatte prijs van de meest gekozen modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Beginner37 km 8,5 km/u€650
Standaard320 – 25 km10 km/u€1100
Uitstekend460 km17 – 18 km/u€4100
Luxueus475 km +22 km/u€9.750
Berekening van de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Heilig Landstichting
scootmobiel-kopen-heilig-landstichting

Scootmobiel aanvragen gemeente Berg en Dal via de WMO

De WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) stelt gemeenten verplicht om mensen te ondersteunen met zelfstandig wonen en deelnemen aan de samenleving. In enkele gevallen kunt u via de WMO een scoot tijdelijk in gebruik nemen via het uitleenpunt of middels uw PGB budget zelf een aankoop doen. De vervoersvoorzieningen van de WMO bieden vaak uitkomst. U kunt dan denken aan de regiotaxi, een rolstoel maar zeker ook een scootmobiel. Bent u slecht ter been maar wilt u toch zelfstandig blijven wonen en participeren in de maatschappij? In dat geval kunt u een beroep doen op uw gemeente Berg en Dal. Uw gemeente heeft daarvoor verschillende opties.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): vanuit de gemeente ontvangt u een bedrag waarmee u zelfstandig een scootmobiel mag kopen.
 • Steun in natura: u ontvangt een scoot vanuit de gemeente (nieuw of gebruikt). Minpunt is dat u weinig tot geen invloed hebt op het type.
 • Indien u kiest voor scootmobiel uitleen binnen de WMO betaalt men €57 per kwartaal (eigen bijdrage).
 • U kunt zich aanmelden bij de WMO-afdeling. Een paar weken later volgt er een keukentafelgesprek om te kijken welke voorzieningen voor u relevant zijn. Vervolgens ontvangt u per mail/post een voorstel.
 • De aanvraag start bij het WMO-loket gemeente Berg en Dal. Dit kan telefonisch (14024), per mail (gemeente@bergendal.nl), of maak een afspraak bij het gemeentehuis (Dorpsplein 1, 6562 AH, Groesbeek). Bekijk ook www.bergendal.nl voor uitgebreide info.
 • De beslissingstermijn ligt hier ongeveer op 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Adressen van winkels voor een gratis proefrit

Om te bepalen welk model bij u past bekijkt u op deze website veel bruikbare informatie. Toch zult u de verschillende modellen zelf moeten proberen. De gratis proefrit zorgt ervoor dat u een betere keuze kunt maken. Zo kunnen diverse modellen worden getest en kunt u direct vragen stellen aan de adviseur. In de omgeving Heilig Landstichting kunt u terecht bij een aantal showrooms. Een ervaren adviseur zal u verder ondersteunen bij het vinden van de beste scootmobiel. In de volgende opsomming staan meerdere vestigingen van winkels, speciaalzaken en zorginstellingen + WMO-uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Apotheek GroesbeekOp de Paap 26562 ALGroesbeek
Medipoint | ZZG zorggroepMarialaan 1206541 RPNijmegen
VegroHatertseweg 8216535 ZTNijmegen
Tabel met contactgegevens van aanbieders en leveranciers van scootmobielen


Een thuisdemonstratie aanvragen in Heilig Landstichting
Bent u slecht ter been en kunt u niet naar de winkel komen? Dan komt de leverancier toch bij u thuis? Deskundige leveranciers verzorgen dagelijks tientallen thuisdemonstraties. In onderstaand schema vergelijkt u een aantal erkende partijen die voor u een thuisdemo kunnen geven.

 • Practicomfort: 75 verschillende modellen
 • Mango: Vandaag besteld, morgen in huis
 • Quingo: 5-wielen met zeer korte draaicirkel
 • Medipoint: Partner van verschillende verzekeraars
 • Welzorg: U kunt uw PGB-budget hier besteden
 • Vegro: Diverse accessoires op voorraad
 • Totalezorgwinkel.nl: Regelt ook verzekering, pechhulp en onderhoud aan huis

Overzicht met veel verkochte types
Onderstaand treft u een lijstje met modellen die veel verkocht worden met daarachter de gemiddelde actieradius, de topsnelheid en een prijs ter indicatie.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Drive ST5D50 km15 km/u€ 3.195
Afikim Sportster SE45 km15 km/u€ 8.380
Excel Entice 3 Universe30 km10 km/u€ 2.228
Mango Cat 418 km7 km/u€ 1.495
Overzicht met populaire voertuigen december 2021

Veelgestelde vragen met antwoorden

Zijn er aanbieders waar ik de scootmobiel kan huren?
Wie tijdelijk iets nodig heeft kan ook een scootmobiel huren in Heilig Landstichting. Dit wordt o.a. gedaan door een thuiszorgwinkel of een speciaalzaak. Gemeenten bieden soms een handige scootmobielpool. Tegen een kleine vergoeding mag u dan gebruik maken van een elektrische scooter. Bent u volledig afhankelijk van een scoot? Voor deze mensen is de beste optie om zelf een model aan te schaffen of te kiezen voor een leaseconstructie.

Hoe zit het met onderhoud en garantie?
Showrooms (leveranciers van medische hulpmiddelen in Heilig Landstichting) hanteren standaard een garantietermijn van 2 jaar. Bij veel aanbieders kunt u deze garantie met enkele jaren verlengen. Diverse leveranciers bieden ook omruilgarantie. Dan kan u gerust een aantal dagen/weken een bepaald model uitproberen. Een kwalitatief onderhoud is tegen noodzakelijk. Daarvoor adviseren wij om te kiezen voor een onderhoudscontract. Dit is een soort complete APK waarbij alle belangrijke onderdelen worden gecheckt. Noodzakelijke inspecties zijn o.a. wiellagers voor en achter en het accuvermogen.

Kan ik ook een tweedehands model kopen?
Inmiddels is de scootmobiel behoorlijk ingeburgerd. We zien het aanbod met tweedehands modellen hard groeien. Een reden waarom veel mensen kiezen voor een occasion is de lage aanschafprijs: ook met een klein budget kunt u een heel geschikte scooter kopen. Ook kunt u de mobiel meteen in gebruik nemen, er is geen levertijd. Nadelen zijn gebruikssporen en eventuele mankementen. Houd er ook rekening mee dat de accu niet meer nieuw is. Steek wat tijd in een goede proefrit om de kwaliteit van de accu te beoordelen. Er zijn verschillende online platformen als marktplaats.nl waar gebruikte modellen worden verkocht.

Mag ik rijden zonder rijbewijs?
Als scootmobiel eigenaar volgt u de regels voor gehandicaptenvoertuigen. Een bromfietscertificaat of rijbewijs is dus niet nodig. Er bestaan wel opties voor een rijvaardigheidscursus of theorielessen volgen. Gedurende deze scootmobieltraining in Heilig Landstichting legt u de basis voor onder andere verkeerstheorie en kunt u uw rijvaardigheid verbeteren. De regels in het verkeer zijn niet complex: u mag rijden op voetpad, fietspad en de gewone weg. U mag zowel binnen als buiten de bebouwde kom rijden. Houd rechts aan en geef altijd duidelijk richting aan. Autowegen en snelwegen zijn verboden.

Moet mijn scootmobiel verzekerd zijn?
De scootmobiel wordt gezien als motorrijtuig. Het verzekeren hiervan is altijd verplicht (zowel op het moment dat u met het voertuig naar buiten gaat, als ook voor gebruik binnenshuis). Hoewel u niet hard gaat, kan er maar zo een klein ongeluk gebeuren. Schades die hieruit voortvloeien worden niet vergoed door de AVP (aansprakelijkheidsverzekering). Gaat u toch zonder verzekering de weg op? Dan loopt u het risico op een boete. Veroorzaakte schade is bovendien niet te verhalen op een verzekeraar. Er worden WA en All-risk dekkingen aangeboden. De all-risk dekking vergoedt ook de schade aan uw eigen scooter. WA-verzekeringen zijn er vanaf €4,60 per maand. Een verzekerde mobiel kunt u herkennen aan het gele verzekeringsplaatje.

Is een rollator of rolstoel een goed alternatief?
Mensen met fysieke problemen overwegen naast een scootmobiel vaak ook een rollator of rolstoel. Het selecteren van een geschikt hulpmiddelen is belangrijk om veilig te kunnen bewegen. De rollator of elektrische rolstoel is handig in een verpleeghuis of voor korte wandelingen. Of wanneer u af en toe wat ondersteuning wilt. Een opvouwbare scootmobiel biedt extra flexibiliteit en is erg handig wanneer u langer zelfstandig thuis wilt wonen. Twijfel? Neem dan eens contact op met een thuiszorginstelling of de regionale zorgwinkel Heilig Landstichting.

Hoe word ik lid van een scootmobielclub?
Wilt u niet geïsoleerd raken en houd u ervan om lekker rond te rijden? Word dan lid van een scootmobielvereniging. In veel regio’s in Nederland (uiteraard ook in de provincie Gelderland) zijn dergelijke clubs te vinden. Voorkom dat u vereenzaamt en tour door wijken zoals: Beek, Berg en Dal, Breedeweg, De Horst, Erlecom, Groesbeek, Heilig Landstichting, Kekerdom, Leuth, Millingen aan de Rijn, Ooij, Persingen, Ubbergen.

Plaats een reactie