Scootmobiel Cranendonck

Overweegt u de aanschaf van een scootmobiel in Cranendonck? De scootmobiel is een drie- of vierwielige scooter voor mensen die niet (of minder) goed ter been zijn (mobiliteitsbeperking). Dankzij dit elektrische vervoersmiddel kunt u zich comfortabel bewegen en kunt u weer gemakkelijk naar vrienden. Welke scootmobiel past bij mijn wensen? De website Scootzorg.nl biedt een helpende hand bij bij het gehele aankoopproces. Via onze vergelijker vind u praktische aankooptips en extra info over onderwerpen zoals WMO en PGB, de geschatte prijzen, enkele populaire leveranciers, verkeersregels en de scootmobielclub.

 • Een scootmobiel is een voertuig met 3 of 4 wielen voor mindervaliden of mensen die niet meer zo mobiel zijn.
 • De meest genoemde voordelen: het vergroot uw mobiliteit en het is een bijzonder veilig en comfortabel hulpmiddel.
 • De tarieven schatten we in tussen c.a. €850,00 tot zo’n €6.000,00.
 • U kunt een scootmobiel aanvragen via de WMO bij de gemeente Cranendonck (https://www.cranendonck.nl).
 • In de regio maakt u snel een eenvoudig een afspraak bij een winkel of showroom waar adviseurs u alles kunnen vertellen over modellen van o.a. Pride en Roma.

Onderwerpen: Goedkope scootmobiel kopen | Advies | Tarieven (november 2022) | Een scootmobiel in bruikleen via de gemeente Cranendonck (WMO) | Verkooppunten | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteCranendonck
Postcode6021
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
PGB vergoeding€16,73 – €21,59 per uur
Veel gekozen scootmobielRevatak QS4 Comfort
AdviespuntMedipoint l Groene Kruis

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Cranendonck

U wilt weer veilig op weg met een scootmobiel. Hoe kan u dan op een goede manier vergelijken? Er zijn ontzettend veel modellen om uit te kiezen met allerlei opties en eigenschappen. Hoe vind ik een product dat voldoet aan mijn situatie? Beginpunt: ga eerst na wat u eigenlijk zoekt. Gebruik ik de scooter vooral binnen of buiten, gebruik ik het dagelijks, en maak ik ook lange tochten? Als u dit goed bekeken hebt kunt u pas echt beginnen met het zoeken naar een goedkope scootmobiel in Cranendonck. Veel info vind u online aan de hand van brochures, een thuisdemonstratie of via een adviseur in de winkel.

 • Een eenvoudige opvouwbare scootmobiel is te koop vanaf €520,00.
 • Een flexibele scooter met 3 wielen en een bereik van 35 km is te koop vanaf €1850,00.
 • Een extra veilig model met 4 wielen met een actieradius van 60 km kost u rond de €3850.

Onze kooptips november 2022

Wilt u wat meer inhoudelijke details voor het uitzoeken van een goede scootmobiel? Wij hebben een aantal belangrijke punten uiteengezet. Bijgaand bekijkt u zaken waar u rekening mee moet houden.

Inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Cranendonck kunt u eenvoudig meenemen in het openbaar vervoer en zal niet in de weg staan in uw woning. Licht, wendbaar, geschikt voor in huis en korte afstanden buitenshuis. Een vaste scootmobiel is stabiel, rijdt een stuk comfortabeler en heeft een grote accu. De juiste keuze als u veel lange ritten maakt.

3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is flexibeler en is wat kleiner. Hij is eenvoudig te besturen. Dit komt vooral van pas in kleine ruimtes. Daarnaast heeft 3 wielen als voordeel dat er wat meer beenruimte overblijft. De 4-wiel scootmobiel is steviger en rijdt wat veiliger. Dat ervaart u in snelle bochten en bij niveauverschillen. Een scooter met 4 wielen gaat meestal harder en heeft meestal een grotere koersvastheid.

Hoe zit het met de actieradius?
De producten verschillen nogal als het gaat om actieradius. Hiermee bedoelen wij de afstand die u kunt rijden met 1 accu. Gaat u vooral in/rondom huis rijden? Of rijd u ook kleine afstanden naar familie? Een 12 Ah accu (10 – 12 km) volstaat dan. Gebruikt u de scooter voor lange ritjes naar omliggende dorpen of de lokale buurtcentra? U kunt dan het beste kiezen voor een 85 Ah accu (50 – 55 km).

De maximale snelheid
Op het moment dat u de scoot veel gaat gebruiken, dan wilt u natuurlijk ook dat er een beetje tempo in zit. Kleine opvouwbare scootmobielen hebben een beperkte max. snelheid. Robuuste vaste modellen gaan wel 20 kilometer per uur. Modellen met een grotere accu hebben vaak ook meer vermogen / topsnelheid. Regel: als u op de stoep rijdt mag u niet sneller dan 6 km/uur uur rijden.

Additioneel comfort
Als u vaak lange ritten maakt en ook als u snel last heeft van uw rug of nek (bewegingsbeperking) is comfort ontzettend belangrijk. De luxere modellen bieden een uniek veringssysteem en een verstelbare stoel/stuurkolom. Boek een proefrit in Cranendonck en ontdek zelf wat bij u past.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat zijn de kosten van een goede scootmobiel?

U heeft net kunnen lezen waar u naar moet kijken als u een scootmobiel gaat kopen. Nu is het tijd om naar de kosten te kijken. De onkosten hebben te maken met het merk, de actieradius, hoe hard de scoot kan en extra opties zoals achteruitkijkspiegels of een windscherm. De aantrekkelijkste scooters zijn verkrijgbaar vanaf €505,00, de grote vaste scoots met veel opties kosten al gauw €6.900,00. In het overzicht hieronder staat de richtprijs van de meest gekozen modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Eenvoudig38 km7 km/u€700
Standaard320 – 25 km12 km/u€1950
Comfortabel440 km17 km/u€3200
Luxe485 km20 km/u€8.750
Overzicht met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Cranendonck
scootmobiel-kopen-cranendonck

Scootmobiel aanvragen gemeente Cranendonck via WMO

De WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) stelt gemeenten verplicht om mensen te helpen die moeite hebben met zelfstandig wonen. In sommige situaties kunt u d.m.v. de WMO een scootmobiel lenen bij het uitleenpunt of middels uw PGB budget zelf een aankoop doen. De WMO kent een aantal unieke vervoersvoorzieningen. Onder andere een elektrische rolstoel, taxi en niet te vergeten de scootmobiel. Ervaart u medische ongemakken maar wilt u wel graag in uw eigen huis blijven wonen en wilt u kunnen blijven deelnemen aan het alledaagse leven? In die situaties hebt u mogelijk recht op steun vanuit de gemeente Cranendonck. Uw gemeente heeft daarvoor verschillende opties.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): vanuit uw gemeente krijgt u een financiële compensatie waarmee u op eigen houtje een mobiel kunt kopen.
 • Steun in natura: u ontvangt een scoot vanuit de gemeente (nieuw of gebruikt). Het nadeel is dat dit model niet is aangepast aan uw persoonlijke situatie.
 • Indien u kiest voor scootmobiel uitleen binnen de WMO factureert het CAK €19 per maand als eigen bijdrage.
 • Informatie kan u inwinnen via het WMO-loket. Kort daarna volgt er een keukentafelgesprek om samen te kijken waar ondersteuning nodig is. Vervolgens krijgt u bericht of de aanvraag wordt gehonoreerd.
 • Ondertussen kunt u altijd informeren bij WMO-loket gemeente Cranendonck. Dit kan telefonisch (0495431168), per mail (wmoloket@cranendonck.nl), of kom naar het gemeentehuis (De Dam 1, 6021 KM, Budel). Zie ook www.cranendonck.nl voor meer info.
 • De beslissingstermijn ligt hier ongeveer op 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Bekijk showrooms en winkels en maak een proefrit

Voor het vergelijken van voertuigen treft u op deze pagina veel bruikbare informatie. Toch moet u gewoon in het echt ervaren hoe het werkt. Een 100% gratis proefrit is dan de juiste oplossing. Tijdens deze ritten krijgt u rustig de tijd om verschillende uitvoeringen te proberen en kunt u de verkoper of specialist naar specificaties vragen. In de buurt van Cranendonck vinden we een aantal winkels/showrooms. Een ervaren adviseur zal u verder ondersteunen bij het uitkiezen van de beste scootmobiel. In de volgende opsomming vind u de adresgegevens van speciaalzaken, winkels en zorgleveranciers en WMO uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Medipoint l Groene KruisVogelsbleek 106001 BEWeert
Medipoint | Groene KruisRaadhuisstraat 1145981 BJPanningen
Pro VitaBroeklaan 4B5953 NBReuver
Tabel met contactgegevens van aanbieders en leveranciers van scootmobielen


Uw thuisdemonstratie aanvragen in Cranendonck
Loopt u moeilijk en kunt u niet naar de winkel komen? In dat geval kunt u kiezen voor een thuisdemo. Meerdere leveranciers regelen op korte termijn thuisdemonstraties. Hieronder bekijkt u uiteenlopende merken waar u een afspraak bij kunt maken.

 • Practicomfort: 24 uurs pechhulp met thuisbrengservice
 • Mango: Ook occasions in de verkoop
 • Quingo: Al meerdere keren scootmobiel van het jaar
 • Medipoint: Ruim aanbod aan accessoires
 • Welzorg: Nationaal Keurmerk Hulpmiddelen
 • Vegro: Biedt totaaloplossingen
 • Totalezorgwinkel.nl: Leasemogelijkheden voor 2, 3, of 4 jaar

Veel verkochte modellen
Hierbij schetsen wij een lijst met daarin veel verkochte modellen met daarbij het bereik, de snelheid van het model en de mogelijke prijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Revatak QS4 Comfort70 km17 km/u€ 8.442
Mango Tiger 450 km17 km/u€ 4.916
RvS van Seenus CTM 74735 km12 km/u€ 6.559
Shoprider 889 4XLS40 km8 km/u€ 3.972
Schema met populaire modellen november 2022

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Zijn er ook scootmobielen te huur?
Wie tijdelijk iets nodig heeft kan ook een scootmobiel huren in Cranendonck. Dat kan bijvoorbeeld bij een lokale verhuurmaatschappij of scooterwinkel. Steeds meer gemeenten zetten nu ook in op de scootmobielpool. Gratis, of tegen een kleine vergoeding kan u tijdelijk voor enkele uren een voertuig gebruiken. Voornemens om de scoot een langere tijd te gebruiken? Voor deze mensen raden we zeker aan zelf een scoot te kopen of de mogelijkheden van leasen te onderzoeken.

Zit het onderhoud inbegrepen in de prijs?
Verkopers (leveranciers van medische hulpmiddelen in Cranendonck) werken met een standaard garantie van 2 jaar. Normaal gesproken kunt u dit tegen betaling verlengen tot wel 10 jaar. Sommige leveranciers adverteren met een unieke omruilgarantie. Op deze manier kan u zorgeloos enkele weken rondrijden als test. Het onderhoud van de scootmobiel is geen overbodige luxe. Om die reden is het verstandig om een onderhoudscontract te kiezen. Dit is een soort jaarlijkse APK waarbij uw product goed wordt nagekeken. Daarbij kijkt de specialist naar o.a. stuurinrichting/ uitlijning en accuspanning + conditie.

Wat zijn de voordelen van een tweedehands model?
Inmiddels is de scootmobiel behoorlijk ingeburgerd. Er is dan ook steeds meer aanbod van tweedehands scoots. Een belangrijk voordeel van een occasion is de lage prijs: tegen een lage prijs haalt u een kwalitatieve scooter in huis. Bovendien is er vaak geen levertijd. Mindere punten zijn gebruikssporen en eventuele mankementen. Het kan ook zijn dat de accu minder presteert. Kies altijd voor een gedegen proefrit om de actieradius van de accu te controleren. U kunt terecht op sites als scootmobielaanbod.nl waar u gebruikte modellen in de buurt kunt vinden.

Heb ik een rijbewijs of cursus nodig?
Als u met een scootmobiel rijdt valt u onder de regeling van (gemotoriseerde) gehandicaptenvoertuigen. Een rijbewijs of bromfietscertificaat is niet verplicht. U kunt wel investeren in rijvaardigheidscursussen en theorielessen. Tijdens deze scootmobieltraining in Cranendonck komen thema’s aan bod als de voorrangsregels en leert u veiliger rijden. Het uitgangspunt van de regels in het verkeer zijn: het voertuig mag deelnemen aan het verkeer op het stoep, voetpad, fietspad en de rijbaan. Zowel binnen en buiten de bebouwde kom bent u welkom. Houd rechts aan en geef altijd duidelijk richting aan. A wegen (snelweg) en N wegen zijn verboden terrein.

Is het noodzakelijk een scootmobiel te verzekeren?
Een scootmobiel wordt wettelijk gezien als motorrijtuig. U sluit altijd een verzekering af (zowel in situaties dat u deelneemt aan het verkeer op de openbare weg, maar ook als u hem uitsluitend binnen gebruikt). Hoewel u vaak niet harder gaat dan 20 km/uur, een ongeluk zit in een klein hoekje. U kunt dan geen aanspraak maken op uw aansprakelijkheidsverzekering (AVP). Rijdt u op een onverzekerd voertuig? Dan riskeert u een boete. Indien u schade rijdt kunt u geen beroep doen op een verzekeraar. U kunt kiezen uit WA en All-risk. De all-risk dekking vergoedt ook de schade aan uw eigen scooter. WA-verzekeringen zijn er vanaf €4,90 per maand. Een verzekerd motorrijtuig heeft aan de achterzijde een verzekeringsplaatje bevestigd.

Is een rollator of rolstoel een goed alternatief?
Mensen met fysieke problemen twijfelen nog tussen een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het uitzoeken van een goed hulpmiddel zal de zelfstandigheid (in en rondom het huis) flink verbeteren. Zo’n elektrische rolstoel of rollator is prettig binnenshuis of in een zorginstelling. Of wanneer u graag nog wel stukjes zelf loopt. De opvouwbare scootmobiel is luxer en komt van pas als u wat langere stukken wilt reizen. Nog vragen? Neem dan eens contact op met een zorginstelling of de lokale zorgwinkel Cranendonck.

Kan ik deelnemen aan een scootmobielclub?
Ervaringen delen met andere gebruikers en vindt u het heerlijk om rond te cruisen? Word lid van een scootmobielvereniging voor nog meer rijplezier. Vrijwel overal (waaronder provincie Noord-Brabant) kan men zich wenden tot deze verenigingen. Gezellig samen naar buiten en maak een tocht door wijken als: Budel, Schoot, Dorplein, Maarheeze, Soerendonk, Gastel.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie