Scootmobiel Nederweert

Heeft u behoefte aan een goede scootmobiel in Nederweert? De scootmobiel is een praktisch hulpmiddel en is zeer geschikt voor mindervaliden (mobiliteitsbeperking). Dankzij deze elektrisch aangedreven scooter voelt u zich weer vrij en neemt u weer zelf de regie in handen. Welke scootmobiel past bij mijn wensen? Onze expert biedt een helpende hand bij bij het uitzoeken van de juiste scooter. Op deze webpagina treft u nuttige keuzetips en bruikbare informatie over zaken als hoe het zit met de WMO, de geschatte prijzen, thuisdemo’s, verkeersregels en rijlessen en cursussen.

 • Een scootmobiel is een handig hulpmiddel voor mensen die minder valide zijn of een beperkte mobiliteit hebben.
 • De voordelen: u vergroot uw zelfstandigheid en het is gemakkelijk te besturen.
 • De prijzen variëren tussen €700,00 en wel €5.750,00.
 • Mogelijk kunt u zelfs een scootmobiel toegewezen krijgen via de WMO bij de gemeente Nederweert (https://www.nederweert.nl).
 • Rondom uw woonplaats maakt u snel een eenvoudig een afspraak bij een winkel of showroom waar u meer informatie vindt over merken als Pride of Caremart.

Snelkoppelingen: Goedkope scootmobiel kopen | Tips bij het kiezen van een scootmobiel | Tarieven (oktober 2022) | Een scootmobiel aanschaffen via de gemeente Nederweert (WMO) | Winkels en thuisdemonstraties | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieLimburg
GemeenteNederweert
Postcode6031
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
PGB tarief€14,25 – €17,44 per uur
Aantrekkelijke scootmobielQuingo Toura
Punt voor adviesScootmobiel Visie

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Nederweert

U wilt weer veilig op weg met een scootmobiel. Met welke keuzes moet u dan rekening houden? Er is een enorm assortiment met allerlei opties die wellicht volstrekt nieuw zijn voor u. Dus, hoe vind ik dan een scooter die voldoet aan mijn behoeften? Ons advies: noteer waar u het allemaal voor wilt gebruiken. Ga ik de elektrische scooter binnen of buiten gebruiken, is het voor dagelijks gebruik, en hoeveel kilometers ga ik maken? Als u hier duidelijkheid in hebt gekregen kan u vervolgstappen zetten voor een goedkope scootmobiel in Nederweert. Alle belangrijke info leest u online door middel van een brochure, een handige thuisdemonstratie of via de expert in de winkel.

 • Een eenvoudige opvouwbare scootmobiel is er al vanaf €800,00.
 • Een iets geavanceerder model met 3 wielen en een actieradius rond de 30 km vind u al vanaf €1925,00.
 • Een sterk 4 wielen model met een comfortabele zit schaft u al aan vanaf c.a. €4300.

Keuzeadvies oktober 2022

Kunt u wat hulp gebruiken bij het uitzoeken van de beste scootmobiel? Lees dan zeker even verder. Hieronder bieden wij de belangrijkste zaken waar u op moet letten.

Vaste of inklapbare scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Nederweert kan probleemloos mee in de auto of trein en komt van pas als u weinig opbergruimte heeft. Praktisch voor gebruik in huis en korte afstanden buitenshuis. Een vaste scootmobiel is stabiel, heeft grote banden, meer comfort en kan veel meer kilometers op 1 accu afleggen. Een uitstekend model voor buitengebruik.

Een scootmobiel met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is hanteerbaarder en heeft een zeer gunstige draaicirkel. U bent meer wendbaar. Dit merkt u bijvoorbeeld bij het boodschappen doen. Evenzeer verschaft een scoot met 3 wielen extra beenruimte. Een 4-wiel scootmobiel is stabieler en voelt veiliger. Dat ervaart u in bochten of als u een drempel overgaat. Een scoot met vier wielen haalt een hogere snelheid en rijdt een stuk comfortabeler.

Moet ik een hoge of lage actieradius?
De producten verschillen aanzienlijk wanneer we kijken naar actieradius. Dit is de afstand die u kunt rijden op één acculading. Gaat u hem alleen binnen gebruiken? Of rijd u ook kleine afstanden naar familie? Een bereik van 15 kilometer volstaat dan. Gebruikt u de scooter voor lange ritjes naar het centrum of komt u graag in de natuur? U kunt dan het beste kiezen voor een actieradius van minimaal 50 kilometer.

De maximum snelheid
In het geval u de scoot veel gaat gebruiken, dan moet de snelheid wel een beetje acceptabel zijn. Kleine opvouwbare scootmobielen hebben een maximale snelheid van circa 7 km/uur. Stevige vaste modellen kunnen veel sneller rijden (tot wel 25 km/u). Modellen met een hoge actieradius gaan vaak ook een stuk sneller. Verkeersregel: op de stoep mag u niet sneller dan 6 km/uur uur rijden.

Comfort en extra opties
Als u elke dag lange ritten maakt of als u een zwakke rug heeft (bewegingsbeperking) is comfort ontzettend belangrijk. Duurdere modellen worden gekenmerkt door een uitstekende vering en een luxe zitting. Doe een aanvraag voor een proefrit in Nederweert en laat u uitgebreid voorlichten.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat kost een een goede scootmobiel?

U heeft net kunnen lezen wat belangrijke aspecten zijn als u een scootmobiel gaat kopen. Nu is het tijd om naar de kosten te kijken. De prijzen hebben te maken met de fabrikant, de grootte van de accu, de gemiddelde snelheid en accessoires zoals een achteruitrijcamera en een wikkeldeken. De aantrekkelijkste modellen zijn verkrijgbaar vanaf €505,00, de meest luxe modellen met alle opties lopen al snel tegen de €6.500,00. In de onderstaande tabel vind u de geschatte prijs van een aantal modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Basis311 km6,5 km/u€500
Goed320 – 25 km10 – 12 km/u€1650
Comfortabel440 km18 km/u€3100
Luxueus480 km+22 km/u€9.000
Voorbeeld van de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Nederweert
scootmobiel-kopen-nederweert

Scootmobiel aanvragen gemeente Nederweert via de WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) stelt gemeenten verplicht om mensen te ondersteunen met zelfstandig wonen en deelnemen aan de samenleving. In sommige situaties kunt u via de WMO een scoot voor korte tijd lenen via het uitleenpunt of een PGB-krijgen waarmee u zelf iets kunt aanschaffen. De WMO heeft speciale vervoersvoorzieningen. Interessant zijn met name een regiotaxi, een rolstoel maar zeker ook een scootmobiel. Bent u ziek maar wilt u toch zelfstandig blijven wonen en wilt u graag aansluiting houden met de samenleving? Op dat moment kunt u een beroep doen op uw gemeente Nederweert. De gemeenten bieden voorzieningen die u kunnen ontlasten.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): dit is een vast budget wat u mag inzetten en waarmee u op eigen houtje een mobiel kunt kopen.
 • Steun in natura: u ontvangt een scoot vanuit de gemeente (nieuw of gebruikt). Het is goed om te weten dat dit type mogelijk niet aansluit op uw wensen.
 • Indien u kiest voor scootmobiel uitleen binnen de WMO berekent het CAK een eigen bijdrage van €19,00 per maand.
 • U kunt een aanvraag indienen bij de WMO-balie. Hierna vind er een gesprek plaats om gezamenlijk een maatwerkplan op te stellen. Afsluitend komt de gemeente met een voorstel.
 • Dien uw aanvraag in bij WMO-loket gemeente Nederweert. Hiervoor kunt u ook even bellen (0495677111), door een e-mailtje te sturen (gemeente@nederweert.nl), of kom naar het gemeentehuis (Raadhuisplein 1, 6031 VR, Nederweert). Zie ook www.nederweert.nl voor uitgebreide info.
 • De beslissingstermijn ligt hier ongeveer op 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Adressen van winkels voor een gratis proefrit

Om tot een goede keuze te komen bieden wij veel nuttige informatie en kooptips. Maar onderaan de streep moet u gewoon in het echt ervaren hoe het werkt. Kies voor een gratis proefrit biedt in dat geval uitkomst. Op die manier mag u verschillende modellen uitvoerig uitproberen waardoor u een meer weloverwogen keus kunt maken. Rondom Nederweert zijn er verschillende winkels en showrooms. Een goede verkoopmedewerker zal u verder ondersteunen bij het aanschaffen van de beste scootmobiel. In de onderstaande tabel staan meerdere vestigingen van enkele aanbieders, showrooms en zorginstellingen + uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Scootmobiel VisieHeerweg 86031 PNNederweert
Medipoint l Groene KruisVogelsbleek 106001 BEWeert
Medipoint | Groene KruisRaadhuisstraat 1145981 BJPanningen
Tabel met lokale winkels, aanbieders en zorginstellingen


Een thuisdemonstratie aanvragen in Nederweert
Heeft u geen vervoer en lukt het niet om naar een speciaalzaak of winkel te gaan? Er zijn gelukkig alternatieven. Landelijke leveranciers verzorgen dagelijks tientallen thuisdemonstraties. Hieronder ontdekt u populaire merken die u daarbij kunnen ondersteunen.

 • Practicomfort: Eigen service organisatie
 • Mango: Ervaar het product in uw omgeving
 • Quingo: Zeer comfortabel (volledig verstelbaar)
 • Medipoint: Veilig online betalen in de shop
 • Welzorg: Specialist in scoots, rollators, rolstoelen, handbikes
 • Vegro: Uitgebreid aanbod huurartikelen
 • Totalezorgwinkel.nl: Demonstratie aan huis of op locatie

Populaire uitvoeringen en opties
Hierbij bekijkt u een lijst met daarin types die veel verkocht worden met specifiek de actieradius, de max. snelheid en een verwachte verkoopprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Quingo Toura88 km17 km/u€ 7.530
Life and mobility Solo 450 km17 km/u€ 6.195
Vermeiren Ceres Deluxe 336 km12 km/u€ 2.495
Shoprider 889 3XLS40 km8 km/u€ 3.976
Schema met populaire scoots oktober 2022

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Is het mogelijk een scootmobiel te huren?
Ja, u kunt ook kiezen om een scootmobiel te huren in Nederweert. Doe dat bijv. bij een thuiszorgwinkel of een speciaalzaak. Veel gemeenten beschikken ook over een scootmobielpool. Voor een klein bedrag kan men voor een bepaalde tijd een scoot lenen. Voornemens om de scoot een langere tijd te gebruiken? Voor deze mensen is het verstandig om zelf een scoot te kopen of een exemplaar te leasen.

Hoe zit het met garantie en onderhoud?
Aanbieders (leveranciers van medische hulpmiddelen in Nederweert) bieden een wettelijke 2-jarige garantietermijn. Uiteraard is het mogelijk om dit uit te breiden tot wel 10 jaar. Steeds meer merken geeft de keuze voor een omruilgarantie. Dan kunt u vrijblijvend een aantal dagen/weken een bepaald model uitproberen. Een jaarlijks onderhoud is niet iets om op te besparen. Daarom is het aan te raden om een onderhoudscontract te kiezen. Dit is een soort jaarlijkse APK waarbij uw product goed wordt nagekeken. Daarbij kijkt de specialist naar o.a. de remmen en de accu(lader).

Is het handig om een tweedehands model te kopen?
Inmiddels is de scootmobiel behoorlijk ingeburgerd. Er is dan ook steeds meer aanbod van tweedehands scoots. Het grote voordeel van een occasion is de verkoopprijs: voor een laag tarief is een goede scoot binnen handbereik. Daarnaast kunt u de gebruikte scootmobiel vaak direct meenemen. Mindere punten zijn krassen, deuken en technische problemen. Ook komen accu-problemen soms voor. Neem iemand mee om samen een testrit te rijden om de actieradius van de accu te controleren. Er zijn verschillende online platformen als scootmobielspecialist.nl waar u advertenties van gebruikte modellen kunt doorzoeken.

Mag ik rijden zonder rijbewijs?
Als voertuig bestuurder valt u onder dezelfde wetgeving als de gehandicaptenvoertuigen. Het halen van een rijbewijs of bromfietscertificaat is niet noodzakelijk. U kunt wel gebruik maken van rijvaardigheidscursussen en theorielessen. Gedurende deze scootmobieltraining in Nederweert legt u de basis voor onder andere de huidige verkeersregels en en leert u veilig sturen. Over het algemeen zijn verkeersregels niet moeilijk: u mag rijden op fiets- voetpad, en de normale rijweg. Zowel binnen en buiten de bebouwde kom bent u welkom. Houd rechts aan en kijk goed om bij het inhalen. Het is verboden om te rijden op de autoweg of snelweg.

Moet ik verplicht een scootmobiel verzekering afsluiten?
Een scootmobiel wordt wettelijk gezien als motorrijtuig. U sluit altijd een verzekering af (zowel op het moment dat u deelneemt aan het verkeer op de openbare weg, maar ook als u deze voornamelijk binnen gebruikt). Hoewel u niet hard gaat, kan er toch altijd wat gebeuren. De normale aansprakelijkheidsverzekering (AVP) dekt deze schade niet. Rijdt u rond zonder verzekering? Dan kunt u een boete krijgen. De kosten moet u dan volledig zelfstandig betalen. Er wordt onderscheid gemaakt tussen WA en All-risk polissen. Bij all-risk krijg je ook schade door eigen schuld vergoed. Een WA polis kost c.a. €3,50 p/maand. Een verzekerd voertuig heeft aan de achterzijde een verzekeringsplaatje bevestigd.

Zijn rollators of rolstoelen voor mij geschikt?
Mensen met een afnemende mobiliteit overwegen naast een scootmobiel vaak ook een rollator of rolstoel. Het selecteren van een geschikt hulpmiddelen is noodzakelijk om langer zelfstandig thuis te kunnen wonen. Zo’n elektrische rolstoel of rollator is prettig binnenshuis of in een zorginstelling. Of voor de moment dat u net wat extra ondersteuning nodig heeft. De opvouwbare scootmobiel kan veel meer aan en komt van pas als u wat langere stukken wilt reizen. Weet u het nog niet? Ga dan in gesprek met een thuiszorginstelling of de regionale zorgwinkel Nederweert.

Een scootmobielclub, wat is dat?
Bent u wel in voor een uitstapje en wilt u de omgeving beter leren kennen? Wordt dan lid van een plaatselijk scootmobielvereniging. In het hele land (waaronder provincie Limburg) kunt u zich aansluiten. Lekker samen op pad en rijd samen door de wijken: Nederweert, Budschop, Ospel, Nederweert-Eind, Leveroy.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie