Scootmobiel Boxmeer

Oriënteert u zich op een goede scootmobiel in Boxmeer? De scootmobiel is een drie- of vierwielige scooter en biedt uitkomst voor mindervaliden (mobiliteitsbeperking). Door middel van een drie- of vierwielige scooter geniet u van uw zelfstandigheid en kunt u weer veilig de weg op. Maar wat is nu een goede scootmobiel voor mij? Onze expert ondersteunt u bij het kopen van uw (eerste) scootmobiel. Op Scootzorg bekijkt u tips voor het kiezen van het juiste model en informatie over onderwerpen als Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO), de huidige prijzen, een thuisdemo, veiligheid in het verkeer en reparatie/onderhoud.

 • De scootmobiel is een vervoersmiddel dat rijdt op elektriciteit voor mensen met een mobiliteitshandicap.
 • De voordelen: minder afhankelijk en een comfortabele manier van reizen.
 • De onkosten schommelen tussen €500,00 tot wel €5.250,00.
 • U kunt een scootmobiel aanvragen via de WMO bij de gemeente Boxmeer (https://www.boxmeer.nl).
 • In en rondom uw woonplaats kan men terecht bij diverse showrooms / winkels waar u alle informatie vindt over bekende merken zoals Life and mobility en Roma.

Details: Goedkope scootmobiel kopen | Extra hulp bij het kiezen | Tarieven (maart 2021) | Scootmobiel aanvragen bij de gemeente Boxmeer (WMO) | Showrooms bezoeken | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBoxmeer
Postcode5831
WMO Beslissingstermijn8 weken
PGB onkosten€15,85 per uur
Aantrekkelijk merkMango Leopard 3
Lokaal adviespuntMedipoint l Groene Kruis

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Boxmeer

U wilt een scootmobiel aanschaffen. Met welke keuzes moet u dan rekening houden? Er zijn ontzettend veel modellen om uit te kiezen met allerlei opties die wellicht volstrekt nieuw zijn voor u. Hoe achterhaal ik het type dat past bijmijn profiel? Onze tip: bedenk eens hoe u het wilt gebruiken. Moet mijn mobiel ook in de auto passen, wordt hij dagelijks gebruikt, en is het voor korte of lange afstanden? Als dit duidelijk is start pas uw zoektocht naar een goedkope scootmobiel in Boxmeer. U vind uitgebreide info online door middel van een brochure, een uitgebreide thuisdemonstratie of via de expert in de winkel.

 • Een simpele opvouwbare scootmobiel is er al vanaf €790,00.
 • Een flexibele scooter met 3 wielen en 30 – 40 km actieradius is er al vanaf €2100,00.
 • Een model met 4 stevige wielen en een grote accu voor grote afstanden vind u al vanaf €4650.

Keuzeadvies maart 2021

Hulp nodig bij het kiezen van de beste scootmobiel van dit moment? Onze specialisten staan voor u klaar. Bijgaand vindt u zaken waar u rekening mee moet houden.

Inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Boxmeer kan probleemloos mee in het OV of in de auto en kunt u gemakkelijk opbergen in huis. In eerste instantie geschikt voor gebruik in huis en voor korte ritten naar het winkelcentrum. De vaste scootmobiel is groter, rijdt een stuk comfortabeler en kan veel meer kilometers op 1 accu afleggen. Geschikt voor langere reizen.

3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is makkelijker te tillen en een handige korte draaicirkel. U kunt gemakkelijk alle kanten uit. Bijvoorbeeld in een smalle gang. Evenzeer geeft een product met 3 wielen u beenruimte voordeel. Een 4-wiel scootmobiel is steviger en geeft een veilig gevoel. Dat is vooral zichtbaar als u een scherpe bocht maakt en bij niveauverschillen. Een scoot met vier wielen heeft een hogere maximum snelheid en biedt meer comfort.

Welke minimale actieradius moet ik hebben?
De modellen verschillen behoorlijk wanneer we kijken naar actieradius. Dit is de maximale afstand die u met een accu kunt afleggen. Vind het gebruik hoofdzakelijk binnen plaats? Of ook voor korte ritten van +/- 5 minuten. Een bereik van 20 km zal dan voorzien. Kiest u ervoor om vaker en langer te rijden naar het winkelcentrum of om lekker uit te waaien? In dat geval adviseren wij te kiezen voor een 85 Ah accu (50 – 55 km).

Topsnelheid
Wanneer u iedere dag lange stukken rijdt, dan wilt u dit vast ook doen op een goede snelheid. De instap-opvouwbare scootmobielen gaan niet veel sneller dan 8 km per uur. Robuuste vaste modellen halen een veelvoud daarvan (tussen de 20 en 30 km/u). Modellen met een hoge actieradius hebben vaak ook een hogere snelheid. Goed om te weten: als u op de stoep rijdt geldt een max. snelheid van 6 km/uur.

Comfort & accessoires
Als u elke dag lange ritten maakt en zeker ook bij rugklachten (bewegingsbeperking) is het belangrijk dat u goed zit. De meest luxe modellen hebben de beschikking over grote veringen en zijn helemaal in te stellen naar uw wensen. Reserveer een model voor een proefrit in Boxmeer en ervaar zelf de verschillende opties.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat zijn de kosten van een goede scootmobiel?

Na het lezen van bovenstaande info weet u wat belangrijke aspecten zijn wanneer u een nieuwe of gebruikte scootmobiel gaat kopen. Nu vertellen we u wat meer over de kosten. De kosten komen tot stand a.d.h.v. de fabrikant, de actieradius, de topsnelheid en extra’s zoals achteruitkijkspiegels of een bagagemand. De gunstigste modellen starten bij €545,00, de geavanceerde modellen kosten al snel €5.700,00. In het onderstaande overzicht bekijkt u de gemiddelde prijs van de meest gekozen modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Instap38 km7 km/u€500
Goed320 – 25 km10 km/u€1250
Goed450 km17 km/u€3800
Meeste comfort475 km +20 km/u€7.250
Voorbeeld van de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Boxmeer
scootmobiel-kopen-boxmeer

Scootmobiel aanvragen gemeente Boxmeer via de WMO

De WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) stelt gemeenten verplicht om te zorgen dat mensen zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen. In sommige situaties kunt u via deze WMO een scootmobiel lenen bij het uitleenpunt of via de PGB budget aanvragen voor deze aankoop. Vervoersvoorzieningen binnen de WMO zijn er in verschillende vormen. Onder andere een auto in bruikleen en daarnaast een eigen scootmobiel. Bent u slecht ter been maar wilt u toch zelfstandig blijven wonen en blijven deelnemen aan sociale activiteiten? Juist nu kunt u een aanvraag doen bij de gemeente Boxmeer. Uw gemeente heeft daarvoor verschillende opties.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): dit is een vast budget wat u mag inzetten en waarmee u als hulpbehoevende zelf een aankoop kan doen.
 • Steun in natura: de gemeente geeft u een exemplaar in bruikleen. Bedenk wel dat er geen tot weinig keuzemogelijkheid is.
 • Voor het lenen van een scootmobiel via de WMO betaalt u €19 per maand als eigen bijdrage.
 • U dient uw aanvraag in bij de WMO-afdeling. Een paar weken later volgt een (telefonisch) gesprek om te kijken welke voorzieningen voor u relevant zijn. Na een aantal weken/maanden hoort u of u in aanmerking komt.
 • Voor extra info of advies kunt u terecht bij WMO-loket gemeente Boxmeer. Hiervoor kunt u ook even bellen (0485585911), als per mail (gemeente@boxmeer.nl), of bezoek het stadhuis (Raadhuisplein 1, 5831 JX, Boxmeer). U kunt ook terecht op www.boxmeer.nl voor achtergrondinformatie.
 • Men hanteert een beslissingstermijn van om en nabij 8 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Maak een proefrit bij een van de winkels of showrooms

Om een passend model te vinden treft u op deze pagina nuttige informatie die u kunnen helpen. Alleen, uiteindelijk is een live ervaring ook belangrijk. Een 100% gratis proefrit zal u veel duidelijk verschaffen. Zo mag u verschillende modellen uitvoerig uitproberen waardoor u een meer weloverwogen keus kunt maken. In de omgeving Boxmeer vindt u meerdere winkels en uitgiftepunten voor scoots. Een erkende adviseur kan u helpen met het uitkiezen van de beste scootmobiel. In deze tabel treft u de adresgegevens van bedrijven, winkels en thuiszorginstellingen en WMO uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Medipoint l Groene KruisSchoolstraat 75801 BNVenray
MedipointLage Dijk 195705 BXHelmond
Harting-BankGerstdijk 25704 RGHelmond
Tabel met showrooms en (zorg)instellingen in de buurt


De thuisdemonstratie aanvragen in Boxmeer
Heeft u fysieke problemen en zit een bezoek aan de winkel er niet in? Er zijn gelukkig alternatieven. Erkende aanbieders regelen op korte termijn thuisdemonstraties. Onderstaand ontdekt u populaire bedrijven waar u terecht kunt.

 • Practicomfort: Eigen service organisatie
 • Mango: Ook occasions in de verkoop
 • Quingo: De veilige, wendbare en comfortabele scootmobiel
 • Medipoint: Hulpmiddelen lenen, huren of kopen
 • Welzorg: Zet beperkingen om in mogelijkheden
 • Vegro: Al 35 jaar hulpmiddelen expert
 • Totalezorgwinkel.nl: Komt met 3 scootmobielen bij u thuis

Overzicht met veel verkochte types
Hieronder treft u een opsomming met veel verkochte modellen inclusief de actieradius, de snelheid (maximum) en verwachte adviesprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Mango Leopard 345 km17 km/u€ 5.500
Practicomfort Polka 4M35 km15 km/u€ 3.200
Pride Pursuit23 km12 km/u€ 3.706
Afikim Superlight 330 km8 km/u€ 1.045
Tabel met populaire modellen maart 2021

Veelgestelde vragen met antwoorden

Is het mogelijk een scootmobiel te huren?
Ja, u kunt ook kiezen om een scootmobiel te huren in Boxmeer. Dit wordt o.a. gedaan door een thuiszorgwinkel of een speciaalzaak. Een alternatief is de scootmobielpool. Voor een klein bedrag mag u dan gebruik maken van een elektrische scooter. Voornemens om de scoot een langere tijd te gebruiken? Voor deze mensen is het raadzaam om zelf een scoot te kopen en/of te kijken naar lease-mogelijkheden.

Hoe zit het met het onderhoud?
Aanbieders (leveranciers van medische hulpmiddelen in Boxmeer) leveren twee jaar garantie op de aankoop. Bij veel aanbieders is het mogelijk dit te verlengen (tot wel 10 jaar). Diverse merken bieden ook omruilgarantie. Juist daardoor kunt u rustig 1 of 2 weken een bepaald type proberen. Een kwalitatief onderhoud is ook essentieel. Vandaar is het slim om te gaan voor een compleet onderhoudscontract. Dit wordt ook wel de APK genoemd waarbij uw product goed wordt nagekeken. De expert bekijkt onder andere afstelling spiegels en het accuvermogen.

Hoe verstandig is het om te kiezen voor een tweedehands model?
Er rijden inmiddels flink wat scootmobiels rond in Nederland. De markt voor tweedehands modellen groeit daardoor ook hard. Het positieve aspect van een goede occasion is een aantrekkelijk prijskaartje: tegen een lage prijs een kwalitatief product aanschaffen. Evenzeer kunt u de mobiel direct meenemen, geen levertijd. Minpunten zijn krassen, deuken en technische problemen. Houd er ook rekening mee dat de accu niet meer nieuw is. Steek wat tijd in een goede proefrit om te zien hoe de conditie is. U kunt terecht op sites als scootmobieldiscount.nl waar gebruikte modellen worden verkocht.

Heb ik een rijbewijs of cursus nodig?
Als voertuig bestuurder heeft u te maken met de wetten voor gehandicaptenvoertuigen. Het halen van een rijbewijs of bromfietscertificaat is niet noodzakelijk. Wel kunt u kiezen voor rijvaardigheidscursussen, praktijklessen en theorie. Bij zo’n scootmobieltraining in Boxmeer komen thema’s aan bod als anticiperen op het verkeer en is er vaak een behendigheidsparcours. Over het algemeen zijn verkeersregels niet moeilijk: u bent welkom op stoep, voetpad, fietspad en de rijbaan. Het voertuig is buiten en binnen de bebouwde kom toegestaan. Houd rechts en laat duidelijk zien wanneer u afslaat. U mag niet rijden op autowegen en snelwegen.

Is een scootmobiel verzekering verplicht?
De scootmobiel wordt gezien als motorrijtuig. Een verzekering is dus altijd vereist (zowel op het moment dat u met het voertuig naar buiten gaat, als ook de momenten dat u binnen rijdt). Ook al rijdt een scoot niet zo snel, er kan er altijd iets gebeuren. Schades die hieruit voortvloeien worden niet vergoed door de AVP (aansprakelijkheidsverzekering). Neemt u onverzekerd deel aan het verkeer? Dan loopt u het risico op een boete. Mocht u onverzekerd schade rijden, dan wordt dit dus niet gedekt. Er wordt onderscheid gemaakt tussen WA en All-risk polissen. De all-risk polis vergoedt ook uw eigen schade. WA-verzekeringen zijn er vanaf €4,40 per maand. Een verzekerde scooter herkent u aan het verzekeringsplaatje achterop.

Is een rollator of rolstoel een goed alternatief?
Mensen die merken dat hun mobiliteit afneemt kunnen ondersteuning krijgen met een rolstoel, rollator of scootmobiel. Het uitzoeken van een goed hulpmiddel is noodzakelijk om langer zelfstandig thuis te kunnen wonen. Een elektrische rolstoel of rollator is handig als u alleen heel kleine afstanden aflegt. Of wanneer u kleine stukken nog wel loopt. De opvouwbare scootmobiel kan veel meer aan en is geschikt voor intensief gebruik. Zijn er nog onduidelijkheden? Neem dan eens contact op met een zorginstelling of de lokale zorgwinkel Boxmeer.

Kan ik deelnemen aan een scootmobielclub?
Wilt u gezellig samen rijden en vindt u het heerlijk om rond te cruisen? De scootmobielvereniging maakt het rijden nog leuker. In veel gebieden (ook in de provincie Noord-Brabant) kunt u zich aansluiten. Gezellig samen toeren en tour door wijken zoals: Boxmeer, Sambeek, Beugen, Oeffelt, Rijkevoort, Vortum-Mullem, Vierlingsbeek, Overloon, Maashees, Holthees.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie