Scootmobiel Roermond

Wilt u een goede scootmobiel in Roermond? Een scootmobiel is een elektrisch vervoersmiddel voor mindervaliden of mensen die niet meer zo mobiel zijn (mobiliteitsbeperking). D.m.v. deze elektrisch aangedreven scooter geniet u van de vrijheid en kunt u weer zorgeloos op pad. Welke scootmobiel past bij mijn wensen? Onze vergelijker is er om u te helpen bij het uitzoeken van de juiste scooter. Op deze website kunt u aan de slag met een handig keuzeadvies en specifieke informatie rondom hoe het zit met de WMO, de actuele prijzen, een proefrit maken, hoe u zich moet gedragen in het verkeer en de voor- en nadelen van een occasion.

 • Een scootmobiel is een scooter met elektrische aandrijving voor mensen die minder valide zijn of een beperkte mobiliteit hebben.
 • Meest gehoorde voordelen: u kunt gaan en staan waar u wil en het is een erg veilig vervoermiddel.
 • De prijzen schatten we in tussen c.a. €500,00 tot wel €6.250,00.
 • Soms krijgt u een budget via de WMO bij de gemeente Roermond (https://www.roermond.nl).
 • In deze regio kunt u terecht bij meerdere winkels en showrooms waar u alle informatie vindt over bekende merken zoals RvS van Seenus en Strider.

Details: Goedkope scootmobiel kopen | Keuzehulp | Kosten | Scootmobiel subsidie aanvragen bij de gemeente Roermond (WMO) | Regionale winkels | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieLimburg
GemeenteRoermond
Postcode6043
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
PGB uurtarief€7,17 – €35,84 per uur
Aantrekkelijke scootmobielLife and mobility Solo 3
Adviespunt in de buurtVegro

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Roermond

U zoekt naar meer vrijheid middels een scootmobiel. Met welke keuzes moet u dan rekening houden? Online vind u enorm veel modellen met allerlei opties en extra’s die u misschien helemaal niet kent. Dus, hoe vind ik dan een scooter die voldoet aan mijn behoeften? Gouden regel: ga eerst na wat u eigenlijk zoekt. Ga ik de elektrische scooter binnen of buiten gebruiken, hoe vaak rijd ik ermee, en hoeveel kilometers ga ik maken? Zodra u dit goed bekeken hebt kunt u gericht zoeken naar een goedkope scootmobiel in Roermond. De meeste informatie is online beschikbaar via het aanvragen van een brochure, een demo aan huis of via een adviseur in de winkel.

 • Een eenvoudige opvouwbare scootmobiel begint zo rond de €640,00.
 • Een vaste scooter met 3 wielen en 30 – 40 km actieradius begint zo rond de €1600,00.
 • Een sterk 4 wielen model met een actieradius van 60 km koopt u al vanaf €3150.

Tips van de expert oktober 2022

Loopt u tegen problemen op bij het kiezen van de juiste scootmobiel? Onze experts adviseren u graag. Hieronder omschrijven wij zaken waar u rekening mee moet houden.

Inklapbare of vaste scootmobiel (voor- en nadelen)
Een opvouwbare scootmobiel in Roermond kan probleemloos mee in auto, bus of vliegtuig en kunt u gemakkelijk opbergen in huis. Handig voor in huis en voor de korte ritjes naar bijv. de winkel. De vaste scootmobiel is stevig, rijdt een stuk comfortabeler en heeft een hogere actieradius en snelheid. Zeer geschikt voor gebruik buiten.

Een scootmobiel met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is hanteerbaarder en heeft een zeer gunstige draaicirkel. U kunt zich vrijer bewegen. Dit merkt u bijvoorbeeld bij het boodschappen doen. Daarnaast heeft 3 wielen als voordeel dat er wat meer beenruimte overblijft. Een 4-wiel scootmobiel is meer robuust en voelt veiliger. Deze stabiliteit komt vooral tot uiting wanneer u een bocht maakt of op hobbelige weggetjes. Een scoot met 4 wielen heeft een hogere maximum snelheid en biedt meer comfort.

Is een hoge actieradius noodzakelijk?
De verschillende uitvoeringen verschillen enorm wanneer men de actieradius vergelijkt. Hiermee bedoelen wij de afstand die u kunt rijden met 1 accu. Gebruikt u de scoot vooral binnen? Of ook voor korte ritten van +/- 5 minuten. Een 12 Ah accu (10 – 12 km) zal dan voorzien. Bent u voornemens ook ritjes te maken naar het centrum of komt u graag in de natuur? In die situaties kiest u voor een 97 Ah accu (60 – 65 km).

De maximum snelheid
Indien ude mobiel dagelijks veelvuldig gebruikt, dan moet de snelheid wel een beetje acceptabel zijn. De budget opvouwbare scootmobielen gaan vaak maar 7 km per uur. Grote vaste modellen halen een veelvoud daarvan (tussen de 20 en 30 km/u). Modellen met een grotere accu hebben als bijkomend voordeel dat ze sneller kunnen. Goed om te weten: wanneer u op de stoep rijdt mag er niet harder dan 6 km per uur worden gereden.

Comfort en extra opties
Als u lange afstanden wilt afleggen en ook als u snel last heeft van uw rug of nek (bewegingsbeperking) is het belangrijk dat u goed zit. Duurdere modellen bieden grote veringen en een multifunctionele stoel. Boek een proefrit in Roermond en ontdek zelf wat bij u past.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat kost een een goede scootmobiel?

U bent nu op de hoogte op welke zaken u moet letten wanneer u een nieuwe of gebruikte scootmobiel gaat kopen. Maar wat kost nu een goede scootmobiel? De kostprijzen worden bepaald door de fabrikant, de accucapaciteit, de snelheid die u kunt halen en opties als een extra accu of mandjes en tassen. De eenvoudige opvouwbare modellen beginnen bij €495,00, de geavanceerde modellen kosten al gauw €6.900,00. In de tabel hieronder communiceren wij de geschatte prijs van een paar voorbeeldmodellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Basis312 km7,5 km/u€650
Verbeterd320 km12 km/u€1150
Geavanceerd455 km15 km/u€3100
Beste485 km20 km/u€8.000
Schema met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Roermond
scootmobiel-kopen-roermond

Scootmobiel aanvragen gemeente Roermond via de WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) verplicht gemeenten om mensen dusdanig te helpen dat zij thuis kunnen blijven wonen. In sommige situaties kunt u via de WMO bij een uitleenpunt een scoot lenen of een PGB-krijgen waarmee u zelf iets kunt aanschaffen. De vervoersvoorzieningen van de WMO bieden vaak uitkomst. U kunt dan denken aan een auto in bruikleen en niet te vergeten de scootmobiel. Bent u chronisch ziek maar heeft zelfstandig wonen uw voorkeur en kunnen blijven deelnemen aan sociale activiteiten? In dat geval kunt u een beroep doen op uw gemeente Roermond. De gemeenten bieden voorzieningen die u kunnen ontlasten.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): dit is een vast budget wat u mag inzetten en waarmee u zelfstandig hulpmiddelen kan aanschaffen.
 • Zorg in natura: u krijgt een scootmobiel in bruikleen van de gemeente. Het is goed om te weten dat u weinig tot geen invloed hebt op het type.
 • Indien u kiest voor scootmobiel uitleen binnen de WMO rekent men een eigen bijdrage €19,50 per 4 weken.
 • Aanmelden kan bij de WMO specialist van de gemeente. Daarna komt de WMO-consulent langs om te kijken waar uw behoefte aan heeft. Daarna ontvangt u per mail/post een voorstel.
 • De aanvraag start bij het WMO-loket gemeente Roermond. Bij vragen kunt u bellen (0475359999), per mail (secretariaatwmo@roermond.nl), of ga even langs bij het stadhuis (Stadskantoor Kazerneplein 7, 6041 TG, Roermond). Zie ook www.roermond.nl voor extra informatie.
 • De beslissingstermijn ligt hier ongeveer op 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Proefrit maken bij winkels en showrooms in de buurt

Voor het nemen van een weloverwogen beslissing vindt u op Scootzorg.nl informatie over de belangrijkste onderwerpen. Uiteraard zult u de verschillende modellen zelf moeten proberen. Een gratis proefrit maken bij een winkel of aan huis zal uw keuze een stuk eenvoudiger maken. Tijdens deze ritten kunnen diverse modellen worden getest en kunt u tot een goed besluit komen. In de buurt van Roermond zijn er diverse winkels en showrooms te vinden. Een betrouwbare expert is u graag van dienst bij het uitkiezen van de beste scootmobiel. In deze tabel staan meerdere vestigingen van bedrijven, winkels en thuiszorginstellingen en uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
VegroVeldstraat 16041 GRRoermond
Scootmobiel VisieHeerweg 86031 PNNederweert
Medipoint l Groene KruisVogelsbleek 106001 BEWeert
Tabel met contactgegevens van aanbieders en leveranciers van scootmobielen


De thuisdemonstratie aanvragen in Roermond
Heeft u last van lichamelijke ongemakken en kan u niet naar de winkel toe? Dan komt de leverancier toch bij u thuis? Erkende leveranciers regelen op korte termijn thuisdemonstraties. In de volgende opsomming doorzoekt u een aantal bekende leveranciers die bij u thuis kunnen komen.

 • Practicomfort: Meer dan 75 verschillende modellen
 • Mango: Vandaag besteld, morgen in huis
 • Quingo: Bij spoed binnen 2 dagen ter plaatse
 • Medipoint: Modellen voor binnen en buiten
 • Welzorg: ISO 9001 & ISO 14001 gecertificeerd
 • Vegro: Uitgebreid aanbod huurartikelen
 • Totalezorgwinkel.nl: Gegarandeerd een model dat bij u past

Meest verkochte modellen
Hierna bekijkt u een overzicht met types die veel verkocht worden met daarbij het bereik, snelheid en een gemiddelde prijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Life and mobility Solo 350 km18 km/u€ 6.195
Quingo Sport64 km17 km/u€ 6.750
Shoprider 889xlsbf 4wd37 km12 km/u€ 5.539
Shoprider 888B 340 km8 km/u€ 3.980
Schema met populaire voertuigen oktober 2022

FAQ met veelgestelde vragen

Kan ik ook een scootmobiel huren?
Voor tijdelijk gebruik kunt u ook een scootmobiel huren in Roermond. Denk dan onder andere aan de lokale showroom, thuiszorginstantie of hulpmiddelen punt. Een alternatief is de scootmobielpool. Tegen geringe kosten mag u dan een dag(deel) gebruik maken van deze service. Heeft u echter behoefte aan huur voor een langere periode? In het kader daarvan is het raadzaam om zelf een scoot te kopen of de mogelijkheden van leasen te onderzoeken.

Hoe zit het met het onderhoud?
Leveranciers (leveranciers van medische hulpmiddelen in Roermond) geven minimaal 2 jaar garantie op uw scoot. Steeds vaker kan men deze garantie uitbreiden tot langere periodes. Een groeiend aantal fabrikanten bieden ook omruilgarantie. Zo kunt u vrijblijvend een bepaald model uittesten. De scootmobiel in onderhoud brengen is cruciaal. Daarom adviseren wij om te gaan voor een compleet onderhoudscontract. Dit is een soort jaarlijkse APK waarbij alle onderdelen goed worden geïnspecteerd. Belangrijke punten zijn o.a. verlichting + richtingaanwijzer en de conditie van de accu.

Is het verstandig om een tweedehands model te kopen?
In Nederland zijn de laatste jaren veel scootmobielen verkocht. Het gevolg is dat er ook steeds meer tweedehands modellen zijn. Een reden waarom veel mensen kiezen voor een occasion is de prijs: tegen een lage prijs een kwalitatief product aanschaffen. Bovendien is er vaak geen levertijd. Waar u op moet letten zijn krassen, deuken en technische problemen. Houd er ook rekening mee dat de accu niet meer nieuw is. Rijd dus eerst even een flink rondje om te zien hoe de conditie is. Er zijn verschillende online platformen als scoot.nu waar veel gebruikte modellen te koop worden aangeboden.

Is een rijbewijs verplicht?
Als voertuig bestuurder volgt u de regels voor gehandicaptenvoertuigen. Een bromfietscertificaat of rijbewijs is dus niet nodig. Wel kunt u kiezen voor een lokale rijvaardigheidscursus of theorie-opleiding. Gedurende deze scootmobieltraining in Roermond komen thema’s aan bod als regels in het verkeer en kunt u uw rijvaardigheid verbeteren. De verkeersregels zijn niet ingewikkeld: u bent welkom op stoep, voetpad, fietspad en de rijbaan. Rijden mag zowel binnen als buiten de bebouwde kom. Houd rechts aan en draag bij voorkeur een veiligheidshesje. A wegen (snelweg) en N wegen zijn verboden terrein.

Moet mijn scootmobiel verzekerd zijn?
Een scootmobiel wordt wettelijk gezien als motorrijtuig. Een verzekering is altijd verplicht(zowel in de gevallen dat u in de buitenlucht rijdt, als ook voor gebruik binnenshuis). Hoewel u niet hard gaat, er kan er toch schade worden veroorzaakt. Schades die hieruit voortvloeien worden niet vergoed door de AVP (aansprakelijkheidsverzekering). Neemt u onverzekerd deel aan het verkeer? Dan riskeert u een boete. Eventuele schade wordt dan niet verzekerd. Er worden WA en All-risk dekkingen aangeboden. Bij all-risk krijg je ook schade door eigen schuld vergoed. Een WA dekking heeft u al vanaf €3,80 p/maand. Een verzekerd motorrijtuig heeft een verzekeringsplaatje of sticker aan de achterkant.

Wat zijn de voordelen van een rollator of rolstoel?
Mensen met een afnemende mobiliteit twijfelen nog tussen een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het aanvragen van betrouwbare hulpmiddelen draagt bij aan de veiligheid tijdens het lopen / bewegen. Zo’n elektrische rolstoel of rollator is prettig binnenshuis of in een zorginstelling. Of wanneer u graag nog wel stukjes zelf loopt. De opvouwbare scootmobiel is luxer en is erg handig wanneer u langer zelfstandig thuis wilt wonen. Is het nog niet duidelijk? Neem contact op met een thuiszorginstantie of de plaatselijke zorgwinkel Roermond.

Kan ik deelnemen aan een scootmobielclub?
Ervaringen delen met andere gebruikers en vind u het leuk om er uit te trekken? Een scootmobielvereniging maakt dit mogelijk. In heel ons land (waaronder provincie Limburg) zijn zulke initiatieven te vinden. Geniet van het sociale contact en verken samen de wijken als: Centrum, Roermond-Oost, Roermond-Zuid, Maasniel, Donderberg en Roosendael, Donderberg en Hoogvonderen, Asenray, Herten, Swalmen, Maasplassen.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie