Scootmobiel Brunssum

Zoekt u een goede scootmobiel in Brunssum? Een scootmobiel is een elektrisch aangedreven voertuig voor mensen met een mobiliteitshandicap (mobiliteitsbeperking). D.m.v. dit elektrische voertuig geniet u van uw zelfstandigheid en kunt u bijvoorbeeld weer zelf boodschappen doen. U wilt graag weten welke scootmobiel bij u past. Onze vergelijker is er om u te helpen bij het kopen van uw (eerste) scootmobiel. Via Scootzorg.nl treft u de belangrijkste zaken waar u op moet letten en specifieke informatie rondom WMO en PGB, de kosten waar u rekening mee moet houden, een proefrit maken, waar u op moet letten in het verkeer en de voor- en nadelen van een occasion.

 • Een scootmobiel is een zeer handig vervoersmiddel speciaal voor mensen die slecht ter been zijn.
 • Voordelen: u bent mobieler en onafhankelijk en het is gemakkelijk te besturen.
 • De prijzen liggen tussen de €700,00 tot zo’n €6.000,00.
 • U kunt een scootmobiel aanvragen via de WMO bij de gemeente Brunssum (https://www.brunssum.nl).
 • In uw regio maakt u snel een eenvoudig een afspraak bij een winkel of showroom waar u meer informatie vindt over merken als Meyra of Afikim.

Inhoudsopgave: Goedkope scootmobiel kopen | Keuzehulp | Gemiddelde kosten | Een scootmobiel aanschaffen via de gemeente Brunssum (WMO) | Winkels en thuisdemonstraties | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieLimburg
GemeenteBrunssum
Postcode6443
WMO Beslissingstermijn8-16 weken
PGB onkosten€15,14 per uur
Veel gekozen scootmobielShoprider gk9 opvouwbaar
Lokaal adviespuntVegro

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Brunssum

U wilt weer veilig op weg met een scootmobiel. Op welke producteigenschappen moet u letten? Leveranciers verkopen zeer uiteenlopende modellen met de meest uiteenlopende eigenschappen. Hoe vind ik een model dat aansluit op mijn eisen en wensen? Onze tip: bedenk eerst wat u nodig hebt. Ga ik de elektrische scooter binnen of buiten gebruiken, ga ik ‘m iedere dag gebruiken, en hoeveel KM verwacht ik te maken? Op het moment dat dit duidelijk is kan u vervolgstappen zetten voor een goedkope scootmobiel in Brunssum. U vind uitgebreide info online middels een brochure per post, advies aan huis of door een showroom te bezoeken.

 • Een kleine opvouwbare scootmobiel kost u rond de €540,00.
 • Een vaste scooter met 3 wielen en een bereik tussen 25 en 35 km is te koop vanaf €2400,00.
 • Een robuust model met 4 wielen met een actieradius van 60 km is te koop vanaf €4400.

Hulp bij uw keuze juni 2023

Loopt u tegen problemen op bij het uitzoeken van de scootmobiel die past bij uw situatie? Onze experts adviseren u graag. In de box hieronder bekijkt u een aantal belangrijke criteria.

Vaste of inklapbare scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Brunssum neemt u moeiteloos mee in auto, bus of vliegtuig en kunt u eenvoudig kwijt in een klein schuurtje. Met name bedoeld voor gebruik in huis en korte afstanden buitenshuis. Een vaste scootmobiel is groter, is voorzien van alle gemakken en kan een stuk harder en langer rijden. Een uitstekend model voor buitengebruik.

3 of 4 wielen, wat is beter?
Een 3-wiel scootmobiel is lichtgewicht en heeft een zeer gunstige draaicirkel. U bent meer wendbaar. Ideaal in de supermarkt. Ook heeft een scooter met 3 wielen meer beenruimte. De 4-wiel scootmobiel is steviger en geeft een veilig gevoel. De voordelen daarvan merkt u in snelle bochten of als u schuin de stoep afrijdt. Een scoot met vier wielen biedt meer snelheid en geeft een meer comfortabel gevoel.

Hoe hoog moet de actieradius zijn?
De merken variëren enorm als het gaat om actieradius. Dit slaat op de maximale te rijden afstand in KM op één accu. Gebruikt u de scoot vooral binnen? Of voor een bezoekje aan de supermarkt? Een 10Ah accu (10 km) is vaak genoeg. Bent u voornemens ook ritjes te maken naar het centrum of komt u graag in de natuur? In die situaties kiest u voor een 97 Ah accu (60 – 65 km).

De maximum snelheid
Als u de scoot veel gaat gebruiken, dan moet de snelheid wel een beetje acceptabel zijn. De goedkopere opvouwbare scootmobielen gaan vaak maar 6 kilometer per uur. De luxe vaste modellen halen makkelijk een snelheid van 20 km/u. Modellen met een hoge actieradius gaan vaak ook een stuk sneller. Regel: op het trottoir mag u niet harder dan 6 km/uur.

Comfort en extra opties
Als u vaak lange ritten maakt en zeker ook bij rug- en nekklachten (bewegingsbeperking) is comfort ontzettend belangrijk. De premium scoots bieden een uniek veringssysteem en een verstelbare stoel/stuurkolom. Ga direct proefrijden in Brunssum en probeer alle luxe opties zelf uit.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat kost een een goede scootmobiel?

U weet nu waar u op moet letten bij het aanschaffen van een scootmobiel. In het volgende gedeelte vertellen we meer over de kosten. De onkosten worden gevormd door de fabrikant, de actieradius, de gemiddelde snelheid en accessoires zoals achteruitkijkspiegels & een kruk- en stokhouder. De aantrekkelijkste modellen starten bij €525,00, de geavanceerde modellen gaan al gauw richting de €5.200,00. In de onderstaande tabel vind u de huidige prijs van een aantal types.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Instap312 km8 km/u€500
Beter325 km10 km/u€1550
Geavanceerd455 km18 km/u€4000
Luxe480 km22 km/u€9.750
Voorbeeld van de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Brunssum
scootmobiel-kopen-brunssum

Scootmobiel aanvragen gemeente Brunssum via WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) verplicht gemeenten om ondersteuning te bieden aan inwoners die hulp nodig hebben. Onder bepaalde voorwaarden kunt u met de WMO tijdelijk een scoot toegewezen krijgen (via het uitleenpunt) of een PGB-budget ontvangen. Vervoersvoorzieningen binnen de WMO zijn er in verschillende vormen. Voorbeelden hiervan zijn een auto in bruikleen maar ook een scootmobiel. Ervaart u medische ongemakken en wilt u graag in uw huis blijven wonen en wilt u graag aansluiting houden met de samenleving? Op dat moment kunt u aankloppen bij de gemeente Brunssum. De gemeenten bieden voorzieningen die u kunnen ontlasten.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): dit is een vast budget wat u mag inzetten en waarmee u zelfstandig een scootmobiel mag kopen.
 • Zorg in natura: u krijgt meestal een scootmobiel in bruikleen. Onthoud hierbij dat u niet zelf mag kiezen wat voor model het wordt.
 • Voor scootmobiel uitleen via het WMO berekent het CAK €57 per kwartaal (eigen bijdrage).
 • De aanvraag kunt u doen bij het WMO-loket. Daarna volgt een (telefonisch) gesprek om te kijken welke voorzieningen voor u relevant zijn. Vervolgens hoort u of u in aanmerking komt.
 • Heeft u tussendoor nog bedenkingen? Stel ze bij WMO-loket gemeente Brunssum. Zowel telefonisch (0455278567), mailen (gemeente@brunssum.nl), of ga even langs bij het stadhuis (Lindeplein 1, 6444 AT, Brunssum). Check ook eens www.brunssum.nl voor uitgebreide info.
 • Houd rekening met een beslissingstermijn van 8-16 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Ervaar het gemak tijdens een proefrit bij een showroom of winkel

Voor het vergelijken van voertuigen treft u op deze pagina een uitgebreid keuzeadvies. Maar uiteindelijk moet u gewoon in het echt ervaren hoe het werkt. De gratis proefrit zal u veel duidelijk verschaffen. Op dat moment kunt u allerlei modellen uittesten en kunt u ook direct om advies op maat vragen. In de regio Brunssum vinden we een aantal winkels/showrooms. Een ervaren adviseur zal u bijstaan bij het kopen van de beste scootmobiel. In de tabel hieronder zijn de adresgegevens te vinden van bedrijven, showrooms en zorgverleners + uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
VegroPrins Hendriklaan 3766443 AEBrunssum
WelzorgZandbergsweg 1116432 CCHoensbroek
Leeman Revalidatie ServiceSleperstraat 346432 AEHoensbroek
Tabel met contactgegevens van aanbieders en leveranciers van scootmobielen


Een thuisdemonstratie aanvragen in Brunssum
Heeft u medische problemen en kunt u niet naar de winkel komen? Gelukkig kan het ook bij u thuis. Erkende aanbieders verzorgen thuisdemonstraties door heel Nederland. Hieronder ontdekt u uiteenlopende winkels die u graag verder helpen.

 • Practicomfort: 24 uurs pechhulp met thuisbrengservice
 • Mango: Gratis thuisdemonstratie en advies
 • Quingo: Heel wendbaar (korte draaicirkel)
 • Medipoint: Een eigen ledenvereniging
 • Welzorg: Mogelijkheden voor Private Lease
 • Vegro: Biedt totaaloplossingen
 • Totalezorgwinkel.nl: Al vanaf 2008 uw zorgwinkel

Veel gekozen uitvoeringen
In het volgende hoofdstuk treft u een overzicht met veel verkochte modellen inclusief de actieradius, de hoogst haalbare snelheid en een prijs ter indicatie.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Shoprider gk9 opvouwbaar8 km5 km/u€ 1.686
Inca Sprint Plus70 km35 km/u€ 7.500
Sterling Elite XS45 km12 km/u€ 7.318
Pride Celebrity30 km10 km/u€ 3.532
Tabel met populaire voertuigen juni 2023

Veelgestelde vragen (FAQ)

Is het een optie om de scootmobiel te huren?
Uiteraard is het een optie om een scootmobiel te huren in Brunssum. Dit wordt o.a. gedaan door een thuiszorgwinkel of verhuurmaatschappij. Steeds meer gemeenten zetten nu ook in op de scootmobielpool. Tegen geringe kosten kunt u er op uit met een scootmobiel. Wilt u structureel gebruik maken van een scootmobiel? In dat geval is het verstandig om een model aan te schaffen en/of te kijken naar lease-mogelijkheden.

