Scootmobiel Roerdalen

Overweegt u de aanschaf van een scootmobiel in Roerdalen? Een scootmobiel is een handig hulpmiddel voor ouderen, chronisch zieken of mensen met een beperking (mobiliteitsbeperking). Dankzij zo’n elektrische 3- of 4 wieler voelt u zich weer onafhankelijk en kunt u weer doen waar u zin in heeft. Wat is nu de juiste scootmobiel voor mij? Scootzorg.nl helpt u bij het uitzoeken van de juiste scooter. Via onze vergelijker bekijkt u een uitgebreid keuzeadvies en specifieke informatie rondom Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO), de actuele prijzen, advies aan huis, de verschillende regels en rijvaardigheidscursussen.

 • Een scootmobiel is eigenlijk een scooter met 3 of 4 wielen voor mensen die niet (of minder) goed ter been zijn.
 • Meest gehoorde voordelen: minder afhankelijk en een hoge mate van gebruikersgemak.
 • De onkosten fluctueren zo tussen de €550,00 en €5.000,00.
 • Soms krijgt u een budget via de WMO bij de gemeente Roerdalen (https://www.roerdalen.nl).
 • In de regio kunt u geheel vrijblijvend langs bij een winkel en showroom waar u alle informatie vindt over bekende merken zoals Shoprider of Afikim.

Inhoudsopgave: Goedkope scootmobiel kopen | Tips bij het kiezen van een scootmobiel | Gemiddelde kosten | Scootmobiel tegemoetkoming aanvragen bij de gemeente Roerdalen (WMO) | Verkooppunten | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieLimburg
GemeenteRoerdalen
Postcode6063
WMO Beslissingstermijn8 weken
PGB vergoeding€12,2 – €19,62 per uur
Aantrekkelijk merkPride Hurricane 30
Regionaal adviespuntWelzorg

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Roerdalen

U wilt graag een nieuwe scootmobiel. Hoe kan u dan op een goede manier vergelijken? Scootmobielen zijn er in vele soorten en maten met allerlei opties die wellicht volstrekt nieuw zijn voor u. Waar vind ik het model dat aansluit op mijn verwachtingen? Advies: noteer waar u het allemaal voor wilt gebruiken. Zoek ik een type voor binnen- of buitengebruik, ga ik ‘m iedere dag gebruiken, en ga ik dan lange of korte stukken rijden? Zodra u deze vragen beantwoord hebt kunt u veel beter zoeken naar een goedkope scootmobiel in Roerdalen. Dit kan via internet door middel van een brochure, een thuisdemonstratie of via adviseurs in de showroom.

 • Een simpele opvouwbare scootmobiel is er al vanaf €770,00.
 • Een vaste scooter met 3 wielen en een bereik tussen 25 en 35 km koopt u al vanaf €2325,00.
 • Een sterk 4 wielen model met alle gemakken kost u rond de €4850.

Keuzeadvies augustus 2022

Wilt u graag wat hulp bij het uitzoeken van de beste scootmobiel van dit moment? Onze adviseurs helpen u direct verder. Onderstaand vindt u de belangrijkste zaken waar u op moet letten.

Vaste of inklapbare scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Roerdalen kunt u eenvoudig meenemen in het OV of uw auto en is handig als u weinig ruimte heeft. In eerste instantie geschikt voor gebruik in huis en voor korte ritjes rondom huis. De vaste scootmobiel is stabiel, heeft extra comfortvoorzieningen en heeft een grote accu. Ook voor heuvelachtig gebied en ruwe ondergrond!

Een scootmobiel met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel rijdt lichter en heeft een zeer gunstige draaicirkel. U kunt gemakkelijk alle kanten uit. Ideaal in de supermarkt. Tevens beschikt zo’n model met 3 wielen over meer beenruimte. Een 4-wiel scootmobiel is stabieler en geeft u een veilige rijervaring. Dit merkt u vooral in bochten en bij niveauverschillen. Een scoot met 4 wielen biedt meer snelheid en rijdt een stuk comfortabeler.

Hoe zit het met de actieradius?
De producten verschillen enorm wanneer men de actieradius vergelijkt. Hiermee bedoelen wij de afstand die u kunt rijden met 1 accu. Zoekt u iets voor uitsluitend binnen? Of om de boodschappen te doen? Een bereik van 15 kilometer zal dan voorzien. Gaat u de mobiel echt gebruiken voor lange ritten naar het winkelcentrum of de lokale buurtcentra? In dat geval adviseren wij te kiezen voor een accu met een vermogen van 97 Ah.

Topsnelheid
In het geval u iedere dag lange stukken rijdt, dan wilt u natuurlijk ook dat er een beetje tempo in zit. Simpele opvouwbare scootmobielen gaan niet veel sneller dan 8 km per uur. Stevige vaste modellen bieden wat dat betreft meer comfort (28 km per uur). Modellen met een hoge actieradius hebben meestal een hogere topsnelheid. Verkeersregel: op het trottoir mag u niet harder dan 6 km/uur.

Comfort
Als u elke dag lange ritten maakt of als u een zwakke rug heeft (bewegingsbeperking) dan moet u het aspect comfort niet onderschatten. De meest luxe modellen hebben de beschikking over een uitgebreide vering en een verstelbare (verwarmde) stoel. Test een model uit voor een proefrit in Roerdalen en ontdek zelf wat bij u past.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat zijn de kosten van een goede scootmobiel?

Onze specialisten hebben net toegelicht op welke zaken u moet letten wanneer u een scootmobiel gaat aanschaffen. Nu gaan we wat dieper in op de gemiddelde kosten. De kosten worden gebaseerd op de fabrikant, het vermogen van de accu, de gemiddelde snelheid en accessoires zoals een rollatorhouder + een stoelhoes. De goedkoopste scooters kunt u al vinden vanaf €520,00, de luxe uitgevoerde modellen lopen al gauw op tot €5.400,00. In de tabel hieronder bekijkt u de huidige prijs van een aantal modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Budget37 km 6 km/u€650
Goed315 – 25 km10 km/u€1750
Uitstekend445 km15 km/u€2500
Luxueus480 km+20 km/u€8.000
Tabel met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Roerdalen
scootmobiel-kopen-roerdalen

Scootmobiel aanvragen gemeente Roerdalen via de WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) verplicht gemeenten om mensen te helpen die niet alles zelf kunnen. Mogelijk kan men via de WMO een scoot voor korte tijd lenen via het uitleenpunt of middels uw PGB budget zelf een aankoop doen. Vervoersvoorzieningen binnen de WMO zijn er in verschillende vormen. Denk hierbij aan de regiotaxi maar ook een scootmobiel. Ervaart u medische ongemakken maar wilt u wel graag in uw eigen huis blijven wonen en wilt u zelfstandig kunnen blijven deelnemen aan de samenleving? In dat geval kunt u een verzoek indienen bij de gemeente Roerdalen. De gemeenten bieden voorzieningen die u kunnen ontlasten.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): dit is een financiële tegemoetkoming waarmee u op eigen houtje een mobiel kunt kopen.
 • Zorg in natura: u kunt gebruik maken van een leen-scootmobiel. Bedenk wel dat u weinig tot geen invloed hebt op het type.
 • Wanneer u een scootmobiel leent via het WMO betaalt u via de CAK per 3 maanden een eigen bijdrage van €57.
 • U kunt zich aanmelden bij de WMO-afdeling. Een paar weken later vind er een gesprek plaats om te kijken waar u recht op hebt in de gemeente. Daarna hoort u of u in aanmerking komt.
 • U kunt altijd tussentijds contact opnemen met WMO-loket gemeente Roerdalen. U kunt even bellen (0475538888), door een e-mailtje te sturen (info@roerdalen.nl), of kom naar het gemeentehuis (Schaapsweg 20, 6077 CG, Sint Odiliënberg). Zie ook www.roerdalen.nl voor achtergrondinformatie.
 • Men hanteert een beslissingstermijn van om en nabij 8 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Bekijk showrooms en winkels en maak een proefrit

Om een passend model te vinden vindt u op Scootzorg.nl uiteenlopende belangrijke info. Maar onderaan de streep is het uittesten ook zeer handig. Een gratis proefrit met advies op maat zal uw keuze een stuk eenvoudiger maken. Op dat moment kunt u verschillende modellen uitproberen en kunt u direct vragen stellen aan de adviseur. In de regio Roerdalen zijn diverse scootmobiel speciaalzaken actief. Een ervaren adviseur kan u helpen bij het vinden van de beste scootmobiel. In de onderstaande tabel vind u de adresgegevens van speciaalzaken, showrooms en zorginstellingen + uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
WelzorgSodaweg 36049 CMRoermond-Herten
Medipoint | Groene KruisKempweg 336045 EGRoermond
VegroVeldstraat 16041 GRRoermond
Tabel met lokale winkels, aanbieders en zorginstellingen


Een thuisdemonstratie aanvragen in Roerdalen
Heeft u medische problemen en kunt u niet naar de winkel komen? In dat geval kunt u kiezen voor een thuisdemo. Betrouwbare leveranciers regelen op korte termijn thuisdemonstraties. In de volgende opsomming vergelijkt u de meest bekende leveranciers die u daarbij kunnen ondersteunen.

 • Practicomfort: Onderhoud en service door eigen monteurs
 • Mango: Gratis thuisdemonstratie en advies
 • Quingo: Erg veilig (omvallen kan niet meer)
 • Medipoint: Altijd een locatie in de buurt
 • Welzorg: Gratis advies op maat
 • Vegro: Specialist voor langer thuiswonen
 • Totalezorgwinkel.nl: Regelt ook verzekering, pechhulp en onderhoud aan huis

Overzicht met populaire scoots
Onderstaand bieden wij een schema met bekende modellen en merken inclusief een specificatie van het bereik, snelheid en een verwachte verkoopprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Pride Hurricane 3068 km18 km/u€ 5.970
Revatak Solo TS120 Active70 km17 km/u€ 8.385
Shoprider Cabin45 km15 km/u€ 6.495
Shoprider 8889B40 km8 km/u€ 3.984
Tabel met populaire voertuigen augustus 2022

Veelgestelde vragen (FAQ)

Behoort een scootmobiel huren tot de mogelijkheden?
Voor tijdelijk gebruik kunt u ook een scootmobiel huren in Roerdalen. Dat kan bijvoorbeeld bij een thuiszorgwinkel of een speciaalzaak. Erg populair is nu ook de scootmobielpool. Tegen een kleine vergoeding kunt u er op uit met een scootmobiel. Heeft u voor een langere periode een scoot nodig? Op dat moment is het wellicht slimmer om zelf een scoot te kopen of te kiezen voor private-lease.

Hoe werkt reparatie en onderhoud?
Fabrikanten (leveranciers van medische hulpmiddelen in Roerdalen) hanteren standaard een garantietermijn van 2 jaar. Dikwijls is het mogelijk om dit uit te breiden tot wel 10 jaar. Verschillende verkopers kunnen ook een omruilgarantie aanbieden. Daarmee kan u gerust enkele weken rondrijden als test. Een kwalitatief onderhoud is cruciaal. Daarom is het aan te raden om te kiezen voor een onderhoudscontract. Dit wordt ook wel de APK genoemd waarbij de veiligheid van uw product wordt gewaarborgd. Aandachtspunten zijn afstelling spiegels en de conditie van de accu.

Is een tweedehands model geschikt?
Steeds meer mensen nemen een scootmobiel in gebruik. We zien het aanbod met tweedehands modellen hard groeien. Het grote voordeel van een occasion is de kostprijs: voor een laag tarief is een goede scoot binnen handbereik. Daarbij is er vaak geen levertijd. Nadelen zijn krassen, deuken en technische problemen. Ook het vermogen van de accu zal minder zijn. We raden altijd aan een proefrit te maken om de kracht van de accu te meten. U kunt terecht op sites als herbruikt.nl waar u gebruikte modellen in de buurt kunt vinden.

Is het halen van een rijbewijs verplicht?
Als eigenaar van een scootmobiel hebt u te maken met wet- en regelgeving zoals die geldt voor gehandicaptenvoertuigen. U kunt zonder rijbewijs of bromfietscertificaat de weg op. U kunt wel gebruik maken van rijvaardigheidscursussen, praktijklessen en theorie. Tijdens deze scootmobieltraining in Roerdalen gaat u verder in op aspecten als regels in het verkeer en en leert u veilig sturen. De verkeersregels zijn niet ingewikkeld: als bestuurder mag u rijden op het voetpad, fietspad en de gewone weg. Het voertuig is buiten en binnen de bebouwde kom toegestaan. Houd altijd zoveel mogelijk rechts en kijk goed om bij het inhalen. Vermijd altijd regionale wegen en snelwegen.

Moet ik verplicht een scootmobiel verzekering afsluiten?
Een scootmobiel is een motorrijtuig. Het verzekeren hiervan is altijd verplicht (zowel in situaties dat u buiten rijdt in uw woonplaats, maar ook als u hem uitsluitend binnen gebruikt). Hoewel u niet hard gaat, kan er maar zo een klein ongeluk gebeuren. U kunt dan geen aanspraak maken op uw aansprakelijkheidsverzekering (AVP). Gaat u toch zonder verzekering de weg op? Dan kunt u een boete krijgen. Indien u schade rijdt kunt u geen beroep doen op een verzekeraar. U kunt kiezen uit WA en All-risk. De uitgebreide all-risk verzekering dekt alle schade (ook aan uw voertuig). Een WA polis kost c.a. €3,95 per maand. Een verzekerd voertuig heeft altijd een gele verzekeringssticker of plaatje.

Kan ik niet beter een rollator of rolstoel kiezen?
Met name ouderen twijfelen nog tussen een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het selecteren van een geschikt hulpmiddelen is noodzakelijk om langer zelfstandig thuis te kunnen wonen. De rollator of elektrische rolstoel is soms voldoende voor korte afstanden. Of wanneer u graag nog wel stukjes zelf loopt. De opvouwbare scootmobiel kan meer ondersteuning bieden en is erg handig wanneer u langer zelfstandig thuis wilt wonen. Zijn er nog onduidelijkheden? Bespreek dit dan met een thuiszorginstantie of de plaatselijke zorgwinkel Roerdalen.

Wat is een scootmobielclub?
Ervaringen delen met andere gebruikers en mag u graag op nieuwe plekjes komen? Word dan lid van een scootmobielvereniging. In veel gebieden (waaronder provincie Limburg) zijn deze verenigingen actief. Geniet van het sociale contact en rijd samen door de wijken: Montfort, Sint Odiliënberg, Melick, Posterholt, Herkenbosch, Vlodrop.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie