Scootmobiel Sittard-Geleen

Op zoek naar een goede scootmobiel in Sittard-Geleen? Een scootmobiel is een elektrisch vervoersmiddel voor ouderen, chronisch zieken of mensen met een beperking (mobiliteitsbeperking). Door deze handige scooter staat u weer midden in het leven en kunt u weer gaan waar u wilt. U wilt graag weten welke scootmobiel bij u past. Scootzorg biedt een adviserende rol bij het gehele aankoopproces. Op deze website bekijkt u een handig keuzeadvies en uitgebreide details over bijvoorbeeld hoe het zit met de WMO, de kosten van een goed model, thuisdemo’s, de verschillende regels en de scootmobielclub.

 • De scootmobiel is een veilig vervoermiddel voor ouderen en mensen met een beperking.
 • Belangrijkste voordelen: u bent minder afhankelijk en een hoog zitcomfort.
 • De onkosten liggen tussen de €650,00 en wel €6.250,00.
 • Mogelijk kunt u zelfs een scootmobiel toegewezen krijgen via de WMO bij de gemeente Sittard-Geleen (https://www.sittard-geleen.nl).
 • In de omgeving maakt u snel een eenvoudig een afspraak bij een winkel of showroom waar u alle informatie vindt over bekende merken zoals RvS van Seenus of Medema.

Informatie: Goedkope scootmobiel kopen | Advies | Geschatte kosten | Een scootmobiel regelen via de gemeente Sittard-Geleen (WMO) | Verkooppunten | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieLimburg
GemeenteSittard-Geleen
Postcode6153
WMO Beslissingstermijn8-14 weken
PGB kosten€13,61 – €20,94 per uur
Aantrekkelijk merkPride Victory XL 140S
Adviespunt in de buurtVegro

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Sittard-Geleen

U wilt een scootmobiel aanschaffen. Hoe kan u dan op een goede manier vergelijken? Online vind u enorm veel modellen met eigenschappen die volstrekt nieuw zijn. Hoe achterhaal ik het type dat in lijn is met mijn behoeften? Advies: bedenk zelf eerst waarvoor u hem wil gebruiken. Gebruik ik de scooter hoofdzakelijk binnen of buiten, wordt hij dagelijks gebruikt, en zijn dit vooral korte of lange afstanden? Op het moment dat u deze vragen beantwoord hebt kan u vervolgstappen zetten voor een goedkope scootmobiel in Sittard-Geleen. Dit kan online via het aanvragen van een brochure, een demo aan huis of via een adviseur in de winkel.

 • Een eenvoudige opvouwbare scootmobiel is te koop vanaf €710,00.
 • Een standaard model met 3 wielen en 30 – 40 km actieradius is te koop vanaf €2425,00.
 • Een model met 4 stevige wielen met veel comfort is te koop vanaf €3300.

Keuzeadvies augustus 2022

Zou u graag verder geholpen worden bij het kiezen van de beste scootmobiel van dit moment? Onze experts adviseren u graag. In het volgende gedeelte bekijkt u de belangrijkste zaken waar u op moet letten.

Inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Sittard-Geleen kan gemakkelijk mee in het openbaar vervoer en bergt u in huis snel en eenvoudig op. Een ideaal hulpmiddel voor in huis en voor ritten naar het wijkcentrum of winkels. Een vaste scootmobiel is stevig, biedt meer comfort en kan veel meer kilometers afleggen. Ideaal als u veel en lang onderweg bent.

3- of 4-wiel scootmobiel
Een 3-wiel scootmobiel is lichtgewicht en heeft een zeer gunstige draaicirkel. U kunt zich vrijer bewegen. Bijvoorbeeld in een smalle gang. Daarnaast geeft een product met 3 wielen u beenruimte voordeel. De 4-wiel scootmobiel is steviger wat zorgt voor een veilige rijervaring. Dat is vooral zichtbaar in de bochten en op een oneffen terrein. Een scooter met 4 wielen is vaak wat sneller en geeft een meer comfortabel gevoel.

Hoe zit het met de actieradius?
De producten variëren enorm als wij het hebben over de actieradius. Dit is de maximale afstand die u met een accu kunt afleggen. Gebruikt u de mobiel vooral binnenshuis? Of voor een bezoekje aan de supermarkt? Een bereik van 20 km is dan voldoende. Kiest u ervoor om vaker en langer te rijden naar de stad of naar het park? Kijk dan naar modellen met een minimale accu van 85 Ah.

De maximale snelheid
Indien uiedere dag lange stukken rijdt, dan wilt u natuurlijk ook dat er een beetje tempo in zit. Simpele opvouwbare scootmobielen gaan niet veel sneller dan 8 km per uur. Stevige vaste modellen gaan wel 20 kilometer per uur. De wat grotere en sterkere accu’s hebben meestal een hogere topsnelheid. Verkeersregel: op de stoep mag er niet harder dan 6 km per uur worden gereden.

Additioneel comfort
Als u vaak lange ritten maakt en ook als u snel last heeft van uw rug of nek (bewegingsbeperking) is een comfortabele zitting essentieel. De luxere modellen onderscheiden zich door een uitgebreide vering en een luxe zitting. Doe een aanvraag voor een proefrit in Sittard-Geleen en probeer alle luxe opties zelf uit.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat kost een scootmobiel?

Onze experts hebben u net uitgelegd waar u naar moet kijken bij het aanschaffen van een scootmobiel. In het volgende gedeelte vertellen we meer over de kosten. De kostprijzen hebben te maken met de producent, het bereik, de maximale snelheid en opties als een rollatorhouder + een stokhouder. De aantrekkelijkste scoots koopt u al vanaf €545,00, de grote vaste scoots met veel opties gaan al gauw richting de €5.500,00. In de bijgaande tabel vind u de richtprijs van een aantal types.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Beginner38 km8,5 km/u€800
Goed320 – 25 km12 km/u€1850
Gevorderd435 km17 km/u€3600
Luxe475 km +20 km/u€9.750
Berekening van de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Sittard-Geleen
scootmobiel-kopen-sittard-geleen

Scootmobiel aanvragen gemeente Sittard-Geleen via de WMO

De WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) verplicht gemeenten om mensen te helpen die moeite hebben met zelfstandig wonen. Onder bepaalde voorwaarden kan men via de WMO bij een uitleenpunt een scoot lenen of een PGB-budget ontvangen. De vervoersvoorzieningen van de WMO bieden vaak uitkomst. Denk hierbij aan een rolstoel, regiotaxi maar zeker ook een scootmobiel. Bent u slecht ter been en wilt u graag in uw huis blijven wonen en wilt u actief blijven in de maatschappij? In deze gevallen kunt u een aanvraag doen bij de gemeente Sittard-Geleen. Er zijn meerdere voorzieningen die de gemeente u kan bieden.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): u krijgt een budget toegewezen waarmee u zelfstandig hulpmiddelen kan aanschaffen.
 • Zorg in natura: u krijgt meestal een scootmobiel in bruikleen. Minpunt is dat dit model niet is aangepast aan uw persoonlijke situatie.
 • Op het moment dat u kiest voor scootmobiel uitleen via het WMO berekent het CAK €19,00 eigen bijdrage p/maand per huishouden.
 • U dient uw aanvraag in via het WMO-loket. Daaropvolgend plannen ze een kort gesprek in om te kijken waar u recht op hebt in de gemeente. Vervolgens zal de gemeente u laten weten of de aanvraag voldoet.
 • Heeft u tussendoor nog bedenkingen? Stel ze bij WMO-loket gemeente Sittard-Geleen. Hiervoor kunt u ook even bellen (14046), men kan een mailtje sturen (wmo@sittard-geleen.nl), of kom naar het gemeentehuis (Dr. H. van der Hoffplein 1, 6162 BG, Sittard). Zie ook www.sittard-geleen.nl voor uitgebreide info.
 • De beslissingstermijn ligt hier ongeveer op 8-14 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Bekijk adressen van showrooms voor gratis proefrit

Voor het vergelijken van voertuigen treft u op deze pagina nuttige informatie die u kunnen helpen. Toch moet u het zelf ervaren. Een gratis proefrit met advies op maat zal u veel duidelijk verschaffen. Tijdens deze ritten kunt u zelf het verschil ervaren tussen bijvoorbeeld 3- en 4 wielen en zal het maken van een keuze een stuk gemakkelijker worden. In de omgeving Sittard-Geleen vinden we een aantal winkels/showrooms. Een getrainde specialist helpt u graag bij het vinden van de beste scootmobiel. In de tabel hieronder bekijkt u de adresgegevens van winkels, speciaalzaken en zorgverleners + WMO-uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
VegroStationsplein 76131 ATSittard
WelzorgSodaweg 36049 CMRoermond-Herten
Medipoint | Groene KruisKempweg 336045 EGRoermond
Tabel met showrooms en (zorg)instellingen in de buurt


De thuisdemonstratie aanvragen in Sittard-Geleen
Bent u slecht ter been en kunt u niet naar de winkel komen? Er zijn gelukkig alternatieven. Verschillende leveranciers kunnen een thuisdemonstratie verzorgen. In de opsomming hierna vindt u populaire winkels die voor u een thuisdemo kunnen geven.

 • Practicomfort: Meer dan 75 verschillende modellen
 • Mango: Ervaar het product in uw omgeving
 • Quingo: 3 jaar volledige garantie
 • Medipoint: Uitstekende klantenservice en adviseurs
 • Welzorg: Deskundige adviseurs en monteurs
 • Vegro: Biedt totaaloplossingen
 • Totalezorgwinkel.nl: De beste service en nazorg

Veel gekozen uitvoeringen
Hierna bekijkt u een tabel met bekende modellen en merken met daarbij het bereik, de topsnelheid en een gemiddelde prijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Pride Victory XL 140S40 km20 km/u€ 4.950
Revatak QS4 Active70 km17 km/u€ 8.442
Molenaar Elegance40 km10 km/u€ 3.090
Mango Twincat45 km8 km/u€ 6.850
Tabel met populaire scoots augustus 2022

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Is het een optie om de scootmobiel te huren?
Wie liever niet koopt, kan ook een scootmobiel huren in Sittard-Geleen. Dat doet men o.a. via de lokale showroom, thuiszorginstantie of hulpmiddelen punt. Een alternatief is de scootmobielpool. Gratis, of tegen een kleine vergoeding mag u dan een dag(deel) gebruik maken van deze service. Heeft u echter behoefte aan huur voor een langere periode? Dan is de beste optie om zelf een model aan te schaffen of te kiezen voor een leaseconstructie.

Hoe zit het met onderhoud en garantie?
Fabrikanten (leveranciers van medische hulpmiddelen in Sittard-Geleen) leveren twee jaar garantie op de aankoop. Vaak kunt u deze garantie met enkele jaren verlengen. Steeds meer verkopers bieden ook omruilgarantie. Juist daardoor kunt u zonder zorgen 1 of 2 weken een bepaald type proberen. Een kwalitatief onderhoud is niet iets om op te besparen. Daarvoor raden wij aan om direct een onderhoudscontract aan te gaan. Dit wordt ook wel de APK genoemd waarbij uw product goed wordt nagekeken. Belangrijke punten zijn o.a. claxon en geluidssignalen en de accu.

Waar moet ik op letten bij een tweedehands model?
Steeds meer mensen nemen een scootmobiel in gebruik. Het gevolg? Steeds meer tweedehands scooters. Een belangrijk voordeel van een occasion is de kostprijs: ook met een klein budget heeft u een zeer kwalitatief model. Bovendien is er geen sprake van een lange levertijd. Minpunten zijn krasjes en andere gebruikssporen. Ook kan de actieradius flink verslechterd zijn. Steek wat tijd in een goede proefrit om de kracht van de accu te meten. Er zijn genoeg digitale platformen zoals scootmobielaanbod.nl waar gebruikte modellen te koop worden aangeboden.

Moet ik een rijbewijs hebben?
Als u met een scootmobiel rijdt volgt u de regels voor gehandicaptenvoertuigen. Het halen van een rijbewijs of bromfietscertificaat is niet noodzakelijk. U bent vrij om te gaan naar rijvaardigheidscursussen en trainingen. Binnen deze scootmobieltraining in Sittard-Geleen worden onderwerpen behandeld alsanticiperen op het verkeer en is er vaak een technische check van uw mobiel. De verkeersregels zijn vrij eenvoudig: u mag gebruik maken van het voet- en fietspad, en de openbare weg. U mag rijden binnen en buiten de bebouwde kom. Het is belangrijk om zoveel mogelijk rechts te blijven rijden en geef altijd duidelijk richting aan. Het is verboden om te rijden op de autoweg of snelweg.

Moet mijn scootmobiel verzekerd zijn?
Een scootmobiel is een motorrijtuig. Een verzekering is dus altijd vereist (zowel op het moment dat u op de openbare weg gaat rijden, maar ook als u deze voornamelijk binnen gebruikt). Ondanks de lage snelheid, er kan maar zo een ongelukje ontstaan. U kunt dan geen aanspraak maken op uw aansprakelijkheidsverzekering (AVP). Gaat u onverzekerd de weg op? Dan riskeert u een boete. De kosten moet u dan volledig zelfstandig betalen. U kunt kiezen uit WA en All-risk. De all-risk dekking vergoedt ook de schade aan uw eigen scooter. Een goedkope WA-polis is er al vanaf €5,00 per maand. Een verzekerde mobiel heeft altijd een gele verzekeringssticker of plaatje.

Zijn rollators of rolstoelen voor mij geschikt?
Sommigen mensen kunnen kiezen uit zorghulpmiddelen als een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het aanschaffen van medische hulpmiddelen geeft een gevoel van veiligheid tijdens het dagelijks leven. De elektrische rolstoel of rollator is ideaal voor de wat kortere afstanden. Of als u deels nog wel zelf kunt lopen. De opvouwbare scootmobiel kan meer ondersteuning bieden en is geschikt voor intensief gebruik. Komt u er niet uit? Bespreek dit dan met een zorgaanbieder of de plaatselijke zorgwinkel Sittard-Geleen.

Hoe kan ik me aansluiten bij een scootmobielclub?
Bent u wel in voor een uitstapje en houd u ervan om de omgeving te verkennen? Een scootmobielvereniging maakt dit mogelijk. In veel gebieden (uiteraard ook in de provincie Limburg) zijn zulke initiatieven te vinden. Gezellig samen toeren en geniet van het rijden door wijken zoals: Limbrichterveld, Sittard, Overhoven, Munstergeleen, Guttecoven, Geleen, Holtum-Born, Obbicht en Papenhoven.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie