Scootmobiel Deurne

Op zoek naar een goede scootmobiel in Deurne? Een scootmobiel is een scooter met elektrische aandrijving en biedt uitkomst voor mindervaliden (mobiliteitsbeperking). Door deze slimme scooter met 3 of 4 wielen geniet u van de vrijheid en kunt u bijvoorbeeld weer zelf boodschappen doen. Welke scootmobiel past bij mijn wensen? Scootzorg biedt praktische info bij het uitzoeken van de juiste scooter. Via onze vergelijker bekijkt u de belangrijkste zaken waar u op moet letten en belangrijke info over onder andere WMO, de huidige prijzen, een proefrit maken, de belangrijkste verkeersregels en rijvaardigheidscursussen.

 • Een scootmobiel is een scooter met elektrische aandrijving voor mensen die minder valide zijn of een beperkte mobiliteit hebben.
 • De voordelen: het vergroot uw zelfvertrouwen en een hoge mate van gebruikersgemak.
 • De kosten fluctueren zo tussen de €800,00 oplopend tot 5.500,00.
 • U kunt een scootmobiel aanvragen via de WMO bij de gemeente Deurne (https://www.deurne.nl).
 • In uw regio zijn er verschillende winkels en showrooms waar u meer informatie vindt over merken als Practicomfort en EV-Tec.

Onderwerpen: Goedkope scootmobiel kopen | Advies | Actuele kosten | Scootmobiel tegemoetkoming aanvragen bij de gemeente Deurne (WMO) | Showrooms en advies aan huis | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteDeurne
Postcode5753
WMO Beslissingstermijn8 weken
PGB tarief€12,78 – €22,43 per uur
Veel gekozen scootmobielMedema Roadmaster 4
AdviespuntMedipoint

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Deurne

U wilt een scootmobiel aanschaffen. Hoe maakt u een goede selectie? Er is tegenwoordig een gigantisch aanbod met allerlei opties en eigenschappen. Waar vind ik het model dat in lijn is met mijn wensen?Onze tip: beschrijf eerst wat u minimaal nodig heeft. Zoek ik een type voor binnen- of buitengebruik, ga ik er elke dag op rijden, en ga ik dan lange of korte stukken rijden? Zodra u dit helder hebt kunt u veel beter zoeken naar een goedkope scootmobiel in Deurne. Doe dat bijvoorbeeld online via het aanvragen van een brochure, een speciale thuisdemonstratie of via een adviseur in de winkel.

 • Een simpele opvouwbare scootmobiel schaft u al aan vanaf c.a. €850,00.
 • Een standaard model met 3 wielen en een bereik tussen 25 en 35 km koopt u al vanaf €2200,00.
 • Een model met 4 stevige wielen met alle gemakken is er al vanaf €3050.

Keuzeadvies maart 2021

Zou u graag verder geholpen worden bij het aanschaffen van de beste scootmobiel? Onze experts adviseren u graag. Bijgaand omschrijven wij een aantal belangrijke criteria.

Inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Deurne is makkelijk te vervoeren in de auto of trein en is handig als u weinig ruimte heeft. Het is wendbaar en licht, bedoeld voor gebruik binnen en voor ritten naar het wijkcentrum of winkels. Een vaste scootmobiel is stevig, is voorzien van alle gemakken en kan veel meer kilometers op 1 accu afleggen. Een uitstekend model voor buitengebruik.

3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is makkelijker te tillen en heeft een kleinere draaicirkel. Hij is eenvoudig te besturen. Dit komt vooral van pas in kleine ruimtes. Bovendien geeft een product met 3 wielen u beenruimte voordeel. Een 4-wiel scootmobiel is meer robuust wat zorgt voor een veilige rijervaring. Dat ervaart u als u een bocht doorrijdt of als u een stoep op- of afrijdt. Een scooter met 4 wielen kan harder en rijdt over het algemeen wat comfortabeler.

Wat is een goede actieradius?
De producten onderscheiden zich fors als we inzoomen op de actieradius. Hiermee bedoelen wij de afstand die u kunt rijden met 1 accu. Gaat u hem alleen binnen gebruiken? Of voor een bezoekje aan de supermarkt? Een 10Ah accu (10 km) zal dan voorzien. Bent u voornemens ook ritjes te maken naar de stad of het bos? Overweeg dan eens te kijken naar een bereik van tenminste 50 km.

Minimale snelheid
Mocht het zo zijn dat u grote stukken rijdt, dan wilt u dat uiteraard wel op een prettig tempo kunnen doen. Eenvoudige opvouwbare scootmobielen gaan niet veel sneller dan 8 km per uur. De wat stabielere vaste modellen kunnen snelheden behalen van wel 27 km/uur. De wat grotere en sterkere accu’s hebben vaak ook een hogere snelheid. Let op: op de stoep mag u niet sneller dan 6 km/uur uur rijden.

Extra comfort
Als u vaak lange ritten maakt of als u een zwakke rug heeft (bewegingsbeperking) is een ergonomische zithouding van belang. Professionele modellen beschikken over grote veringen en zijn helemaal in te stellen naar uw wensen. Boek een proefrit in Deurne en laat u uitgebreid voorlichten.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat zijn de kosten van een goede scootmobiel?

Onze specialisten hebben net toegelicht waar u rekening mee moet houden bij het kopen van een scootmobiel. In het volgende gedeelte vertellen we meer over de kosten. De kosten worden gevormd door de fabrikant, het vermogen van de accu, de snelheid en extra’s zoals een extra accu & een stoelhoes. De goedkoopste voertuigen zijn er al vanaf €475,00, de grote vaste scoots met veel opties kosten al gauw €8.000,00. In deze tabel treft u de richtprijs van een aantal modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Basis39 km7 km/u€650
Gemiddeld315 – 20 km12 km/u€1650
Gevorderd460 km15 – 17 km/u€3000
Luxe480 km21 km/u€7.250
Schema met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Deurne
scootmobiel-kopen-deurne

Scootmobiel aanvragen gemeente Deurne via de WMO

De WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) verplicht gemeenten om mensen te ondersteunen zodat zij thuis kunnen blijven wonen. Mogelijk kunt u via de WMO een model in bruikleen krijgen via het uitleenpunt of krijgt u via het PGB een budget vanuit de gemeente. De WMO omvat namelijk ook vervoersvoorzieningen. Hierbij kan u denken aan een auto in bruikleen maar zeker ook een scootmobiel. Bent u ziek maar wilt u toch zelfstandig blijven wonen en participeren in de maatschappij? In die situaties kunt u aankloppen bij de gemeente Deurne. Er zijn meerdere voorzieningen die de gemeente u kan bieden.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): vanuit de gemeente ontvangt u een bedrag waarmee u als hulpbehoevende zelf een aankoop kan doen.
 • Zorg in natura: de gemeente geeft u een exemplaar in bruikleen. Het is goed om te weten dat er geen tot weinig keuzemogelijkheid is.
 • Voor scootmobiel uitleen via het WMO berekent het CAK een eigen bijdrage van €19,00 per maand.
 • U dient uw aanvraag in bij de WMO-balie. Kort daarna volgt een (telefonische) afspraak om gezamenlijk een maatwerkplan op te stellen. Vervolgens krijgt u bericht of de aanvraag wordt gehonoreerd.
 • De aanvraag start bij het WMO-loket gemeente Deurne. Dit kan telefonisch (0493387711), u kunt een e-mail sturen (info@deurne.nl), of kom naar het gemeentehuis (Markt 1, 5751 BE, Deurne). Ga ook eens naar www.deurne.nl voor extra informatie.
 • De beslissingstermijn bedraagt ongeveer 8 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Ervaar het gemak tijdens een proefrit bij een showroom of winkel

Om het ideale model te vinden vindt u op Scootzorg.nl een uitgebreid keuzeadvies. Maar onderaan de streep is een producttest ook noodzakelijk. Gebruik maken van een gratis proefrit biedt in dat geval uitkomst. Op die manier kan men een heleboel modellen uitproberen en komt u erachter welke uitvoering past bij uw wensen. In en rondom Deurne vindt u meerdere winkels en uitgiftepunten voor scoots. Een productspecialist geeft tips en advies voor het uitkiezen van de beste scootmobiel. In de bijgaande tabel bekijkt u direct contactgegevens van speciaalzaken, showrooms en zorgleveranciers en uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
MedipointLage Dijk 195705 BXHelmond
Harting-BankGerstdijk 25704 RGHelmond
VegroGeysendorfferstraat 75703 GAHelmond
Tabel met adresgegevens van leveranciers, winkels en zorginstellingen


Een thuisdemonstratie aanvragen in Deurne
Loopt u moeilijk en kan u niet naar de winkel toe? Gelukkig kan het ook bij u thuis. Landelijke aanbieders rijden het hele land door voor thuisdemonstraties. Hieronder vergelijkt u een aantal bekende leveranciers waar u terecht kunt.

 • Practicomfort: Een complete eigen serviceorganisatie
 • Mango: Groot aanbod aan hulpmiddelen
 • Quingo: Veilig, comfortabel en wendbaar
 • Medipoint: Partner van verschillende verzekeraars
 • Welzorg: Deskundige adviseurs en monteurs
 • Vegro: Beoordeeld met een 8,7
 • Totalezorgwinkel.nl: Mogelijkheid tot huren of leasen

Meest verkochte modellen
Onderstaand vindt u een schema met succesvolle merken en modellen inclusief een specificatie van het bereik, de snelheid (maximum) en verwachte adviesprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Medema Roadmaster 470 km16 km/u€ 7.918
Mango Lion 470 km15 km/u€ 5.450
Shoprider 9as free2be25 km11 km/u€ 5.451
Pride Victory 10 4W25 km8 km/u€ 3.994
Schema met populaire modellen maart 2021

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Behoort een scootmobiel huren tot de mogelijkheden?
Eventueel kunt u ervoor kiezen om een scootmobiel te huren in Deurne. Denk dan onder andere aan bijvoorbeeld Medipoint, Vegro of een andere zorgwinkel. Een alternatief is de scootmobielpool. Tegen lage kosten of zelfs gratis kan men voor een bepaalde tijd een scoot lenen. Wilt u structureel gebruik maken van een scootmobiel? Op dat moment is de beste optie om zelfstandig een scoot te bestellen en/of te kijken naar lease-mogelijkheden.

Hoe zit het met het onderhoud?
Verkopers (leveranciers van medische hulpmiddelen in Deurne) hanteren standaard een garantietermijn van 2 jaar. Meestal is het mogelijk om dit uit te breiden tot wel 10 jaar. Verschillende leveranciers kunnen ook een omruilgarantie aanbieden. Juist daardoor kunt u zonder verplichtingen 1 of 2 weken een bepaald type proberen. Een jaarlijks onderhoud is niet iets om op te besparen. Daarvoor adviseren wij om een onderhoudscontract te kiezen. Dit is een soort complete APK waarbij alle veiligheidsaspecten worden nagelopen. Aandachtspunten zijn bandenprofiel en accuspanning + conditie.

Kan ik ook een tweedehands model kopen?
Er rijden inmiddels flink wat scootmobiels rond in Nederland. Daardoor groeit ook de markt voor tweedehands modellen. Een reden waarom veel mensen kiezen voor een occasion is de lage aanschafprijs: ook met beperkte financiële middelen kunt u een heel geschikte scooter kopen. Verder is er geen sprake van een lange levertijd. Nadelen zijn sporen van het gebruik en een versleten zitvlak. Het kan ook zijn dat de accu minder presteert. Steek wat tijd in een goede proefrit om de actieradius van de accu te controleren. Er bestaan speciale vraag- en aanbod platforms als scootmobielspecialist.nl waar veel gebruikte modellen te koop worden aangeboden.

Welk rijbewijs heb ik nodig?
Als voertuig bestuurder valt u onder de regeling van (gemotoriseerde) gehandicaptenvoertuigen. U mag op een scoot rijden zonder bromfietscertificaat of rijbewijs. Informeer zeker eens naar de mogelijkheden voor rijvaardigheidscursussen en theorielessen. In een erkende scootmobieltraining in Deurne leert u van alles over verkeersregels en uitleg over het gebruik van de scootmobiel. De regels in het verkeer zijn niet complex: u mag rijden op stoep, voetpad, fietspad en de rijbaan. Het voertuig is buiten en binnen de bebouwde kom toegestaan. Zorg dat u altijd rechts rijdt en laat duidelijk zien wanneer u afslaat. Autowegen en snelwegen zijn verboden.

Is een scootmobiel verzekering verplicht?
Een scootmobiel is een motorrijtuig. De scoot moet dus altijd verzekerd zijn (zowel in de gevallen dat u buiten rijdt in uw woonplaats, maar ook als u hem uitsluitend binnen gebruikt). Hoewel u niet heel hard gaat, kan er toch altijd wat gebeuren. De normale aansprakelijkheidsverzekering (AVP) dekt deze schade niet. Rijdt u rond zonder verzekering? Dan kan u dat een boete opleveren van €280,00. Eventuele schade wordt dan niet verzekerd. Er zijn grofweg twee polissen: WA-dekking en All-risk. De uitgebreide all-risk verzekering dekt alle schade (ook aan uw voertuig). Gemiddeld kost zo’n WA-verzekering €5,20 per maand. Een verzekerd motorrijtuig is te herkennen aan het verzekeringsplaatje.

Is een rollator of rolstoel een goed alternatief?
Mensen met een afnemende mobiliteit kunnen kiezen uit zorghulpmiddelen als een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het toepassen van fysieke hulpmiddelen zal de zelfstandigheid (in en rondom het huis) flink verbeteren. Zo’n rollator of elektrische rolstoel is handig als u alleen heel kleine afstanden aflegt. Of als u deels nog wel zelf kunt lopen. Een opvouwbare scootmobiel biedt extra flexibiliteit en komt van pas als u wat langere stukken wilt reizen. Is het nog niet duidelijk? Bezoek dan een adviseur van een zorginstelling of de lokale zorgwinkel Deurne.

Wat is een scootmobielclub?
Wilt u niet geïsoleerd raken en gezellige lange tochten maken? U kunt zich aansluiten bij een scootmobielvereniging. In het hele land (juist ook in de provincie Noord-Brabant) kunt u zich aansluiten. Samen met een groep lekker naar buiten en verken samen de wijken als: Deurne, Vlierden, Liessel, Neerkant, Helenaveen.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie