Scootmobiel Venray

Overweegt u de aanschaf van een scootmobiel in Venray? Een scootmobiel is een elektrisch aangedreven voertuig en is zeer geschikt voor mindervaliden (mobiliteitsbeperking). Door middel van deze slimme scooter met 3 of 4 wielen bent u mobiel en onafhankelijk, en kunt u bijvoorbeeld weer zelf boodschappen doen. U wilt graag weten welke scootmobiel bij u past. Scootzorg biedt een helpende hand bij bij het gehele aankoopproces. Op deze pagina vind u een compleet keuzeadvies en extra info over onderwerpen zoals WMO, de geschatte prijzen, thuisdemo’s, veiligheid in het verkeer en de voor- en nadelen van een occasion.

 • De scootmobiel is een veilig vervoermiddel en biedt uitkomst voor mindervaliden.
 • De voordelen: u bent meer onafhankelijk en een comfortabele manier van reizen.
 • De prijzen fluctueren zo tussen de €600,00 & €6.000,00.
 • Een scootmobiel kunt u ook aanschaffen via de WMO bij de gemeente Venray (https://www.venray.nl).
 • In de omgeving kunt u ook terecht bij een aantal winkels en showrooms waar men u uitgebreid advies kan geven over merken zoals RvS van Seenus of Mango.

Thema’s: Goedkope scootmobiel kopen | Tips bij het kiezen van een scootmobiel | Prijzen | Scootmobiel aanvragen bij de gemeente Venray (WMO) | Showrooms en advies aan huis | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieLimburg
GemeenteVenray
Postcode5803
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
PGB kosten€14,44 – €17,44 per uur
Populair merkMango FR 1
Adviespunt in de buurtMedipoint l Groene Kruis

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Venray

Waarschijnlijk bent u op zoek naar een (eerste) scootmobiel. Echter, waar baseert u de keuze op? U kunt kiezen uit talloze modellen met allerlei eigenschappen en opties. Waar vind ik het model dat matcht met mijn behoeften? Advies: ga eerst na wat u eigenlijk zoekt. Gebruik ik de scooter hoofdzakelijk binnen of buiten, ga ik er elke dag op rijden, en maak ik ook lange tochten? Zodra u dit helder hebt kan het zoeken beginnen naar een goedkope scootmobiel in Venray. U vind uitgebreide info online door een brochure aan te vragen, een thuisdemonstratie of door langs te gaan bij een winkel.

 • Een kleine opvouwbare scootmobiel schaft u al aan vanaf c.a. €900,00.
 • Een flexibele scooter met 3 wielen en een actieradius rond de 30 km kost u rond de €1675,00.
 • Een robuust model met 4 wielen met een actieradius van 60 km is te koop vanaf €3550.

Advies van de specialist augustus 2022

Zoekt u naar wat extra ondersteuning bij het uitzoeken van de scootmobiel die past bij uw situatie? Ons team wil u graag te woord staan. In onderstaande opsomming omschrijven wij zaken waar u rekening mee moet houden.

Inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Venray is makkelijk te vervoeren in de auto of trein en bergt u in huis snel en eenvoudig op. Handig voor in huis en korte afstanden buitenshuis. De vaste scootmobiel is stabieler, voelt veiliger, biedt meer comfort en kan veel meer kilometers afleggen. Zeer geschikt voor gebruik buiten.

3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is licht van gewicht en een handige korte draaicirkel. U kunt gemakkelijk manoeuvreren. Rijden in krappe ruimtes gaat eenvoudiger. Bovendien heeft 3 wielen als voordeel dat er wat meer beenruimte overblijft. Een 4-wiel scootmobiel is wat sterker/stabieler en rijdt wat veiliger. Deze stabiliteit komt vooral tot uiting in snelle bochten of als u een stoep op- of afrijdt. Een scooter met 4 wielen is vaak wat sneller en geeft een meer comfortabel gevoel.

Hoe zit het met de actieradius?
De modellen onderscheiden zich aanzienlijk wanneer we kijken naar actieradius. Dit slaat op de maximale te rijden afstand in KM op één accu. Vind het gebruik hoofdzakelijk binnen plaats? Of rijd u ook kleine afstanden naar familie? Een bereik van 20 km is afdoende. Gebruikt u de scooter voor lange ritjes naar omliggende dorpen of het bos? Overweeg dan eens te kijken naar een actieradius van minimaal 50 kilometer.

Minimale snelheid
Mocht het zo zijn dat u intensief gebruik maakt van uw mobiel, dan moet de snelheid wel een beetje acceptabel zijn. Simpele opvouwbare scootmobielen hebben een beperkte max. snelheid. De luxe vaste modellen halen makkelijk een snelheid van 20 km/u. Scoots met een grote accu gaan vaak ook een stuk sneller. Onthoud: als u op het trottoir rijdt geldt een max. snelheid van 6 km/uur.

Comfort en extra opties
Tijdens het rijden van een rit en bij medische problemen (bewegingsbeperking) is een ergonomische zithouding van belang. Luxueuze modellen worden gekenmerkt door maximale vering en een verstelbare stoel. Ga direct proefrijden in Venray om zelf verschillende modellen uit te proberen.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat kost een scootmobiel?

U heeft net kunnen lezen wat belangrijke aspecten zijn als u een scootmobiel gaat kopen. Nu gaan we wat dieper in op de gemiddelde kosten. De kostprijzen worden bepaald door de leverancier, de accucapaciteit, de maximale snelheid en aanvullende opties zoals een rollatorhouder of een boodschappenmand. De voordeligste modellen kunt u al vinden vanaf €510,00, de luxe uitgevoerde modellen lopen al gauw op tot €7.400,00. In deze tabel communiceren wij de huidige prijs van een paar types.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Eenvoudig313 km7,5 km/u€650
Verbeterd315 – 25 km10 km/u€1850
Geavanceerd435 km17 – 18 km/u€3300
Luxueus480 km22 km/u€6.750
Tabel met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Venray
scootmobiel-kopen-venray

Scootmobiel aanvragen gemeente Venray via de WMO

De WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) stelt gemeenten verplicht om te zorgen dat mensen thuis kunnen blijven wonen. Soms kunt u d.m.v. de WMO een model in bruikleen krijgen via het uitleenpunt of krijgt u via het PGB een budget vanuit de gemeente. Vervoersvoorzieningen binnen de WMO zijn er in verschillende vormen. Hierbij kan u denken aan een elektrische rolstoel, taxi en vanzelfsprekend ook de scootmobiel. Heeft u een handicap maar wilt u wel graag in uw eigen huis blijven wonen en kunnen blijven deelnemen aan sociale activiteiten? Op dat moment kunt u hulp vragen bij de gemeente Venray. De gemeenten bieden voorzieningen die u kunnen ontlasten.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): vanuit uw gemeente krijgt u een financiële compensatie waarmee u zelfstandig een scootmobiel mag kopen.
 • Zorg in natura: de gemeente geeft u een exemplaar in bruikleen. Het nadeel is dat dit model niet is aangepast aan uw persoonlijke situatie.
 • Indien u kiest voor scootmobiel uitleen binnen de WMO factureert het CAK €19 per maand als eigen bijdrage.
 • U dient uw aanvraag in bij de WMO-balie. Een paar weken later plannen ze een kort gesprek in om gezamenlijk een maatwerkplan op te stellen. Na een aantal weken/maanden zal de gemeente u laten weten of de aanvraag voldoet.
 • U kunt altijd tussentijds contact opnemen met WMO-loket gemeente Venray. Dit kan telefonisch (0478523333), als per mail (gemeente@venray.nl), of bezoek het stadhuis (Raadhuisstraat 1, 5801 MB, Venray). Ga ook eens naar www.venray.nl voor uitgebreide info.
 • De periode van aanvraag tot u bericht krijgt (beslissingstermijn) duurt circa 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Testrit inplannen bij showrooms of winkels

Om het ideale model te vinden treft u op deze pagina veel nuttige informatie en kooptips. Maar onderaan de streep zult u de verschillende modellen zelf moeten proberen. Een gratis proefrit met advies op maat zal uw keuze een stuk eenvoudiger maken. Bij een winkel of showroom mag u verschillende modellen uitvoerig uitproberen en ervaart u wat voor u belangrijk is. In en rondom Venray kunt u terecht bij een aantal showrooms. Een productspecialist zal u verder ondersteunen bij het kopen van de beste scootmobiel. In de volgende opsomming zijn de adresgegevens te vinden van speciaalzaken, winkels en zorginstellingen + uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Medipoint l Groene KruisSchoolstraat 75801 BNVenray
MedipointLage Dijk 195705 BXHelmond
Harting-BankGerstdijk 25704 RGHelmond
Tabel met contactgegevens van aanbieders en leveranciers van scootmobielen


Uw thuisdemonstratie aanvragen in Venray
Loopt u moeilijk en kan u niet naar de winkel toe? Dan komt de aanbieder bij u thuis! Erkende leveranciers hebben een speciaal team voor thuisdemonstraties. In de opsomming hierna doorzoekt u de meest bekende aanbieders die voor u een thuisdemo kunnen geven.

 • Practicomfort: Een scootmobiel voor elke situatie
 • Mango: Bekend van televisie
 • Quingo: Bij spoed binnen 2 dagen ter plaatse
 • Medipoint: Aantrekkelijk scootmobiel onderhoudscontract
 • Welzorg: Gratis advies op maat
 • Vegro: Organiseert verschillende demodagen
 • Totalezorgwinkel.nl: Professioneel advies aan huis

Populaire uitvoeringen en opties
Onderstaand bekijkt u een tabel met populaire merken + modellen met daarachter de gemiddelde actieradius, snelheid en de geschatte prijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Mango FR 165 km17 km/u€ 7.000
RvS van Seenus Mini Crosser M-model 380 km15 km/u€ 10.265
Shoprider 9d40 km11 km/u€ 7.508
Shoprider 888B 428 km8 km/u€ 2.997
Schema met populaire modellen augustus 2022

Veelgestelde vragen met antwoorden

Zijn er aanbieders waar ik de scootmobiel kan huren?
Uiteraard is het een optie om een scootmobiel te huren in Venray. Doe dat bijv. bij zorginstanties, thuiszorgorganisaties en hulpmiddelen winkels. Ook kan er gebruik worden gemaakt van een scootmobielpool. Tegen geringe kosten kan men voor een bepaalde tijd een scoot lenen. Bent u volledig afhankelijk van een scoot? In het kader daarvan is het raadzaam om zelf een scoot te kopen of de mogelijkheden van leasen te onderzoeken.

Hoe zit het met garantie en onderhoud?
Fabrikanten (leveranciers van medische hulpmiddelen in Venray) bieden een wettelijke 2-jarige garantietermijn. Meestal kunt u dit tegen betaling verlengen tot wel 10 jaar. Een groeiend aantal scootmobiel leveranciers adverteren met een unieke omruilgarantie. Op deze manier kunt u zonder verplichtingen 1 of 2 weken een bepaald type proberen. Een jaarlijks onderhoud is tegen noodzakelijk. Daarvoor is het slim om een onderhoudscontract te kiezen. Dit is een soort complete APK en voorkomt dat er veiligheidsproblemen ontstaan. Belangrijke punten zijn o.a. verlichting + richtingaanwijzer en de accuprestaties.

Is het handig om een tweedehands model te kopen?
In Nederland zijn de laatste jaren veel scootmobielen verkocht. Daardoor groeit ook de markt voor tweedehands modellen. Het grote voordeel van een occasion is de lage aanschafprijs: voor een laag tarief koopt u een scoot die vaak in goede conditie is. Daarnaast kunt u de gebruikte scootmobiel vaak direct meenemen. Nadelen zijn een krasje, deukje of andere kleine gebruikssporen. Ook het vermogen van de accu zal minder zijn. Kies altijd voor een gedegen proefrit om de kwaliteit van de accu te beoordelen. Er zijn genoeg digitale platformen zoals scootmobielaanbod.nl waar gebruikte modellen te koop worden aangeboden.

Is het halen van een rijbewijs verplicht?
Als voertuig bestuurder valt u onder de gehandicaptenvoertuigen. Het halen van een rijbewijs of bromfietscertificaat is niet noodzakelijk. Wel kunt u kiezen voor rijvaardigheidscursussen en theorielessen. In professionele scootmobieltrainingen in Venray behandeld u zaken zoals de regels op de weg en praktische tips om veilig te rijden. In de basis zijn de verkeersregels eenvoudig: u mag gebruik maken van het stoep, voetpad, fietspad en de rijbaan. U mag zowel binnen als buiten de bebouwde kom rijden. Houd rechts en geef altijd duidelijk richting aan. Vermijd altijd regionale wegen en snelwegen.

Moet ik een scootmobiel verzekering afsluiten?
Een scootmobiel wordt wettelijk gezien als motorrijtuig. U sluit altijd een verzekering af (zowel op het moment dat u zich op de openbare weg begeeft, maar ook als u deze voornamelijk binnen gebruikt). Ook al rijdt u heel veilig, er kan er toch schade worden veroorzaakt. Schades die hieruit voortvloeien worden niet vergoed door de AVP (aansprakelijkheidsverzekering). Rijdt u op een onverzekerd voertuig? Dan loopt u het risico op een boete. Mocht u onverzekerd schade rijden, dan wordt dit dus niet gedekt. Er zijn 2 opties: All-risk en WA. Bij all-risk krijg je ook schade door eigen schuld vergoed. WA-verzekeringen zijn er vanaf €3,60 per maand. Een verzekerd motorrijtuig kunt u herkennen aan het gele verzekeringsplaatje.

Kan ik niet beter een rollator of rolstoel kiezen?
Met name ouderen kunnen kiezen uit zorghulpmiddelen als een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het aanvragen van betrouwbare hulpmiddelen is belangrijk om veilig te kunnen bewegen. Zo’n elektrische rolstoel of rollator is handig als u alleen heel kleine afstanden aflegt. Of wanneer u graag nog wel stukjes zelf loopt. Een opvouwbare scootmobiel is echter veel sterker en kunt u bovendien meenemen in de auto. Is het nog niet duidelijk? Neem dan eens contact op met een zorgleverancier of de regionale zorgwinkel Venray.

Hoe kan ik me aansluiten bij een scootmobielclub?
Trekt u graag op met gelijkgestemden en gezellige lange tochten maken? Word dan lid van een scootmobielvereniging. In veel regio’s in Nederland (tevens in de provincie Limburg) zijn deze verenigingen actief. Samen met een groep lekker naar buiten en ervaar het plezier van rijden in de wijken: Venray, Overige kernen.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie