PROVINCIE Limburg

Heeft u behoefte aan een goede scootmobiel in Limburg? Een scootmobiel is een zeer handig vervoersmiddel en is zeer geschikt voor mindervaliden (mobiliteitsbeperking). Met behulp van deze slimme scooter met 3 of 4 wielen behoud u uw mobiliteit en onderhoud u gemakkelijk sociale contacten. Wat is nu de juiste scootmobiel voor mij? Scootzorg is er om u te helpen bij het maken van de juiste keuze. Op Scootzorg.nl treft u tips voor het kiezen van het juiste model en specifieke informatie rondom de WMO (Wet maatschappelijke ondersteuning), de gemiddelde kosten, de meest bekende aanbieders, waar u op moet letten in het verkeer en rijvaardigheidscursussen.

  • De scootmobiel is een veilig vervoermiddel voor mensen die minder valide zijn of een beperkte mobiliteit hebben.
  • Voordelen: u kunt gaan en staan waar u wil en het is een erg veilig vervoermiddel.
  • De tarieven liggen tussen de €700,00 oplopend tot 5.750,00.
  • In deze regio kan men terecht bij diverse showrooms / winkels waar u zelf eens een scooter kunt ervaren van een merk zoals Sterling en Freerider.

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Limburg

U bent zich aan het oriënteren op een scootmobiel. Op welke producteigenschappen moet u letten? Scootmobielen zijn er in vele soorten en maten met allerlei opties die wellicht volstrekt nieuw zijn voor u. Hoe achterhaal ik het type dat rijmt met mijn verwachtingen? Ons advies: beschrijf eerst wat u minimaal nodig heeft. Gebruik ik de scooter vooral binnen of buiten, hoe vaak rijd ik ermee, en maak ik ook lange tochten? Zodra u hier duidelijkheid in hebt gekregen kunt u gericht zoeken naar een goedkope scootmobiel in Limburg. Alle belangrijke info leest u online d.m.v. een uitgebreide brochure, een speciale thuisdemonstratie of via de expert in de winkel. Bekijk de mogelijkheden in VenrayBergen LimburgHorst aan de MaasVenloBeeselPeel en MaasWeertMaasgouwNederweertRoermondRoerdalenLeudalEcht-SusterenSittard-GeleenSteinBeekMaastrichtMeerssenEijsden-MargratenGulpen-WittemVaalsValkenburg aan de GeulBeekdaelenVoerendaalSimpelveldLandgraafHeerlenBrunssumKerkradeMook en Middelaar en Gennep.

  • Een kleine opvouwbare scootmobiel koopt u al vanaf €870,00.
  • Een flexibele scooter met 3 wielen en 30 km actieradius is er al vanaf €1950,00.
  • Een extra luxe 4 wielen scooter met veel comfort koopt u al vanaf €3450.

Tips van de expert juni 2024

Heeft u wat meer achtergrondinformatie nodig bij het vinden van de meest ideale scootmobiel? Wij helpen u graag snel verder. In de box hieronder treft u een aantal belangrijke criteria.

Kies ik een inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Limburg kunt u eenvoudig meenemen in de auto of trein en kunt u gemakkelijk opbergen in huis. In eerste instantie geschikt voor gebruik in huis en voor kleine ritjes buitenshuis. Een vaste scootmobiel is wat groter en steviger, is voorzien van alle gemakken en heeft een veel groter bereik. Ook voor heuvelachtig gebied en ruwe ondergrond!

3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is niet zwaar en een handige korte draaicirkel. U stuurt eenvoudig met dit model. Rijden in krappe ruimtes gaat eenvoudiger. Ook verschaft een scoot met 3 wielen extra beenruimte. De 4-wiel scootmobiel is stabieler en geeft u een veilige rijervaring. De voordelen daarvan merkt u in snelle bochten of als u schuin de stoep afrijdt. Een scoot met vier wielen haalt een hogere snelheid en rijdt over het algemeen wat comfortabeler.

Welke actieradius moet ik minimaal hebben?
De verschillende uitvoeringen verschillen aanzienlijk als wij het hebben over de actieradius. Dit slaat op de maximale te rijden afstand in KM op één accu. Zoekt u iets voor uitsluitend binnen? Of rijdt u regelmatig ook korte afstanden (enkele minuten)? Een bereik van 15 kilometer zal dan volstaan. Gaat u de mobiel echt gebruiken voor lange ritten naar omliggende dorpen of naar buitengebieden? U kunt dan het beste kiezen voor een actieradius van minimaal 50 kilometer.

Snelheid
Mocht het zo zijn dat u grote stukken rijdt, dan wilt u natuurlijk ook dat er een beetje tempo in zit. Kleine opvouwbare scootmobielen hebben een beperkte max. snelheid. De luxe vaste modellen halen een veelvoud daarvan (tussen de 20 en 30 km/u). Modellen met een grotere accu hebben als bijkomend voordeel dat ze sneller kunnen. Onthoud: wanneer u op de stoep rijdt mag er niet harder dan 6 km per uur worden gereden.

Comfort & accessoires
Wanneer u dagelijks de scoot gebruikt of als u last heeft van uw rug (bewegingsbeperking) dan heeft u baat bij een comfortabele scoot. De high-end modellen bieden grote veringen en een verstelbare (verwarmde) stoel. Ga direct proefrijden in Limburg en probeer alle luxe opties zelf uit.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Welke kosten horen bij een scootmobiel?

We hebben uitgelegd wat de onmisbare onderwerpen zijn als u een scootmobiel gaat uitkiezen. Maar wat kost nu een goede scootmobiel? De aanschafprijzen worden bepaald door de fabrikant, de accucapaciteit, de topsnelheid en aanvullende opties zoals een drempelhulp of een krukhouder. De goedkoopste modellen kunt u al vinden vanaf €520,00, de meest luxe modellen met alle opties hebben al snel een prijskaartje van €6.800,00. In de tabel hieronder staat de actuele prijs van een paar types.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Basis312 km8,5 km/u€600
Verbeterd315 km10 km/u€1150
Gevorderd440 km18 km/u€3200
Meeste comfort480 km+22 km/u€9.750
Overzicht met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Limburg