Scootmobiel Sint Anthonis

Wilt u een goede scootmobiel in Sint Anthonis? Een scootmobiel is een voertuig met 3 of 4 wielen speciaal voor mensen die niet goed ter been zijn (mobiliteitsbeperking). Geholpen door deze speciale scooter voelt u zich weer zeker buiten de deur en kunt u bijvoorbeeld weer zelf boodschappen doen. Maar welke scootmobiel past bij mij? Scootzorg.nl biedt praktische info bij het kiezen van het juiste model. Op deze pagina leest u de belangrijkste zaken waar u op moet letten en extra info over onderwerpen zoals WMO (eigen bijdrage), de geschatte prijzen, een proefrit maken, veiligheid in het verkeer en reparatie/onderhoud.

 • Een scootmobiel is eigenlijk een scooter met 3 of 4 wielen voor mensen die niet (of minder) goed ter been zijn.
 • Meest gehoorde voordelen: het vergroot uw mobiliteit en een hoog zitcomfort.
 • De prijzen komen neer op bedragen tussen €750,00 en wel €4.500,00.
 • U kunt een scootmobiel aanvragen via de WMO bij de gemeente Sint Anthonis (https://www.sintanthonis.nl).
 • In de regio kunt u ook terecht bij een aantal winkels en showrooms waar u zelf eens een scooter kunt ervaren van een merk zoals RvS van Seenus of Travelux.

Onderwerpen: Goedkope scootmobiel kopen | Criteria waar u op moet letten (advies) | Tarieven (december 2021) | Een scootmobiel regelen via de gemeente Sint Anthonis (WMO) | Winkels en thuisdemonstraties | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteSint Anthonis
Postcode5845
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
PGB tarief€20,7 – €23 per uur
Populair merkVermeiren Carpo 4
Punt voor adviesMedipoint l Groene Kruis

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Sint Anthonis

Waarschijnlijk bent u op zoek naar een (eerste) scootmobiel. Alleen, wat zijn belangrijke aspecten? Online vind u enorm veel modellen met opties waar u mogelijk nooit eerder van gehoord hebt. Hoe vind ik de scooter die rijmt met mijn wensen?Advies: noteer waar u het allemaal voor wilt gebruiken. Wil ik de mobiel ook kunnen meenemen, wordt hij dagelijks gebruikt, en zijn dit vooral korte of lange afstanden? Als u dit goed bekeken hebt start pas uw zoektocht naar een goedkope scootmobiel in Sint Anthonis. De meeste informatie is online beschikbaar door een brochure aan te vragen, een uitgebreide thuisdemonstratie of via de expert in de winkel.

 • Een kleine opvouwbare scootmobiel begint zo rond de €660,00.
 • Een vaste scooter met 3 wielen en een bereik tussen 25 en 35 km is er al vanaf €2350,00.
 • Een luxe scooter met 4 wielen met alle gemakken schaft u al aan vanaf c.a. €4000.

Aankooptips december 2021

Wilt u wat meer inhoudelijke details voor het vinden van de scootmobiel die past bij uw situatie? Wij hebben een aantal belangrijke punten uiteengezet. In de lijst hieronder omschrijven wij belangrijke aspecten voor het aankoopproces.

Inklapbare of vaste scootmobiel (voor- en nadelen)
Een opvouwbare scootmobiel in Sint Anthonis kan probleemloos mee in het OV of in de auto en zal niet in de weg staan in uw woning. Het is wendbaar en licht, bedoeld voor gebruik binnen en voor de korte ritjes naar bijv. de winkel. De vaste scootmobiel is stabiel, beschikt over uitstekende vering en zitting en kan een stuk harder en langer rijden. De juiste keuze als u veel lange ritten maakt.

Waarom kiezen voor een model met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is makkelijker te tillen en kan kortere bochten maken. U kunt gemakkelijk manoeuvreren. Bijvoorbeeld in een smalle gang. Tevens biedt een model met 3 wielen meer beenruimte. Een 4-wiel scootmobiel is meer robuust en zal wat veiliger aanvoelen. Dit komt tot uiting in snelle bochten en op een oneffen terrein. Een model met vier wielen biedt meer snelheid en heeft meer comfort tijdens het rijden.

Hoe zit het met de actieradius?
De modellen onderscheiden zich fors als we inzoomen op de actieradius. Hiermee bedoelen wij de afstand die u kunt rijden met 1 accu. Vind het gebruik hoofdzakelijk binnen plaats? Of rijd u ook kleine afstanden naar familie? Een actieradius van 10 – 20 km zal dan voorzien. Gaat u echter ook langere tochten maken naar het centrum of om gewoon lekker rond te rijden? In die situaties kiest u voor een minimale accu van 85 Ah.

De maximale snelheid
Wanneer u de scoot veel gaat gebruiken, dan moet de snelheid wel een beetje acceptabel zijn. De betaalbare opvouwbare scootmobielen gaan vaak maar 7 km per uur. Geavanceerde vaste modellen gaan wel 20 kilometer per uur. Scoot met meerdere accu’s hebben als bijkomend voordeel dat ze sneller kunnen. Verkeersregel: wanneer u op de stoep rijdt is de max. toegestane snelheid 6 km per uur.

Comfort en extra opties
Als u vaak lange ritten maakt of als u snel last heeft van nek of rug (bewegingsbeperking) dan moet u het aspect comfort niet onderschatten. De luxere modellen onderscheiden zich door een uitgebreide vering en een verstelbaar stuur/zitting. Ga naar een showroom of boek een proefrit in Sint Anthonis en probeer alle luxe opties zelf uit.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Hoeveel kost een scootmobiel?

Op basis van onze adviezen weet u waar u zoal rekening mee moet houden wanneer u een nieuwe of gebruikte scootmobiel gaat kopen. In deze paragraaf zoomen we in op de kosten. De aanschafprijzen worden gebaseerd op de fabrikant, de capaciteit van de accu, de maximale snelheid en randproducten als een alarmsysteem of een beensteun. De goedkoopste voertuigen koopt u al vanaf €480,00, de luxe uitgevoerde modellen gaan al gauw richting de €6.300,00. In de tabel hieronder staat de huidige prijs van de meest gekozen modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Instap311 km8,5 km/u€800
Beter320 km10 km/u€1700
Gevorderd450 km16 km/u€3100
Royaal475 km20 – 22 km/u€7.000
Overzicht met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Sint Anthonis
scootmobiel-kopen-sint-anthonis

Scootmobiel aanvragen gemeente Sint Anthonis via de WMO

De WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) stelt gemeenten verplicht om ondersteuning te bieden aan inwoners die hulp nodig hebben. In bepaalde situaties kunt u met de WMO een scoot voor korte tijd lenen via het uitleenpunt of een PGB-budget ontvangen. De WMO kent een aantal unieke vervoersvoorzieningen. Onder andere een rolstoel, regiotaxi en daarnaast een eigen scootmobiel. Kunt u slecht lopen maar wilt u wel graag in uw eigen huis blijven wonen en kunnen blijven deelnemen aan sociale activiteiten? Dan kunt u hulp vragen bij de gemeente Sint Anthonis. Er zijn meerdere voorzieningen die de gemeente u kan bieden.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): vanuit uw gemeente krijgt u een financiële compensatie waarmee u zelfstandig een scootmobiel mag kopen.
 • Zorg in natura: u ontvangt een scoot vanuit de gemeente (nieuw of gebruikt). Onthoud hierbij dat u niet zelf mag kiezen wat voor model het wordt.
 • Op het moment dat u kiest voor scootmobiel uitleen via het WMO factureert het CAK €57 per kwartaal (eigen bijdrage).
 • Aanmelden kan bij de WMO-balie. Daarna vind er een gesprek plaats om te kijken welke voorzieningen voor u relevant zijn. Vervolgens hoort u of uw aanvraag is toegekend.
 • Heeft u tussendoor nog bedenkingen? Stel ze bij WMO-loket gemeente Sint Anthonis. Vragen? Dat kan telefonisch (0485388888), per mail (stbus@sintanthonis.nl), of maak een afspraak bij het gemeentehuis (Brink 3, 5845 BH, Sint Anthonis). Ga ook eens naar www.sintanthonis.nl voor meer info.
 • De beslissingstermijn bedraagt ongeveer 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Ervaar het gemak tijdens een proefrit bij een showroom of winkel

Voor het vergelijken van voertuigen verzamelen wij hier een uitgebreid keuzeadvies. Alleen, uiteindelijk is het uittesten ook zeer handig. Een gratis proefrit met advies op maat zal uw keuze een stuk eenvoudiger maken. Bij een winkel of showroom mag u verschillende modellen uitvoerig uitproberen en komt u erachter welke uitvoering past bij uw wensen. Rondom Sint Anthonis zijn er verschillende winkels en showrooms. Een ervaren adviseur zal u bijstaan bij het uitkiezen van de beste scootmobiel. In onderstaande lijst zijn de adresgegevens te vinden van leveranciers, winkels en zorgverleners en WMO-uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Medipoint l Groene KruisSchoolstraat 75801 BNVenray
MedipointLage Dijk 195705 BXHelmond
Harting-BankGerstdijk 25704 RGHelmond
Tabel met adresgegevens van leveranciers, winkels en zorginstellingen


De thuisdemonstratie aanvragen in Sint Anthonis
Heeft u geen vervoer en gaat het bezoeken van een showroom niet lukken? Een thuisdemo is dan een mooi alternatief. Verschillende aanbieders bieden een extra service: de thuisdemonstratie. In de volgende lijst bekijkt u een aantal bekende merken die u graag verder helpen.

 • Practicomfort: Meer dan 80.000 scootmobielen geleverd
 • Mango: Tientallen scootmobielen
 • Quingo: Al meerdere keren scootmobiel van het jaar
 • Medipoint: Partner van verschillende verzekeraars
 • Welzorg: Specialist in scoots, rollators, rolstoelen, handbikes
 • Vegro: Specialist voor langer thuiswonen
 • Totalezorgwinkel.nl: Leasen of huren behoort ook tot de opties

Wat zijn populaire modellen?
In de paragraaf hierna bekijkt u een overzicht met bekende modellen en merken met daarbij details zoals actieradius, de maximale snelheid en een geschatte richtprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Vermeiren Carpo 445 km17 km/u€ 3.955
Practicomfort Polka 4WD34 km15 km/u€ 3.200
Drive Envoy 8 plus30 km12 km/u€ 1.550
Pride Zolar25 km15 km/u€ 2.495
Tabel met populaire scoots december 2021

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Behoort een scootmobiel huren tot de mogelijkheden?
Ja, u kunt ook kiezen om een scootmobiel te huren in Sint Anthonis. Dit wordt o.a. gedaan door een thuiszorgwinkel of verhuurmaatschappij. Gemeenten bieden soms een handige scootmobielpool. Voor een klein bedrag kan men voor een bepaalde tijd een scoot lenen. Heeft u echter behoefte aan huur voor een langere periode? In het kader daarvan is het raadzaam om zelfstandig een scoot te bestellen of een voertuig te leasen.

Heb ik een onderhoudscontract nodig?
Fabrikanten (leveranciers van medische hulpmiddelen in Sint Anthonis) leveren twee jaar garantie op de aankoop. Normaal gesproken is het mogelijk om dit uit te breiden tot wel 10 jaar. Meerdere leveranciers kunnen ook een omruilgarantie aanbieden. Zo kunt u zonder verplichtingen 1 of 2 weken een bepaald type proberen. Een onderhoudsplan is ook erg belangrijk. Om die reden kan u ervoor kiezen om meteen een onderhoudscontract te nemen. We spreken dan over een goed APK waarbij alle veiligheidsaspecten worden nagelopen. Belangrijke punten zijn o.a. magneetrem en blokkeer inrichting/vrijloop en accuspanning + conditie.

Hoe betrouwbaar is een tweedehands model?
Inmiddels is de scootmobiel behoorlijk ingeburgerd. De markt voor tweedehands modellen groeit daardoor ook hard. Een reden waarom veel mensen kiezen voor een occasion is de lage prijs: voor een laag tarief een kwalitatief product aanschaffen. Evenzeer is er geen sprake van een lange levertijd. Minpunten zijn deukjes, krassen en missende accessoires. Ook kan de actieradius flink verslechterd zijn. Kies altijd voor een gedegen proefrit om de actieradius van het voertuig te inspecteren. Er bestaan speciale vraag- en aanbod platforms als scoot.nu waar gebruikte modellen worden verkocht.

Mag ik rijden zonder rijbewijs?
Als eigenaar van een scootmobiel valt u onder de regeling van (gemotoriseerde) gehandicaptenvoertuigen. Het halen van een rijbewijs of bromfietscertificaat is niet noodzakelijk. Informeer zeker eens naar de mogelijkheden voor rijvaardigheidscursussen, praktijklessen en theorie. In professionele scootmobieltrainingen in Sint Anthonis gaat u verder in op aspecten als de huidige verkeersregels en is er vaak een behendigheidsparcours. Het uitgangspunt van de regels in het verkeer zijn: als bestuurder mag u rijden op het voetpad, fietspad en de gewone weg. Rijden mag zowel binnen als buiten de bebouwde kom. Houd altijd zoveel mogelijk rechts en draag bij voorkeur een veiligheidshesje. U mag niet rijden op autowegen en snelwegen.

Is het noodzakelijk een scootmobiel te verzekeren?
De scootmobiel wordt gezien als motorrijtuig. Een verzekering is altijd verplicht(zowel op het moment dat u deelneemt aan het verkeer op de openbare weg, maar ook als u hem uitsluitend binnen gebruikt). Ook al rijdt u heel veilig, kan er toch altijd wat gebeuren. U kunt dan geen aanspraak maken op uw aansprakelijkheidsverzekering (AVP). Rijdt u rond zonder verzekering? Dan riskeert u een boete. Bovendien is eventuele schade niet verzekerd. Men kan kiezen tussen een WA polis of All-risk dekking. De all-risk polis vergoedt ook uw eigen schade. Een WA polis kost c.a. €5,50 per maand. Een verzekerd motorrijtuig heeft een verzekeringsplaatje of sticker aan de achterkant.

Is een rollator of rolstoel een goed alternatief?
Veel mensen kunnen ondersteuning krijgen met een rolstoel, rollator of scootmobiel. Het selecteren van een geschikt hulpmiddelen is belangrijk om veilig te kunnen bewegen. De rollator of elektrische rolstoel is ideaal voor de wat kortere afstanden. Of wanneer u kleine stukken nog wel loopt. De opvouwbare scootmobiel kan veel meer aan en is vooral relevant als u helemaal zelfstandig wilt blijven. Heeft u nog vragen? Neem dan eens contact op met een zorgleverancier of de regionale zorgwinkel Sint Anthonis.

Een scootmobielclub, wat is dat?
Houd u van sociaal contact en houd u ervan om de omgeving te verkennen? Wordt dan lid van een plaatselijk scootmobielvereniging. In heel ons land (juist ook in de provincie Noord-Brabant) zijn zulke clubs actief. Gezellig samen toeren en tour door wijken zoals: Sint Anthonis, Oploo, Westerbeek, Stevensbeek, Wanroij, Landhorst.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie