Scootmobiel Horst aan de Maas

Overweegt u de aanschaf van een scootmobiel in Horst aan de Maas? Een scootmobiel is een handig hulpmiddel speciaal voor mensen die slecht ter been zijn (mobiliteitsbeperking). Door gebruik te maken van zo’n elektrische 3- of 4 wieler voelt u zich wendbaar en kunt u weer doen waar u zin in heeft. Het aanbod is enorm, welke scootmobiel is de juiste? Onze expert biedt praktische info bij het gehele aankoopproces. Op deze pagina bieden wij praktische aankooptips en uitgebreide details over bijvoorbeeld Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO), de kosten waar u rekening mee moet houden, de meest bekende aanbieders, de belangrijkste verkeersregels en reparatie/onderhoud.

 • Een scootmobiel is een elektrisch vervoersmiddel voor ouderen en mensen met een beperking.
 • Meest gehoorde voordelen: u bent mobieler en onafhankelijk en het is een bijzonder veilig en comfortabel hulpmiddel.
 • De onkosten schatten we in tussen c.a. €700,00 tot wel €6.250,00.
 • Een scootmobiel kunt u ook aanschaffen via de WMO bij de gemeente Horst aan de Maas (https://www.horstaandemaas.nl).
 • In de omgeving kunt u ook terecht bij een aantal winkels en showrooms waar u alle informatie vindt over bekende merken zoals Excel en Medema.

Informatie: Goedkope scootmobiel kopen | Keuzehulp | Kosten (mei 2022) | Een scootmobiel regelen via de gemeente Horst aan de Maas (WMO) | Verkooppunten | Veelgestelde vragen

ProvincieLimburg
GemeenteHorst aan de Maas
Postcode5865
WMO Beslissingstermijn8 weken
PGB kosten€13 – €18,5 per uur
Populaire scootmobielLife and mobility Solo 4
Lokaal adviespuntMedipoint l Groene Kruis

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Horst aan de Maas

U zoekt naar meer vrijheid middels een scootmobiel. Echter, waar baseert u de keuze op? Scootmobielen zijn er in vele soorten en maten met allerlei opties die wellicht volstrekt nieuw zijn voor u. Hoe achterhaal ik het type dat voldoet aan mijn eisen en wensen? Onze tip: bedenk eerst wat u nodig hebt. Wil ik de mobiel ook kunnen meenemen, ga ik er elke dag op rijden, en hoeveel KM verwacht ik te maken? Als u dit goed bekeken hebt kunt u gericht zoeken naar een goedkope scootmobiel in Horst aan de Maas. Veel info vind u online d.m.v. een uitgebreide brochure, een uitgebreide thuisdemonstratie of door een showroom te bezoeken.

 • Een simpele opvouwbare scootmobiel is te koop vanaf €860,00.
 • Een vaste scooter met 3 wielen en een bereik van zo’n 40 km vind u al vanaf €2250,00.
 • Een model met 4 stevige wielen met veel comfort kost u rond de €4250.

Hulp bij uw keuze mei 2022

Hulp nodig bij het kiezen van een goede scootmobiel? Wij hebben een aantal belangrijke punten uiteengezet. Onderstaand treft u enkele belangrijke aandachtspunten.

Verschil inklapbare en vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Horst aan de Maas neemt u moeiteloos mee in het OV of uw auto en zal niet in de weg staan in uw woning. Licht, wendbaar, geschikt voor in huis en voor kleine ritjes buitenshuis. De vaste scootmobiel is robuust, heeft grote banden, meer comfort en heeft een langer actieradius. Uitermate geschikt voor veelvuldig gebruik.

3- of 4-wiel scootmobiel
Een 3-wiel scootmobiel stuurt licht en kan kortere bochten maken. U kunt gemakkelijk manoeuvreren. Dit merkt u bijvoorbeeld bij het boodschappen doen. Eveneens beschikt zo’n model met 3 wielen over meer beenruimte. Een 4-wiel scootmobiel is steviger en rijdt wat veiliger. Dit merkt u vooral als u een bocht doorrijdt en op minder slechte wegen. Een scoot met 4 wielen gaat meestal harder en heeft meer comfort tijdens het rijden.

Hoe hoog moet de actieradius zijn?
De modellen onderscheiden zich aanzienlijk wanneer we kijken naar actieradius. Dit is de maximale afstand die u met een accu kunt afleggen. Vind het gebruik hoofdzakelijk binnen plaats? Of ook voor korte ritten van +/- 5 minuten. Een actieradius van 10 – 15 kilometer zal dan voorzien. Ben u liefhebber van lange ritjes naar shoppingcentra of om gewoon lekker rond te rijden? Kijk dan naar modellen met een actieradius van minimaal 50 kilometer.

De maximum snelheid
Wanneer u de mobiel dagelijks veelvuldig gebruikt, dan wilt u natuurlijk ook dat er een beetje tempo in zit. Simpele opvouwbare scootmobielen hebben een maximale snelheid van circa 7 km/uur. Stevige vaste modellen bieden wat dat betreft meer comfort (28 km per uur). Modellen met een grotere accu hebben als bijkomend voordeel dat ze sneller kunnen. Onthoud: wanneer u op de stoep rijdt mag u niet harder dan 6 km/uur.

Additioneel comfort
Als u lange afstanden wilt afleggen en bij medische problemen (bewegingsbeperking) dan heeft u baat bij een comfortabele scoot. De luxere modellen beschikken over maximale vering en zijn helemaal in te stellen naar uw wensen. Boek een proefrit in Horst aan de Maas en ontdek zelf wat bij u past.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Welke kosten horen bij een scootmobiel?

U weet nu wat belangrijke aspecten zijn als u een scootmobiel gaat uitkiezen. Hierna kijken we specifiek naar de kosten. De prijzen komen tot stand a.d.h.v. de fabrikant, de accucapaciteit, de maximale snelheid en aanvullende opties zoals veiligheidsgordels en een kruk- en stokhouder. De voordeligste modellen starten bij €500,00, de meest luxe uitvoeringen lopen al snel tegen de €6.400,00. In het onderstaande overzicht communiceren wij de huidige prijs van een aantal modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Budget37 km 8,5 km/u€550
Gemiddeld315 – 25 km11 km/u€2000
Uitstekend440 km15 – 17 km/u€3100
Eerste klas480 km+20 km/u€6.750
Voorbeeld van de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Horst aan de Maas
scootmobiel-kopen-horst-aan-de-maas

Scootmobiel aanvragen gemeente Horst aan de Maas via WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) stelt gemeenten verplicht om mensen te ondersteunen zodat zij thuis kunnen blijven wonen. In bepaalde situaties kunt u via de WMO een scootmobiel lenen bij het uitleenpunt of een PGB-budget ontvangen. De WMO omvat namelijk ook vervoersvoorzieningen. U kunt dan denken aan een rolstoeltaxi maar zeker ook een scootmobiel. Kunt u slecht lopen maar wilt u wel graag in uw woning blijven wonen en participeren in de maatschappij? In dat geval kunt u aankloppen bij de gemeente Horst aan de Maas. Er zijn meerdere voorzieningen die de gemeente u kan bieden.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): vanuit de gemeente ontvangt u een bedrag waarmee u zelfstandig hulpmiddelen kan aanschaffen.
 • Steun in natura: u krijgt meestal een scootmobiel in bruikleen. Het is goed om te weten dat u niet zelf mag kiezen wat voor model het wordt.
 • Op het moment dat u kiest voor scootmobiel uitleen via het WMO betaalt u via de CAK per 3 maanden een eigen bijdrage van €57.
 • U dient uw aanvraag in bij de WMO-balie. Vervolgens vind er een gesprek plaats om gezamenlijk een maatwerkplan op te stellen. Na een aantal weken krijgt u bericht of de aanvraag wordt gehonoreerd.
 • Heeft u tussendoor nog bedenkingen? Stel ze bij WMO-loket gemeente Horst aan de Maas. Bij vragen kunt u bellen (0774779777), per mail (gemeente@horstaandemaas.nl), of ga even langs bij het stadhuis (Wilhelminaplein 6, 5961 ES, Horst). Bezoek ook www.horstaandemaas.nl voor de huidige procedures.
 • De periode van aanvraag tot u bericht krijgt (beslissingstermijn) duurt circa 8 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Maak een proefrit bij een van de winkels of showrooms

Voor het nemen van een weloverwogen beslissing bekijkt u op deze website informatie over de belangrijkste onderwerpen. Toch moet u gewoon in het echt ervaren hoe het werkt. Het boeken van een gratis proefrit zal uw keuze een stuk eenvoudiger maken. Zo kunt u modellen met 3 of 4 wielen uitproberen en komt u erachter welke uitvoering past bij uw wensen. In de regio Horst aan de Maas kunt u terecht bij een aantal showrooms. Een getrainde specialist kan u helpen met het aanschaffen van de beste scootmobiel. In het schema hieronder bekijkt u de adresgegevens van bedrijven, winkels en zorgverleners en WMO-uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Medipoint l Groene KruisSchoolstraat 75801 BNVenray
MedipointLage Dijk 195705 BXHelmond
Harting-BankGerstdijk 25704 RGHelmond
Tabel met lokale winkels, aanbieders en zorginstellingen


De thuisdemonstratie aanvragen in Horst aan de Maas
Heeft u fysieke problemen en zit een bezoek aan de winkel er niet in? Dan komt de leverancier toch bij u thuis? Erkende leveranciers verzorgen thuisdemonstraties door heel Nederland. Hieronder vergelijkt u meerdere winkels waar u terecht kunt.

 • Practicomfort: Eigen service organisatie
 • Mango: Mogelijkheden voor verzekering
 • Quingo: Al meerdere keren scootmobiel van het jaar
 • Medipoint: Partner van verschillende verzekeraars
 • Welzorg: Ruim aanbod met 3 en 4 wielen
 • Vegro: Sind 1985 actief in Nederland
 • Totalezorgwinkel.nl: Demonstratie aan huis of op locatie

Veel verkochte modellen
Hierna treft u een lijst met daarin populaire merken + modellen met daarachter de gemiddelde actieradius, de max. snelheid en de doorsnee richtprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Life and mobility Solo 450 km17 km/u€ 6.195
Medema Roadster 370 km16 km/u€ 7.415
Excel Entice 335 km12 km/u€ 3.715
Afikim Libre XL35 km8 km/u€ 1.127
Schema met populaire voertuigen mei 2022

Bekijk de veelgestelde vragen

Is het mogelijk een scootmobiel te huren?
Wie liever niet koopt, kan ook een scootmobiel huren in Horst aan de Maas. Denk dan onder andere aan een partij zoals Vegro, Medipoint of een lokale winkel. Bij gemeentes kunt u vaak deelnemen aan een scootmobielpool. Tegen geringe kosten mag u dan een dag(deel) gebruik maken van deze service. Wilt u echter voor een langere periode huren? In dat geval is de beste optie om eens een showroom te bezoeken of de mogelijkheden van leasen te onderzoeken.

Hoe zit het met garantie en onderhoud?
Verkopers (leveranciers van medische hulpmiddelen in Horst aan de Maas) geven minimaal 2 jaar garantie op uw scoot. Vaak is het mogelijk om dit uit te breiden tot wel 10 jaar. Steeds meer aanbieders kunnen ook een omruilgarantie aanbieden. Daarmee kan u gerust een aantal dagen/weken een bepaald model uitproberen. De scootmobiel in onderhoud brengen is ook erg belangrijk. Hiervoor is het handig om meteen een onderhoudscontract te nemen. Dit wordt ook wel de APK genoemd waarbij uw product goed wordt nagekeken. De expert bekijkt onder andere de remmen en de accu(lader).

Is een tweedehands model geschikt?
Er rijden inmiddels flink wat scootmobiels rond in Nederland. Daardoor groeit ook de markt voor tweedehands modellen. Een reden waarom veel mensen kiezen voor een occasion is de aantrekkelijke prijs: voor weinig geld heeft u een zeer kwalitatief model. Daarbij kunt u de mobiel direct meenemen, geen levertijd. Negatieve aspecten zijn krasjes en andere gebruikssporen. Ook komen accu-problemen soms voor. Rijd dus eerst even een flink rondje om de actieradius van het voertuig te inspecteren. U kunt terecht op sites als scoot.nu waar u gebruikte modellen in de buurt kunt vinden.

Moet ik een rijbewijs halen?
Als u met een scootmobiel rijdt volgt u de regels voor gehandicaptenvoertuigen. Het halen van een rijbewijs of bromfietscertificaat is niet noodzakelijk. Informeer zeker eens naar de mogelijkheden voor rijvaardigheidscursussen en trainingen. In professionele scootmobieltrainingen in Horst aan de Maas gaat u verder in op aspecten als verkeerstheorie en het juist bedienen van de scoot. De verkeersregels zijn vrij eenvoudig: als bestuurder mag u rijden op het voet- en fietspad, en de openbare weg. U mag rijden binnen en buiten de bebouwde kom. Zorg dat u altijd rechts rijdt en geef altijd duidelijk richting aan. A wegen (snelweg) en N wegen zijn verboden terrein.

Is het verplicht om de scootmobiel te verzekeren?
Scootmobielen worden voor de wet gezien als motorrijtuigen. Het verzekeren hiervan is altijd verplicht (zowel in situaties dat u op de openbare weg rijdt, maar ook als u de scoot hoofdzakelijk binnenshuis gebruikt). Hoewel u niet hard gaat, een ongeluk zit in een klein hoekje. Dergelijke schades vallen niet onder de AVP (aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren). Neemt u onverzekerd deel aan het verkeer? Dan riskeert u een boete. Indien u schade rijdt kunt u geen beroep doen op een verzekeraar. Er worden WA en All-risk dekkingen aangeboden. De uitgebreide all-risk verzekering dekt alle schade (ook aan uw voertuig). Een verzekering met WA dekking start v.a. €5,20 per maand. Een verzekerde scoot heeft aan de achterzijde een verzekeringsplaatje bevestigd.

Is het beter om te kiezen voor een rollator of rolstoel?
Mensen met een afnemende mobiliteit weten niet of ze nu een rollator, rolstoel of scootmobiel moeten kiezen. Het uitzoeken van een goed hulpmiddel draagt bij aan de veiligheid tijdens het lopen / bewegen. Een elektrische rolstoel of rollator is handig in een verpleeghuis of voor korte wandelingen. Of wanneer u af en toe wat ondersteuning wilt. De opvouwbare scootmobiel kan veel meer aan en komt van pas als u wat langere stukken wilt reizen. Is het nog niet duidelijk? Bespreek dit dan met een zorgaanbieder of de plaatselijke zorgwinkel Horst aan de Maas.

Kan ik deelnemen aan een scootmobielclub?
Ervaringen delen met andere gebruikers en wilt u de omgeving beter leren kennen? U kunt zich aansluiten bij een scootmobielvereniging. In veel regio’s in Nederland (waaronder provincie Limburg) zijn zulke initiatieven te vinden. Gezellig samen toeren en geniet van het rijden door wijken zoals: Griendtsveen, America, Meterik, Hegelsom, Horst, Melderslo, Broekhuizen, Lottum, Grubbenvorst, Broekhuizen, Sevenum, Kronenberg, Evertsoorsd, Meerlo, Tienray, Swolgen.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie