Scootmobiel Maasbracht

Overweegt u de aanschaf van een scootmobiel in Maasbracht? Een scootmobiel is een voertuig met 3 of 4 wielen voor mensen die niet (of minder) goed ter been zijn (mobiliteitsbeperking). Met deze handige scooter voelt u zich weer zeker buiten de deur en kunt u weer zorgeloos op pad. Welke scootmobiel past bij mijn wensen? Onze expert ondersteunt u bij het maken van de juiste keuze. Op deze pagina treft u een handig keuzeadvies en belangrijke info over onder andere hoe het zit met de WMO, de gemiddelde kosten, het aanvragen van een thuisdemonstratie, de belangrijkste verkeersregels en tweedehands modellen.

 • Een scootmobiel is een elektrisch vervoersmiddel en biedt uitkomst voor mindervaliden.
 • Belangrijkste voordelen: meer zelfvertrouwen en het is eenvoudig te besturen.
 • De prijzen komen neer op bedragen tussen €550,00 tot zo’n €5.750,00.
 • Mogelijk kunt u zelfs een scootmobiel toegewezen krijgen via de WMO bij de gemeente Maasgouw (https://www.gemeentemaasgouw.nl).
 • In uw omgeving kunt u terecht bij meerdere winkels en showrooms waar u zelf eens een scooter kunt ervaren van een merk zoals Sterling of Freerider.

Onderwerpen: Goedkope scootmobiel kopen | Aankooptips | Kosten | Een scootmobiel aanschaffen via de gemeente Maasgouw (WMO) | Showrooms en advies aan huis | Veelgestelde vragen

ProvincieLimburg
GemeenteMaasgouw
Postcode6051
WMO Beslissingstermijn8 weken
PGB onkosten€14,77 – €18,81 per uur
Populaire scootmobielHandicare Fortress Calypso 44169
AdviespuntWelzorg

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Maasbracht

U wilt graag een nieuwe scootmobiel. Maar waar moet ik op letten? Leveranciers verkopen zeer uiteenlopende modellen met allerlei opties en extra’s die u misschien helemaal niet kent. Hoe achterhaal ik het type dat rijmt met mijn profiel? Startpunt: beschrijf eerst wat u minimaal nodig heeft. Ga ik de elektrische scooter binnen of buiten gebruiken, hoe vaak rijd ik ermee, en is het voor korte of lange afstanden? Zodra u deze vragen beantwoord hebt kunt u gericht zoeken naar een goedkope scootmobiel in Maasbracht. Alle belangrijke info leest u online door middel van een brochure, een thuisdemo of via advies van product experts in een winkel.

 • Een simpele opvouwbare scootmobiel koopt u al vanaf €620,00.
 • Een flexibele scooter met 3 wielen en 30 – 40 km actieradius schaft u al aan vanaf c.a. €1775,00.
 • Een robuust model met 4 wielen met veel comfort vind u al vanaf €4200.

Hulp bij uw keuze september 2023

Kunt u wat hulp gebruiken bij het uitzoeken van een goede scootmobiel? Wij helpen u graag snel verder. Hieronder vindt u enkele belangrijke aandachtspunten.

Verschil inklapbare en vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Maasbracht is makkelijk te vervoeren in het vliegtuig of OV en kunt u eenvoudig kwijt in een klein schuurtje. Praktisch voor gebruik in huis en voor ritten naar het wijkcentrum of winkels. Een vaste scootmobiel is wat groter en steviger, rijdt een stuk comfortabeler en heeft een langer actieradius. De juiste keuze als u veel lange ritten maakt.

Een mobiel met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is hanteerbaarder en kan kortere bochten maken. U stuurt eenvoudig met dit model. Rijden in krappe ruimtes gaat eenvoudiger. Daarnaast geeft een product met 3 wielen u beenruimte voordeel. Een 4-wiel scootmobiel is meer robuust en zal wat veiliger aanvoelen. Dit komt tot uiting in de bochten en bij niveauverschillen. Een scooter met 4 wielen biedt meer snelheid en rijdt over het algemeen net wat comfortabeler.

Wat is een goede actieradius?
De producten variëren aanzienlijk wanneer men de actieradius vergelijkt. Hiermee bedoelen wij de afstand die u kunt rijden met 1 accu. Gebruikt u de scoot vooral binnen? Of voor een bezoekje aan de supermarkt? Een bereik van 20 km zal dan voorzien. Bent u voornemens ook ritjes te maken naar familie of vrienden of de lokale buurtcentra? In dat geval adviseren wij te kiezen voor een 85 Ah accu (50 – 55 km).

De maximum snelheid
Zodra u de scoot veel gaat gebruiken, dan is een langzame snelheid natuurlijk vervelend. Simpele opvouwbare scootmobielen gaan vaak maar 7 km per uur. De luxe vaste modellen halen makkelijk een snelheid van 20 km/u. Scoots met een grote accu hebben vaak ook een hogere snelheid. Onthoud: wanneer u op het trottoir rijdt mag er niet harder dan 6 km per uur worden gereden.

Comfort en extra opties
Als u elke dag lange ritten maakt en ook als u snel last heeft van uw rug of nek (bewegingsbeperking) is een comfortabele zitting essentieel. De meest luxe modellen bieden een goede vering en een multifunctionele stoel. Ga direct proefrijden in Maasbracht en probeer alle luxe opties zelf uit.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Welke kosten horen bij een scootmobiel?

U weet nu wat belangrijke aspecten zijn bij het aanschaffen van een scootmobiel. In deze paragraaf zoomen we in op de kosten. De kostprijzen worden bepaald door het merk, de grootte van de accu, de snelheid en aanvullende opties zoals een oprijplaat en een schootskleed. De voordeligste scoots zijn verkrijgbaar vanaf €535,00, de grote vaste scoots met veel opties kosten al snel €6.500,00. In deze tabel bekijkt u de gemiddelde prijs van veel verkochte modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Beginner39 km7,5 km/u€700
Standaard315 – 20 km11 km/u€1650
Comfortabel450 km16 km/u€4000
Meeste comfort475 km +22 km/u€8.500
Overzicht met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Maasbracht
scootmobiel-kopen-maasbracht

Scootmobiel aanvragen gemeente Maasgouw via de WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) stelt gemeenten verplicht om ondersteuning te bieden aan inwoners die hulp nodig hebben. Onder bepaalde voorwaarden kan men via de WMO een model in bruikleen krijgen via het uitleenpunt of een PGB-budget toegewezen krijgen. De WMO kent een aantal unieke vervoersvoorzieningen. Onder andere een rolstoel, regiotaxi en uiteraard ook een scootmobiel. Ervaart u medische ongemakken maar wilt u toch zelfstandig blijven wonen en wilt u kunnen blijven deelnemen aan het alledaagse leven? Op dat moment kunt u een verzoek indienen bij de gemeente Maasgouw. Een gemeente biedt diverse oplossingen.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): vanuit de gemeente ontvangt u een bedrag waarmee u als hulpbehoevende zelf een aankoop kan doen.
 • Steun in natura: de gemeente verzorgt de levering van een standaard scootmobiel. Onthoud hierbij dat er geen tot weinig keuzemogelijkheid is.
 • Voor het lenen van een scootmobiel via de WMO rekent men €19,00 eigen bijdrage p/maand per huishouden.
 • Informatie kan u inwinnen bij de WMO specialist van de gemeente. Kort daarna volgt een (telefonisch) gesprek om samen te kijken waar ondersteuning nodig is. Vervolgens weet u op welke manier de gemeente u tegemoetkomt.
 • Heeft u tussendoor nog bedenkingen? Stel ze bij WMO-loket gemeente Maasgouw. Zowel telefonisch (0475852600), mailen (info@gemeentemaasgouw.nl), of bezoek het stadhuis (Markt 36, 6051 DZ, Maasbracht). Zie ook www.gemeentemaasgouw.nl voor extra informatie.
 • Men hanteert een beslissingstermijn van om en nabij 8 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Vind het ideale model in een showroom of winkel

Voor het vergelijken van voertuigen bieden wij nuttige informatie die u kunnen helpen. Maar onderaan de streep is een producttest ook noodzakelijk. Het boeken van een gratis proefrit zorgt ervoor dat u een betere keuze kunt maken. Daar kunnen diverse modellen worden getest en kunt u ook direct om advies op maat vragen. In de regio Maasbracht zijn er diverse winkels en showrooms te vinden. Een erkende adviseur zal u helpen bij het uitkiezen van de beste scootmobiel. In het overzicht hieronder vind u de adresgegevens van winkels, showrooms en zorginstellingen + WMO-uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
WelzorgSodaweg 36049 CMRoermond-Herten
Medipoint | Groene KruisKempweg 336045 EGRoermond
VegroVeldstraat 16041 GRRoermond
Tabel met adresgegevens van leveranciers, winkels en zorginstellingen


Uw thuisdemonstratie aanvragen in Maasbracht
Heeft u last van lichamelijke ongemakken en lukt het niet om naar een speciaalzaak of winkel te gaan? Dat hoeft geen probleem te zijn. Erkende aanbieders komen bij u thuis voor een thuisdemonstratie. Onderstaand vindt u de meest bekende leveranciers die voor u een thuisdemo kunnen geven.

 • Practicomfort: Een complete eigen serviceorganisatie
 • Mango: Binnen 14 dagen retourneerbaar
 • Quingo: Altijd veilig de stoep op en af
 • Medipoint: Altijd een locatie in de buurt
 • Welzorg: Deskundige adviseurs en monteurs
 • Vegro: Ruim aanbod koopartikelen
 • Totalezorgwinkel.nl: Verschillende modellen van erkende merken

Veel verkochte modellen
Hierbij schetsen wij een overzicht met types die veel verkocht worden met daarachter de gemiddelde actieradius, de hoogst haalbare snelheid en een prijs ter indicatie.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Handicare Fortress Calypso 4416940 km12 km/u€ 4.921
Electric Mobility Liteway 838 km12 km/u€ 3.308
Handicare Trophy 20 4W45 km6 km/u€ 4.559
Shoprider GK83 RED12 km6 km/u€ 1.303
Schema met populaire scoots september 2023

Veelgestelde vragen met antwoorden

Ik wil een scootmobiel huren, kan dat?
Ja, u kunt ook kiezen om een scootmobiel te huren in Maasbracht. Dat doet men o.a. via bijvoorbeeld Medipoint, Vegro of een andere zorgwinkel. Waar steeds meer senioren gebruik van maken is de scootmobielpool. Voor een heel klein budget kan u gebruik maken van een leenvoertuig. Wilt u een voertuig hebben voor de lange termijn? In die situatie is het verstandig om te kiezen voor een eigen exemplaar of de mogelijkheden van leasen te onderzoeken.

Hoe zit het met onderhoud en garantie?
Merken (leveranciers van medische hulpmiddelen in Maasbracht) hanteren standaard een garantietermijn van 2 jaar. Uiteraard kunt u dit tegen betaling verlengen tot wel 10 jaar. Meerdere aanbieders van scootmobielen hanteren een speciale omruilgarantie. Daarmee kunt u rustig een model uitproberen. Een onderhoudsplan is cruciaal. Daarom is het slim om te kiezen voor een onderhoudscontract. Dit is een soort jaarlijkse APK en voorkomt dat er veiligheidsproblemen ontstaan. Daarbij kijkt de specialist naar o.a. wiellagers voor en achter en de staat van de accu.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands model?
Het aantal scootmobielen in Nederland neemt flink toe. De markt voor tweedehands modellen groeit daardoor ook hard. De populariteit van de occasion zit ‘m in de lage prijs: voor een laag tarief is een goede scoot binnen handbereik. Ook kunt u de gebruikte scootmobiel vaak direct meenemen. Mindere punten zijn een krasje, deukje of andere kleine gebruikssporen. Houd er ook rekening mee dat de accu niet meer nieuw is. Kies altijd voor een gedegen proefrit om de kracht van de accu te meten. Er bestaan speciale vraag- en aanbod platforms als herbruikt.nl waar veel gebruikte modellen te koop worden aangeboden.

Moet ik een rijbewijs hebben?
Als scootmobielrijder volgt u de regels voor gehandicaptenvoertuigen. Voor het besturen van dit voertuig heb je dus geen rijbewijs of bromfietscertificaat nodig. Informeer zeker eens naar de mogelijkheden voor rijvaardigheidscursussen en theorielessen. Binnen deze scootmobieltraining in Maasbracht behandeld u zaken zoals regels in het verkeer en leert u veiliger rijden. In de basis zijn de verkeersregels eenvoudig: u mag rijden op voetpad, fietspad en de rijbaan. Het voertuig is buiten en binnen de bebouwde kom toegestaan. Het is belangrijk om zoveel mogelijk rechts te blijven rijden en zorg dat u goed zichtbaar bent. A wegen (snelweg) en N wegen zijn verboden terrein.

Is een scootmobiel verzekering verplicht?
Een scootmobiel is een motorrijtuig. Een verzekering is dus altijd vereist (zowel in de gevallen dat u buiten rijdt in uw woonplaats, als ook voor gebruik binnenshuis). Ook al rijdt een scoot niet zo snel, er kan er toch schade worden veroorzaakt. De schade die daaruit voortvloeit wordt niet gedekt door de AVP (aansprakelijkheidsverzekering). Gaat u toch zonder verzekering de weg op? Dan kunt u daar een boete voor krijgen. Bovendien is eventuele schade niet verzekerd. U kunt kiezen uit WA en All-risk. Een all-risk verzekering vergoedt schade bij anderen, maar ook bij uzelf. Een verzekering met WA dekking start v.a. €4,80 p/maand. Een verzekerd voertuig heeft altijd een gele verzekeringssticker of plaatje.

Wanneer kiezen voor een rollator of rolstoel?
Mensen met een afnemende mobiliteit hebben de optie om te kiezen voor een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het aanschaffen van medische hulpmiddelen zal de zelfstandigheid (in en rondom het huis) flink verbeteren. Zo’n elektrische rolstoel of rollator is handig als u alleen heel kleine afstanden aflegt. Of als u deels nog wel zelf kunt lopen. Een opvouwbare scootmobiel biedt extra flexibiliteit en is handig als u grote afstanden aflegt. Heeft u nog vragen? Ga dan in gesprek met een zorgaanbieder of de plaatselijke zorgwinkel Maasbracht.

Een scootmobielclub, wat is dat?
Wilt u niet geïsoleerd raken en vindt u het heerlijk om rond te cruisen? De scootmobielvereniging maakt het rijden nog leuker. Door heel Nederland (ook in de provincie Limburg) zijn deze verenigingen actief. Geniet van het sociale contact en geniet van het rijden door wijken zoals: Maasbracht, Linne, Stevensweert, Ohé en Laak, Thorn, Heel, Beegden, Wessem.

Plaats een reactie