Hoe zit het met onderhoud en garantie?
Leveranciers (leveranciers van medische hulpmiddelen in Brunssum) bieden een wettelijke 2-jarige garantietermijn. Bij veel aanbieders kunt u dit verlengen tot 5, 7 of wel 10 jaar. Steeds meer merken kunnen ook een omruilgarantie aanbieden. Zo kunt u zonder zorgen 1 of 2 weken een bepaald type proberen. Het onderhoud van de scootmobiel is geen overbodige luxe. Vandaar is het slim om een onderhoudscontract te nemen. We spreken dan over een goed APK waarbij uw product goed wordt nagekeken. De monteur onderzoekt o.a. stuurkolom afstelling en de accuprestaties.

Wat zijn de voordelen van een tweedehands model?
In Nederland zijn de laatste jaren veel scootmobielen verkocht. We zien het aanbod met tweedehands modellen hard groeien. Het positieve aspect van een goede occasion is de aantrekkelijke prijs: voor weinig geld een kwalitatief product aanschaffen. Ook is er geen sprake van een lange levertijd. Minpunten zijn een krasje, deukje of andere kleine gebruikssporen. Ook komen accu-problemen soms voor. Kies altijd voor een gedegen proefrit om de actieradius van de accu te controleren. Er zijn genoeg digitale platformen zoals tweedehands.net waar u gebruikte modellen in de buurt kunt vinden.

Is het halen van een rijbewijs verplicht?
Als scootmobielrijder heeft u te maken met de wetten voor gehandicaptenvoertuigen. U mag op een scoot rijden zonder bromfietscertificaat of rijbewijs. U kunt wel gebruik maken van een lokale rijvaardigheidscursus of theorie-opleiding. In een erkende scootmobieltraining in Brunssum behandeld u zaken zoals verkeersregels en en leert u veilig manoeuvreren en sturen. Over het algemeen zijn verkeersregels niet moeilijk: u mag gebruik maken van het fiets- voetpad, en de normale rijweg. Zowel binnen en buiten de bebouwde kom bent u welkom. Zorg dat u altijd rechts rijdt en draag bij voorkeur een veiligheidshesje. Autowegen en snelwegen zijn verboden.

Is een scootmobiel verzekering verplicht?
De scootmobiel valt onder de categorie motorrijtuig. Het verzekeren hiervan is altijd verplicht (zowel tijdens momenten dat u deelneemt aan het verkeer op de openbare weg, maar ook wanneer u er binnen gebruik van maakt). Hoewel u vaak niet harder gaat dan 20 km/uur, er kan maar zo een ongelukje ontstaan. Dergelijke schades vallen niet onder de AVP (aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren). Rijdt u rond zonder verzekering? Dan loopt u het risico op een boete. Mocht u onverzekerd schade rijden, dan wordt dit dus niet gedekt. Er zijn 2 opties: All-risk en WA. Een all-risk verzekering vergoedt schade bij anderen, maar ook bij uzelf. Een goedkope WA-polis is er al vanaf €5,20 p/maand. Een verzekerde mobiel heeft een verzekeringsplaatje of sticker aan de achterkant.

Is het beter om te kiezen voor een rollator of rolstoel?
Veel mensen hebben de optie om te kiezen voor een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het selecteren van een geschikt hulpmiddelen is belangrijk om veilig te kunnen bewegen. Zo’n elektrische rolstoel of rollator is handig als u alleen heel kleine afstanden aflegt. Of voor de moment dat u net wat extra ondersteuning nodig heeft. Een opvouwbare scootmobiel biedt extra flexibiliteit en kunt u bovendien meenemen in de auto. Heeft u nog vragen? Neem dan eens contact op met een thuiszorginstantie of de plaatselijke zorgwinkel Brunssum.

Wat is precies een scootmobielclub?
Bent u wel in voor een uitstapje en vind u het leuk om er uit te trekken? Word lid van een scootmobielvereniging voor nog meer rijplezier. Vrijwel overal (met name ook in de provincie Limburg) kunt u zich aansluiten. Voorkom dat u vereenzaamt en maak tochtjes door wijken als: Brunssum-West, Brunssum-Noord, Brunssum-Oost, Brunssum-Zuid, Brunssum-Centrum.

Plaats een reactie