Scootmobiel Maasgouw

Overweegt u de aanschaf van een scootmobiel in Maasgouw? Een scootmobiel is een elektrisch aangedreven voertuig voor ouderen en mensen met een beperking (mobiliteitsbeperking). D.m.v. een drie- of vierwielige scooter voelt u zich weer zeker buiten de deur en kunt u weer veilig de weg op. Maar wat is nu een goede scootmobiel voor mij? Onze vergelijker ondersteunt u bij het kopen van uw (eerste) scootmobiel. Op Scootzorg bekijkt u nuttige keuzetips en extra info over onderwerpen zoals WMO en PGB, de huidige prijzen, winkels in de buurt, regels en richtlijnen en scootmobieltraining.

 • Een scootmobiel is een voertuig met 3 of 4 wielen speciaal voor mensen die slecht ter been zijn.
 • Meest gehoorde voordelen: het vergroot uw mobiliteit en een hoge mate van comfort.
 • De tarieven variëren tussen €550,00 en €4.500,00.
 • U kunt een scootmobiel aanvragen via de WMO bij de gemeente Maasgouw (https://www.gemeentemaasgouw.nl).
 • In en rondom uw woonplaats kunt u terecht bij meerdere winkels en showrooms waar men u uitgebreid advies kan geven over merken zoals Vermeiren of Quingo.

Thema’s: Goedkope scootmobiel kopen | Aankooptips | Prijzen | PGB en WMO aanvragen bij de gemeente Maasgouw (WMO) | Verkooppunten | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieLimburg
GemeenteMaasgouw
Postcode6019
WMO Beslissingstermijn8 weken
Maximale pgb vergoedingen€14,77 – €18,81 per uur
Populaire scootmobielRevatak QS4 Active
Adviespunt in de buurtMedipoint l Groene Kruis

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Maasgouw

U bent zich aan het oriënteren op een scootmobiel. Hoe maakt u een goede selectie? Er is tegenwoordig een gigantisch aanbod met allerlei opties die wellicht volstrekt nieuw zijn voor u. Hoe vind ik een product dat in lijn is met mijn wensen?Advies: bedenk zelf eerst waarvoor u hem wil gebruiken. Wil ik de mobiel ook kunnen meenemen, ga ik ‘m iedere dag gebruiken, en is het voor korte of lange afstanden? Als dit duidelijk is kunt u pas echt beginnen met het zoeken naar een goedkope scootmobiel in Maasgouw. Doe dat bijvoorbeeld online door een brochure aan te vragen, een thuisdemo of via een adviseur in de winkel.

 • Een kleine opvouwbare scootmobiel kost u rond de €780,00.
 • Een wendbare scooter met 3 wielen en 40 km actieradius is er al vanaf €1975,00.
 • Een extra veilig model met 4 wielen met een bereik van 60 km of meer kost u rond de €3950.

Advies van de specialist oktober 2022

Hulp nodig bij het aanschaffen van de scootmobiel die past bij uw situatie? Onze adviseurs helpen u direct verder. In de box hieronder treft u belangrijke aspecten voor het aankoopproces.

Kies ik een inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Maasgouw kunt u eenvoudig meenemen in de auto of trein en neemt slechts weinig ruimte in huis in. Met name bedoeld voor gebruik in huis en voor kleine afstanden buiten. De vaste scootmobiel is robuust, heeft extra comfortvoorzieningen en heeft een langer actieradius. Geschikt voor langere reizen.

Een mobiel met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is lichtgewicht en kan kortere bochten maken. U kunt gemakkelijk manoeuvreren. Dit merkt u bijvoorbeeld bij het boodschappen doen. Eveneens heeft 3 wielen als voordeel dat er wat meer beenruimte overblijft. Een 4-wiel scootmobiel is stabieler en voelt veiliger. Dat is vooral zichtbaar als u de bochten instuurt of op hobbelige weggetjes. Een model met vier wielen kan doorgaans wat harder en geeft een meer comfortabel gevoel.

Welke actieradius heb ik nodig?
De scoots onderscheiden zich aanzienlijk wanneer men de actieradius vergelijkt. Dit slaat op de maximale te rijden afstand in KM op één accu. Gebruikt u de mobiel vooral binnenshuis? Of voor een bezoekje aan de supermarkt? Een actieradius van 10 – 20 km zal dan volstaan. Gaat u echter ook langere tochten maken naar shoppingcentra of naar buitengebieden? In die situaties kiest u voor een accu met een vermogen van 97 Ah.

De snelheid van de scootmobiel
In het geval u de scooter voor grote afstanden gaat toepassen, dan wilt u natuurlijk ook dat er een beetje tempo in zit. Kleine opvouwbare scootmobielen hebben een beperkte max. snelheid. Geavanceerde vaste modellen kunnen veel sneller rijden (tot wel 25 km/u). Scoots met een grote accu kunnen meer vermogen geven (dus sneller rijden). Vergeet niet: als u op het trottoir rijdt mag u maximaal 6 kilometer per uur.

Extra comfort
Als u vaak lange ritten maakt en ook als u snel last heeft van uw rug of nek (bewegingsbeperking) dan moet u het aspect comfort niet onderschatten. De meest luxe modellen beschikken over een uitstekende vering en een verstelbaar stuur/zitting. Ga direct proefrijden in Maasgouw en laat u uitgebreid voorlichten.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat zijn de kosten van een goede scootmobiel?

Na het lezen van bovenstaande info weet u op welke zaken u moet letten als u een scootmobiel gaat uitkiezen. In deze paragraaf zoomen we in op de kosten. De kostprijzen hebben te maken met het merk, de accucapaciteit, de snelheid die u kunt halen en opties als een zuurstoffleshouder + een een afdekhoes. De goedkope kleine modellen zijn er al vanaf €475,00, de luxe uitgevoerde modellen kosten al snel €5.600,00. In de tabel hieronder bieden wij de huidige prijs van veel verkochte modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Simpel312 km7,5 km/u€700
Standaard325 km12 km/u€1950
Uitmuntend455 km15 km/u€3500
Luxe470 km20 km/u€8.250
Tabel met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Maasgouw
scootmobiel-kopen-maasgouw

Scootmobiel aanvragen gemeente Maasgouw via WMO

De WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) verplicht gemeenten om mensen dusdanig te helpen dat zij thuis kunnen blijven wonen. In enkele gevallen kunt u via de WMO bij een uitleenpunt een scoot lenen of krijgt u via het PGB een budget vanuit de gemeente. De vervoersvoorzieningen van de WMO bieden vaak uitkomst. U kunt dan denken aan een regiotaxi, een rolstoel maar zeker ook een scootmobiel. Ervaart u medische ongemakken en wilt u graag in uw huis blijven wonen en wilt u actief blijven in de maatschappij? In dat geval kunt u een verzoek indienen bij de gemeente Maasgouw. De gemeente kan helpen op verschillende manieren.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): dit is een financiële tegemoetkoming waarmee u zelf op zoek kunt gaan naar een geschikt voertuig.
 • Zorg in natura: u krijgt meestal een scootmobiel in bruikleen. Minpunt is dat dit model niet is aangepast aan uw persoonlijke situatie.
 • Voor scootmobiel uitleen via het WMO betaalt u via de CAK €57 per kwartaal (eigen bijdrage).
 • U kunt zich aanmelden bij uw WMO adviseur. Kort daarna volgt een (telefonisch) gesprek om te kijken waar uw behoefte aan heeft. Na een aantal weken/maanden krijgt u bericht of de aanvraag wordt gehonoreerd.
 • Heeft u tussendoor nog bedenkingen? Stel ze bij WMO-loket gemeente Maasgouw. Bij vragen kunt u bellen (0475852600), per mail (info@gemeentemaasgouw.nl), of bezoek het gemeentehuis (Markt 36, 6051 DZ, Maasbracht). Check ook eens www.gemeentemaasgouw.nl voor achtergrondinformatie.
 • De periode van aanvraag tot u bericht krijgt (beslissingstermijn) duurt circa 8 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Bekijk adressen van showrooms voor gratis proefrit

Om het ideale model te vinden vindt u op Scootzorg.nl uiteenlopende belangrijke info. Uiteraard moet u het zelf ervaren. Een gratis proefrit maken bij een winkel of aan huis biedt in dat geval uitkomst. Op die manier krijgt u rustig de tijd om verschillende uitvoeringen te proberen en kunt u de verkoper of specialist naar specificaties vragen. Rondom uw woonplaats Maasgouw kunt u een afspraak maken bij verschillende winkels en showrooms. Een erkende adviseur zal u verder ondersteunen bij het vinden van de beste scootmobiel. In het overzicht hieronder vind u de adresgegevens van winkels, speciaalzaken en thuiszorginstellingen en uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Medipoint l Groene KruisVogelsbleek 106001 BEWeert
Medipoint | Groene KruisRaadhuisstraat 1145981 BJPanningen
Pro VitaBroeklaan 4B5953 NBReuver
Tabel met showrooms en (zorg)instellingen in de buurt


De thuisdemonstratie aanvragen in Maasgouw
Heeft u fysieke problemen en kunt u niet naar de winkel komen? In dat geval kunt u kiezen voor een thuisdemo. Betrouwbare leveranciers kunnen komen voorrijden voor een thuisdemonstratie. Onderstaand vindt u populaire winkels waar u een afspraak bij kunt maken.

 • Practicomfort: Naar keuze 2, 5 of 10 jaar garantie
 • Mango: Mogelijkheden voor verzekering
 • Quingo: 5 wielen en een hoge wendbaarheid
 • Medipoint: Kosteloos hulpmiddelen lenen
 • Welzorg: Dé specialist in mobiliteitshulpmiddelen
 • Vegro: Ruim aanbod koopartikelen
 • Totalezorgwinkel.nl: Sta op stoel, elektrische rolstoel of scootmobiel aan huis

Wat zijn populaire modellen?
Hierbij schetsen wij een lijst met daarin types die veel verkocht worden met specifiek de actieradius, de hoogst haalbare snelheid en een prijs ter indicatie.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Revatak QS4 Active70 km17 km/u€ 8.442
Vermeiren Carpo 345 km17 km/u€ 3.999
Sterling Swift 3 RS35 km12 km/u€ 5.709
Shoprider 888 4L38 km8 km/u€ 3.988
Overzicht met populaire scoots oktober 2022

Veelgestelde vragen

Zijn er aanbieders waar ik de scootmobiel kan huren?
Ja, het is mogelijk om een scootmobiel te huren in Maasgouw. Dat kan bijvoorbeeld bij de lokale showroom, thuiszorginstantie of hulpmiddelen punt. Erg populair is nu ook de scootmobielpool. Tegen betaling van een klein bedrag kan u gebruik maken van een leenvoertuig. Zoekt u naar opties voor de lange termijn? Dan is het raadzaam om eens een showroom te bezoeken of een exemplaar te leasen.

Heb ik een onderhoudscontract nodig?
Merken (leveranciers van medische hulpmiddelen in Maasgouw) bieden een wettelijke 2-jarige garantietermijn. Tevens is het mogelijk om dit uit te breiden tot wel 10 jaar. Diverse verkopers werken met een omruilgarantie. Zo kan u gerust een bepaald model uittesten. Een kwalitatief onderhoud is geen overbodige luxe. Daarvoor is het verstandig om een onderhoudscontract te nemen. Dit is een soort complete APK waarbij alle onderdelen goed worden geïnspecteerd. De monteur onderzoekt o.a. claxon en geluidssignalen en de accu.

Waar moet ik op letten bij een tweedehands model?
Inmiddels is de scootmobiel behoorlijk ingeburgerd. Daardoor groeit ook de markt voor tweedehands modellen. De populariteit van de occasion zit ‘m in de lage prijs: voor weinig geld kunt u een heel geschikte scooter kopen. Evenzeer kunt u de gebruikte scootmobiel vaak direct meenemen. Minpunten zijn eventuele verborgen gebreken. Het kan ook zijn dat de accu minder presteert. Neem iemand mee om samen een testrit te rijden om de actieradius van het voertuig te inspecteren. Er zijn genoeg digitale platformen zoals 2dehands.be waar u gebruikte modellen in de buurt kunt vinden.

Welk rijbewijs heb ik nodig?
Als eigenaar van een scootmobiel hebt u te maken met wet- en regelgeving zoals die geldt voor gehandicaptenvoertuigen. Een rijbewijs of bromfietscertificaat is niet verplicht. Er bestaan wel opties voor rijvaardigheidscursussen en theorielessen. Bij zo’n scootmobieltraining in Maasgouw gaat u verder in op aspecten als de voorrangsregels en leert u bijvoorbeeld snelheid doseren. In de basis zijn de verkeersregels eenvoudig: u mag gebruik maken van het fiets- voetpad, en de normale rijweg. U mag rijden binnen en buiten de bebouwde kom. Houd zoveel mogelijk rechts zodat anderen u kunnen inhalen en draag bij voorkeur een veiligheidshesje. U mag niet rijden op autowegen en snelwegen.

Is het verplicht om de scootmobiel te verzekeren?
Een scootmobiel is volgens de wet een motorrijtuig. U sluit altijd een verzekering af (zowel voor het geval dat u zich op de openbare weg begeeft, maar ook als u deze voornamelijk binnen gebruikt). Ondanks de lage snelheid, er kan er altijd iets gebeuren. Schades die hieruit voortvloeien worden niet vergoed door de AVP (aansprakelijkheidsverzekering). Neemt u onverzekerd deel aan het verkeer? Dan kunt u een flinke boete krijgen (€280). Mocht u onverzekerd schade rijden, dan wordt dit dus niet gedekt. U kunt kiezen uit WA en All-risk. De all-risk dekking vergoedt ook de schade aan uw eigen scooter. WA-verzekeringen zijn er vanaf €3,95 p/maand. Een verzekerd motorrijtuig kunt u herkennen aan het gele verzekeringsplaatje.

Is het beter om te kiezen voor een rollator of rolstoel?
Veel mensen twijfelen nog tussen een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het aanvragen van betrouwbare hulpmiddelen zal de zelfstandigheid (in en rondom het huis) flink verbeteren. De elektrische rolstoel of rollator is handig als u alleen heel kleine afstanden aflegt. Of wanneer u kleine stukken nog wel loopt. Een opvouwbare scootmobiel is echter veel sterker en kunt u bovendien meenemen in de auto. Nog vragen? Bespreek dit dan met een zorgleverancier of de regionale zorgwinkel Maasgouw.

Kan ik deelnemen aan een scootmobielclub?
Ervaringen delen met andere gebruikers en wilt u de omgeving beter leren kennen? Wordt dan lid van een plaatselijk scootmobielvereniging. Door heel Nederland (met name ook in de provincie Limburg) kan men zich wenden tot deze verenigingen. Gezellig een praatje maken en verken samen de wijken als: Maasbracht, Linne, Stevensweert, Ohé en Laak, Thorn, Heel, Beegden, Wessem.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie