Scootmobiel Ospel

Op zoek naar een goede scootmobiel in Ospel? Een scootmobiel is een scooter met elektrische aandrijving voor mensen die minder valide zijn of een beperkte mobiliteit hebben (mobiliteitsbeperking). Dankzij zo’n elektrische 3- of 4 wieler geniet u van de vrijheid en kunt u weer gaan waar u wilt. Het aanbod is enorm, welke scootmobiel is de juiste? Onze specialist is er om u te helpen bij het gehele aankoopproces. Op deze website bekijkt u nuttige keuzetips en informatie over onderwerpen als PGB en WMO, de kosten van een goed model, thuisdemo’s, verkeersregels en scootmobieltraining.

 • Een scootmobiel is een zeer handig vervoersmiddel voor ouderen, chronisch zieken of mensen met een beperking.
 • De voordelen: meer zelfstandig en het is gemakkelijk te besturen.
 • De onkosten liggen tussen de €800,00 en €5.000,00.
 • Mogelijk kunt u zelfs een scootmobiel toegewezen krijgen via de WMO bij de gemeente Nederweert (https://www.nederweert.nl).
 • In de regio kunt u terecht bij meerdere winkels en showrooms waar u alle informatie vindt over bekende merken zoals Invacare en Afikim.

Details: Goedkope scootmobiel kopen | Criteria waar u op moet letten (advies) | Kosten | Scootmobiel vergoeding via de gemeente Nederweert (WMO) | Showrooms bezoeken | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieLimburg
GemeenteNederweert
Postcode6035
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
PGB tarieven€14,25 – €17,44 per uur
Aantrekkelijk merkShoprider 889xl
Lokaal adviespuntScootmobiel Visie

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Ospel

U zoekt naar meer vrijheid middels een scootmobiel. Hoe kan u dan op een goede manier vergelijken? Er is een enorm assortiment met eigenschappen die volstrekt nieuw zijn. Hoe achterhaal ik het type dat voldoet aan mijn verwachtingen? Onze tip: noteer waar u het allemaal voor wilt gebruiken. Gebruik ik de scooter vooral binnen of buiten, hoe vaak gebruik ik het, en hoeveel kilometers ga ik maken? Zodra u hier duidelijkheid in hebt gekregen kunt u veel beter zoeken naar een goedkope scootmobiel in Ospel. Dit kan via internet middels een brochure per post, een thuisdemonstratie of door langs te gaan bij een winkel.

 • Een simpele opvouwbare scootmobiel is er al vanaf €660,00.
 • Een iets geavanceerder model met 3 wielen en een bereik van zo’n 40 km kost u rond de €1925,00.
 • Een extra veilig model met 4 wielen met een bereik van 60 km of meer is te koop vanaf €4500.

Tips van de expert juni 2024

Loopt u tegen problemen op bij het uitzoeken van de beste scootmobiel? Wij hebben een aantal belangrijke punten uiteengezet. Bijgaand achterhaalt u de belangrijkste criteria.

Vaste of inklapbare scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Ospel is zonder moeite mee te nemen in auto, bus of vliegtuig en is gemakkelijk op te bergen. Een ideaal hulpmiddel voor in huis en voor de korte ritjes naar bijv. de winkel. De vaste scootmobiel is robuuster en steviger, is voorzien van alle gemakken en heeft een veel groter bereik. Ook voor heuvelachtig gebied en ruwe ondergrond!

Een scootmobiel met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is flexibeler en heeft een zeer gunstige draaicirkel. U kunt gemakkelijk alle kanten uit. Bijvoorbeeld in een smalle gang. Daarnaast verschaft een scoot met 3 wielen extra beenruimte. Een 4-wiel scootmobiel is wat sterker/stabieler en rijdt wat veiliger. Dat is vooral zichtbaar in snelle bochten of als u een stoep op- of afrijdt. Een model met 4 wielen haalt een hogere snelheid en heeft meer comfort tijdens het rijden.

Hoe zit het met de actieradius?
De producten onderscheiden zich enorm op het gebied van actieradius. Daarmee bedoeld met de max. afstand die gereden kan worden op 1 volle accu. Zoekt u iets voor uitsluitend binnen? Of voor hele korte ritjes buitenshuis? Een bereik van 15 kilometer zal dan volstaan. Bent u voornemens ook ritjes te maken naar het centrum of het bos? U kunt dan het beste kiezen voor een 85 Ah accu (50 – 55 km).

De snelheid van de scootmobiel
In het geval u de scooter voor grote afstanden gaat toepassen, dan wilt u dit vast ook doen op een goede snelheid. De instap-opvouwbare scootmobielen hebben een beperkte max. snelheid. Grote vaste modellen halen een veelvoud daarvan (tussen de 20 en 30 km/u). De wat grotere en sterkere accu’s gaan vaak ook een stuk sneller. Verkeersregel: als u op het trottoir rijdt is de max. toegestane snelheid 6 km per uur.

Comfort en extra’s
Als u lange afstanden wilt afleggen of als u snel last heeft van nek of rug (bewegingsbeperking) is een ergonomische zithouding van belang. Duurdere modellen bieden grote veringen en een goede verstelbare stoel. Ga op onderzoek uit en kies voor een proefrit in Ospel en laat u uitgebreid voorlichten.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Hoeveel kost een scootmobiel?

U heeft net kunnen lezen waar u op moet letten bij het kopen van een scootmobiel. In deze paragraaf zoomen we in op de kosten. De kostprijzen hangen af van de fabrikant, de actieradius, de snelheid en randproducten als oprijplaten + mandjes en tassen. De voordeligste modellen beginnen bij €495,00, de wat geavanceerdere modellen kosten al gauw €6.000,00. In de bijgaande tabel staat de geschatte prijs van een paar types.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Simpel312 km7,5 km/u€500
Standaard315 – 20 km12 km/u€1650
Uitmuntend460 km17 km/u€3900
Royaal485 km20 km/u€6.500
Tabel met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Ospel
scootmobiel-kopen-ospel

Scootmobiel aanvragen gemeente Nederweert via WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) verplicht gemeenten om te zorgen dat mensen zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen. Mogelijk kunt u via deze WMO een scoot voor korte tijd lenen via het uitleenpunt of een PGB-budget ontvangen. De vervoersvoorzieningen van de WMO bieden vaak uitkomst. Hierbij kan u denken aan een elektrische rolstoel, taxi en vanzelfsprekend ook de scootmobiel. Kunt u slecht lopen maar wilt u wel graag in uw eigen huis blijven wonen en kunnen blijven deelnemen aan sociale activiteiten? Op dat moment kunt u een aanvraag doen bij de gemeente Nederweert. De gemeente kan helpen op verschillende manieren.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): u krijgt een vast bedrag waarmee u zelf op zoek kunt gaan naar een geschikt voertuig.
 • Zorg in natura: de gemeente verzorgt de levering van een standaard scootmobiel. Houd er rekening mee dat u niet kunt bepalen wat voor model het wordt.
 • Wanneer u een scootmobiel leent via het WMO betaalt u per 3 maanden een eigen bijdrage van €57.
 • Informatie kan u inwinnen via het WMO-loket. Daaropvolgend komt de WMO-consulent langs om te kijken welke voorzieningen voor u relevant zijn. Binnen een aantal weken hoort u of u in aanmerking komt.
 • U kunt altijd tussentijds contact opnemen met WMO-loket gemeente Nederweert. U kunt even bellen (0495677111), per mail (gemeente@nederweert.nl), of kom naar het gemeentehuis (Raadhuisplein 1, 6031 VR, Nederweert). Bezoek ook www.nederweert.nl voor achtergrondinformatie.
 • De periode van aanvraag tot u bericht krijgt (beslissingstermijn) duurt circa 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Bekijk showrooms en winkels en maak een proefrit

Om tot een goede keuze te komen bieden wij uiteenlopende belangrijke info. Maar uiteindelijk moet u gewoon in het echt ervaren hoe het werkt. Een gratis proefrit maken is dan de juiste oplossing. Bij een winkel of showroom kunt u zelf het verschil ervaren tussen bijvoorbeeld 3- en 4 wielen en kunt u de verkoper of specialist naar specificaties vragen. In de omgeving Ospel vinden we een aantal winkels/showrooms. Een professionele adviseur geeft tips en advies voor het uitzoeken van de beste scootmobiel. In de tabel hieronder bekijkt u direct contactgegevens van speciaalzaken, winkels en zorgleveranciers en WMO uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Scootmobiel VisieHeerweg 86031 PNNederweert
Medipoint l Groene KruisVogelsbleek 106001 BEWeert
Medipoint | Groene KruisRaadhuisstraat 1145981 BJPanningen
Tabel met showrooms en (zorg)instellingen in de buurt


De thuisdemonstratie aanvragen in Ospel
Heeft u geen vervoer en lukt het niet om naar een speciaalzaak of winkel te gaan? Dan komt de leverancier toch bij u thuis? Meerdere leveranciers komen bij u thuis voor een thuisdemonstratie. Hieronder doorzoekt u uiteenlopende merken die u daarbij kunnen ondersteunen.

 • Practicomfort: Eigen service organisatie
 • Mango: Ervaar het product in uw omgeving
 • Quingo: 3 jaar volledige garantie
 • Medipoint: Individueel maatwerk mogelijk
 • Welzorg: Specialist in scoots, rollators, rolstoelen, handbikes
 • Vegro: Beoordeeld met een 8,7
 • Totalezorgwinkel.nl: Demo’s en levering in heel Nederland

Veel verkochte modellen
Hieronder verstrekken we een lijstje met een aantal populaire modellen met daarachter de gemiddelde actieradius, de snelheid (maximum) en de mogelijke prijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Shoprider 889xl40 km12 km/u€ 3.493
RvS van Seenus CTM 74735 km12 km/u€ 6.559
Quingo Flyte37 km6 km/u€ 5.992
Pride Capri PRO 312 km6 km/u€ 1.010
Schema met populaire voertuigen juni 2024

Bekijk de veelgestelde vragen

Ik wil een scootmobiel huren, kan dat?
Ja, het is mogelijk om een scootmobiel te huren in Ospel. Dat kan bijvoorbeeld bij een partij zoals Vegro, Medipoint of een lokale winkel. Bij gemeentes kunt u vaak deelnemen aan een scootmobielpool. Tegen een kleine vergoeding kunt u dan bijv. een dagdeel gebruik maken van deze service. Wilt u structureel gebruik maken van een scootmobiel? Op dat moment is het raadzaam om eens een showroom te bezoeken of te kiezen voor een leaseconstructie.

Hoe zit het met onderhoud en garantie?
Aanbieders (leveranciers van medische hulpmiddelen in Ospel) geven minimaal 2 jaar garantie op uw scoot. Tevens kunt u deze garantie met enkele jaren verlengen. Verschillende leveranciers bieden ook omruilgarantie. Daarmee kunt u op uw gemak 1 of 2 weken een bepaald type proberen. Een onderhoudsplan is cruciaal. Vandaar is het slim om direct een onderhoudscontract aan te gaan. Vergelijkbaar met een auto APK en voorkomt dat er veiligheidsproblemen ontstaan. Aandachtspunten zijn verlichting + richtingaanwijzer en de staat van de accu.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands model?
Steeds meer mensen nemen een scootmobiel in gebruik. Het gevolg is dat er ook steeds meer tweedehands modellen zijn. Een reden waarom veel mensen kiezen voor een occasion is de investering (kosten): voor weinig geld is een goede scoot binnen handbereik. Evenzeer is er vaak geen levertijd. Waar u op moet letten zijn krassen, deuken en technische problemen. Ook komen accu-problemen soms voor. Kies altijd voor een gedegen proefrit om de actieradius van de accu te controleren. U kunt terecht op sites als scootmobielspecialist.nl waar gebruikte modellen worden verkocht.

Heb ik een rijbewijs of cursus nodig?
Als u met een scootmobiel rijdt valt u onder de gehandicaptenvoertuigen. Het halen van een rijbewijs of bromfietscertificaat is niet noodzakelijk. Informeer zeker eens naar de mogelijkheden voor rijvaardigheidscursussen en theorielessen. Bij zo’n scootmobieltraining in Ospel leert u van alles over verkeerskennis en kunt u uw rijvaardigheid versterken. Het uitgangspunt van de regels in het verkeer zijn: het voertuig mag deelnemen aan het verkeer op het fiets- voetpad, en de normale rijweg. Dit geldt zowel binnen als buiten de bebouwde kom. Houd rechts en kijk goed om bij het inhalen. Vermijd altijd regionale wegen en snelwegen.

Moet ik een scootmobiel verzekering afsluiten?
De scootmobiel wordt gezien als motorrijtuig. Een verzekering is dus altijd vereist (zowel in de gevallen dat u op de openbare weg gaat rijden, als ook voor gebruik binnenshuis). Hoewel u niet hard gaat, er kan er altijd iets gebeuren. De normale aansprakelijkheidsverzekering (AVP) dekt deze schade niet. Rijdt u op een onverzekerd voertuig? Dan kunt u een flinke boete krijgen (€280). Mocht u onverzekerd schade rijden, dan wordt dit dus niet gedekt. Er worden WA en All-risk dekkingen aangeboden. De uitgebreide all-risk verzekering dekt alle schade (ook aan uw voertuig). Gemiddeld kost zo’n WA-verzekering €4,50 p/maand. Een voertuig dat verzekerd is is te herkennen aan het verzekeringsplaatje.

Wanneer kiezen voor een rollator of rolstoel?
Met name ouderen overwegen naast een scootmobiel vaak ook een rollator of rolstoel. Het uitzoeken van een goed hulpmiddel is noodzakelijk om langer zelfstandig thuis te kunnen wonen. Zo’n rollator of elektrische rolstoel is handig als u alleen heel kleine afstanden aflegt. Of wanneer u kleine stukken nog wel loopt. Een opvouwbare scootmobiel is echter veel sterker en is geschikt voor intensief gebruik. Heeft u nog vragen? Ga dan in gesprek met een zorgaanbieder of de plaatselijke zorgwinkel Ospel.

Hoe kan ik me aansluiten bij een scootmobielclub?
Wilt u gezellig samen rijden en vind u het leuk om er uit te trekken? Wordt dan lid van een plaatselijk scootmobielvereniging. In het hele land (waaronder provincie Limburg) kunt u zich aansluiten. Geniet van het sociale contact en geniet van het rijden door wijken zoals: Nederweert, Budschop, Ospel, Nederweert-Eind, Leveroy.

Plaats een reactie