Scootmobiel Stramproy

Wilt u een goede scootmobiel in Stramproy? De scootmobiel is een veilig vervoermiddel voor mensen met een mobiliteitshandicap (mobiliteitsbeperking). Met behulp van zo’n elektrische scooter voelt u zich wendbaar en kunt u weer doen waar u zin in heeft. Alleen, welke scootmobiel moet ik kiezen? Onze vergelijker biedt een helpende hand bij bij het kiezen van het juiste model. Op deze pagina treft u nuttige keuzetips en informatie over onderwerpen als WMO, de kosten van een goed model, thuisdemo’s, hoe u zich moet gedragen in het verkeer en de scootmobielclub.

 • Een scootmobiel is eigenlijk een scooter met 3 of 4 wielen en biedt uitkomst voor mindervaliden.
 • De meest genoemde voordelen: u kunt gaan en staan waar u wil en een hoog zitcomfort.
 • De kosten komen neer op bedragen tussen €600,00 oplopend tot 6.250,00.
 • Een scootmobiel kunt u ook aanschaffen via de WMO bij de gemeente Weert (https://www.weert.nl).
 • In uw omgeving maakt u snel een eenvoudig een afspraak bij een winkel of showroom waar u eens een proefrit kunt maken op bijvoorbeeld een Pride en Mango.

Informatie: Goedkope scootmobiel kopen | Advies | Prijzen (juni 2024) | Scootmobiel vergoeding via de gemeente Weert (WMO) | Verkooppunten | Veelgestelde vragen

ProvincieLimburg
GemeenteWeert
Postcode6039
WMO Beslissingstermijn4 – 12 weken
PGB tarieven€12,2 – €18,62 per uur
Populair merkHandicare Fortress Calypso 44168
AdviespuntScootmobiel Visie

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Stramproy

U wilt weer zelfstandig zijn met een scootmobiel. Hoe kan u dan op een goede manier vergelijken? Er zijn ontzettend veel modellen om uit te kiezen met allerlei opties en eigenschappen. Waar vind ik het model dat matcht met mijn wensen?Ons advies: beschrijf eerst wat u minimaal nodig heeft. Wil ik de mobiel ook kunnen meenemen, ga ik er elke dag op rijden, en hoeveel KM verwacht ik te maken? Wanneer dit duidelijk is kan het zoeken beginnen naar een goedkope scootmobiel in Stramproy. U vind uitgebreide info online door middel van een brochure, advies aan huis of via advies van product experts in een winkel.

 • Een kleine opvouwbare scootmobiel vindt u al vanaf €640,00.
 • Een vaste scooter met 3 wielen en 30 – 40 km actieradius schaft u al aan vanaf c.a. €1775,00.
 • Een extra luxe 4 wielen scooter met een comfortabele zit schaft u al aan vanaf c.a. €3100.

Advies van de specialist juni 2024

Loopt u tegen problemen op bij het aanschaffen van de meest ideale scootmobiel? Wij hebben een aantal belangrijke punten uiteengezet. Hieronder achterhaalt u de belangrijkste punten waar de scooters verschillen.

Inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Stramproy is zonder moeite mee te nemen in het openbaar vervoer en kunt u gemakkelijk opbergen in huis. Een wendbaar en licht model voor in huis en voor kleine ritjes buitenshuis. De vaste scootmobiel is robuust, heeft grote banden, meer comfort en kan veel meer kilometers op 1 accu afleggen. Zeer geschikt voor gebruik buiten.

3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is hanteerbaarder en is wat kleiner. U kunt gemakkelijk alle kanten uit. Dit merkt u bijvoorbeeld bij het boodschappen doen. Evenzeer heeft 3 wielen als voordeel dat er wat meer beenruimte overblijft. De 4-wiel scootmobiel is meer robuust en geeft u een veilige rijervaring. De voordelen daarvan merkt u als u de bochten instuurt en op minder slechte wegen. Een model met 4 wielen heeft een hogere maximum snelheid en heeft meer comfort tijdens het rijden.

Moet ik een hoge of lage actieradius?
De verschillende uitvoeringen onderscheiden zich aanzienlijk als wij het hebben over de actieradius. Dit slaat op de maximale te rijden afstand in KM op één accu. Rijdt u alleen in huis? Of om de boodschappen te doen? Een bereik van 20 km zal dan voorzien. Kiest u ervoor om vaker en langer te rijden naar omliggende dorpen of een plaatselijk buurtgebouw? Kijk dan naar modellen met een 85 Ah accu (50 – 55 km).

Topsnelheid
In het geval u lange afstanden wilt afleggen, dan is het handig als de vaart er in zit. De betaalbare opvouwbare scootmobielen hebben een maximale snelheid van circa 7 km/uur. Robuuste vaste modellen bieden wat dat betreft meer comfort (28 km per uur). Scoot met meerdere accu’s hebben als bijkomend voordeel dat ze sneller kunnen. Goed om te weten: als u op de stoep rijdt mag u niet sneller dan 6 km/uur uur rijden.

Comfort
Als u lange afstanden wilt afleggen en zeker ook bij rug- en nekklachten (bewegingsbeperking) is een ergonomisch ontwerp erg belangrijk. De high-end modellen bieden maximale vering en een verstelbare stoel/stuurkolom. Ga direct proefrijden in Stramproy en ervaar zelf de diverse mobielen in de praktijk.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat kost een een goede scootmobiel?

We hebben uitgelegd op welke zaken u moet letten wanneer u een scootmobiel gaat aanschaffen. In het volgende gedeelte vertellen we meer over de kosten. De prijzen worden bepaald door het merk, het vermogen van de accu, de gemiddelde snelheid en optionele extra’s zoals achteruitkijkspiegels & mandjes en tassen. De instap-modellen zijn verkrijgbaar vanaf €535,00, de grote vaste scoots met veel opties kosten al snel €7.700,00. In het onderstaande overzicht bekijkt u de actuele prijs van een paar voorbeeldmodellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Instap312 km6,5 km/u€800
Goed315 – 25 km11 km/u€1150
Goed445 km16 km/u€3300
Royaal480 km+22 km/u€7.750
Schema met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Stramproy
scootmobiel-kopen-stramproy

Scootmobiel aanvragen gemeente Weert via de WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) stelt gemeenten verplicht om mensen te helpen om langer thuis te blijven wonen en deel te nemen aan de samenleving. Onder bepaalde voorwaarden kunt u d.m.v. de WMO een model in bruikleen krijgen via het uitleenpunt of via de PGB budget aanvragen voor deze aankoop. De vervoersvoorzieningen van de WMO bieden vaak uitkomst. Voorbeelden hiervan zijn een rolstoel, regiotaxi en uiteraard ook een scootmobiel. Bent u slecht ter been maar wilt u wel graag in uw eigen huis blijven wonen en kunnen blijven deelnemen aan sociale activiteiten? Op dat moment kunt u een verzoek indienen bij de gemeente Weert. Er zijn meerdere voorzieningen die de gemeente u kan bieden.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): vanuit de gemeente ontvangt u een bedrag waarmee u zelfstandig hulpmiddelen kan aanschaffen.
 • Zorg in natura: u krijgt meestal een scootmobiel in bruikleen. Minpunt is dat er geen tot weinig keuzemogelijkheid is.
 • Indien u kiest voor scootmobiel uitleen binnen de WMO berekent het CAK €19 per maand als eigen bijdrage.
 • Informatie kan u inwinnen bij het WMO-loket. Kort daarna vind er een gesprek plaats om te kijken waar u recht op hebt in de gemeente. Binnen een aantal weken hoort u of uw aanvraag is toegekend.
 • U kunt altijd tussentijds contact opnemen met WMO-loket gemeente Weert. U kunt even bellen (0495575000), u kunt een e-mail sturen (gemeente@weert.nl), of bezoek het stadhuis (Beekstraat 54, 6001 GJ, Weert). Ga ook eens naar www.weert.nl voor achtergrondinformatie.
 • De periode van aanvraag tot u bericht krijgt (beslissingstermijn) duurt circa 4 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Maak een proefrit bij een van de winkels of showrooms

Om een passend model te vinden leest u hier uiteenlopende belangrijke info. Alleen, uiteindelijk is een live ervaring ook belangrijk. De gratis proefrit biedt in dat geval uitkomst. Tijdens deze ritten kunt u modellen met 3 of 4 wielen uitproberen en ervaart u wat voor u belangrijk is. In en rondom Stramproy vindt u meerdere winkels en uitgiftepunten voor scoots. Een productspecialist kan u helpen met het uitkiezen van de beste scootmobiel. In de tabel hieronder zijn de adresgegevens te vinden van speciaalzaken, showrooms en zorginstellingen / WMO-uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Scootmobiel VisieHeerweg 86031 PNNederweert
Medipoint l Groene KruisVogelsbleek 106001 BEWeert
Medipoint | Groene KruisRaadhuisstraat 1145981 BJPanningen
Tabel met winkels in de buurt waar u scootmobielen kunt bekijken


De thuisdemonstratie aanvragen in Stramproy
Heeft u last van lichamelijke ongemakken en zit een bezoek aan de winkel er niet in? Een thuisdemo is dan een mooi alternatief. Een aantal leveranciers verzorgen thuisdemonstraties door heel Nederland. In de volgende lijst treft u de beste merken die u graag verder helpen.

 • Practicomfort: 24 uurs pechhulp met thuisbrengservice
 • Mango: Groot aanbod aan hulpmiddelen
 • Quingo: De meest veilige scootmobiel
 • Medipoint: Zowel budget als luxe modellen
 • Welzorg: ISO 9001 & ISO 14001 gecertificeerd
 • Vegro: Groot aanbod leenartikelen
 • Totalezorgwinkel.nl: Professioneel advies aan huis

Populaire uitvoeringen en opties
Hierbij vindt u een lijstje met populaire merken + modellen met daarbij details zoals actieradius, de snelheid van het model en de geschatte prijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Handicare Fortress Calypso 4416840 km12 km/u€ 4.762
Shoprider 889xlsbf 4wd37 km12 km/u€ 5.539
Electric Mobility Balance40 km6 km/u€ 3.660
Shoprider Cameo 412 km6 km/u€ 1.075
Overzicht met populaire scoots juni 2024

Veelgestelde vragen met antwoorden

Is het een optie om de scootmobiel te huren?
Ja, u kunt ook kiezen om een scootmobiel te huren in Stramproy. Dit kunt u doen bij een thuiszorgwinkel of een speciaalzaak. Veel gemeenten beschikken ook over een scootmobielpool. Gratis, of tegen een kleine vergoeding kunt u dan bijv. een dagdeel gebruik maken van deze service. Voornemens om de scoot een langere tijd te gebruiken? Dan is het alternatief om te kiezen voor een eigen exemplaar of een leasecontract te nemen.

Hoe zit het met onderhoud en garantie?
Verkopers (leveranciers van medische hulpmiddelen in Stramproy) hanteren standaard een garantietermijn van 2 jaar. Tevens kunt u dit verlengen tot 5, 7 of wel 10 jaar. Verschillende verkopers bieden ook omruilgarantie. Daarmee kunt u zonder zorgen een aantal dagen/weken een bepaald model uitproberen. Een kwalitatief onderhoud is geen overbodige luxe. Vandaar is het handig om meteen een onderhoudscontract te nemen. We spreken dan over een goed APK en voorkomt dat er veiligheidsproblemen ontstaan. De expert bekijkt onder andere magneetrem en blokkeer inrichting/vrijloop en de staat van de accu.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands model?
Het aantal scootmobielen in Nederland neemt flink toe. De markt voor tweedehands modellen groeit daardoor ook hard. Het grote voordeel van een occasion is de investering (kosten): voor weinig geld koopt u een scoot die vaak in goede conditie is. Daarbij kunt u de gebruikte scootmobiel vaak direct meenemen. Wat minder is zijn een krasje, deukje of andere kleine gebruikssporen. Ook kan de actieradius flink verslechterd zijn. Kies altijd voor een gedegen proefrit om de capaciteit van de accu te beoordelen. Op internet vindt u online marktplaatsen zoals marktplaats.nl waar u advertenties van gebruikte modellen kunt doorzoeken.

Moet ik een rijbewijs halen?
Als u met een scootmobiel rijdt hebt u te maken met wet- en regelgeving zoals die geldt voor gehandicaptenvoertuigen. U kunt zonder rijbewijs of bromfietscertificaat de weg op. U kunt wel gebruik maken van een lokale rijvaardigheidscursus of theorie-opleiding. Bij zo’n scootmobieltraining in Stramproy legt u de basis voor onder andere de huidige verkeersregels en leert u drempels en stoepjes rijden. Over het algemeen zijn verkeersregels niet moeilijk: het voertuig mag deelnemen aan het verkeer op het trottoir, fietspad, voetpad en de openbare weg. Het voertuig is buiten en binnen de bebouwde kom toegestaan. Houd zoveel mogelijk rechts zodat anderen u kunnen inhalen en zorg dat u goed zichtbaar bent. U mag niet rijden op autowegen en snelwegen.

Is het noodzakelijk een scootmobiel te verzekeren?
Een scootmobiel is volgens de wet een motorrijtuig. Een verzekering is altijd verplicht(zowel in de gevallen dat u op de openbare weg rijdt, maar ook als u hem uitsluitend binnen gebruikt). Ook al rijdt een scoot niet zo snel, er kan maar zo een ongelukje ontstaan. Dergelijke schades vallen niet onder de AVP (aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren). Rijdt u op een onverzekerd voertuig? Dan kunt u daar een boete voor krijgen. Veroorzaakte schade is bovendien niet te verhalen op een verzekeraar. Er worden WA en All-risk dekkingen aangeboden. De all-risk polis vergoedt ook uw eigen schade. Een verzekering met WA dekking start v.a. €4,20 p/maand. Een verzekerde scooter heeft aan de achterzijde een verzekeringsplaatje bevestigd.

Kan ik niet beter een rollator of rolstoel kiezen?
Veel mensen weten niet of ze nu een rollator, rolstoel of scootmobiel moeten kiezen. Het aanschaffen van medische hulpmiddelen draagt bij aan de veiligheid tijdens het lopen / bewegen. Zo’n elektrische rolstoel of rollator is handig in een verpleeghuis of voor korte wandelingen. Of als u kleine stukjes nog wel kunt lopen. Een opvouwbare scootmobiel biedt meer comfort en komt van pas als u wat langere stukken wilt reizen. Is het nog niet duidelijk? Leg uw bedenkingen dan voor aan een thuiszorginstelling of de regionale zorgwinkel Stramproy.

Kan ik deelnemen aan een scootmobielclub?
Houd u van een praatje maken en wilt u de omgeving beter leren kennen? Word dan lid van een scootmobielvereniging. Vrijwel overal (ook in de provincie Limburg) zijn deze verenigingen actief. Gezellig samen naar buiten en rijd samen door de wijken: Boshoven, Laar en Hushoven, Molenakker en Kampershoek, Weert-Centrum, Biest, Groenewoud, Fatima, Keent, Moesel, Graswinkel, Leuken, Kazernelaan, Altweerderheide, Tungelroy, Swartbroek, Stramproy.

Plaats een reactie