Scootmobiel Nederweert-Eind

Op zoek naar een goede scootmobiel in Nederweert-Eind? Een scootmobiel is een handig hulpmiddel en biedt uitkomst voor mindervaliden (mobiliteitsbeperking). Door gebruik te maken van dit elektrische voertuig bent u mobiel en onafhankelijk, en kunt u weer doen waar u zin in heeft. Welke scootmobiel past bij mijn wensen? Deze website biedt praktische info bij het uitzoeken van de juiste scooter. Via onze vergelijker leest u nuttige keuzetips en aanvullende info over o.a. WMO (eigen bijdrage), de huidige prijzen, winkels in de buurt, de verschillende regels en scootmobieltraining.

 • De scootmobiel is een vervoersmiddel dat rijdt op elektriciteit speciaal voor mensen die niet goed ter been zijn.
 • De voordelen: het vergroot uw zelfvertrouwen en het is een bijzonder veilig en comfortabel hulpmiddel.
 • De tarieven variëren tussen €600,00 & €4.500,00.
 • Mogelijk kunt u zelfs een scootmobiel toegewezen krijgen via de WMO bij de gemeente Nederweert (https://www.nederweert.nl).
 • Rondom uw woonplaats kan men terecht bij diverse showrooms / winkels waar u alle informatie vindt over bekende merken zoals Kymco en Handicare.

Onderwerpen: Goedkope scootmobiel kopen | Keuzehulp | Geschatte kosten | Scootmobiel tegemoetkoming aanvragen bij de gemeente Nederweert (WMO) | Regionale winkels | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieLimburg
GemeenteNederweert
Postcode6034
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
PGB tarief€14,25 – €17,44 per uur
Veel gekozen scootmobielMolenaar Elegance
Adviespunt in de buurtScootmobiel Visie

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Nederweert-Eind

U zoekt naar meer vrijheid middels een scootmobiel. Hoe kan u dan op een goede manier vergelijken? U kunt kiezen uit talloze modellen met allerlei opties en eigenschappen. Waar vind ik het model dat matcht met mijn eisen en wensen? Ons advies: bedenk eerst wat u nodig hebt. Gebruik ik de scooter hoofdzakelijk binnen of buiten, ga ik ‘m iedere dag gebruiken, en is het voor korte of lange afstanden? Zodra u hierover meer inzicht heeft verkregen start pas uw zoektocht naar een goedkope scootmobiel in Nederweert-Eind. Alle belangrijke info leest u online middels een brochure per post, een handige thuisdemonstratie of door een showroom te bezoeken.

 • Een simpele opvouwbare scootmobiel schaft u al aan vanaf c.a. €770,00.
 • Een vast model met drie wielen en een bereik van zo’n 40 km begint zo rond de €1775,00.
 • Een extra veilig model met 4 wielen met een bereik van 60 km of meer kost u rond de €3850.

Advies van de specialist juni 2024

Hulp nodig bij het aanschaffen van de juiste scootmobiel? Onze specialisten staan voor u klaar. In de lijst hieronder bieden wij de belangrijkste zaken waar u op moet letten.

Verschil inklapbare en vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Nederweert-Eind is makkelijk te vervoeren in het OV of in de auto en komt van pas als u weinig opbergruimte heeft. Licht, wendbaar, geschikt voor in huis en voor korte ritten naar het winkelcentrum. Een vaste scootmobiel is stabiel, rijdt een stuk comfortabeler en heeft een grote accu. Ook voor heuvelachtig gebied en ruwe ondergrond!

Een scootmobiel met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is licht van gewicht en de draaicirkel is zeer klein. U kunt gemakkelijk manoeuvreren. Dit is handig in kleine ruimtes. Evenzeer verschaft een scoot met 3 wielen extra beenruimte. Een 4-wiel scootmobiel is meer robuust en zal wat veiliger aanvoelen. Dat ervaart u in snelle bochten en op een oneffen terrein. Een scoot met 4 wielen heeft een hogere topsnelheid en geeft een meer comfortabel gevoel.

Moet ik een hoge of lage actieradius?
De modellen variëren fors als het gaat om actieradius. Dit is de afstand die u kunt rijden op één acculading. Zoekt u iets voor uitsluitend binnen? Of ook voor korte ritten van +/- 5 minuten. Een bereik van 15 kilometer is dan afdoende. Gaat u de mobiel echt gebruiken voor lange ritten naar de stad of om gewoon lekker rond te rijden? In die situaties kiest u voor een accu met een vermogen van 97 Ah.

Snelheid
Indien uintensief gebruik maakt van uw mobiel, dan wilt u dat uiteraard wel op een prettig tempo kunnen doen. Kleine opvouwbare scootmobielen hebben een maximale snelheid van circa 7 km/uur. Robuuste vaste modellen kunnen veel sneller rijden (tot wel 25 km/u). De wat grotere en sterkere accu’s hebben vaak ook een hogere snelheid. Onthoud: als u op de stoep rijdt geldt een max. snelheid van 6 km/uur.

Comfort en extra’s
Bij het dagelijks gebruiken van een scoot en zeker ook bij rug- en nekklachten (bewegingsbeperking) is een ergonomisch ontwerp erg belangrijk. De luxere modellen verschaffen een uitstekende vering en zijn helemaal in te stellen naar uw wensen. Ga op onderzoek uit en kies voor een proefrit in Nederweert-Eind en ontdek zelf wat bij u past.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat zijn de kosten van een goede scootmobiel?

U weet nu waar u rekening mee moet houden wanneer u een nieuwe of gebruikte scootmobiel gaat kopen. Nu vertellen we u wat meer over de kosten. De onkosten worden gevormd door de fabrikant, het bereik, de snelheid en extra opties zoals veiligheidsgordels of een stokhouder. De instap-modellen kunt u al vinden vanaf €525,00, de grote vaste scoots met veel opties kosten al snel €5.100,00. In het overzicht hieronder staat de adviesprijs van de meest gekozen modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Instap38 km8 km/u€550
Standaard315 km11 km/u€1400
Uitmuntend435 km18 km/u€4000
Beste475 km21 km/u€7.250
Voorbeeld van de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Nederweert-Eind
scootmobiel-kopen-nederweert-eind

Scootmobiel aanvragen gemeente Nederweert via de WMO

De WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) verplicht gemeenten om mensen te helpen die niet alles zelf kunnen. Soms kan men via de WMO een scoot tijdelijk in gebruik nemen via het uitleenpunt of een PGB-budget toegewezen krijgen. De WMO kent een aantal unieke vervoersvoorzieningen. U kunt dan denken aan een rolstoel, regiotaxi en vanzelfsprekend ook de scootmobiel. Bent u slecht ter been maar heeft zelfstandig wonen uw voorkeur en wilt u zelfstandig kunnen blijven deelnemen aan de samenleving? Dan kunt u een verzoek indienen bij de gemeente Nederweert. Uw gemeente heeft daarvoor verschillende opties.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): dit is een financiële tegemoetkoming waarmee u als hulpbehoevende zelf een aankoop kan doen.
 • Steun in natura: de gemeente verzorgt de levering van een standaard scootmobiel. Houd er rekening mee dat dit model niet is aangepast aan uw persoonlijke situatie.
 • Wanneer u een scootmobiel leent via het WMO betaalt men per 3 maanden een eigen bijdrage van €57.
 • Aanmelden kan bij uw WMO adviseur. Een paar weken later volgt een (telefonisch) gesprek om te inventariseren waar uw behoeftes liggen. Na een aantal weken/maanden hoort u of u in aanmerking komt.
 • U kunt altijd tussentijds contact opnemen met WMO-loket gemeente Nederweert. Vragen? Dat kan telefonisch (0495677111), mailen (gemeente@nederweert.nl), of kom naar het gemeentehuis (Raadhuisplein 1, 6031 VR, Nederweert). Bezoek ook www.nederweert.nl voor extra informatie.
 • De periode van aanvraag tot u bericht krijgt (beslissingstermijn) duurt circa 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Ervaar het gemak tijdens een proefrit bij een showroom of winkel

Om tot een goede keuze te komen verzamelen wij hier een uitgebreid keuzeadvies. Maar onderaan de streep moet u gewoon in het echt ervaren hoe het werkt. Kies voor een gratis proefrit biedt in dat geval uitkomst. Tijdens deze ritten kunt u modellen met 3 of 4 wielen uitproberen en kunt u direct vragen stellen aan de adviseur. Rondom Nederweert-Eind zijn diverse scootmobiel speciaalzaken actief. Een getrainde specialist zal u helpen bij het uitkiezen van de beste scootmobiel. In onderstaand overzicht vind u de adresgegevens van bedrijven, winkels en zorginstellingen / WMO-uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Scootmobiel VisieHeerweg 86031 PNNederweert
Medipoint l Groene KruisVogelsbleek 106001 BEWeert
Medipoint | Groene KruisRaadhuisstraat 1145981 BJPanningen
Tabel met winkels in de buurt waar u scootmobielen kunt bekijken


Uw thuisdemonstratie aanvragen in Nederweert-Eind
Heeft u fysieke problemen en lukt het niet om naar een speciaalzaak of winkel te gaan? Er zijn gelukkig alternatieven. Deskundige aanbieders kan een thuisdemonstratie voor u faciliteren. Hieronder bekijkt u meerdere organisaties die u daarbij kunnen ondersteunen.

 • Practicomfort: Een complete eigen serviceorganisatie
 • Mango: Groot aanbod aan hulpmiddelen
 • Quingo: Zeer comfortabel (volledig verstelbaar)
 • Medipoint: Uitstekende klantenservice en adviseurs
 • Welzorg: Ruim aanbod van verschillende topmerken
 • Vegro: Uitgebreid aanbod huurartikelen
 • Totalezorgwinkel.nl: Professioneel advies aan huis

Veel verkochte modellen
Hieronder schetsen wij een schema met succesvolle merken en modellen met daarbij het bereik, de hoogst haalbare snelheid en een verwachte verkoopprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Molenaar Elegance40 km10 km/u€ 3.090
Sterling Swift 3 RS35 km12 km/u€ 5.709
Pride Maxima 325 km6 km/u€ 1.170
Pride Smart10 km6 km/u€ 999
Tabel met populaire scoots juni 2024

FAQ met veelgestelde vragen

Is het een optie om de scootmobiel te huren?
Ja, het is mogelijk om een scootmobiel te huren in Nederweert-Eind. Denk dan onder andere aan zorginstanties, thuiszorgorganisaties en hulpmiddelen winkels. Bij gemeentes kunt u vaak deelnemen aan een scootmobielpool. Tegen betaling van een klein bedrag mag u dan een dag(deel) gebruik maken van deze service. Voornemens om de scoot een langere tijd te gebruiken? In dat geval is het alternatief om eens een showroom te bezoeken of te kiezen voor private-lease.

Hoe werkt reparatie en onderhoud?
Fabrikanten (leveranciers van medische hulpmiddelen in Nederweert-Eind) hanteren standaard een garantietermijn van 2 jaar. Meestal kunt u dit tegen betaling verlengen tot wel 10 jaar. Meerdere merken adverteren met een unieke omruilgarantie. Juist daardoor kan u gerust een bepaald type testen. De scootmobiel in onderhoud brengen is niet iets om op te besparen. Om die reden is het handig om te kiezen voor een onderhoudscontract. Deze APK doet u jaarlijks waarbij alle belangrijke onderdelen worden gecheckt. Men let daarbij met name op bandenprofiel en de accu(lader).

Is een tweedehands model geschikt?
Er zijn tegenwoordig veel mensen die rijden op een scootmobiel. Het gevolg is dat er ook steeds meer tweedehands modellen zijn. Het grote pluspunt van het kopen van een occasion is de investering (kosten): voor een laag tarief koopt u een goede scooter met veel opties. Evenzeer kunt u de mobiel direct meenemen, geen levertijd. Minpunten zijn deukjes, krassen en missende accessoires. Let ook goed op de actieradius. We raden altijd aan een proefrit te maken om de actieradius van de accu te controleren. Er zijn diverse websites zoals 2dehands.be waar veel gebruikte modellen te koop worden aangeboden.

Mag ik rijden zonder rijbewijs?
Als scootmobielrijder valt u onder de regeling van (gemotoriseerde) gehandicaptenvoertuigen. Een rijbewijs of bromfietscertificaat is niet nodig. U kunt wel gebruik maken van rijvaardigheidscursussen en theorielessen. Binnen deze scootmobieltraining in Nederweert-Eind legt u de basis voor onder andere verkeerstheorie en het juist bedienen van de scoot. De regels in het verkeer zijn niet complex: de scoot mag zich begeven op het fiets- voetpad, en de normale rijweg. U mag rijden binnen en buiten de bebouwde kom. Houd altijd zoveel mogelijk rechts en laat duidelijk zien wanneer u afslaat. Autowegen en snelwegen zijn uiteraard niet toegestaan.

Moet mijn scootmobiel verzekerd zijn?
Een scootmobiel is volgens de wet een motorrijtuig. De scoot moet dus altijd verzekerd zijn (zowel voor het geval dat u zich op de openbare weg begeeft, maar ook als u de scoot hoofdzakelijk binnenshuis gebruikt). Ondanks de lage snelheid, een ongeluk zit in een klein hoekje. De normale aansprakelijkheidsverzekering (AVP) dekt deze schade niet. Rijdt u onverzekerd rond? Dan kunt u een boete krijgen. Veroorzaakte schade is bovendien niet te verhalen op een verzekeraar. Er worden WA en All-risk dekkingen aangeboden. De all-risk dekking vergoedt ook de schade aan uw eigen scooter. Een goedkope WA-polis is er al vanaf €4,80 per maand. Een verzekerde scooter is te herkennen aan het verzekeringsplaatje.

Wat zijn de voordelen van een rollator of rolstoel?
Sommigen mensen kunnen ondersteuning krijgen met een rolstoel, rollator of scootmobiel. Het kiezen van de juiste medische hulpmiddelen is noodzakelijk om langer zelfstandig thuis te kunnen wonen. Een elektrische rolstoel of rollator is handig in een verpleeghuis of voor korte wandelingen. Of als u kleine stukjes nog wel kunt lopen. De opvouwbare scootmobiel is luxer en is geschikt voor intensief gebruik. Nog vragen? Neem dan eens contact op met een zorgleverancier of de regionale zorgwinkel Nederweert-Eind.

Wat is precies een scootmobielclub?
Houd u van samen gezellig toeren en houd u ervan om lekker rond te rijden? Wordt dan lid van een plaatselijk scootmobielvereniging. In veel gebieden (tevens in de provincie Limburg) kan men zich wenden tot deze verenigingen. Gezellig een praatje maken en tour door wijken zoals: Nederweert, Budschop, Ospel, Nederweert-Eind, Leveroy.

Plaats een reactie