Scootmobiel Bergen Limburg

Oriënteert u zich op een goede scootmobiel in Maasdriel? Een scootmobiel is een voertuig met 3 of 4 wielen en biedt uitkomst voor mindervaliden (mobiliteitsbeperking). Middels deze elektrisch aangedreven scooter voelt u zich wendbaar en kunt u weer veilig de weg op. Het aanbod is enorm, welke scootmobiel is de juiste? Onze specialist is er om u te helpen bij het uitzoeken van de juiste scooter. Op deze webpagina bekijkt u praktische aankooptips en specifieke informatie rondom WMO (eigen bijdrage), de actuele prijzen, thuisdemo’s, de verschillende regels en scootmobieltraining.

 • Een scootmobiel is een scooter met elektrische aandrijving voor ouderen en mensen met een beperking.
 • Meest gehoorde voordelen: u kunt gaan en staan waar u wil en een hoge mate van veiligheid.
 • De kosten komen neer op bedragen tussen €800,00 tot zo’n €4.750,00.
 • Soms krijgt u een budget via de WMO bij de gemeente Maasdriel (https://www.maasdriel.nl).
 • In uw regio kunt u ook terecht bij een aantal winkels en showrooms waar u eens een proefrit kunt maken op bijvoorbeeld een Life and mobility of Mango.

Snelkoppelingen: Goedkope scootmobiel kopen | Tips bij het kiezen van een scootmobiel | Kosten | Een scootmobiel regelen via de gemeente Maasdriel (WMO) | Speciaalzaken | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieGelderland
GemeenteMaasdriel
Postcode5855
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
PGB tarief€14,2 – €20,39 per uur
Aantrekkelijke scootmobielMango Tiger 4
Adviespunt in de buurtMedipoint l Groene Kruis

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Maasdriel

U wilt weer veilig op weg met een scootmobiel. Op welke producteigenschappen moet u letten? Er zijn ontzettend veel modellen om uit te kiezen met eigenschappen die volstrekt nieuw zijn. Dus, hoe vind ik dan een scooter die voldoet aan mijn wensen?Gouden regel: bedenk zelf eerst waarvoor u hem wil gebruiken. Zoek ik een type voor binnen- of buitengebruik, ga ik er elke dag op rijden, en is het voor korte of lange afstanden? Als u hier duidelijkheid in hebt gekregen kunt u pas echt beginnen met het zoeken naar een goedkope scootmobiel in Maasdriel. U vind uitgebreide info online via het aanvragen van een brochure, een handige thuisdemonstratie of via de expert in de winkel.

 • Een simpele opvouwbare scootmobiel vindt u al vanaf €540,00.
 • Een iets geavanceerder model met 3 wielen en een bereik tussen 25 en 35 km koopt u al vanaf €1775,00.
 • Een stevige 4-wieler met een comfortabele zit schaft u al aan vanaf c.a. €3650.

Keuzeadvies augustus 2022

Zou u graag verder geholpen worden bij het aanschaffen van de beste scootmobiel van dit moment? Wij hebben een aantal belangrijke punten uiteengezet. In het volgende gedeelte treft u belangrijke aspecten voor het aankoopproces.

Verschil inklapbare en vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Maasdriel kan gemakkelijk mee in de tram, bus of trein en zal niet in de weg staan in uw woning. Handig voor in huis en voor korte ritjes rondom huis. De vaste scootmobiel is stabiel, is comfortabeler en kan een stuk harder en langer rijden. Zeer geschikt voor gebruik buiten.

3 of 4 wielen, wat is beter?
Een 3-wiel scootmobiel stuurt licht en kan kortere bochten maken. U stuurt eenvoudig met dit model. Dit merkt u bijvoorbeeld bij het boodschappen doen. Bovendien verschaft een scoot met 3 wielen extra beenruimte. De 4-wiel scootmobiel is meer robuust en geeft u een veilige rijervaring. De voordelen daarvan merkt u in bochten en op een oneffen terrein. De variant met 4 wielen heeft een hogere topsnelheid en geeft een meer comfortabel gevoel.

Hoe hoog moet de actieradius zijn?
De scoots variëren fors als we inzoomen op de actieradius. Dit is de afstand die u kunt rijden op één acculading. Gebruikt u de scoot vooral binnen? Of voor hele korte ritjes buitenshuis? Een actieradius van 10 – 20 km is vaak genoeg. Denk u eraan veel te gaan rijden naar omliggende dorpen of naar buitengebieden? In die situaties kiest u voor een 85 Ah accu (50 – 55 km).

Minimale snelheid
In de situatie dat u de mobiel dagelijks veelvuldig gebruikt, dan moet de snelheid wel een beetje acceptabel zijn. Simpele opvouwbare scootmobielen hebben een maximale snelheid van circa 7 km/uur. Grote vaste modellen kunnen snelheden behalen van wel 27 km/uur. Modellen met een grotere accu gaan vaak ook een stuk sneller. Goed om te weten: wanneer u op de stoep rijdt is de max. toegestane snelheid 6 km per uur.

Comfort en extra’s
Als u vaak lange ritten maakt en ook als u snel last heeft van uw rug of nek (bewegingsbeperking) is het belangrijk dat u goed zit. De meest luxe modellen beschikken over een goede vering en een verstelbaar stuur/zitting. Ga direct proefrijden in Maasdriel om zelf verschillende modellen uit te proberen.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Hoeveel kost een scootmobiel?

Onze specialisten hebben net toegelicht wat belangrijke aspecten zijn bij het kopen van een scootmobiel. Hierna kijken we specifiek naar de kosten. De prijzen worden gebaseerd op het merk, het bereik, de maximale snelheid en optionele extra’s zoals een zuurstoffleshouder + een stokhouder. De gunstigste scooters kunt u al vinden vanaf €500,00, de luxe uitgevoerde modellen lopen al snel tegen de €7.900,00. In het onderstaande overzicht vergelijkt u de adviesprijs van een paar voorbeeldmodellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Instap38 km7 km/u€600
Goed315 – 20 km11 km/u€1900
Uitstekend445 km18 km/u€2700
Luxe470 km21 km/u€8.500
Tabel met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Maasdriel
scootmobiel-kopen-maasdriel

Scootmobiel aanvragen gemeente Maasdriel via de WMO

De WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) verplicht gemeenten om mensen dusdanig te helpen dat zij thuis kunnen blijven wonen. In bepaalde situaties kunt u middels deze WMO een scootmobiel lenen bij het uitleenpunt of een PGB-krijgen waarmee u zelf iets kunt aanschaffen. De WMO omvat namelijk ook vervoersvoorzieningen. Interessant zijn met name een rolstoeltaxi en uiteraard ook een scootmobiel. Ervaart u medische ongemakken maar wilt u wel graag in uw woning blijven wonen en wilt u zelfstandig kunnen blijven deelnemen aan de samenleving? Juist nu kunt u een aanvraag doen bij de gemeente Maasdriel. Een gemeente biedt diverse oplossingen.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): dit is een vast budget wat u mag inzetten en waarmee u zelfstandig hulpmiddelen kan aanschaffen.
 • Zorg in natura: u ontvangt een scoot vanuit de gemeente (nieuw of gebruikt). Het nadeel is dat dit model niet is aangepast aan uw persoonlijke situatie.
 • Indien u kiest voor scootmobiel uitleen binnen de WMO rekent men €19,00 eigen bijdrage p/maand per huishouden.
 • Aanmelden kan bij uw WMO adviseur. Kort daarna volgt een (telefonische) afspraak om samen te kijken waar ondersteuning nodig is. Binnen een aantal weken komt de gemeente met een voorstel.
 • Dien uw aanvraag in bij WMO-loket gemeente Maasdriel. Dit kan telefonisch (140418), per mail (info@maasdriel.nl), of kom naar het gemeentehuis (Kerkstraat 45, 5331 CB, Kerkdriel). Check ook eens www.maasdriel.nl voor de huidige procedures.
 • De beslissingstermijn ligt hier ongeveer op 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Bekijk showrooms en winkels en maak een proefrit

Om tot een goede keuze te komen vindt u op deze website nuttige informatie die u kunnen helpen. Alleen, uiteindelijk zult u de verschillende modellen zelf moeten proberen. Een 100% gratis proefrit biedt in dat geval uitkomst. Zo kunt u allerlei modellen uittesten en ervaart u wat voor u belangrijk is. Rondom Maasdriel vindt u meerdere winkels en uitgiftepunten voor scoots. Een ervaren adviseur zal u bijstaan bij het aanschaffen van de beste scootmobiel. In de bijgaande tabel staan meerdere vestigingen van winkels, speciaalzaken en thuiszorginstellingen en WMO uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Medipoint l Groene KruisSchoolstraat 75801 BNVenray
MedipointLage Dijk 195705 BXHelmond
Harting-BankGerstdijk 25704 RGHelmond
Tabel met showrooms en (zorg)instellingen in de buurt


De thuisdemonstratie aanvragen in Maasdriel
Heeft u medische problemen en zit een bezoek aan de winkel er niet in? Er zijn gelukkig alternatieven. Verschillende aanbieders kan een thuisdemonstratie voor u faciliteren. In de volgende opsomming bekijkt u meerdere merken die u daarbij kunnen ondersteunen.

 • Practicomfort: Service aan huis door eigen monteurs
 • Mango: Vandaag besteld, morgen in huis
 • Quingo: Veilig, comfortabel en wendbaar
 • Medipoint: Voor zorg- en welzijnsproducten
 • Welzorg: Scootmobielen voor elk budget
 • Vegro: Biedt totaaloplossingen
 • Totalezorgwinkel.nl: Gegarandeerd een model dat bij u past

Meest verkochte modellen
Hierna treft u een lijstje met bekende modellen en merken met daarbij het bereik, de snelheid (maximum) en de geschatte prijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Mango Tiger 450 km17 km/u€ 4.916
Freerider Minister 4 fast40 km16 km/u€ 2.450
Vermeiren Ceres 432 km12 km/u€ 2.600
Sterling Swift 3W32 km8 km/u€ 4.126
Schema met populaire voertuigen augustus 2022

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Zijn er ook scootmobielen te huur?
Voor tijdelijk gebruik kunt u ook een scootmobiel huren in Maasdriel. Doe dat bijv. bij een thuiszorgwinkel of een speciaalzaak. Gemeenten bieden soms een handige scootmobielpool. Voor een heel klein budget kan men voor een bepaalde tijd een scoot lenen. Heeft u echter behoefte aan huur voor een langere periode? In die situatie is het raadzaam om te kiezen voor een eigen exemplaar of te gaan voor leasen.

Hoe zit het met onderhoud en garantie?
Showrooms (leveranciers van medische hulpmiddelen in Maasdriel) hanteren standaard een garantietermijn van 2 jaar. Meestal is het mogelijk dit te verlengen (tot wel 10 jaar). Verschillende aanbieders kunnen ook een omruilgarantie aanbieden. Juist daardoor kunt u op uw gemak een aantal dagen/weken een bepaald model uitproberen. Gedegen onderhoud is geen overbodige luxe. Hiervoor is het handig om te gaan voor een compleet onderhoudscontract. We spreken dan over een goed APK waarbij alle onderdelen goed worden geïnspecteerd. De expert bekijkt onder andere afstelling spiegels en de accuprestaties.

Wat zijn de voordelen van een tweedehands model?
Inmiddels is de scootmobiel behoorlijk ingeburgerd. Het gevolg? Steeds meer tweedehands scooters. Een belangrijk voordeel van een occasion is de verkoopprijs: tegen een lage prijs koopt u een scoot die vaak in goede conditie is. Daarbij is er vaak geen levertijd. Nadelen zijn deukjes, krassen en missende accessoires. Let ook goed op de actieradius. We raden altijd aan een proefrit te maken om de kwaliteit van de accu te beoordelen. Er zijn genoeg digitale platformen zoals scootmobieldiscount.nl waar u prima gebruikte modellen kunt vinden.

Moet ik een rijbewijs halen?
Als scootmobielrijder valt u onder dezelfde wetgeving als de gehandicaptenvoertuigen. Een speciaal rijbewijs of bromfietscertificaat is overbodig. Informeer zeker eens naar de mogelijkheden voor rijvaardigheidscursussen en trainingen. Binnen deze scootmobieltraining in Maasdriel leert u van alles over verkeersregels en leert u bijvoorbeeld snelheid doseren. De regels in het verkeer zijn niet complex: u mag rijden op voetpad, fietspad en de gewone weg. Het voertuig is buiten en binnen de bebouwde kom toegestaan. Houd rechts en geef altijd duidelijk richting aan. Autowegen en snelwegen zijn uiteraard niet toegestaan.

Is een scootmobiel verzekering verplicht?
Scootmobielen worden voor de wet gezien als motorrijtuigen. U sluit altijd een verzekering af (zowel in situaties dat u met het voertuig naar buiten gaat, als ook de momenten dat u binnen rijdt). Ook al rijdt u heel veilig, er kan er toch schade worden veroorzaakt. Schades die hieruit voortvloeien worden niet vergoed door de AVP (aansprakelijkheidsverzekering). Neemt u onverzekerd deel aan het verkeer? Dan riskeert u een boete. Mocht u onverzekerd schade rijden, dan wordt dit dus niet gedekt. Er wordt onderscheid gemaakt tussen WA en All-risk polissen. De all-risk polis vergoedt ook uw eigen schade. WA-verzekeringen zijn er vanaf €5,20 p/maand. Een verzekerd voertuig kunt u herkennen aan het gele verzekeringsplaatje.

Is het beter om te kiezen voor een rollator of rolstoel?
Mensen met fysieke problemen overwegen naast een scootmobiel vaak ook een rollator of rolstoel. Het aanvragen van betrouwbare hulpmiddelen is noodzakelijk om langer zelfstandig thuis te kunnen wonen. Een rollator of elektrische rolstoel is handig als u alleen heel kleine afstanden aflegt. Of als u kleine stukjes nog wel kunt lopen. Een opvouwbare scootmobiel biedt meer comfort en is handig als u grote afstanden aflegt. Zijn er nog onduidelijkheden? Bezoek dan een adviseur van een zorgcoach of de lokale zorgwinkel Maasdriel.

Wat is een scootmobielclub?
Houd u van sociaal contact en houd u ervan om lekker rond te rijden? Word dan lid van een scootmobielvereniging. In het hele land (ook in de provincie Gelderland) kan men zich wenden tot deze verenigingen. Gezellig samen toeren en geniet van het rijden door wijken zoals: Kerkdriel, Ammerzoden, Hedel, Heerewaarden, Rossum.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie