PROVINCIE Noord-Brabant

Op zoek naar een goede scootmobiel in Noord-Brabant? Een scootmobiel is een zeer handig vervoersmiddel en biedt uitkomst voor mindervaliden (mobiliteitsbeperking). Met hulp van dit elektrische voertuig voelt u zich weer onafhankelijk en kunt u weer op eigen houtje de deur uit. Maar wat is nu een goede scootmobiel voor mij? Scootzorg helpt u bij het maken van de juiste keuze. Op Scootzorg.nl kunt u aan de slag met handige tips en specifieke informatie rondom de WMO (Wet maatschappelijke ondersteuning), de geschatte prijzen, de meest bekende aanbieders, waar u op moet letten in het verkeer en rijlessen en cursussen.

  • Een scootmobiel is een voertuig met 3 of 4 wielen voor mindervaliden of mensen die niet meer zo mobiel zijn.
  • Voordelen: u vergroot uw zelfstandigheid en het is een bijzonder veilig en comfortabel hulpmiddel.
  • De kosten liggen tussen de €600,00 tot zo’n €5.250,00.
  • In uw omgeving kan men terecht bij diverse showrooms / winkels (of dealer) van bekende merken als Practicomfort en EV-Tec.

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Noord-Brabant

Waarschijnlijk bent u op zoek naar een (eerste) scootmobiel. Met welke keuzes moet u dan rekening houden? Online vind u enorm veel modellen met allerlei opties en eigenschappen. Hoe vind ik de scooter die matcht met mijn eisen en wensen? Ons advies: beschrijf eerst wat u minimaal nodig heeft. Wil ik een scooter voor binnen of buiten, ga ik er elke dag op rijden, en ga ik dan lange of korte stukken rijden? Op het moment dat u deze vragen beantwoord hebt kunt u pas echt beginnen met het zoeken naar een goedkope scootmobiel in Noord-Brabant. De meeste informatie is online beschikbaar middels een brochure per post, een thuisdemonstratie of via advies van product experts in een winkel. Bekijk de mogelijkheden in o.a. AltenaBergen op ZoomWoensdrechtSteenbergenRoosendaalRucphenHalderbergeMoerdijkBredaAlphen-ChaamEtten-LeurZundertOosterhoutDrimmelenGeertruidenbergTilburgGoirleOisterwijkHaarenHilvarenbeekDongenBaarle-NassauGilze en RijenWaalwijkLoon op Zands-HertogenboschHeusdenVughtSint-MichielsgestelBoxtelGraveUdenLanderdGemert-BakelBoekelCuijkMill en Sint HubertMeierijstadBernhezeVeldhovenEerselBladelReusel-De MierdenValkenswaardBergeijkWaalreHeeze-LeendeEindhovenGeldrop-MierloNuenen, Gerwen en NederwettenBestOirschotSon en BreugelHelmondSomerenAstenLaarbeekDeurneBoxmeerSint Anthonis en Cranendonck.

  • Een kleine opvouwbare scootmobiel kost u rond de €800,00.
  • Een vaste scooter met 3 wielen en een bereik van zo’n 40 km koopt u al vanaf €2425,00.
  • Een robuust model met 4 wielen en een grote accu voor grote afstanden vind u al vanaf €4900.

Aankooptips juli 2024

Heeft u extra advies nodig bij het kiezen van een goede scootmobiel? Wij hebben een aantal belangrijke punten uiteengezet. In de lijst hieronder bekijkt u enkele belangrijke aandachtspunten.

Inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Noord-Brabant is zonder moeite mee te nemen in het openbaar vervoer en neemt niet al te veel ruimte in beslag. Een erg handzaam model voor binnen en voor ritten naar het wijkcentrum of winkels. Een vaste scootmobiel is wat groter en steviger, heeft grote banden, meer comfort en heeft een veel groter bereik. Geschikt voor langere reizen.

3 of 4 wielen, wat is beter?
Een 3-wiel scootmobiel is flexibeler en heeft een kleinere draaicirkel. U bent meer wendbaar. Dit is handig in kleine ruimtes. Eveneens beschikt zo’n model met 3 wielen over meer beenruimte. Een 4-wiel scootmobiel is wat groter/steviger en geeft een veilig gevoel. Dat is vooral zichtbaar als u de bochten instuurt of als u een stoep op- of afrijdt. Een scoot met vier wielen gaat meestal harder en rijdt een stuk comfortabeler.

Welke actieradius heb ik nodig?
De merken verschillen fors als wij het hebben over de actieradius. Dit slaat op de maximale te rijden afstand in KM op één accu. Vind het gebruik hoofdzakelijk binnen plaats? Of om de boodschappen te doen? Een actieradius van 10 – 15 kilometer zal dan voorzien. Ben u liefhebber van lange ritjes naar omliggende dorpen of het bos? Dan adviseren wij een actieradius van minimaal 50 kilometer.

Minimale snelheid
Indien uintensief gebruik maakt van uw mobiel, dan is een langzame snelheid natuurlijk vervelend. Kleine opvouwbare scootmobielen hebben een beperkte max. snelheid. De wat stabielere vaste modellen bieden wat dat betreft meer comfort (28 km per uur). Scoots met groter accu’s (in Ah) kunnen meer vermogen geven (dus sneller rijden). Goed om te weten: op het trottoir mag u niet sneller dan 6 km/uur uur rijden.

Comfort
Als u lange afstanden wilt afleggen en zeker ook bij rug- en nekklachten (bewegingsbeperking) is een comfortabele zitting essentieel. De premium scoots beschikken over een uitstekende vering en een goede verstelbare stoel. Doe een aanvraag voor een proefrit in Noord-Brabant om zelf verschillende modellen uit te proberen.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Hoeveel kost een scootmobiel?

We hebben uitgelegd waar u naar moet kijken wanneer u een nieuwe of gebruikte scootmobiel gaat kopen. Nu vertellen we u wat meer over de kosten. De kostprijzen worden bepaald door het merk, de accucapaciteit, de gemiddelde snelheid en extra’s zoals achteruitkijkspiegels en een stoelhoes. De voordeligste voertuigen zijn er al vanaf €495,00, de luxe uitgevoerde modellen hebben al snel een prijskaartje van €7.900,00. In het overzicht hieronder bekijkt u de adviesprijs van een paar types.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Simpel311 km7,5 km/u€650
Gemiddeld325 km12 km/u€1150
Uitmuntend450 km17 km/u€3600
Professioneel470 km22 km/u€9.500
Voorbeeld van de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Noord-Brabant