Scootmobiel Echt-Susteren

Bent u op zoek naar een goede scootmobiel in Echt-Susteren? Een scootmobiel is een voertuig met 3 of 4 wielen voor mensen die niet (of minder) goed ter been zijn (mobiliteitsbeperking). Geholpen door deze elektrisch aangedreven scooter geniet u van uw zelfstandigheid en kunt u weer veilig de weg op. Wat is nu de juiste scootmobiel voor mij? Onze expert helpt u bij het uitzoeken van de juiste scooter. Op deze pagina bieden wij tips voor het kiezen van het juiste model en uitgebreide details over bijvoorbeeld PGB en WMO, de huidige prijzen, een proefrit maken, hoe u zich moet gedragen in het verkeer en scootmobieltraining.

 • De scootmobiel is een praktisch hulpmiddel voor mensen die minder valide zijn of een beperkte mobiliteit hebben.
 • Belangrijkste voordelen: minder afhankelijk en het is een erg veilig vervoermiddel.
 • De tarieven schommelen tussen €850,00 en wel €6.250,00.
 • Onder bepaalde voorwaarden krijgt u een model toegewezen via de WMO bij de gemeente Echt-Susteren (https://www.echt-susteren.nl).
 • In uw omgeving kunt u ook terecht bij een aantal winkels en showrooms (of dealer) van bekende merken als Life and mobility en Handicare.

Inhoudsopgave: Goedkope scootmobiel kopen | Extra hulp bij het kiezen | Gemiddelde kosten | Een scootmobiel regelen via de gemeente Echt-Susteren (WMO) | Regionale winkels | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieLimburg
GemeenteEcht-Susteren
Postcode6101
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
PGB uurtarief€15,2 – €24,39 per uur
Veel gekozen merkPracticomfort Cyclone 20
Lokaal adviespuntWelzorg

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Echt-Susteren

U wilt graag een nieuwe scootmobiel. Alleen, wat zijn belangrijke aspecten? Scootmobielen zijn er in vele soorten en maten met opties waar u mogelijk nooit eerder van gehoord hebt. Hoe vind ik een product dat past bijmijn verwachtingen? Startpunt: bedenk eerst wat u nodig hebt. Gebruik ik de scooter vooral binnen of buiten, ga ik ‘m iedere dag gebruiken, en hoeveel KM verwacht ik te maken? Als u dit helder hebt kan u vervolgstappen zetten voor een goedkope scootmobiel in Echt-Susteren. Veel info vind u online via het aanvragen van een brochure, advies aan huis of via de expert in de winkel.

 • Een kleine opvouwbare scootmobiel koopt u al vanaf €530,00.
 • Een iets geavanceerder model met 3 wielen en een bereik tussen 25 en 35 km koopt u al vanaf €2425,00.
 • Een extra veilig model met 4 wielen met alle gemakken koopt u al vanaf €3900.

Advies van de specialist mei 2022

Zoekt u naar wat extra ondersteuning bij het uitzoeken van de juiste scootmobiel? Wij hebben een aantal belangrijke punten uiteengezet. In onderstaande opsomming omschrijven wij enkele belangrijke aandachtspunten.

Inklapbare of vaste scootmobiel (voor- en nadelen)
Een opvouwbare scootmobiel in Echt-Susteren neemt u moeiteloos mee in het openbaar vervoer en neemt niet al te veel ruimte in beslag. Licht, wendbaar, geschikt voor in huis en voor korte ritjes rondom huis. De vaste scootmobiel is groter, is comfortabeler en kan langer en harder rijden. Ook voor heuvelachtig gebied en ruwe ondergrond!

Een mobiel met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is makkelijker te tillen en een handige korte draaicirkel. U kunt gemakkelijk manoeuvreren. Dit is handig in kleine ruimtes. Evenzeer heeft u bij 3 wielen veel meer ruimte om uw benen neer te zetten. De 4-wiel scootmobiel is stabieler en voelt veiliger. Dit is merkbaar in snelle bochten en op een oneffen terrein. Een scoot met 4 wielen kan doorgaans wat harder en rijdt over het algemeen net wat comfortabeler.

Moet ik een hoge of lage actieradius?
De producten wisselen enorm als het gaat om actieradius. Dit is de afstand die u kunt rijden op één acculading. Gebruikt u de mobiel vooral binnenshuis? Of rijdt u regelmatig ook korte afstanden (enkele minuten)? Een bereik van 20 km zal dan voorzien. Kiest u ervoor om vaker en langer te rijden naar het winkelcentrum of het bos? U kunt dan het beste kiezen voor een actieradius van minimaal 50 kilometer.

Welke snelheid heb ik nodig?
In het geval u de mobiel dagelijks veelvuldig gebruikt, dan wilt u dit vast ook doen op een goede snelheid. Simpele opvouwbare scootmobielen gaan vaak maar 6 kilometer per uur. Stevige vaste modellen halen makkelijk een snelheid van 20 km/u. Scoot met meerdere accu’s kunnen meer vermogen geven (dus sneller rijden). Goed om te weten: als u op het trottoir rijdt is de max. toegestane snelheid 6 km per uur.

Comfort & accessoires
Wanneer u dagelijks de scoot gebruikt of als u last heeft van uw rug (bewegingsbeperking) is een ergonomische zithouding van belang. De high-end modellen hebben een uniek veringssysteem en een verstelbare (verwarmde) stoel. Ga op onderzoek uit en kies voor een proefrit in Echt-Susteren en kies zelf hoeveel comfort u wilt.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat kost een scootmobiel?

U weet nu waar u op moet letten als u een scootmobiel gaat kopen. Nu is het tijd om naar de kosten te kijken. De kosten hangen af van het merk, het vermogen van de accu, de snelheid en extra’s zoals oprijplaten & een een afdekhoes. De gunstigste scooters zijn verkrijgbaar vanaf €545,00, de wat geavanceerdere modellen hebben al snel een prijskaartje van €5.100,00. In de tabel hieronder bekijkt u de actuele prijs van een aantal types.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Eenvoudig38 km8 km/u€700
Prima320 km12 km/u€1100
Comfortabel455 km17 – 18 km/u€4100
Topper480 km20 km/u€9.750
Overzicht met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Echt-Susteren
scootmobiel-kopen-echt-susteren

Scootmobiel aanvragen gemeente Echt-Susteren via de WMO

De WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) verplicht gemeenten om mensen te helpen om langer thuis te blijven wonen en deel te nemen aan de samenleving. Onder bepaalde voorwaarden kunt u via deze WMO een scootmobiel lenen bij het uitleenpunt of een PGB-budget ontvangen. De WMO kent een aantal unieke vervoersvoorzieningen. Hierbij kan u denken aan een elektrische rolstoel, taxi en vanzelfsprekend ook de scootmobiel. Ervaart u medische ongemakken en wilt u graag in uw huis blijven wonen en wilt u graag aansluiting houden met de samenleving? Dan kunt u hulp vragen bij de gemeente Echt-Susteren. Een gemeente biedt diverse oplossingen.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): u krijgt een budget toegewezen waarmee u zelf een scoot kunt aanschaffen.
 • Steun in natura: u kunt gebruik maken van een leen-scootmobiel. Het nadeel is dat u weinig tot geen invloed hebt op het type.
 • Voor scootmobiel uitleen via het WMO rekent men een eigen bijdrage €19,50 per 4 weken.
 • U kunt zich aanmelden bij uw WMO adviseur. Vervolgens volgt er een keukentafelgesprek om te kijken wat uw individuele zorgvraag is. Na een aantal weken komt de gemeente met een voorstel.
 • U kunt altijd tussentijds contact opnemen met WMO-loket gemeente Echt-Susteren. U kunt even bellen (0475478478), per mail (info@echt-susteren.nl), of bezoek het stadhuis (Nieuwe Markt 55, 6101 CV, Echt). Check ook eens www.echt-susteren.nl voor actuele informatie.
 • De periode van aanvraag tot u bericht krijgt (beslissingstermijn) duurt circa 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Proefrit maken bij winkels en showrooms in de buurt

Om te bepalen welk model bij u past treft u op deze pagina uiteenlopende belangrijke info. Echter is een live ervaring ook belangrijk. Een gratis proefrit maken bij een winkel of aan huis zal uw keuze een stuk eenvoudiger maken. Op die manier krijgt u rustig de tijd om verschillende uitvoeringen te proberen en komt u erachter welke uitvoering past bij uw wensen. Rondom Echt-Susteren kunt u langsgaan bij verschillende speciaalzaken en winkels. Een betrouwbare expert zal u bijstaan bij het vinden van de beste scootmobiel. In de volgende opsomming bekijkt u direct contactgegevens van speciaalzaken, showrooms en zorgleveranciers + uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
WelzorgSodaweg 36049 CMRoermond-Herten
Medipoint | Groene KruisKempweg 336045 EGRoermond
VegroVeldstraat 16041 GRRoermond
Tabel met adresgegevens van leveranciers, winkels en zorginstellingen


De thuisdemonstratie aanvragen in Echt-Susteren
Loopt u moeilijk en zit een bezoek aan de winkel er niet in? Een thuisdemo is dan een mooi alternatief. Deskundige leveranciers verzorgen thuisdemonstraties door heel Nederland. In de opsomming hierna treft u populaire winkels waar u terecht kunt.

 • Practicomfort: Een complete eigen serviceorganisatie
 • Mango: Binnen 14 dagen retourneerbaar
 • Quingo: 3 jaar volledige garantie
 • Medipoint: Goede contacten met gemeente (WMO)
 • Welzorg: Uniek scootmobiel service-abonnement
 • Vegro: Leverancier van diverse merken
 • Totalezorgwinkel.nl: Mogelijkheid tot huren of leasen

Overzicht met populaire scoots
Hierbij treft u een lijstje met bekende modellen en merken met o.a. de actieradius, de hoogst haalbare snelheid en een geschatte richtprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Practicomfort Cyclone 2045 km20 km/u€ 5.500
Revatak Solo TS120 Xtra70 km17 km/u€ 8.385
Practicomfort Tango45 km12 km/u€ 6.500
Freerider Duette45 km8 km/u€ 6.850
Schema met populaire scoots mei 2022

FAQ met veelgestelde vragen

Behoort een scootmobiel huren tot de mogelijkheden?
Uiteraard is het een optie om een scootmobiel te huren in Echt-Susteren. Doe dat bijv. bij een thuiszorgwinkel of verhuurmaatschappij. Wellicht is ook de scootmobielpool het overwegen waard. Tegen betaling van een klein bedrag kan u tijdelijk voor enkele uren een voertuig gebruiken. Voornemens om de scoot een langere tijd te gebruiken? Voor deze mensen is de beste optie om te kiezen voor een eigen exemplaar of te kiezen voor een leaseconstructie.

Hoe zit het met garantie en onderhoud?
Fabrikanten (leveranciers van medische hulpmiddelen in Echt-Susteren) hanteren standaard een garantietermijn van 2 jaar. Tevens kunt u dit verlengen tot 5, 7 of wel 10 jaar. Een groeiend aantal scootmobiel leveranciers bieden ook omruilgarantie. Zo kan u zorgeloos enkele weken rondrijden als test. Een kwalitatief onderhoud is tegen noodzakelijk. Daarom is het verstandig om meteen een onderhoudscontract te nemen. We spreken dan over een goed APK waarbij uw product goed wordt nagekeken. Belangrijke punten zijn o.a. stuurkolom afstelling en de staat van de accu.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands model?
Er zijn tegenwoordig veel mensen die rijden op een scootmobiel. Daardoor groeit ook de markt voor tweedehands modellen. Een belangrijk voordeel van een occasion is de prijs: voor een laag tarief kunt u een heel geschikte scooter kopen. Evenzeer is er geen sprake van een lange levertijd. Minpunten zijn deukjes, krassen en missende accessoires. Ook kan de actieradius flink verslechterd zijn. Neem iemand mee om samen een testrit te rijden om de actieradius van de accu te controleren. Er bestaan speciale vraag- en aanbod platforms als scoot.nu waar gebruikte modellen worden verkocht.

Is een rijbewijs verplicht?
Als bestuurder van een scootmobiel heeft u te maken met de wetten voor gehandicaptenvoertuigen. Een rijbewijs of bromfietscertificaat is niet nodig. We raden wel aan eens een bezoek te brengen aan theorieles en rijvaardigheidscursussen voor de praktijk. In een erkende scootmobieltraining in Echt-Susteren legt u de basis voor onder andere verkeersregels en het juist bedienen van de scoot. Over het algemeen zijn verkeersregels niet moeilijk: u mag gebruik maken van het voetpad, fietspad en de gewone weg. Dit geldt zowel binnen als buiten de bebouwde kom. Houd rechts en zorg voor goede verlichting. Vermijd altijd regionale wegen en snelwegen.

Moet ik een scootmobiel verzekering afsluiten?
Een scootmobiel wordt wettelijk gezien als motorrijtuig. U moet dit dus verplicht altijd verzekeren (zowel op het moment dat u deelneemt aan het verkeer op de openbare weg, als ook voor gebruik binnenshuis). Hoewel u niet hard gaat, een ongeluk zit in een klein hoekje. De schade die daaruit voortvloeit wordt niet gedekt door de AVP (aansprakelijkheidsverzekering). Gaat u toch zonder verzekering de weg op? Dan kan u dat een boete opleveren van €280,00. Veroorzaakte schade is bovendien niet te verhalen op een verzekeraar. Er zijn grofweg twee polissen: WA-dekking en All-risk. Bij all-risk krijg je ook schade door eigen schuld vergoed. Een WA polis kost c.a. €4,70 per maand. Een verzekerde scooter heeft aan de achterzijde een verzekeringsplaatje bevestigd.

Wat zijn de voordelen van een rollator of rolstoel?
Met name ouderen kunnen ondersteuning krijgen met een rolstoel, rollator of scootmobiel. Het kiezen van de juiste medische hulpmiddelen is noodzakelijk om langer zelfstandig thuis te kunnen wonen. De elektrische rolstoel of rollator is prettig binnenshuis of in een zorginstelling. Of wanneer u graag nog wel stukjes zelf loopt. De opvouwbare scootmobiel kan veel meer aan en is handig als u grote afstanden aflegt. Twijfel? Ga dan in gesprek met een thuiszorginstantie of de plaatselijke zorgwinkel Echt-Susteren.

Een scootmobielclub, wat is dat?
Wilt u gezellig samen rijden en vind u het leuk om er uit te trekken? Word lid van een scootmobielvereniging voor nog meer rijplezier. Door heel Nederland (ook in de provincie Limburg) zijn deze verenigingen actief. Gezellig samen naar buiten en maak tochtjes door wijken als: Susteren, Dieteren, Heide, Roosteren, Echt, Maria Hoop, Peij, Slek, Nieuwstadt, Sint Joost, Koningsbosch.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie