Scootmobiel Botlek Rotterdam

Wilt u een goede scootmobiel in Botlek Rotterdam? Een scootmobiel is een scooter met elektrische aandrijving voor mensen die minder valide zijn of een beperkte mobiliteit hebben (mobiliteitsbeperking). Door zo’n elektrische scooter voelt u zich weer zeker en kunt u er weer heerlijk op uit in de natuur. Maar wat is nu een goede scootmobiel voor mij? Scootzorg is er om u te helpen bij het maken van de juiste keuze. Op Scootzorg leest u tips voor het kiezen van het juiste model en bruikbare informatie over zaken als WMO en PGB, de gemiddelde kosten, een proefrit maken, veiligheid in het verkeer en reparatie/onderhoud.

 • Een scootmobiel is een voertuig met 3 of 4 wielen voor mindervaliden of mensen die niet meer zo mobiel zijn.
 • De voordelen: het vergroot uw zelfvertrouwen en het is eenvoudig te besturen.
 • De onkosten wisselen sterk tussen €600,00 & €4.500,00.
 • In enkele gevallen kunt u een scootmobiel (in bruikleen) krijgen via de WMO bij de gemeente Roerdalen (https://www.roerdalen.nl).
 • In uw regio kunt u ook terecht bij een aantal winkels en showrooms (of dealer) van bekende merken als Practicomfort en Strider.

Informatie: Goedkope scootmobiel kopen | Criteria waar u op moet letten (advies) | Gemiddelde kosten | Scootmobiel tegemoetkoming aanvragen bij de gemeente Roerdalen (WMO) | Showrooms bezoeken | Veelgestelde vragen

ProvincieLimburg
GemeenteRoerdalen
Postcode3197
WMO Beslissingstermijn8 weken
PGB uurtarief€12,2 – €19,62 per uur
Aantrekkelijk merkRoma Medical Sorrento 4
Lokaal adviespuntApotheek Stelle

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Botlek Rotterdam

U wilt graag een nieuwe scootmobiel. Maar waar moet ik op letten? Leveranciers verkopen zeer uiteenlopende modellen met opties waar u mogelijk nooit eerder van gehoord hebt. Dus, hoe vind ik dan een scooter die past bijmijn behoeften? Beginpunt: bedenk zelf eerst waarvoor u hem wil gebruiken. Zoek ik een type voor binnen- of buitengebruik, gebruik ik het dagelijks, en zijn dit vooral korte of lange afstanden? Zodra dit duidelijk is kunt u pas echt beginnen met het zoeken naar een goedkope scootmobiel in Botlek Rotterdam. Veel info vind u online aan de hand van brochures, een speciale thuisdemonstratie of via advies van product experts in een winkel.

 • Een kleine opvouwbare scootmobiel is te koop vanaf €930,00.
 • Een vast model met drie wielen en een bereik van 35 km schaft u al aan vanaf c.a. €1825,00.
 • Een stevige 4-wieler met een bereik van 60 km of meer koopt u al vanaf €3000.

Hulp bij uw keuze oktober 2022

Wilt u wat meer inhoudelijke details voor het vinden van de scootmobiel die past bij uw situatie? Lees dan zeker even verder. In de lijst hieronder omschrijven wij enkele belangrijke aandachtspunten.

Kies ik een inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Botlek Rotterdam is zonder moeite mee te nemen in auto, bus of vliegtuig en komt van pas als u weinig opbergruimte heeft. Praktisch voor gebruik in huis en voor een kort ritje naar de supermarkt. De vaste scootmobiel is stevig, is comfortabeler en kan veel meer kilometers op 1 accu afleggen. Bedoeld voor intensief gebruik buiten.

3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is niet zwaar en kan kortere bochten maken. U kunt zich vrijer bewegen. Ideaal in de supermarkt. Eveneens heeft u bij 3 wielen veel meer ruimte om uw benen neer te zetten. De 4-wiel scootmobiel is robuuster en geeft u een veilige rijervaring. Dit komt tot uiting in bochten en op minder slechte wegen. De variant met 4 wielen biedt meer snelheid en rijdt een stuk comfortabeler.

Hoe zit het met de actieradius?
De mobielen verschillen flink als we inzoomen op de actieradius. Daarmee bedoeld met de max. afstand die gereden kan worden op 1 volle accu. Gebruikt u de mobiel vooral binnenshuis? Of om de boodschappen te doen? Een actieradius van 10 – 20 km zal dan voorzien. Ben u liefhebber van lange ritjes naar familie of vrienden of komt u graag in de natuur? Overweeg dan eens te kijken naar een actieradius van minimaal 50 kilometer.

Welke snelheid heb ik nodig?
Als u de mobiel dagelijks veelvuldig gebruikt, dan is het handig als de vaart er in zit. De instap-opvouwbare scootmobielen gaan vaak maar 7 km per uur. Robuuste vaste modellen halen makkelijk een snelheid van 20 km/u. Modellen met een hoge actieradius gaan vaak ook een stuk sneller. Onthoud: als u op het trottoir rijdt mag u niet sneller dan 6 km/uur uur rijden.

Additioneel comfort
Wanneer u intensief gebruik maakt van uw scoot en zeker ook bij rugklachten (bewegingsbeperking) is een ergonomisch ontwerp erg belangrijk. Luxueuze modellen hebben de beschikking over grote veringen en een verstelbare (verwarmde) stoel. Test een model uit voor een proefrit in Botlek Rotterdam en probeer alle luxe opties zelf uit.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Hoeveel kost een scootmobiel?

Onze specialisten hebben net toegelicht op welke zaken u moet letten wanneer u een scootmobiel gaat aanschaffen. Nu gaan we wat dieper in op de gemiddelde kosten. De kosten hebben te maken met de producent, de grootte van de accu, de snelheid die u kunt halen en opties als oprijplaten en mandjes en tassen. De gunstigste scooters zijn er al vanaf €525,00, de meest luxe modellen met alle opties kosten al gauw €7.700,00. In de bijgaande tabel bekijkt u de gemiddelde prijs van een aantal modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Instap37 km 7 km/u€800
Goed320 km12 km/u€1350
Goed450 km15 km/u€4100
Luxueus475 km20 km/u€9.000
Berekening van de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Botlek Rotterdam
scootmobiel-kopen-botlek-rotterdam

Scootmobiel aanvragen gemeente Roerdalen via de WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) verplicht gemeenten om mensen te helpen om langer thuis te blijven wonen en deel te nemen aan de samenleving. In bepaalde situaties kunt u met de WMO een model in bruikleen krijgen via het uitleenpunt of via de PGB budget aanvragen voor deze aankoop. De WMO kent een aantal unieke vervoersvoorzieningen. Hierbij kan u denken aan de regiotaxi, een rolstoel en vanzelfsprekend ook de scootmobiel. Kunt u slecht lopen maar wilt u wel graag in uw eigen huis blijven wonen en blijven deelnemen aan sociale activiteiten? Dan kunt u aankloppen bij de gemeente Roerdalen. Er zijn meerdere voorzieningen die de gemeente u kan bieden.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): vanuit de gemeente ontvangt u een bedrag waarmee u zelfstandig hulpmiddelen kan aanschaffen.
 • Zorg in natura: u ontvangt een scoot vanuit de gemeente (nieuw of gebruikt). Houd er rekening mee dat u niet zelf mag kiezen wat voor model het wordt.
 • Op het moment dat u kiest voor scootmobiel uitleen via het WMO betaalt u via de CAK een eigen bijdrage van €19,00 per maand.
 • U kunt een aanvraag indienen bij de WMO-afdeling. Hierna vind er een gesprek plaats om te kijken waar uw behoefte aan heeft. Afsluitend ontvangt u per mail/post een voorstel.
 • Voor extra info of advies kunt u terecht bij WMO-loket gemeente Roerdalen. Hiervoor kunt u ook even bellen (0475538888), men kan een mailtje sturen (info@roerdalen.nl), of kom naar het gemeentehuis (Schaapsweg 20, 6077 CG, Sint Odiliënberg). Ga ook eens naar www.roerdalen.nl voor uitgebreide info.
 • De beslissingstermijn ligt hier ongeveer op 8 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Testrit inplannen bij showrooms of winkels

Voor het vinden van de ideale scoot leest u hier relevante info en specificaties. Echter zult u de verschillende modellen zelf moeten proberen. Gebruik maken van een gratis proefrit zorgt ervoor dat u een betere keuze kunt maken. Op die manier kunt u modellen met 3 of 4 wielen uitproberen en kunt u de verkoper of specialist naar specificaties vragen. In de regio Botlek Rotterdam kunt u langsgaan bij verschillende speciaalzaken en winkels. Een erkende adviseur kan u helpen met het aanschaffen van de beste scootmobiel. In de bijgaande tabel vind u de adresgegevens van enkele aanbieders, showrooms en zorgleveranciers + uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Apotheek StelleStelle 23191 KEHoogvliet
WelzorgSoendalaan 23131 LVVlaardingen
Medipoint | CareynFransenstraat 12a3131 CCVlaardingen
Tabel met lokale winkels, aanbieders en zorginstellingen


De thuisdemonstratie aanvragen in Botlek Rotterdam
Heeft u geen vervoer en kunt u geen winkel bezoeken? Gelukkig kan het ook bij u thuis. Een aantal aanbieders kan een thuisdemonstratie voor u faciliteren. In de opsomming hierna doorzoekt u uiteenlopende organisaties die u daarbij kunnen ondersteunen.

 • Practicomfort: Voordelige onderhoudsabonnementen
 • Mango: Mogelijkheden voor verzekering
 • Quingo: De meest veilige scootmobiel
 • Medipoint: Veilig online betalen in de shop
 • Welzorg: ISO 9001 & ISO 14001 gecertificeerd
 • Vegro: Diverse accessoires op voorraad
 • Totalezorgwinkel.nl: Komt met 3 scootmobielen bij u thuis

Overzicht met populaire scoots
In het volgende hoofdstuk vindt u een overzicht met modellen die veel verkocht worden inclusief een specificatie van het bereik, de hoogst haalbare snelheid en een verwachte verkoopprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Roma Medical Sorrento 432 km6 km/u€ 3.000
Shoprider TE787NA16 km6 km/u€ 1.499
Freerider Knightsbridge 340 km7 km/u€ 2.975
Practicomfort Tango45 km12 km/u€ 6.500
Tabel met populaire scoots oktober 2022

Veelgestelde vragen (FAQ)

Zijn er aanbieders waar ik de scootmobiel kan huren?
Uiteraard is het een optie om een scootmobiel te huren in Botlek Rotterdam. Dit kunt u doen bij een partij zoals Vegro, Medipoint of een lokale winkel. Wellicht is ook de scootmobielpool het overwegen waard. Voor een klein bedrag kan u gebruik maken van een leenvoertuig. Voornemens om de scoot een langere tijd te gebruiken? In dat geval raden we zeker aan zelfstandig een scoot te bestellen of te gaan voor leasen.

Heb ik een onderhoudscontract nodig?
Aanbieders (leveranciers van medische hulpmiddelen in Botlek Rotterdam) bieden een wettelijke 2-jarige garantietermijn. Natuurlijk is het mogelijk om dit uit te breiden tot wel 10 jaar. Diverse fabrikanten bieden ook omruilgarantie. Daarmee kunt u zonder zorgen een aantal dagen/weken een bepaald model uitproberen. Een onderhoudsplan is ook erg belangrijk. Daarom is het verstandig om een onderhoudscontract af te sluiten. Dit is een soort complete APK waarbij uw product goed wordt nagekeken. Daarbij kijkt de specialist naar o.a. koolborstels en accuspanning + conditie.

Waar moet ik op letten bij een tweedehands model?
In Nederland zijn de laatste jaren veel scootmobielen verkocht. Er is dan ook steeds meer aanbod van tweedehands scoots. De populariteit van de occasion zit ‘m in de kostprijs: tegen een lage prijs haalt u een kwalitatieve scooter in huis. Bovendien kunt u de mobiel meteen in gebruik nemen, er is geen levertijd. Mindere punten zijn sporen van het gebruik en een versleten zitvlak. Ook komen accu-problemen soms voor. Kies altijd voor een gedegen proefrit om te zien hoe de conditie is. U kunt terecht op sites als 2dehands.be waar gebruikte modellen worden verkocht.

Is een rijbewijs nodig?
Als voertuig bestuurder volgt u de regels voor gehandicaptenvoertuigen. Voor het besturen van dit voertuig heb je dus geen rijbewijs of bromfietscertificaat nodig. U kunt wel gebruik maken van een rijvaardigheidscursus of theorielessen volgen. Binnen deze scootmobieltraining in Botlek Rotterdam leert u van alles over verkeerskennis en is er vaak een technische check van uw mobiel. De verkeersregels zijn vrij eenvoudig: de scoot mag zich begeven op het voetpad, fietspad en de gewone weg. Rijden mag zowel binnen als buiten de bebouwde kom. Houd altijd zoveel mogelijk rechts en zorg dat u goed zichtbaar bent. Het is verboden om te rijden op de autoweg of snelweg.

Is een scootmobiel verzekering verplicht?
Een scootmobiel wordt wettelijk gezien als motorrijtuig. Het verzekeren hiervan is altijd verplicht (zowel in situaties dat u op de openbare weg rijdt, maar ook als u deze voornamelijk binnen gebruikt). Ondanks de lage snelheid, er kan er altijd iets gebeuren. U kunt dan geen aanspraak maken op uw aansprakelijkheidsverzekering (AVP). Rijdt u op een onverzekerd voertuig? Dan riskeert u een boete. Eventuele schade wordt dan niet verzekerd. Er zijn grofweg twee polissen: WA-dekking en All-risk. De all-risk polis vergoedt ook uw eigen schade. Gemiddeld kost zo’n WA-verzekering €4,60 p/maand. Een verzekerde mobiel heeft een verzekeringsplaatje of sticker aan de achterkant.

Zijn rollators of rolstoelen voor mij geschikt?
Mensen met fysieke problemen hebben de optie om te kiezen voor een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het toepassen van fysieke hulpmiddelen zal de zelfstandigheid (in en rondom het huis) flink verbeteren. Een rollator of elektrische rolstoel is ideaal voor de wat kortere afstanden. Of voor de moment dat u net wat extra ondersteuning nodig heeft. De opvouwbare scootmobiel is luxer en is vooral relevant als u helemaal zelfstandig wilt blijven. Weet u het nog niet? Leg uw bedenkingen dan voor aan een thuiszorginstelling of de regionale zorgwinkel Botlek Rotterdam.

Kan ik deelnemen aan een scootmobielclub?
Ervaringen delen met andere gebruikers en houd u ervan om lekker rond te rijden? De scootmobielvereniging maakt het rijden nog leuker. Vrijwel overal (uiteraard ook in de provincie Limburg) zijn zulke clubs actief. Gezellig een praatje maken en geniet van het rijden door wijken zoals: Montfort, Sint Odiliënberg, Melick, Posterholt, Herkenbosch, Vlodrop.

Plaats een reactie