Scootmobiel Eijsden-Margraten

Overweegt u de aanschaf van een scootmobiel in Eijsden-Margraten? De scootmobiel is een drie- of vierwielige scooter voor ouderen, chronisch zieken of mensen met een beperking (mobiliteitsbeperking). Met deze handige scooter voelt u zich wendbaar en kunt u bijvoorbeeld weer zelf boodschappen doen. Maar wat is nu een goede scootmobiel voor mij? Onze expert ondersteunt u bij de aanschaf van uw (eerste) mobiel. Via onze vergelijker bieden wij een handig keuzeadvies en aanvullende info over o.a. PGB en WMO, de actuele prijzen, showrooms in de regio, de regels in het verkeer en scootmobieltraining.

 • Een scootmobiel is een zeer handig vervoersmiddel voor mensen met een mobiliteitshandicap.
 • De voordelen: het vergroot uw zelfvertrouwen en een hoog zitcomfort.
 • De kosten wisselen sterk tussen €750,00 tot zo’n €4.750,00.
 • Soms krijgt u een budget via de WMO bij de gemeente Eijsden-Margraten (https://www.eijsden-margraten.nl).
 • In uw omgeving bezoekt u eenvoudig een winkel of showroom waar u alle informatie vindt over bekende merken zoals Invacare en Freerider.

Informatie: Goedkope scootmobiel kopen | Keuzeadvies | Gemiddelde kosten | Een scootmobiel aanschaffen via de gemeente Eijsden-Margraten (WMO) | Winkels in de buurt | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieLimburg
GemeenteEijsden-Margraten
Postcode6252
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
PGB vergoeding€15,07 – €18,82 per uur
Veel gekozen merkInca Sprint
Lokaal adviespuntWelzorg

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Eijsden-Margraten

U wilt weer zelfstandig zijn met een scootmobiel. Op welke producteigenschappen moet u letten? Leveranciers verkopen zeer uiteenlopende modellen met allerlei opties en eigenschappen. Hoe achterhaal ik het type dat in lijn is met mijn situatie? Startpunt: bedenk eerst wat u nodig hebt. Moet mijn mobiel ook in de auto passen, hoe vaak rijd ik ermee, en gebruik ik het voor korte- of lange ritjes? Als u dit helder hebt kunt u gericht zoeken naar een goedkope scootmobiel in Eijsden-Margraten. Veel info vind u online door een brochure aan te vragen, een thuisdemo of via de expert in de winkel.

 • Een simpele opvouwbare scootmobiel vindt u al vanaf €640,00.
 • Een wendbare scooter met 3 wielen en een bereik van 35 km koopt u al vanaf €1825,00.
 • Een sterk 4 wielen model met een comfortabele zit begint zo rond de €3450.

Keuzeadvies juni 2024

Zoekt u naar wat extra ondersteuning bij het aanschaffen van de scootmobiel die past bij uw situatie? Ons team wil u graag te woord staan. In de lijst hieronder vindt u de belangrijkste punten waar de scooters verschillen.

Inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Eijsden-Margraten is zonder moeite mee te nemen in het openbaar vervoer en zal niet in de weg staan in uw woning. Licht, wendbaar, geschikt voor in huis en voor korte ritjes rondom huis. De vaste scootmobiel is wat groter en steviger, is comfortabeler en heeft een langer actieradius. Ook voor heuvelachtig gebied en ruwe ondergrond!

3- of 4-wiel scootmobiel
Een 3-wiel scootmobiel stuurt licht en is wat kleiner. U stuurt eenvoudig met dit model. Ideaal in de supermarkt. Bovendien biedt een model met 3 wielen meer beenruimte. Een 4-wiel scootmobiel is wat groter/steviger en zal wat veiliger aanvoelen. De voordelen daarvan merkt u als u de bochten instuurt en tijdens het op- en afrijden van een stoep. Een model met vier wielen gaat meestal harder en biedt meer comfort.

Wat is een goede actieradius?
De modellen onderscheiden zich sterk wanneer we kijken naar actieradius. Dit is de afstand die de scoot aflegt op een volle accu. Gaat u vooral in/rondom huis rijden? Of voor een bezoekje aan de supermarkt? Een 10Ah accu (10 km) is dan voldoende. Denk u eraan veel te gaan rijden naar de stad of om gewoon lekker rond te rijden? U kunt dan het beste kiezen voor een 85 Ah accu (50 – 55 km).

Welke snelheid heb ik nodig?
Zodra u de mobiel dagelijks veelvuldig gebruikt, dan wilt u dat uiteraard wel op een prettig tempo kunnen doen. Eenvoudige opvouwbare scootmobielen hebben een beperkte max. snelheid. De wat stabielere vaste modellen kunnen veel sneller rijden (tot wel 25 km/u). Scoots met een grote accu gaan vaak ook een stuk sneller. Regel: wanneer u op het trottoir rijdt mag er niet harder dan 6 km per uur worden gereden.

Comfort & accessoires
Wanneer u dagelijks de scoot gebruikt of als u snel last heeft van nek of rug (bewegingsbeperking) dan moet u het aspect comfort niet onderschatten. Professionele modellen verschaffen een goede vering en zijn helemaal in te stellen naar uw wensen. Reserveer een model voor een proefrit in Eijsden-Margraten en ervaar zelf de diverse mobielen in de praktijk.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Hoeveel kost een scootmobiel?

U heeft net kunnen lezen waar u rekening mee moet houden bij het kopen van een scootmobiel. Maar wat kost nu een goede scootmobiel? De prijzen worden bepaald door de producent, de grootte van de accu, de maximale snelheid en randproducten als een extra accu of een wikkeldeken. De gunstigste scoots starten bij €505,00, de wat geavanceerdere modellen hebben al snel een prijskaartje van €6.900,00. In de onderstaande tabel treft u de geschatte prijs van de meest gekozen modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Starter37 km 8 km/u€700
Verbeterd315 – 25 km11 km/u€1600
Gevorderd455 km16 km/u€3500
Royaal480 km22 km/u€8.500
Overzicht met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Eijsden-Margraten
scootmobiel-kopen-eijsden-margraten

Scootmobiel aanvragen gemeente Eijsden-Margraten via de WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) verplicht gemeenten om mensen te helpen om langer thuis te blijven wonen en deel te nemen aan de samenleving. In bepaalde situaties kunt u via de WMO een scoot tijdelijk in gebruik nemen via het uitleenpunt of krijgt u via het PGB een budget vanuit de gemeente. Vervoersvoorzieningen binnen de WMO zijn er in verschillende vormen. Interessant zijn met name een elektrische rolstoel, taxi en vanzelfsprekend ook de scootmobiel. Heeft u een chronische aandoening en wilt u thuis blijven wonen en participeren in de maatschappij? In deze gevallen kunt u hulp vragen bij de gemeente Eijsden-Margraten. Gemeenten kunnen daar op verschillende manieren bij ondersteunen.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): dit is een vast budget wat u mag inzetten en waarmee u zelf op zoek kunt gaan naar een geschikt voertuig.
 • Steun in natura: u kunt gebruik maken van een leen-scootmobiel. Bedenk wel dat u weinig tot geen invloed hebt op het type.
 • Op het moment dat u kiest voor scootmobiel uitleen via het WMO betaalt u via de CAK €57 per kwartaal (eigen bijdrage).
 • U dient uw aanvraag in bij uw WMO adviseur. Hierna plannen ze een kort gesprek in om gezamenlijk een maatwerkplan op te stellen. Na een aantal weken/maanden komt de gemeente met een voorstel.
 • De aanvraag start bij het WMO-loket gemeente Eijsden-Margraten. Zowel telefonisch (0434588488), men kan een mailtje sturen (info@eijsden-margraten.nl), of kom naar het gemeentehuis (Breusterstraat 27, 6245 EH, Eijsden). Bekijk ook www.eijsden-margraten.nl voor achtergrondinformatie.
 • Houd rekening met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Maak een proefrit in een showroom of winkel

Om te bepalen welk model bij u past vindt u op deze website veel bruikbare informatie. Maar onderaan de streep is een live ervaring ook belangrijk. De gratis proefrit zal uw keuze een stuk eenvoudiger maken. Daar kunnen diverse modellen worden getest waardoor u een meer weloverwogen keus kunt maken. In en rondom Eijsden-Margraten zijn er verschillende winkels en showrooms. Een erkende adviseur helpt u graag bij het uitzoeken van de beste scootmobiel. In de bijgaande tabel vind u de adresgegevens van winkels, showrooms en zorgleveranciers en uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
WelzorgGronsvelderweg 1406229 VNMaastricht
VegroMockstraat 16226 CAMaastricht
VegroBrusselsestraat 1486211 PJMaastricht
Tabel met adresgegevens van leveranciers, winkels en zorginstellingen


Uw thuisdemonstratie aanvragen in Eijsden-Margraten
Bent u slecht ter been en zit een bezoek aan de winkel er niet in? Dan komt de aanbieder bij u thuis! Landelijke leveranciers verzorgen dagelijks tientallen thuisdemonstraties. Hieronder doorzoekt u de meest bekende aanbieders waar u terecht kunt.

 • Practicomfort: Onderhoud en service door eigen monteurs
 • Mango: Altijd een ruime voorraad
 • Quingo: Unieke 5-wiel scootmobielen!
 • Medipoint: Partner van verschillende verzekeraars
 • Welzorg: Advies op maat
 • Vegro: Specialist voor langer thuiswonen
 • Totalezorgwinkel.nl: Mogelijkheid tot huren of leasen

Veel gekozen uitvoeringen
In de paragraaf hierna bieden wij een opsomming met bekende modellen en merken met daarachter de gemiddelde actieradius, de snelheid van het model en een geschatte richtprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Inca Sprint90 km23 km/u€ 13.817
Quingo Toura288 km18 km/u€ 7.750
Handicare Fortress Calypso 4416940 km12 km/u€ 4.921
Shoprider 888ix26 km9 km/u€ 4.469
Schema met populaire scoots juni 2024

FAQ met veelgestelde vragen

Zijn er aanbieders waar ik de scootmobiel kan huren?
Uiteraard is het een optie om een scootmobiel te huren in Eijsden-Margraten. Dit wordt o.a. gedaan door zorginstanties, thuiszorgorganisaties en hulpmiddelen winkels. Waar steeds meer senioren gebruik van maken is de scootmobielpool. Gratis, of tegen een kleine vergoeding kan u tijdelijk voor enkele uren een voertuig gebruiken. Heeft u voor een langere periode een scoot nodig? In dat geval is het alternatief om zelf een model aan te schaffen of een voertuig te leasen.

Hoe zit het met onderhoud en garantie?
Fabrikanten (leveranciers van medische hulpmiddelen in Eijsden-Margraten) werken met een standaard garantie van 2 jaar. Meestal is het mogelijk dit te verlengen (tot wel 10 jaar). Meerdere fabrikanten werken met een omruilgarantie. Op deze manier kan u zorgeloos een bepaald type testen. Een onderhoudsplan is ook essentieel. Daarom raden wij aan om te gaan voor een compleet onderhoudscontract. Dit is een soort complete APK waarbij alle onderdelen goed worden geïnspecteerd. Belangrijke punten zijn o.a. stoelverstelling en mechanisme en de accuprestaties.

Waar moet ik op letten bij een tweedehands model?
Het aantal scootmobielen in Nederland neemt flink toe. De markt voor tweedehands modellen groeit daardoor ook hard. Een belangrijk voordeel van een occasion is de lage prijs: voor weinig geld kunt u een heel geschikte scooter kopen. Evenzeer heeft u niet te maken met levertijd. Nadelen zijn krasjes en andere gebruikssporen. Ook kan de actieradius flink verslechterd zijn. Neem iemand mee om samen een testrit te rijden om de actieradius van het voertuig te inspecteren. Er zijn diverse websites zoals ebay.nl waar u prima gebruikte modellen kunt vinden.

Is een rijbewijs nodig?
Als scootmobielrijder valt u onder de gehandicaptenvoertuigen. U mag op een scoot rijden zonder bromfietscertificaat of rijbewijs. U bent vrij om te gaan naar een lokale rijvaardigheidscursus of theorie-opleiding. Binnen deze scootmobieltraining in Eijsden-Margraten leert u van alles over verkeersregels en kunt u uw rijvaardigheid versterken. Het uitgangspunt van de regels in het verkeer zijn: de scoot mag zich begeven op het trottoir, fietspad, voetpad en de openbare weg. Het voertuig is buiten en binnen de bebouwde kom toegestaan. Houd rechts en zorg voor goede verlichting. Autowegen en snelwegen zijn verboden.

Is het verplicht om de scootmobiel te verzekeren?
Een scootmobiel is een motorrijtuig. U moet dit dus verplicht altijd verzekeren (zowel in situaties dat u met het voertuig naar buiten gaat, als ook de momenten dat u binnen rijdt). Ook al rijdt u heel veilig, er kan er toch schade worden veroorzaakt. U kunt dan geen aanspraak maken op uw aansprakelijkheidsverzekering (AVP). Neemt u onverzekerd deel aan het verkeer? Dan kan u dat een boete opleveren van €280,00. De kosten moet u dan volledig zelfstandig betalen. Men kan kiezen tussen een WA polis of All-risk dekking. De uitgebreide all-risk verzekering dekt alle schade (ook aan uw voertuig). WA-verzekeringen zijn er vanaf €4,40 p/maand. Een verzekerd voertuig herkent u aan het verzekeringsplaatje achterop.

Is het beter om te kiezen voor een rollator of rolstoel?
Veel mensen kunnen ondersteuning krijgen met een rolstoel, rollator of scootmobiel. Het aanvragen van betrouwbare hulpmiddelen is noodzakelijk om langer zelfstandig thuis te kunnen wonen. Een rollator of elektrische rolstoel is soms voldoende voor korte afstanden. Of voor de moment dat u net wat extra ondersteuning nodig heeft. De opvouwbare scootmobiel kan meer ondersteuning bieden en is erg handig wanneer u langer zelfstandig thuis wilt wonen. Nog vragen? Ga dan in gesprek met een zorgcoach of de lokale zorgwinkel Eijsden-Margraten.

Hoe kan ik me aansluiten bij een scootmobielclub?
Wilt u gezellig samen rijden en wilt u de omgeving beter leren kennen? Word lid van een scootmobielvereniging voor nog meer rijplezier. Vrijwel overal (ook in de provincie Limburg) zijn dergelijke clubs te vinden. Gezellig samen naar buiten en verken samen de wijken als: Eijsden, Gronsveld, Margraten, Cadier en Keer, Sint Geertruid, Mheer – Noorbeek.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie