Scootmobiel Gastel

Bent u op zoek naar een goede scootmobiel in Gastel? Een scootmobiel is een scooter met elektrische aandrijving voor mensen die minder valide zijn of een beperkte mobiliteit hebben (mobiliteitsbeperking). Met zo’n elektrische 3- of 4 wieler voelt u zich weer vrij en kunt u weer doen waar u zin in heeft. Het aanbod is enorm, welke scootmobiel is de juiste? De website Scootzorg.nl biedt praktische info bij het maken van de juiste keuze. Op Scootzorg.nl leest u een compleet keuzeadvies en informatie over onderwerpen als WMO, de actuele prijzen, showrooms in de regio, hoe u zich moet gedragen in het verkeer en rijvaardigheidscursussen.

 • Een scootmobiel is een elektrisch aangedreven voertuig en biedt uitkomst voor mindervaliden.
 • De voordelen: u bent meer onafhankelijk en het is eenvoudig te besturen.
 • De tarieven fluctueren zo tussen de €700,00 en €5.750,00.
 • Soms krijgt u een budget via de WMO bij de gemeente Cranendonck (https://www.cranendonck.nl).
 • In de regio maakt u snel een eenvoudig een afspraak bij een winkel of showroom waar adviseurs u alles kunnen vertellen over modellen van o.a. Sterling of Medema.

Thema’s: Goedkope scootmobiel kopen | Tips bij het kiezen van een scootmobiel | Prijzen | Scootmobiel tegemoetkoming aanvragen bij de gemeente Cranendonck (WMO) | Speciaalzaken | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteCranendonck
Postcode6028
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
PGB tarief€16,73 – €21,59 per uur
Aantrekkelijke scootmobielElectric Mobility Liteway 8
Adviespunt in de buurtMedipoint l Groene Kruis

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Gastel

U wilt graag een nieuwe scootmobiel. Op welke producteigenschappen moet u letten? U kunt kiezen uit talloze modellen met de meest uiteenlopende eigenschappen. Hoe vind ik een model dat past bijmijn profiel? Advies: bedenk eerst wat u nodig hebt. Ga ik de elektrische scooter binnen of buiten gebruiken, ga ik er elke dag op rijden, en maak ik ook lange tochten? Als u hier meer duidelijkheid over hebt kan u vervolgstappen zetten voor een goedkope scootmobiel in Gastel. U vind uitgebreide info online door middel van een brochure, advies aan huis of door langs te gaan bij een winkel.

 • Een kleine opvouwbare scootmobiel is er al vanaf €870,00.
 • Een vaste scooter met 3 wielen en een actieradius rond de 30 km is te koop vanaf €1500,00.
 • Een model met 4 stevige wielen en een grote accu voor grote afstanden is er al vanaf €3900.

Onze kooptips maart 2024

Loopt u tegen problemen op bij het zoeken van de scootmobiel met de beste prijs-kwaliteitverhouding? Wij helpen u graag snel verder. In onderstaande opsomming bieden wij de belangrijkste zaken waar u op moet letten.

Inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Gastel is zonder moeite mee te nemen in de tram, bus of trein en komt van pas als u weinig opbergruimte heeft. Praktisch voor gebruik in huis en voor ritje naar een winkel of de buren. Een vaste scootmobiel is stabieler, voelt veiliger, is comfortabeler en kan langer en harder rijden. De juiste keuze als u veel lange ritten maakt.

3- of 4-wiel scootmobiel
Een 3-wiel scootmobiel is makkelijker te tillen en is wat kleiner. Hij is eenvoudig te besturen. Rijden in krappe ruimtes gaat eenvoudiger. Ook verschaft een scoot met 3 wielen extra beenruimte. De 4-wiel scootmobiel is stabieler en geeft een veilig gevoel. Deze stabiliteit komt vooral tot uiting als u een bocht doorrijdt of op hobbelige weggetjes. Een model met 4 wielen heeft een hogere maximum snelheid en rijdt over het algemeen wat comfortabeler.

Wat is een goede actieradius?
De merken onderscheiden zich enorm als we kijken naar de actieradius. Hiermee bedoelen wij de afstand die u kunt rijden met 1 accu. Gaat u vooral in/rondom huis rijden? Of voor een bezoekje aan de supermarkt? Een 12 Ah accu (10 – 12 km) is dan voldoende. Ben u liefhebber van lange ritjes naar shoppingcentra of het bos? Kijk dan naar modellen met een bereik van tenminste 50 km.

De snelheid van de scootmobiel
Op het moment dat u de scoot veel gaat gebruiken, dan is het handig als de vaart er in zit. De betaalbare opvouwbare scootmobielen hebben een beperkte max. snelheid. Geavanceerde vaste modellen bieden wat dat betreft meer comfort (28 km per uur). Scoot met meerdere accu’s hebben vaak ook een hogere snelheid. Onthoud: op de stoep is de max. toegestane snelheid 6 km per uur.

Extra comfort
Wanneer u intensief gebruik maakt van uw scoot of als u snel last heeft van nek of rug (bewegingsbeperking) is een ergonomisch ontwerp erg belangrijk. Luxueuze modellen onderscheiden zich door een uitstekende vering en een goede verstelbare stoel. Reserveer een model voor een proefrit in Gastel en kies zelf hoeveel comfort u wilt.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat zijn de kosten van een goede scootmobiel?

U bent nu op de hoogte wat de onmisbare onderwerpen zijn bij het uitzoeken van een scootmobiel. Nu gaan we wat dieper in op de gemiddelde kosten. De kosten hangen af van het merk, de capaciteit van de accu, de gemiddelde snelheid en aanvullende opties zoals een dashboardbeschermer & een scootmobieltas. De goedkoopste modellen zijn er al vanaf €540,00, en de meest luxe scooters lopen al gauw op tot €7.900,00. In het overzicht hieronder vergelijkt u de huidige prijs van een paar types.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Simpel37 km 7 km/u€700
Standaard320 km12 km/u€1200
Geavanceerd460 km17 – 18 km/u€3100
Elite475 km +22 km/u€8.500
Berekening van de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Gastel
scootmobiel-kopen-gastel

Scootmobiel aanvragen gemeente Cranendonck via WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) stelt gemeenten verplicht om mensen te ondersteunen met zelfstandig wonen en deelnemen aan de samenleving. Onder bepaalde voorwaarden kunt u met de WMO een scootmobiel lenen bij het uitleenpunt of via de PGB budget aanvragen voor deze aankoop. De WMO heeft speciale vervoersvoorzieningen. Onder andere een rolstoel, regiotaxi en uiteraard ook een scootmobiel. Heeft u een handicap maar wilt u toch zelfstandig blijven wonen en wilt u graag aansluiting houden met de samenleving? Juist nu kunt u aankloppen bij de gemeente Cranendonck. Een gemeente biedt diverse oplossingen.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): dit is een vast budget wat u mag inzetten en waarmee u op eigen houtje een mobiel kunt kopen.
 • Steun in natura: de gemeente verzorgt de levering van een standaard scootmobiel. Houd er rekening mee dat u weinig tot geen invloed hebt op het type.
 • Voor het lenen van een scootmobiel via de WMO berekent het CAK €19,00 eigen bijdrage p/maand per huishouden.
 • U dient uw aanvraag in via het WMO-loket. Daarna komt de WMO-consulent langs om te kijken wat uw individuele zorgvraag is. Binnen een aantal weken zal de gemeente u laten weten of de aanvraag voldoet.
 • Heeft u tussendoor nog bedenkingen? Stel ze bij WMO-loket gemeente Cranendonck. Hiervoor kunt u ook even bellen (0495431168), door een e-mailtje te sturen (wmoloket@cranendonck.nl), of bezoek het gemeentehuis (De Dam 1, 6021 KM, Budel). Zie ook www.cranendonck.nl voor meer info.
 • De periode van aanvraag tot u bericht krijgt (beslissingstermijn) duurt circa 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Probeer het uit tijdens een testrit in een showroom of winkel

Voor het vinden van de ideale scoot vindt u op deze website uiteenlopende belangrijke info. Echter zult u de verschillende modellen zelf moeten proberen. Een gratis proefrit maken is dan de juiste oplossing. Op dat moment kunt u zelf het verschil ervaren tussen bijvoorbeeld 3- en 4 wielen en kunt u tot een goed besluit komen. In de regio Gastel vindt u meerdere winkels en uitgiftepunten voor scoots. Een erkende adviseur zal u verder ondersteunen bij het aanschaffen van de beste scootmobiel. In de bijgaande tabel bekijkt u de adresgegevens van speciaalzaken, winkels en zorgverleners + uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Medipoint l Groene KruisVogelsbleek 106001 BEWeert
Medipoint | Groene KruisRaadhuisstraat 1145981 BJPanningen
Pro VitaBroeklaan 4B5953 NBReuver
Tabel met showrooms en (zorg)instellingen in de buurt


Een thuisdemonstratie aanvragen in Gastel
Heeft u geen vervoer en kunt u niet naar de winkel komen? Gelukkig kan het ook bij u thuis. Verschillende leveranciers kan een thuisdemonstratie voor u faciliteren. In de volgende opsomming ontdekt u een aantal bekende merken die voor u een thuisdemo kunnen geven.

 • Practicomfort: 75 verschillende modellen
 • Mango: Vandaag besteld, morgen in huis
 • Quingo: 5-wielen met zeer korte draaicirkel
 • Medipoint: Altijd een locatie in de buurt
 • Welzorg: Zet beperkingen om in mogelijkheden
 • Vegro: Diverse accessoires op voorraad
 • Totalezorgwinkel.nl: Verschillende modellen van erkende merken

Populaire uitvoeringen en opties
Hierbij treft u een tabel met bekende modellen en merken met daarachter de gemiddelde actieradius, de hoogst haalbare snelheid en een prijs ter indicatie.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Electric Mobility Liteway 838 km12 km/u€ 3.308
Meyra Cityliner 31235 km12 km/u€ 5.141
Electric Mobility Rascal 388D32 km6 km/u€ 3.085
Vermeiren Antares 310 km6 km/u€ 842
Overzicht met populaire scoots maart 2024

Bekijk de veelgestelde vragen

Is het een optie om de scootmobiel te huren?
Uiteraard is het een optie om een scootmobiel te huren in Gastel. Dit kunt u doen bij een thuiszorgwinkel of een speciaalzaak. Een alternatief is de scootmobielpool. Tegen lage kosten of zelfs gratis kan men voor een bepaalde tijd een scoot lenen. Zoekt u naar opties voor de lange termijn? In die situatie is het wellicht slimmer om zelf een scoot te kopen of te kiezen voor een leaseconstructie.

Heb ik een onderhoudscontract nodig?
Fabrikanten (leveranciers van medische hulpmiddelen in Gastel) leveren twee jaar garantie op de aankoop. Meestal kunt u deze garantie met enkele jaren verlengen. Een groeiend aantal aanbieders bieden ook omruilgarantie. Op deze manier kunt u zonder zorgen een bepaald type testen. Gedegen onderhoud is niet iets om op te besparen. Hiervoor adviseren wij om direct een onderhoudscontract aan te gaan. Dit is een soort jaarlijkse APK waarbij uw product goed wordt nagekeken. De monteur onderzoekt o.a. de remmen en de accu.

Is het verstandig om een tweedehands model te kopen?
Steeds meer mensen nemen een scootmobiel in gebruik. Daardoor groeit ook de markt voor tweedehands modellen. De populariteit van de occasion zit ‘m in de prijs: voor een laag tarief koopt u een scoot die vaak in goede conditie is. Evenzeer kunt u de mobiel direct meenemen, geen levertijd. Nadelen zijn krasjes en andere gebruikssporen. Ook het vermogen van de accu zal minder zijn. Maak een lange proefrit om de capaciteit van de accu te beoordelen. Op internet vindt u online marktplaatsen zoals marktplaats.nl waar veel gebruikte modellen te koop worden aangeboden.

Is het halen van een rijbewijs verplicht?
Als scootmobielrijder valt u binnen de verordeningen voor gehandicaptenvoertuigen. U mag op een scoot rijden zonder bromfietscertificaat of rijbewijs. U kunt wel investeren in een lokale rijvaardigheidscursus of theorie-opleiding. In een erkende scootmobieltraining in Gastel leert u van alles over verkeersregels en leert u drempels en stoepjes rijden. In de basis zijn de verkeersregels eenvoudig: de scoot mag zich begeven op het voetpad, fietspad en de rijbaan. U mag zowel binnen als buiten de bebouwde kom rijden. Zorg dat u altijd rechts rijdt en kijk goed om bij het inhalen. Autowegen en snelwegen zijn verboden.

Is een scootmobiel verzekering verplicht?
De scootmobiel wordt gezien als motorrijtuig. U moet dit dus verplicht altijd verzekeren (zowel op het moment dat u in de buitenlucht rijdt, maar ook als u de scoot hoofdzakelijk binnenshuis gebruikt). Hoewel u vaak niet harder gaat dan 20 km/uur, kan er toch altijd wat gebeuren. U kunt dan geen aanspraak maken op uw aansprakelijkheidsverzekering (AVP). Rijdt u op een onverzekerd voertuig? Dan kunt u daarvoor een bekeuring krijgen. Bovendien is eventuele schade niet verzekerd. U kunt kiezen uit WA en All-risk. Een all-risk verzekering vergoedt schade bij anderen, maar ook bij uzelf. Een WA polis kost c.a. €3,90 p/maand. Een verzekerde scooter heeft aan de achterzijde een verzekeringsplaatje bevestigd.

Kan ik niet beter een rollator of rolstoel kiezen?
Met name ouderen overwegen naast een scootmobiel vaak ook een rollator of rolstoel. Het kiezen van de juiste medische hulpmiddelen is belangrijk om veilig te kunnen bewegen. Zo’n rollator of elektrische rolstoel is handig als u alleen heel kleine afstanden aflegt. Of als u deels nog wel zelf kunt lopen. De opvouwbare scootmobiel kan veel meer aan en is vooral relevant als u helemaal zelfstandig wilt blijven. Komt u er niet uit? Neem contact op met een zorginstelling of de lokale zorgwinkel Gastel.

Hoe kan ik me aansluiten bij een scootmobielclub?
Wilt u gezellig samen rijden en gezellige lange tochten maken? Word dan lid van een scootmobielvereniging. In heel ons land (met name ook in de provincie Noord-Brabant) kan men zich wenden tot deze verenigingen. Gezellig samen toeren en tour door wijken zoals: Budel, Schoot, Dorplein, Maarheeze, Soerendonk, Gastel.

Plaats een reactie