Scootmobiel Leudal

Bent u op zoek naar een goede scootmobiel in Leudal? De scootmobiel is een praktisch hulpmiddel en biedt uitkomst voor mindervaliden (mobiliteitsbeperking). Met hulp van dit elektrische voertuig voelt u zich wendbaar en kunt u bijvoorbeeld weer zelf boodschappen doen. Maar welke scootmobiel past bij mij? Scootzorg helpt u bij het kopen van uw (eerste) scootmobiel. Op Scootzorg.nl bieden wij een compleet keuzeadvies en belangrijke info over onder andere de WMO (Wet maatschappelijke ondersteuning), de gemiddelde kosten, het aanvragen van een thuisdemonstratie, verkeersregels en reparatie/onderhoud.

 • De scootmobiel is een praktisch hulpmiddel voor mensen met een mobiliteitshandicap.
 • Belangrijkste voordelen: u vergroot uw zelfstandigheid en het is eenvoudig te besturen.
 • De onkosten komen neer op bedragen tussen €500,00 en €4.500,00.
 • U kunt een scootmobiel aanvragen via de WMO bij de gemeente Leudal (https://www.leudal.nl).
 • In uw regio bezoekt u eenvoudig een winkel of showroom waar adviseurs u alles kunnen vertellen over modellen van o.a. Life and mobility of Roma.

Inhoudsopgave: Goedkope scootmobiel kopen | Keuzeadvies | Kosten | Scootmobiel vergoeding via de gemeente Leudal (WMO) | Regionale winkels | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieLimburg
GemeenteLeudal
Postcode6089
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
PGB uurtarief€14,25 – €17,44 per uur
Populaire scootmobielQuingo Toura2
AdviespuntWelzorg

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Leudal

U wilt uw mobiliteit vergroten middels een scootmobiel. Hoe kan u dan op een goede manier vergelijken? Er is tegenwoordig een gigantisch aanbod met opties waar u mogelijk nooit eerder van gehoord hebt. Hoe vind ik een product dat in lijn is met mijn verwachtingen? Ons advies: noteer waar u het allemaal voor wilt gebruiken. Ga ik de elektrische scooter binnen of buiten gebruiken, hoe vaak rijd ik ermee, en gebruik ik het voor korte- of lange ritjes? Op het moment dat u hier meer duidelijkheid over hebt kan het zoeken beginnen naar een goedkope scootmobiel in Leudal. Dit kan via internet door middel van een brochure, advies aan huis of door een showroom te bezoeken.

 • Een kleine opvouwbare scootmobiel koopt u al vanaf €730,00.
 • Een vast model met drie wielen en 30 – 40 km actieradius vind u al vanaf €2200,00.
 • Een stevige 4-wieler met een comfortabele zit kost u rond de €4450.

Keuzeadvies maart 2024

Wilt u graag wat hulp bij het vinden van de scootmobiel die past bij uw situatie? Wij helpen u graag snel verder. In onderstaande opsomming vindt u belangrijke aspecten voor het aankoopproces.

Inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Leudal is zonder moeite mee te nemen in het OV of in de auto en neemt niet al te veel ruimte in beslag. Praktisch voor gebruik in huis en voor kleine afstanden buiten. Een vaste scootmobiel is groter, biedt meer comfort en kan veel meer kilometers op 1 accu afleggen. Geschikt voor langere reizen.

Een mobiel met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel stuurt licht en de draaicirkel is zeer klein. U bent meer wendbaar. Dit komt vooral van pas in kleine ruimtes. Evenzeer heeft 3 wielen als voordeel dat er wat meer beenruimte overblijft. De 4-wiel scootmobiel is wat sterker/stabieler en geeft u een veilige rijervaring. Dit merkt u vooral in snelle bochten en op minder slechte wegen. Een scoot met vier wielen gaat meestal harder en rijdt over het algemeen net wat comfortabeler.

Welke actieradius heb ik nodig?
De modellen verschillen behoorlijk wanneer men de actieradius vergelijkt. Daarmee bedoeld met de max. afstand die gereden kan worden op 1 volle accu. Vind het gebruik hoofdzakelijk binnen plaats? Of ook voor korte ritten van +/- 5 minuten. Een bereik van 15 kilometer is vaak genoeg. Gaat u de mobiel echt gebruiken voor lange ritten naar het winkelcentrum of om gewoon lekker rond te rijden? Overweeg dan eens te kijken naar een 85 Ah accu (50 – 55 km).

Topsnelheid
Op het moment dat u de scoot veel gaat gebruiken, dan wilt u dat uiteraard wel op een prettig tempo kunnen doen. Kleine opvouwbare scootmobielen hebben een maximale snelheid van circa 7 km/uur. Geavanceerde vaste modellen gaan wel 20 kilometer per uur. Modellen met een hoge actieradius hebben vaak ook meer vermogen / topsnelheid. Goed om te weten: op het trottoir mag u niet sneller dan 6 km/uur uur rijden.

Additioneel comfort
Tijdens het rijden van een rit of als u een zwakke rug heeft (bewegingsbeperking) is comfort ontzettend belangrijk. De luxere modellen verschaffen een uitstekende vering en een verstelbare (verwarmde) stoel. Boek een proefrit in Leudal en laat u uitgebreid voorlichten.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Hoeveel kost een scootmobiel?

U heeft net kunnen lezen waar u zoal rekening mee moet houden als u een scootmobiel gaat uitkiezen. In het volgende gedeelte vertellen we meer over de kosten. De prijzen hebben te maken met het merk, de actieradius, de snelheid die u kunt halen en extra’s zoals een rollatorhouder + een beensteun. De goedkoopste modellen kunt u al vinden vanaf €500,00, de wat geavanceerdere modellen lopen al gauw op tot €6.800,00. In de bijgaande tabel treft u de gemiddelde prijs van een paar voorbeeldmodellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Beginner314 km8 km/u€800
Verbeterd315 – 20 km10 km/u€1300
Goed445 km17 – 18 km/u€3100
Meeste comfort475 km +20 km/u€6.750
Tabel met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Leudal
scootmobiel-kopen-leudal

Scootmobiel aanvragen gemeente Leudal via WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) stelt gemeenten verplicht om te zorgen dat mensen thuis kunnen blijven wonen. Soms kunt u met de WMO tijdelijk een scoot toegewezen krijgen (via het uitleenpunt) of krijgt u via het PGB een budget vanuit de gemeente. De WMO heeft speciale vervoersvoorzieningen. Onder andere de regiotaxi maar zeker ook een scootmobiel. Ervaart u medische ongemakken en wilt u graag in uw huis blijven wonen en kunnen blijven deelnemen aan sociale activiteiten? Op dat moment kunt u een verzoek indienen bij de gemeente Leudal. Gemeenten kunnen daar op verschillende manieren bij ondersteunen.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): vanuit de gemeente ontvangt u een bedrag waarmee u op eigen houtje een mobiel kunt kopen.
 • Zorg in natura: u krijgt een scootmobiel in bruikleen van de gemeente. Minpunt is dat u weinig tot geen invloed hebt op het type.
 • Voor scootmobiel uitleen via het WMO berekent het CAK een eigen bijdrage €19,50 per 4 weken.
 • De aanvraag kunt u doen via het WMO-loket. Vervolgens wordt er een gesprek gepland om te inventariseren waar uw behoeftes liggen. Na een aantal weken zal de gemeente u laten weten of de aanvraag voldoet.
 • De aanvraag start bij het WMO-loket gemeente Leudal. Vragen? Dat kan telefonisch (0475859113), u kunt een e-mail sturen (info@leudal.nl), of ga even langs bij het stadhuis (Leudalplein 1, 6093 HE, Heythuysen). Bezoek ook www.leudal.nl voor actuele informatie.
 • De beslissingstermijn ligt hier ongeveer op 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Vind het ideale model in een showroom of winkel

Om te bepalen welk model bij u past bieden wij een uitgebreid keuzeadvies. Maar onderaan de streep moet u gewoon in het echt ervaren hoe het werkt. Een gratis proefrit met advies op maat maakt een en andere verder inzichtelijk. Zodoende kunt u verschillende modellen uitproberen en kunt u de verkoper of specialist naar specificaties vragen. Rondom Leudal zijn er diverse winkels en showrooms te vinden. Een erkende adviseur zal u helpen bij het vinden van de beste scootmobiel. In onderstaande lijst bekijkt u direct contactgegevens van showrooms, winkels en zorgleveranciers + uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
WelzorgSodaweg 36049 CMRoermond-Herten
Medipoint | Groene KruisKempweg 336045 EGRoermond
VegroVeldstraat 16041 GRRoermond
Tabel met winkels in de buurt waar u scootmobielen kunt bekijken


Uw thuisdemonstratie aanvragen in Leudal
Heeft u medische problemen en lukt het niet om naar een speciaalzaak of winkel te gaan? Dat hoeft geen probleem te zijn. Deskundige leveranciers kunnen komen voorrijden voor een thuisdemonstratie. In de volgende opsomming vindt u populaire partijen die bij u thuis kunnen komen.

 • Practicomfort: 24 uurs pechhulp met thuisbrengservice
 • Mango: Binnen 14 dagen retourneerbaar
 • Quingo: Zeer comfortabel (volledig verstelbaar)
 • Medipoint: Goede contacten met gemeente (WMO)
 • Welzorg: Breed aanbod voor elk budget
 • Vegro: Diverse accessoires op voorraad
 • Totalezorgwinkel.nl: Ruim assortiment (tweedehands) scootmobielen

Overzicht met populaire scoots
Hierna bekijkt u een overzicht met populaire merken + modellen inclusief de actieradius, de snelheid van het model en een gemiddelde prijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Quingo Toura288 km18 km/u€ 7.750
Revatak Solo TS120 Comfort70 km17 km/u€ 8.385
Electric Mobility Liteway 838 km12 km/u€ 3.308
Shoprider 889 DXD L45 km8 km/u€ 6.565
Schema met populaire voertuigen maart 2024

Veelgestelde vragen

Ik wil een scootmobiel huren, kan dat?
Eventueel kunt u ervoor kiezen om een scootmobiel te huren in Leudal. Dit kunt u doen bij een thuiszorgwinkel of verhuurmaatschappij. Een alternatief is de scootmobielpool. Voor een klein bedrag neemt u voor enkele uren een scoot in bruikleen. Heeft u echter behoefte aan huur voor een langere periode? Dan is het verstandig om eens een showroom te bezoeken of te kiezen voor private-lease.

Hoe werkt reparatie en onderhoud?
Verkopers (leveranciers van medische hulpmiddelen in Leudal) werken met een standaard garantie van 2 jaar. Meestal is het mogelijk om dit uit te breiden tot wel 10 jaar. Verschillende fabrikanten kunnen ook een omruilgarantie aanbieden. Daarmee kunt u op uw gemak enkele weken rondrijden als test. Een onderhoudsplan is ook essentieel. Hiervoor adviseren wij om te kiezen voor een onderhoudscontract. Dit wordt ook wel de APK genoemd waarbij alle belangrijke onderdelen worden gecheckt. Daarbij kijkt de specialist naar o.a. afstelling spiegels en de staat van de accu.

Is het handig om een tweedehands model te kopen?
Er rijden inmiddels flink wat scootmobiels rond in Nederland. We zien het aanbod met tweedehands modellen hard groeien. Het grote pluspunt van het kopen van een occasion is de kostprijs: tegen een lage prijs koopt u een goede scooter met veel opties. Ook is er vaak geen levertijd. Mindere punten zijn krassen, deuken en technische problemen. Ook kan de actieradius flink verslechterd zijn. Kies altijd voor een gedegen proefrit om de actieradius van het voertuig te inspecteren. Er zijn veel online platformen zoals herbruikt.nl waar gebruikte modellen te koop worden aangeboden.

Moet ik een rijbewijs halen?
Als eigenaar van een scootmobiel valt u onder de gehandicaptenvoertuigen. U kunt zonder rijbewijs of bromfietscertificaat de weg op. Wel kunt u kiezen voor rijvaardigheidscursussen, praktijklessen en theorie. Bij zo’n scootmobieltraining in Leudal worden onderwerpen behandeld alsregels in het verkeer en praktische tips om veilig te rijden. Over het algemeen zijn verkeersregels niet moeilijk: als bestuurder mag u rijden op het voetpad, fietspad en de gewone weg. Het voertuig is buiten en binnen de bebouwde kom toegestaan. Houd altijd zoveel mogelijk rechts en draag bij voorkeur een veiligheidshesje. Autowegen en snelwegen zijn verboden.

Moet ik een scootmobiel verzekering afsluiten?
De scootmobiel wordt gezien als motorrijtuig. Het verzekeren hiervan is altijd verplicht (zowel in situaties dat u in de buitenlucht rijdt, maar ook als u de scoot hoofdzakelijk binnenshuis gebruikt). Hoewel u vaak niet harder gaat dan 20 km/uur, er kan maar zo een ongelukje ontstaan. Schades die hieruit voortvloeien worden niet vergoed door de AVP (aansprakelijkheidsverzekering). Neemt u onverzekerd deel aan het verkeer? Dan kan u dat een boete opleveren van €280,00. Mocht u onverzekerd schade rijden, dan wordt dit dus niet gedekt. Men kan kiezen tussen een WA polis of All-risk dekking. De uitgebreide all-risk verzekering dekt alle schade (ook aan uw voertuig). WA-verzekeringen zijn er vanaf €3,80 per maand. Een verzekerde scooter heeft een verzekeringsplaatje of sticker aan de achterkant.

Zijn rollators of rolstoelen voor mij geschikt?
Sommigen mensen hebben de optie om te kiezen voor een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het toepassen van fysieke hulpmiddelen is noodzakelijk om langer zelfstandig thuis te kunnen wonen. De rollator of elektrische rolstoel is prettig binnenshuis of in een zorginstelling. Of wanneer u kleine stukken nog wel loopt. De opvouwbare scootmobiel is luxer en komt om de hoek kijken als u nog wel grote afstanden gaat afleggen. Is het nog niet duidelijk? Neem dan eens contact op met een zorgcoach of de lokale zorgwinkel Leudal.

Hoe word ik lid van een scootmobielclub?
Houd u van een praatje maken en gezellige lange tochten maken? Neem dan deel aan een scootmobielvereniging. In veel gebieden (tevens in de provincie Limburg) zijn deze verenigingen actief. Gezellig een praatje maken en tour door wijken zoals: Heythuysen, Heibloem, Roggel, Neer, Nunhem, Haelen, Buggenum, Horn, Baexem, Kelpen-Oler, Grathem, Ell, Haler, Hunsel, Neeritter, Ittervoort.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie