Scootmobiel Sterksel

Heeft u behoefte aan een goede scootmobiel in Sterksel? Een scootmobiel is een handig hulpmiddel voor mensen die niet goed ter been zijn of een beperking hebben (mobiliteitsbeperking). Door gebruik te maken van dit elektrische voertuig behoud u uw mobiliteit en kunt u bijvoorbeeld weer zelf boodschappen doen. Wat is nu de juiste scootmobiel voor mij? Scootzorg is er om u te helpen bij de aanschaf van uw (eerste) mobiel. Op deze webpagina kunt u aan de slag met tips voor het kiezen van het juiste model en informatie over onderwerpen als WMO, de geschatte prijzen, thuisdemo’s, waar u op moet letten in het verkeer en de voor- en nadelen van een occasion.

 • Een scootmobiel is een elektrisch vervoersmiddel en is zeer geschikt voor mindervaliden.
 • De voordelen: het vergroot uw zelfvertrouwen en een hoge mate van veiligheid.
 • De tarieven fluctueren zo tussen de €600,00 en €5.750,00.
 • U kunt een scootmobiel aanvragen via de WMO bij de gemeente Heeze-Leende (https://www.heeze-leende.nl).
 • In uw omgeving zijn er verschillende winkels en showrooms waar u eens een proefrit kunt maken op bijvoorbeeld een Molenaar en Inca.

Informatie: Goedkope scootmobiel kopen | Tips bij het kiezen van een scootmobiel | Prijzen (maart 2024) | Een scootmobiel aanschaffen via de gemeente Heeze-Leende (WMO) | Showrooms bezoeken | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteHeeze-Leende
Postcode6029
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
PGB uurtarief€16 – €21 per uur
Aantrekkelijke scootmobielPracticomfort Tango
Punt voor adviesMedipoint l Groene Kruis

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Sterksel

U zoekt naar meer vrijheid middels een scootmobiel. Alleen, wat zijn belangrijke aspecten? Er is een enorm assortiment met allerlei opties die wellicht volstrekt nieuw zijn voor u. Hoe vind ik de scooter die past bijmijn profiel? Gouden regel: noteer waar u het allemaal voor wilt gebruiken. Gebruik ik de scooter vooral binnen of buiten, ga ik er elke dag op rijden, en is het voor korte of lange afstanden? Wanneer u dit helder hebt kunt u gericht zoeken naar een goedkope scootmobiel in Sterksel. Doe dat bijvoorbeeld online door middel van een brochure, een thuisdemo of door langs te gaan bij een winkel.

 • Een instap opvouwbare scootmobiel vindt u al vanaf €730,00.
 • Een iets geavanceerder model met 3 wielen en een bereik tussen 25 en 35 km is er al vanaf €1800,00.
 • Een model met 4 stevige wielen met een actieradius van 60 km koopt u al vanaf €4950.

Tips van de expert maart 2024

Loopt u tegen problemen op bij het aanschaffen van de scootmobiel met de beste prijs-kwaliteitverhouding? Onze specialisten staan voor u klaar. In de lijst hieronder vindt u belangrijke aspecten voor het aankoopproces.

Inklapbare of vaste scootmobiel (voor- en nadelen)
Een opvouwbare scootmobiel in Sterksel is zonder moeite mee te nemen in het vliegtuig of OV en kunt u eenvoudig kwijt in een klein schuurtje. Met name bedoeld voor gebruik in huis en voor korte ritten naar het winkelcentrum. De vaste scootmobiel is stevig, biedt meer comfort en kan een stuk harder en langer rijden. Bedoeld voor intensief gebruik buiten.

3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is flexibeler en heeft een zeer gunstige draaicirkel. U kunt gemakkelijk manoeuvreren. Dit merkt u bijvoorbeeld bij het boodschappen doen. Ook biedt een model met 3 wielen meer beenruimte. De 4-wiel scootmobiel is wat groter/steviger en zal wat veiliger aanvoelen. Dit komt tot uiting als u een scherpe bocht maakt en op een oneffen terrein. Een scooter met 4 wielen gaat meestal harder en geeft een meer comfortabel gevoel.

Moet ik een hoge of lage actieradius?
De mobielen verschillen flink wanneer men de actieradius vergelijkt. Daarmee bedoeld met de max. afstand die gereden kan worden op 1 volle accu. Gaat u hem alleen binnen gebruiken? Of voor hele korte ritjes buitenshuis? Een bereik van 15 kilometer is dan afdoende. Gaat u echter ook langere tochten maken naar shoppingcentra of naar buitengebieden? Dan adviseren wij een 85 Ah accu (50 – 55 km).

Snelheid
Wanneer u de scooter voor grote afstanden gaat toepassen, dan wilt u dat uiteraard wel op een prettig tempo kunnen doen. Kleine opvouwbare scootmobielen gaan vaak maar 6 kilometer per uur. De wat stabielere vaste modellen halen een veelvoud daarvan (tussen de 20 en 30 km/u). De wat grotere en sterkere accu’s hebben als bijkomend voordeel dat ze sneller kunnen. Regel: wanneer u op het trottoir rijdt mag er niet harder dan 6 km per uur worden gereden.

Comfort en extra’s
Bij het dagelijks gebruiken van een scoot en bij medische problemen (bewegingsbeperking) dan moet u het aspect comfort niet onderschatten. De luxere modellen onderscheiden zich door een uniek veringssysteem en een luxe zitting. Test een model uit voor een proefrit in Sterksel en ervaar zelf de diverse mobielen in de praktijk.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Hoeveel kost een scootmobiel?

U bent nu op de hoogte wat belangrijke aspecten zijn bij het uitzoeken van een scootmobiel. Hierna kijken we specifiek naar de kosten. De aanschafprijzen hangen af van de producent, het vermogen van de accu, de snelheid die u kunt halen en extra’s zoals een verlichtingsset + een scootmobieltas. De eenvoudige opvouwbare modellen kunt u al vinden vanaf €485,00, de wat geavanceerdere modellen lopen al snel tegen de €6.700,00. In het overzicht hieronder treft u de gemiddelde prijs van een paar types.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Starter37 km 7 km/u€600
Goed315 – 25 km12 km/u€1550
Geavanceerd455 km15 – 17 km/u€3700
Topper480 km22 km/u€7.750
Berekening van de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Sterksel
scootmobiel-kopen-sterksel

Scootmobiel aanvragen gemeente Heeze-Leende via de WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) verplicht gemeenten om mensen te helpen die moeite hebben met zelfstandig wonen. Onder bepaalde voorwaarden kunt u middels deze WMO bij een uitleenpunt een scoot lenen of middels uw PGB budget zelf een aankoop doen. De WMO kent een aantal unieke vervoersvoorzieningen. U kunt dan denken aan de regiotaxi en vanzelfsprekend ook de scootmobiel. Kunt u slecht lopen en wilt u graag in uw huis blijven wonen en participeren in de maatschappij? Op dat moment kunt u een aanvraag doen bij de gemeente Heeze-Leende. De gemeenten bieden voorzieningen die u kunnen ontlasten.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): dit is een vast budget wat u mag inzetten en waarmee u zelf op zoek kunt gaan naar een geschikt voertuig.
 • Zorg in natura: u ontvangt een scoot vanuit de gemeente (nieuw of gebruikt). Houd er rekening mee dat u niet zelf mag kiezen wat voor model het wordt.
 • Voor het lenen van een scootmobiel via de WMO betaalt u een eigen bijdrage €19,50 per 4 weken.
 • De aanvraag kunt u doen via het WMO-loket. Daaropvolgend volgt er een keukentafelgesprek om gezamenlijk een maatwerkplan op te stellen. Na een aantal weken/maanden komt de gemeente met een voorstel.
 • De aanvraag start bij het WMO-loket gemeente Heeze-Leende. Bij vragen kunt u bellen (402241400), men kan een mailtje sturen (postbus@heeze-leende.nl), of bezoek het stadhuis (Jan Deckersstraat 2, 5591 HS, Heeze). U kunt ook terecht op www.heeze-leende.nl voor actuele informatie.
 • Houd rekening met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Vind het ideale model in een showroom of winkel

Voor het vinden van de ideale scoot bieden wij veel bruikbare informatie. Maar uiteindelijk is een live ervaring ook belangrijk. De gratis proefrit maakt een en andere verder inzichtelijk. Daar kunt u zelf het verschil ervaren tussen bijvoorbeeld 3- en 4 wielen en ervaart u wat voor u belangrijk is. In en rondom Sterksel vinden we een aantal winkels/showrooms. Een goede verkoopmedewerker zal u bijstaan bij het kopen van de beste scootmobiel. In deze tabel treft u de adresgegevens van speciaalzaken, showrooms en thuiszorginstellingen en uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Medipoint l Groene KruisVogelsbleek 106001 BEWeert
Medipoint | Groene KruisRaadhuisstraat 1145981 BJPanningen
Pro VitaBroeklaan 4B5953 NBReuver
Tabel met zorgaanbieders en showrooms in de regio


De thuisdemonstratie aanvragen in Sterksel
Heeft u fysieke problemen en zit een bezoek aan de winkel er niet in? Een thuisdemo is dan een mooi alternatief. Deskundige leveranciers regelen op korte termijn thuisdemonstraties. Onderstaand vindt u populaire merken waar u een afspraak bij kunt maken.

 • Practicomfort: Meer dan 1.000 scootmobielen op voorraad
 • Mango: Tientallen scootmobielen
 • Quingo: Eersteklas service en werkwijze
 • Medipoint: Voor zorg- en welzijnsproducten
 • Welzorg: Specialist in scoots, rollators, rolstoelen, handbikes
 • Vegro: Al 35 jaar hulpmiddelen expert
 • Totalezorgwinkel.nl: Al vanaf 2008 uw zorgwinkel

Wat zijn populaire modellen?
Onderstaand treft u een overzicht met modellen die veel verkocht worden inclusief de actieradius, de max. snelheid en de mogelijke prijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Practicomfort Tango45 km12 km/u€ 6.500
Meyra Cityliner 41235 km12 km/u€ 5.156
Sterling Swift 4W32 km6 km/u€ 4.323
Vermeiren Antares 410 km6 km/u€ 893
Overzicht met populaire modellen maart 2024

FAQ met veelgestelde vragen

Zijn er aanbieders waar ik de scootmobiel kan huren?
Ja, u kunt ook kiezen om een scootmobiel te huren in Sterksel. Denk dan onder andere aan zorginstanties, thuiszorgorganisaties en hulpmiddelen winkels. Een alternatief is de scootmobielpool. Tegen een kleine vergoeding mag u dan gebruik maken van een elektrische scooter. Wilt u een voertuig hebben voor de lange termijn? Dan is de beste optie om zelfstandig een scoot te bestellen of een leasecontract te nemen.

Hoe zit het met garantie en onderhoud?
Showrooms (leveranciers van medische hulpmiddelen in Sterksel) hanteren standaard een garantietermijn van 2 jaar. Bij veel aanbieders kunt u dit tegen betaling verlengen tot wel 10 jaar. Sommige verkopers hanteren een speciale omruilgarantie. Op deze manier kunt u op uw gemak 1 of 2 weken een bepaald type proberen. De scootmobiel in onderhoud brengen is niet iets om op te besparen. Vandaar raden wij aan om te gaan voor een compleet onderhoudscontract. Vergelijkbaar met een auto APK en voorkomt dat er veiligheidsproblemen ontstaan. Daarbij kijkt de specialist naar o.a. verlichting + richtingaanwijzer en de staat van de accu.

Wat zijn de voordelen van een tweedehands model?
In Nederland zijn de laatste jaren veel scootmobielen verkocht. Het gevolg is dat er ook steeds meer tweedehands modellen zijn. De populariteit van de occasion zit ‘m in de verkoopprijs: voor een laag tarief heeft u een zeer kwalitatief model. Daarnaast kunt u de mobiel meteen in gebruik nemen, er is geen levertijd. Mindere punten zijn eventuele verborgen gebreken. Let ook goed op de actieradius. Kies altijd voor een gedegen proefrit om te zien hoe de conditie is. Er zijn verschillende online platformen als zorgdiscounter.com waar veel gebruikte modellen te koop worden aangeboden.

Heb ik een rijbewijs of cursus nodig?
Als scootmobiel eigenaar valt u onder de regeling van (gemotoriseerde) gehandicaptenvoertuigen. U mag op een scoot rijden zonder bromfietscertificaat of rijbewijs. Er bestaan wel opties voor rijvaardigheidscursussen, praktijklessen en theorie. Binnen deze scootmobieltraining in Sterksel komen thema’s aan bod als de voorrangsregels en kunt u uw rijtechniek verbeteren. Het uitgangspunt van de regels in het verkeer zijn: u bent welkom op voet- en fietspad, en de openbare weg. Het voertuig is buiten en binnen de bebouwde kom toegestaan. Houd rechts en zorg dat u goed zichtbaar bent. Autowegen en snelwegen zijn verboden.

Is een scootmobiel verzekering verplicht?
De scootmobiel wordt gezien als motorrijtuig. U moet dit dus verplicht altijd verzekeren (zowel voor het geval dat u op de openbare weg rijdt, maar ook als u hem uitsluitend binnen gebruikt). Hoewel u niet hard gaat, er kan maar zo een ongelukje ontstaan. Schades die hieruit voortvloeien worden niet vergoed door de AVP (aansprakelijkheidsverzekering). Rijdt u op een onverzekerd voertuig? Dan kunt u een boete krijgen. Indien u schade rijdt kunt u geen beroep doen op een verzekeraar. Er zijn grofweg twee polissen: WA-dekking en All-risk. Bij all-risk krijg je ook schade door eigen schuld vergoed. Een WA dekking heeft u al vanaf €5,00 per maand. Een verzekerde mobiel herkent u aan het verzekeringsplaatje achterop.

Is een rollator of rolstoel een goed alternatief?
Mensen met fysieke problemen overwegen naast een scootmobiel vaak ook een rollator of rolstoel. Het selecteren van een geschikt hulpmiddelen is essentieel voor het creëren van een veilige setting in huis. Een rollator of elektrische rolstoel is soms voldoende voor korte afstanden. Of wanneer u af en toe wat ondersteuning wilt. De opvouwbare scootmobiel kan meer ondersteuning bieden en is geschikt voor intensief gebruik. Weet u het nog niet? Bezoek dan een adviseur van een thuiszorginstelling of de regionale zorgwinkel Sterksel.

Kan ik deelnemen aan een scootmobielclub?
Ervaringen delen met andere gebruikers en houd u ervan om lekker rond te rijden? Word lid van een scootmobielvereniging voor nog meer rijplezier. Door heel Nederland (juist ook in de provincie Noord-Brabant) kan men zich wenden tot deze verenigingen. Samen met een groep lekker naar buiten en geniet van het rijden door wijken zoals: Heeze, Leende, Leenderstrijp, Sterksel.

Plaats een reactie