Scootmobiel Beekdaelen

Op zoek naar een goede scootmobiel in Beekdaelen? De scootmobiel is een vervoersmiddel dat rijdt op elektriciteit voor mensen met een mobiliteitshandicap (mobiliteitsbeperking). Door middel van dit elektrische voertuig voelt u zich weer onafhankelijk en kunt u er weer zorgeloos op uit trekken. Welke scootmobiel past bij mijn wensen? Onze expert biedt praktische info bij het kiezen van het juiste model. Via Scootzorg.nl bieden wij een uitgebreid keuzeadvies en belangrijke info over onder andere hoe het zit met de WMO, de kosten waar u rekening mee moet houden, thuisdemo’s, waar u op moet letten in het verkeer en tweedehands modellen.

 • Een scootmobiel is eigenlijk een scooter met 3 of 4 wielen speciaal voor mensen die niet goed ter been zijn.
 • De voordelen: meer zelfvertrouwen en een comfortabele manier van reizen.
 • De tarieven komen neer op bedragen tussen €500,00 tot wel €5.250,00.
 • U kunt een scootmobiel aanvragen via de WMO bij de gemeente Beekdaelen (https://www.beekdaelen.nl).
 • In uw regio kunt u terecht bij meerdere winkels en showrooms waar u alle informatie vindt over bekende merken zoals Life and mobility en Caremart.

Onderwerpen: Goedkope scootmobiel kopen | Extra hulp bij het kiezen | Prijzen | Een scootmobiel in bruikleen via de gemeente Beekdaelen (WMO) | Winkels en showrooms | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieLimburg
GemeenteBeekdaelen
Postcode6365
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
PGB tarieven€14,50 – €21,50 per uur
Aantrekkelijk merkShoprider sf4/ sf4 sla
Adviespunt in de buurtWelzorg

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Beekdaelen

U zoekt naar meer vrijheid middels een scootmobiel. Alleen, wat zijn belangrijke aspecten? Er is een enorm assortiment met allerlei opties die wellicht volstrekt nieuw zijn voor u. Dus, hoe vind ik dan een scooter die voldoet aan mijn profiel? Advies: beschrijf eerst wat u minimaal nodig heeft. Moet mijn mobiel ook in de auto passen, ga ik ‘m iedere dag gebruiken, en zijn dit vooral korte of lange afstanden? Op het moment dat u hierover meer inzicht heeft verkregen kunt u veel beter zoeken naar een goedkope scootmobiel in Beekdaelen. Dit kan online via het aanvragen van een brochure, een uitgebreide thuisdemonstratie of door langs te gaan bij een winkel.

 • Een instap opvouwbare scootmobiel is er al vanaf €720,00.
 • Een standaard model met 3 wielen en 30 – 40 km actieradius vind u al vanaf €1800,00.
 • Een sterk 4 wielen model met veel comfort koopt u al vanaf €4650.

Advies van de specialist mei 2024

Wilt u wat meer inhoudelijke details voor het vinden van de beste scootmobiel? Onze specialisten staan voor u klaar. Hieronder achterhaalt u belangrijke aspecten voor het aankoopproces.

Inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Beekdaelen is makkelijk te vervoeren in het openbaar vervoer en zal niet in de weg staan in uw woning. Met name bedoeld voor gebruik in huis en voor ritten naar het wijkcentrum of winkels. Een vaste scootmobiel is robuuster en steviger, heeft extra comfortvoorzieningen en heeft een hogere actieradius en snelheid. De juiste keuze als u veel lange ritten maakt.

Waarom kiezen voor een model met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel stuurt licht en is wat kleiner. U kunt gemakkelijk alle kanten uit. Dit merkt u bijvoorbeeld bij het boodschappen doen. Daarnaast verschaft een scoot met 3 wielen extra beenruimte. De 4-wiel scootmobiel is stabieler en zal wat veiliger aanvoelen. Dat ervaart u wanneer u een bocht maakt of als u een drempel overgaat. Een scooter met 4 wielen is vaak wat sneller en biedt meer comfort.

Moet ik een hoge of lage actieradius?
De producten wisselen aanzienlijk als we inzoomen op de actieradius. Dit is de afstand die u kunt rijden op één acculading. Gaat u vooral in/rondom huis rijden? Of voor een bezoekje aan de supermarkt? Een actieradius van 10 – 15 kilometer zal dan volstaan. Kiest u ervoor om vaker en langer te rijden naar het centrum of het bos? In dat geval adviseren wij te kiezen voor een 97 Ah accu (60 – 65 km).

Welke snelheid heb ik nodig?
Wanneer u de mobiel dagelijks veelvuldig gebruikt, dan moet de snelheid wel een beetje acceptabel zijn. De budget opvouwbare scootmobielen gaan niet veel sneller dan 8 km per uur. De wat stabielere vaste modellen kunnen snelheden behalen van wel 27 km/uur. Modellen met een grotere accu gaan vaak ook een stuk sneller. Goed om te weten: wanneer u op het trottoir rijdt mag u niet harder dan 6 km/uur.

Extra comfort
Als u elke dag lange ritten maakt of als u een zwakke rug heeft (bewegingsbeperking) dan heeft u baat bij een comfortabele scoot. Duurdere modellen verschaffen maximale vering en een verstelbaar stuur/zitting. Test een model uit voor een proefrit in Beekdaelen en probeer alle luxe opties zelf uit.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Hoeveel kost een scootmobiel?

U heeft net kunnen lezen op welke zaken u moet letten bij het kopen van een scootmobiel. In het volgende gedeelte vertellen we meer over de kosten. De kostprijzen worden gevormd door het merk, de actieradius, de topsnelheid en randproducten als een alarmsysteem of een een afdekhoes. De goedkoopste voertuigen beginnen bij €485,00, de meest luxe uitvoeringen gaan al gauw richting de €6.600,00. In het overzicht hieronder staat de adviesprijs van veel verkochte modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Beginner314 km7 km/u€700
Beter320 km10 km/u€1150
Gevorderd435 km15 km/u€4200
Professioneel475 km +21 km/u€8.750
Schema met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Beekdaelen
scootmobiel-kopen-beekdaelen

Scootmobiel aanvragen gemeente Beekdaelen via de WMO

De WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) verplicht gemeenten om te zorgen dat mensen thuis kunnen blijven wonen. In enkele gevallen kunt u met de WMO tijdelijk een scoot toegewezen krijgen (via het uitleenpunt) of een PGB-budget toegewezen krijgen. Vervoersvoorzieningen binnen de WMO zijn er in verschillende vormen. U kunt dan denken aan een rolstoeltaxi maar zeker ook een scootmobiel. Bent u chronisch ziek maar wilt u wel graag in uw eigen huis blijven wonen en wilt u actief blijven in de maatschappij? Op dat moment hebt u mogelijk recht op steun vanuit de gemeente Beekdaelen. De gemeenten bieden voorzieningen die u kunnen ontlasten.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): vanuit uw gemeente krijgt u een financiële compensatie waarmee u op eigen houtje een mobiel kunt kopen.
 • Steun in natura: u krijgt een scootmobiel in bruikleen van de gemeente. Onthoud hierbij dat er geen tot weinig keuzemogelijkheid is.
 • Op het moment dat u kiest voor scootmobiel uitleen via het WMO betaalt u een eigen bijdrage van €19,00 per maand.
 • De aanvraag kunt u doen bij het WMO-loket. Hierna volgt er een keukentafelgesprek om te kijken wat uw individuele zorgvraag is. Na een aantal weken/maanden krijgt u bericht of de aanvraag wordt gehonoreerd.
 • Heeft u tussendoor nog bedenkingen? Stel ze bij WMO-loket gemeente Beekdaelen. Zowel telefonisch (0884502000), e-mailen (gemeente@beekdaelen.nl), of maak een afspraak bij het gemeentehuis (Deweverplein 1, 6361 BZ, Nuth). Check ook eens www.beekdaelen.nl voor achtergrondinformatie.
 • Men hanteert een beslissingstermijn van om en nabij 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Bekijk adressen van showrooms voor gratis proefrit

Voor het vergelijken van voertuigen leest u hier nuttige informatie die u kunnen helpen. Toch moet u gewoon in het echt ervaren hoe het werkt. Een 100% gratis proefrit zorgt ervoor dat u een betere keuze kunt maken. Zo kunt u modellen met 3 of 4 wielen uitproberen en kunt u de verkoper of specialist naar specificaties vragen. In de omgeving Beekdaelen kunt u langsgaan bij verschillende speciaalzaken en winkels. Een erkende adviseur kan u helpen bij het kopen van de beste scootmobiel. In de onderstaande tabel zijn de adresgegevens te vinden van bedrijven, winkels en zorgverleners + uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
WelzorgGronsvelderweg 1406229 VNMaastricht
VegroMockstraat 16226 CAMaastricht
VegroBrusselsestraat 1486211 PJMaastricht
Tabel met winkels in de buurt waar u scootmobielen kunt bekijken


Uw thuisdemonstratie aanvragen in Beekdaelen
Heeft u geen vervoer en kan u niet naar de winkel toe? Dat hoeft geen probleem te zijn. Een aantal leveranciers komen bij u thuis voor een thuisdemonstratie. Onderstaand vindt u populaire partijen die u daarbij kunnen ondersteunen.

 • Practicomfort: Een complete eigen serviceorganisatie
 • Mango: Groot aanbod aan hulpmiddelen
 • Quingo: Altijd veilig de stoep op en af
 • Medipoint: Boven €25,- gratis thuisbezorgd
 • Welzorg: Ruim aanbod van verschillende topmerken
 • Vegro: Klantenservice 24/7 bereikbaar
 • Totalezorgwinkel.nl: Unieke inruilmogelijkheid en gratis bezorging

Populaire uitvoeringen en opties
In het volgende hoofdstuk verstrekken we een opsomming met types die veel verkocht worden met specifiek de actieradius, de snelheid van het model en de doorsnee richtprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Shoprider sf4/ sf4 sla10 km5 km/u€ 1.296
Practicomfort Wals 2070 km20 km/u€ 1.395
DKCity HS-589 445 km12 km/u€ 3.699
Electric Mobility Liteway 622 km10 km/u€ 2.965
Schema met populaire voertuigen mei 2024

Bekijk de veelgestelde vragen

Is het een optie om de scootmobiel te huren?
Eventueel kunt u ervoor kiezen om een scootmobiel te huren in Beekdaelen. Dat kan bijvoorbeeld bij zorginstanties, thuiszorgorganisaties en hulpmiddelen winkels. Gemeenten bieden soms een handige scootmobielpool. Gratis, of tegen een kleine vergoeding kunt u dan bijv. een dagdeel gebruik maken van deze service. Heeft u voor een langere periode een scoot nodig? Voor deze mensen is het raadzaam om zelfstandig een scoot te bestellen of te kiezen voor een leaseconstructie.

Hoe zit het met garantie en onderhoud?
Merken (leveranciers van medische hulpmiddelen in Beekdaelen) werken met een standaard garantie van 2 jaar. Vaak kunt u dit tegen betaling verlengen tot wel 10 jaar. Steeds meer scootmobiel leveranciers geeft de keuze voor een omruilgarantie. Op deze manier kunt u op uw gemak een bepaald type testen. Het onderhoud van de scootmobiel is geen overbodige luxe. Vandaar raden wij aan om meteen een onderhoudscontract te nemen. Dit is een soort jaarlijkse APK waarbij uw product goed wordt nagekeken. Belangrijke punten zijn o.a. stuurkolom afstelling en de accu.

Hoe verstandig is het om te kiezen voor een tweedehands model?
In Nederland zijn de laatste jaren veel scootmobielen verkocht. De markt voor tweedehands modellen groeit daardoor ook hard. Een reden waarom veel mensen kiezen voor een occasion is de kostprijs: tegen lage kosten koopt u een scoot die vaak in goede conditie is. Bovendien heeft u niet te maken met levertijd. Negatieve aspecten zijn een krasje, deukje of andere kleine gebruikssporen. Let ook goed op de actieradius. We raden altijd aan een proefrit te maken om de kracht van de accu te meten. U kunt terecht op sites als tweedehands.net waar u een gebruikt model kunt aanschaffen.

Mag ik rijden zonder rijbewijs?
Als bestuurder van een scootmobiel valt u binnen de verordeningen voor gehandicaptenvoertuigen. U mag op een scoot rijden zonder bromfietscertificaat of rijbewijs. Wel kunt u kiezen voor rijvaardigheidscursussen en theorielessen. Binnen deze scootmobieltraining in Beekdaelen worden onderwerpen behandeld alsde regels op de weg en het juist bedienen van de scoot. Over het algemeen zijn verkeersregels niet moeilijk: als bestuurder mag u rijden op het trottoir, fietspad, voetpad en de openbare weg. Zowel binnen en buiten de bebouwde kom bent u welkom. Houd rechts en geef altijd duidelijk richting aan. U mag niet rijden op autowegen en snelwegen.

Is een scootmobiel verzekering verplicht?
Een scootmobiel is een motorrijtuig. U moet dit dus verplicht altijd verzekeren (zowel in situaties dat u zich op de openbare weg begeeft, maar ook als u hem uitsluitend binnen gebruikt). Ondanks de lage snelheid, er kan maar zo een ongelukje ontstaan. De schade die daaruit voortvloeit wordt niet gedekt door de AVP (aansprakelijkheidsverzekering). Rijdt u rond zonder verzekering? Dan kan u dat een boete opleveren van €280,00. Indien u schade rijdt kunt u geen beroep doen op een verzekeraar. U kunt kiezen uit WA en All-risk. Een all-risk verzekering vergoedt schade bij anderen, maar ook bij uzelf. Een WA polis kost c.a. €4,40 per maand. Een verzekerd motorrijtuig kunt u herkennen aan het gele verzekeringsplaatje.

Is een rollator of rolstoel een goed alternatief?
Mensen met fysieke problemen hebben de optie om te kiezen voor een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het aanvragen van betrouwbare hulpmiddelen is noodzakelijk om langer zelfstandig thuis te kunnen wonen. Zo’n elektrische rolstoel of rollator is ideaal voor de wat kortere afstanden. Of wanneer u kleine stukken nog wel loopt. De opvouwbare scootmobiel is luxer en komt van pas als u wat langere stukken wilt reizen. Is het nog niet duidelijk? Bezoek dan een adviseur van een zorgleverancier of de regionale zorgwinkel Beekdaelen.

Wat is precies een scootmobielclub?
Wilt u niet geïsoleerd raken en houd u ervan om lekker rond te rijden? Word dan lid van een scootmobielvereniging. In heel ons land (uiteraard ook in de provincie Limburg) kunt u zich aansluiten. Samen met een groep lekker naar buiten en ervaar het plezier van rijden in de wijken: Centrum, Amstenrade – Oirsbeek.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie