Scootmobiel Kelpen-Oler

Heeft u behoefte aan een goede scootmobiel in Kelpen-Oler? Een scootmobiel is een elektrisch vervoersmiddel voor mensen die minder valide zijn of een beperkte mobiliteit hebben (mobiliteitsbeperking). Met hulp van zo’n elektrische scooter geniet u van de vrijheid en kunt u weer op eigen houtje de deur uit. Het aanbod is enorm, welke scootmobiel is de juiste? Scootzorg.nl biedt praktische info bij het maken van de juiste keuze. Op Scootzorg bekijkt u nuttige keuzetips en uitgebreide details over bijvoorbeeld WMO en PGB, de actuele prijzen, een thuisdemo, regels en richtlijnen en scootmobieltraining.

 • Een scootmobiel is eigenlijk een scooter met 3 of 4 wielen voor ouderen, chronisch zieken of mensen met een beperking.
 • De voordelen: minder afhankelijk en een hoge mate van gebruikersgemak.
 • De onkosten wisselen sterk tussen €850,00 en wel €5.250,00.
 • Soms krijgt u een budget via de WMO bij de gemeente Leudal (https://www.leudal.nl).
 • In de regio kan men terecht bij diverse showrooms / winkels (of dealer) van bekende merken als Kymco en Mango.

Informatie: Goedkope scootmobiel kopen | Advies | Prijzen | Een scootmobiel regelen via de gemeente Leudal (WMO) | Winkels en thuisdemonstraties | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieLimburg
GemeenteLeudal
Postcode6037
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Maximale pgb vergoedingen€14,25 – €17,44 per uur
Veel gekozen merkExcel Entice 44168
Adviespunt in de buurtScootmobiel Visie

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Kelpen-Oler

U wilt weer zelfstandig zijn met een scootmobiel. Echter, waar baseert u de keuze op? Er is tegenwoordig een gigantisch aanbod met de meest uiteenlopende eigenschappen. Hoe vind ik een model dat past bijmijn verwachtingen? Beginpunt: bedenk eens hoe u het wilt gebruiken. Wil ik een scooter voor binnen of buiten, wordt hij dagelijks gebruikt, en maak ik ook lange tochten? Op het moment dat u dit goed bekeken hebt kan u vervolgstappen zetten voor een goedkope scootmobiel in Kelpen-Oler. Veel info vind u online d.m.v. een uitgebreide brochure, een thuisdemonstratie of via advies van product experts in een winkel.

 • Een kleine opvouwbare scootmobiel schaft u al aan vanaf c.a. €510,00.
 • Een wendbare scooter met 3 wielen en 40 km actieradius koopt u al vanaf €1500,00.
 • Een luxe scooter met 4 wielen met veel comfort is er al vanaf €3250.

Hulp bij uw keuze mei 2024

Heeft u extra advies nodig bij het uitzoeken van de scootmobiel die past bij uw situatie? Onze adviseurs helpen u direct verder. Hieronder omschrijven wij de belangrijkste zaken waar u op moet letten.

Vaste of inklapbare scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Kelpen-Oler kan gemakkelijk mee in het OV of in de auto en bergt u in huis snel en eenvoudig op. Handig voor in huis en voor kleine afstanden buiten. De vaste scootmobiel is stabiel, rijdt een stuk comfortabeler en heeft een hogere actieradius en snelheid. Ideaal als u veel en lang onderweg bent.

Een mobiel met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is hanteerbaarder en heeft een zeer gunstige draaicirkel. U kunt gemakkelijk alle kanten uit. Dit komt vooral van pas in kleine ruimtes. Daarnaast beschikt zo’n model met 3 wielen over meer beenruimte. Een 4-wiel scootmobiel is stabieler en voelt veiliger. Dat ervaart u in snelle bochten of als u een stoep op- of afrijdt. Een scooter met 4 wielen gaat meestal harder en rijdt over het algemeen wat comfortabeler.

Hoe zit het met de actieradius?
De verschillende uitvoeringen onderscheiden zich sterk wanneer men de actieradius vergelijkt. Daarmee bedoeld met de max. afstand die gereden kan worden op 1 volle accu. Zoekt u iets voor uitsluitend binnen? Of rijdt u regelmatig ook korte afstanden (enkele minuten)? Een bereik van 20 km zal dan voorzien. Bent u voornemens ook ritjes te maken naar shoppingcentra of het bos? Kijk dan naar modellen met een minimale accu van 85 Ah.

De maximum snelheid
Mocht het zo zijn dat u dagelijks veel onderweg bent, dan is het handig als de vaart er in zit. Kleine opvouwbare scootmobielen gaan niet veel sneller dan 8 km per uur. De luxe vaste modellen kunnen veel sneller rijden (tot wel 25 km/u). Scoots met een grote accu kunnen meer vermogen geven (dus sneller rijden). Regel: wanneer u op het trottoir rijdt mag u maximaal 6 kilometer per uur.

Comfort en extra’s
Als u vaak lange ritten maakt of als u snel last heeft van nek of rug (bewegingsbeperking) is een ergonomische zithouding van belang. De high-end modellen beschikken over een goede vering en een verstelbare (verwarmde) stoel. Boek een proefrit in Kelpen-Oler en ervaar zelf de verschillende opties.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat zijn de kosten van een goede scootmobiel?

U bent nu op de hoogte waar u naar moet kijken als u een scootmobiel gaat uitkiezen. In het volgende gedeelte vertellen we meer over de kosten. De tarieven hangen af van de leverancier, het bereik, hoe hard de scoot kan en randproducten als een dashboardbeschermer + mandjes en tassen. De goedkoopste scooters zijn er al vanaf €475,00, de wat geavanceerdere modellen hebben al snel een prijskaartje van €7.100,00. In deze tabel communiceren wij de adviesprijs van een aantal modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Beginner310 km6 km/u€700
Standaard315 km10 km/u€1500
Goed435 km17 – 18 km/u€2900
Eerste klas480 km+20 km/u€7.000
Schema met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Kelpen-Oler
scootmobiel-kopen-kelpen-oler

Scootmobiel aanvragen gemeente Leudal via de WMO

De WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) stelt gemeenten verplicht om mensen te helpen zodat ze zelfredzaam blijven. Onder bepaalde voorwaarden kan men via de WMO een scootmobiel lenen bij het uitleenpunt of krijgt u via het PGB een budget vanuit de gemeente. De WMO omvat namelijk ook vervoersvoorzieningen. Onder andere de regiotaxi, een rolstoel en uiteraard ook een scootmobiel. Heeft u een handicap maar wilt u wel in uw eigen woning blijven wonen en participeren in de maatschappij? Juist nu kunt u een aanvraag doen bij de gemeente Leudal. De gemeenten bieden voorzieningen die u kunnen ontlasten.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): u krijgt een vast bedrag waarmee u zelf een scoot kunt aanschaffen.
 • Steun in natura: de gemeente verzorgt de levering van een standaard scootmobiel. Minpunt is dat u niet kunt bepalen wat voor model het wordt.
 • Voor de scootmobiel uitleen WMO betaalt u een eigen bijdrage van €19,00 per maand.
 • U kunt zich aanmelden bij de WMO-balie. Vervolgens wordt er een gesprek gepland om te inventariseren waar uw behoeftes liggen. Binnen een aantal weken komt de gemeente met een voorstel.
 • Heeft u tussendoor nog bedenkingen? Stel ze bij WMO-loket gemeente Leudal. Hiervoor kunt u ook even bellen (0475859113), als per mail (info@leudal.nl), of bezoek het stadhuis (Leudalplein 1, 6093 HE, Heythuysen). Ga ook eens naar www.leudal.nl voor actuele informatie.
 • De beslissingstermijn ligt hier ongeveer op 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Testrit inplannen bij showrooms of winkels

Om tot een goede keuze te komen vindt u op deze website informatie over de belangrijkste onderwerpen. Echter moet u gewoon in het echt ervaren hoe het werkt. Gebruik maken van een gratis proefrit zal veel zaken duidelijk maken. Zo krijgt u rustig de tijd om verschillende uitvoeringen te proberen en kunt u ook direct om advies op maat vragen. In de omgeving Kelpen-Oler zijn er diverse winkels en showrooms te vinden. Een productspecialist geeft tips en advies voor het uitkiezen van de beste scootmobiel. In deze tabel bekijkt u de adresgegevens van bedrijven, showrooms en zorgleveranciers + uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Scootmobiel VisieHeerweg 86031 PNNederweert
Medipoint l Groene KruisVogelsbleek 106001 BEWeert
Medipoint | Groene KruisRaadhuisstraat 1145981 BJPanningen
Tabel met winkels in de buurt waar u scootmobielen kunt bekijken


Uw thuisdemonstratie aanvragen in Kelpen-Oler
Heeft u last van lichamelijke ongemakken en zit een bezoek aan de winkel er niet in? In dat geval kunt u kiezen voor een thuisdemo. Een aantal leveranciers kunnen een thuisdemonstratie verzorgen. Hieronder bekijkt u een aantal bekende bedrijven waar u een afspraak bij kunt maken.

 • Practicomfort: 24 uurs pechhulp met thuisbrengservice
 • Mango: Binnen 14 dagen retourneerbaar
 • Quingo: Bij spoed binnen 2 dagen ter plaatse
 • Medipoint: Ruim aanbod aan accessoires
 • Welzorg: Deskundige adviseurs en monteurs
 • Vegro: Specialist voor langer thuiswonen
 • Totalezorgwinkel.nl: Unieke inruilmogelijkheid en gratis bezorging

Wat zijn populaire modellen?
Hierbij treft u een schema met modellen die veel verkocht worden inclusief de actieradius, de hoogst haalbare snelheid en verwachte adviesprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Excel Entice 4416840 km12 km/u€ 4.374
Vermeiren Ceres Deluxe 336 km12 km/u€ 2.495
Electric Mobility Rascal 45040 km6 km/u€ 2.783
Shoprider Cameo 312 km6 km/u€ 1.075
Tabel met populaire scoots mei 2024

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Is het mogelijk een scootmobiel te huren?
Ja, het is mogelijk om een scootmobiel te huren in Kelpen-Oler. Dit kunt u doen bij een lokale verhuurmaatschappij of scooterwinkel. Veel gemeenten beschikken ook over een scootmobielpool. Voor een klein bedrag kan u gebruik maken van een leenvoertuig. Wilt u structureel gebruik maken van een scootmobiel? Voor deze mensen is het alternatief om zelf een scoot te kopen en/of te kijken naar lease-mogelijkheden.

Hoe zit het met het onderhoud?
Fabrikanten (leveranciers van medische hulpmiddelen in Kelpen-Oler) geven minimaal 2 jaar garantie op uw scoot. Natuurlijk is het mogelijk om dit uit te breiden tot wel 10 jaar. Een groeiend aantal aanbieders van scootmobielen werken met een omruilgarantie. Daarmee kunt u vrijblijvend een aantal dagen/weken een bepaald model uitproberen. Regelmatig een onderhoudsbeurt is tegen noodzakelijk. Daarvoor adviseren wij om meteen een onderhoudscontract te nemen. Dit is een soort jaarlijkse APK waarbij alle veiligheidsaspecten worden nagelopen. De monteur onderzoekt o.a. stuurinrichting/ uitlijning en het accuvermogen.

Is het verstandig om een tweedehands model te kopen?
Er rijden inmiddels flink wat scootmobiels rond in Nederland. Het gevolg is dat er ook steeds meer tweedehands modellen zijn. Een reden waarom veel mensen kiezen voor een occasion is de aantrekkelijke prijs: tegen een lage prijs haalt u een kwalitatieve scooter in huis. Daarbij kunt u de mobiel direct meenemen, geen levertijd. Waar u op moet letten zijn gebruikssporen en eventuele mankementen. Het kan ook zijn dat de accu minder presteert. Rijd dus eerst even een flink rondje om te zien hoe de conditie is. Op internet vindt u online marktplaatsen zoals 2dehands.be waar gebruikte modellen te koop worden aangeboden.

Welk rijbewijs heb ik nodig?
Als scootmobielrijder valt u onder dezelfde wetgeving als de gehandicaptenvoertuigen. Een bromfietscertificaat of rijbewijs is dus niet nodig. U bent vrij om te gaan naar een rijvaardigheidscursus of theorielessen volgen. Gedurende deze scootmobieltraining in Kelpen-Oler komen thema’s aan bod als regels in het verkeer en uitleg over het gebruik van de scootmobiel. Over het algemeen zijn verkeersregels niet moeilijk: als bestuurder mag u rijden op het voetpad, fietspad en de gewone weg. U mag zowel binnen als buiten de bebouwde kom rijden. Houd rechts aan en geef altijd duidelijk richting aan. Autowegen en snelwegen zijn verboden.

Is een scootmobiel verzekering verplicht?
De scootmobiel valt onder de categorie motorrijtuig. Een verzekering is altijd verplicht(zowel in situaties dat u zich op de openbare weg begeeft, maar ook als u hem uitsluitend binnen gebruikt). Hoewel u vaak niet harder gaat dan 20 km/uur, er kan er toch schade worden veroorzaakt. De normale aansprakelijkheidsverzekering (AVP) dekt deze schade niet. Neemt u onverzekerd deel aan het verkeer? Dan kan u dat een boete opleveren van €280,00. Mocht u onverzekerd schade rijden, dan wordt dit dus niet gedekt. U kunt kiezen uit WA en All-risk. De all-risk polis vergoedt ook uw eigen schade. Gemiddeld kost zo’n WA-verzekering €5,40 per maand. Een verzekerde scoot heeft een verzekeringsplaatje of sticker aan de achterkant.

Zijn rollators of rolstoelen voor mij geschikt?
Mensen met een afnemende mobiliteit kunnen kiezen uit zorghulpmiddelen als een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het toepassen van fysieke hulpmiddelen zal de zelfstandigheid (in en rondom het huis) flink verbeteren. Zo’n elektrische rolstoel of rollator is prettig binnenshuis of in een zorginstelling. Of als u deels nog wel zelf kunt lopen. De opvouwbare scootmobiel is luxer en komt om de hoek kijken als u nog wel grote afstanden gaat afleggen. Heeft u nog vragen? Neem dan eens contact op met een zorgaanbieder of de plaatselijke zorgwinkel Kelpen-Oler.

Kan ik deelnemen aan een scootmobielclub?
Bent u wel in voor een uitstapje en geniet u van het maken van tochtjes? U kunt zich aansluiten bij een scootmobielvereniging. Vrijwel overal (met name ook in de provincie Limburg) zijn deze verenigingen actief. Gezellig samen toeren en geniet van het rijden door wijken zoals: Heythuysen, Heibloem, Roggel, Neer, Nunhem, Haelen, Buggenum, Horn, Baexem, Kelpen-Oler, Grathem, Ell, Haler, Hunsel, Neeritter, Ittervoort.

Plaats een reactie