Scootmobiel Melick

Bent u op zoek naar een goede scootmobiel in Melick? Een scootmobiel is eigenlijk een scooter met 3 of 4 wielen voor mensen die minder valide zijn of een beperkte mobiliteit hebben (mobiliteitsbeperking). Door gebruik te maken van dit elektrische voertuig kunt u zich comfortabel bewegen en kunt u weer op eigen houtje de deur uit. Maar wat is nu een goede scootmobiel voor mij? Onze specialist biedt praktische info bij het maken van de juiste keuze. Op deze website bekijkt u tips voor het kiezen van het juiste model en uitgebreide details over bijvoorbeeld PGB en WMO, de gemiddelde kosten, showrooms in de regio, veiligheid in het verkeer en scootmobieltraining.

 • Een scootmobiel is een zeer handig vervoersmiddel en biedt uitkomst voor mindervaliden.
 • De meest genoemde voordelen: u bent meer zelfstandig en een hoog zitcomfort.
 • De tarieven variëren tussen €600,00 en €5.000,00.
 • Onder bepaalde voorwaarden krijgt u een model toegewezen via de WMO bij de gemeente Roerdalen (https://www.roerdalen.nl).
 • Rondom uw woonplaats kunt u ook terecht bij een aantal winkels en showrooms waar u meer informatie vindt over merken als Electric Mobility en Mango.

Onderwerpen: Goedkope scootmobiel kopen | Tips bij het kiezen van een scootmobiel | Kosten (oktober 2022) | Scootmobiel subsidie aanvragen bij de gemeente Roerdalen (WMO) | Showrooms bezoeken | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieLimburg
GemeenteRoerdalen
Postcode6074
WMO Beslissingstermijn8 weken
PGB tarief€12,2 – €19,62 per uur
Aantrekkelijke scootmobielHandicare Trophy 43910
Adviespunt in de buurtWelzorg

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Melick

U wilt graag een nieuwe scootmobiel. Hoe kan u dan op een goede manier vergelijken? Er is een enorm assortiment met allerlei eigenschappen en opties. Hoe vind ik een product dat in lijn is met mijn behoeften? Startpunt: noteer waar u het allemaal voor wilt gebruiken. Gebruik ik de scooter vooral binnen of buiten, ga ik ‘m iedere dag gebruiken, en gebruik ik het voor korte- of lange ritjes? Zodra dit duidelijk is kan het zoeken beginnen naar een goedkope scootmobiel in Melick. Doe dat bijvoorbeeld online aan de hand van brochures, een handige thuisdemonstratie of door een showroom te bezoeken.

 • Een simpele opvouwbare scootmobiel is er al vanaf €670,00.
 • Een wendbare scooter met 3 wielen en een actieradius rond de 30 km is te koop vanaf €2225,00.
 • Een robuust model met 4 wielen en een grote accu voor grote afstanden is er al vanaf €3150.

Advies van de specialist oktober 2022

Zoekt u naar wat extra ondersteuning bij het vinden van de scootmobiel met de beste prijs-kwaliteitverhouding? Wij helpen u graag snel verder. Hieronder bieden wij zaken waar u rekening mee moet houden.

Verschil inklapbare en vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Melick kunt u eenvoudig meenemen in de tram, bus of trein en kunt u eenvoudig kwijt in een klein schuurtje. Handig voor in huis en voor ritten naar het wijkcentrum of winkels. Een vaste scootmobiel is stabieler, voelt veiliger, heeft extra comfortvoorzieningen en heeft een veel groter bereik. De juiste keuze als u veel lange ritten maakt.

Een scootmobiel met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is flexibeler en is wat kleiner. U stuurt eenvoudig met dit model. Dit is handig in kleine ruimtes. Tevens verschaft een scoot met 3 wielen extra beenruimte. De 4-wiel scootmobiel is meer robuust en geeft u een veilige rijervaring. Dit komt tot uiting in snelle bochten en op minder slechte wegen. Een scooter met 4 wielen haalt een hogere snelheid en rijdt over het algemeen wat comfortabeler.

Is een hoge actieradius noodzakelijk?
De producten onderscheiden zich behoorlijk wanneer men de actieradius vergelijkt. Dit is de afstand die u kunt rijden op één acculading. Gebruikt u de mobiel vooral binnenshuis? Of ook voor korte ritten van +/- 5 minuten. Een actieradius van 10 – 20 km is afdoende. Denk u eraan veel te gaan rijden naar shoppingcentra of om gewoon lekker rond te rijden? In dat geval adviseren wij te kiezen voor een accu met een vermogen van 97 Ah.

Topsnelheid
In het geval u iedere dag lange stukken rijdt, dan wilt u natuurlijk ook dat er een beetje tempo in zit. Kleine opvouwbare scootmobielen gaan vaak maar 6 kilometer per uur. De luxe vaste modellen bieden wat dat betreft meer comfort (28 km per uur). Scoots met groter accu’s (in Ah) hebben vaak ook meer vermogen / topsnelheid. Onthoud: wanneer u op de stoep rijdt mag u niet sneller dan 6 km/uur uur rijden.

Comfort en extra’s
Wanneer u dagelijks de scoot gebruikt of als u snel last heeft van nek of rug (bewegingsbeperking) is een comfortabele zitting essentieel. De premium scoots hebben een uitgebreide vering en een verstelbare stoel/stuurkolom. Ga direct proefrijden in Melick om zelf verschillende modellen uit te proberen.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Hoeveel kost een scootmobiel?

Op basis van onze adviezen weet u waar u op moet letten bij het uitzoeken van een scootmobiel. In het volgende gedeelte vertellen we meer over de kosten. De kostprijzen hangen af van de fabrikant, het vermogen van de accu, de snelheid en randproducten als oprijplaten & een scootmobieltas. De voordeligste modellen beginnen bij €495,00, de grote vaste scoots met veel opties kosten al gauw €5.100,00. In de onderstaande tabel vergelijkt u de richtprijs van een aantal modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Simpel310 km7 km/u€750
Gemiddeld315 – 25 km10 km/u€1450
Comfortabel455 km17 – 18 km/u€4100
Luxe480 km20 km/u€8.000
Voorbeeld van de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Melick
scootmobiel-kopen-melick

Scootmobiel aanvragen gemeente Roerdalen via de WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) stelt gemeenten verplicht om mensen te ondersteunen zodat zij thuis kunnen blijven wonen. Mogelijk kan men via de WMO een scootmobiel lenen bij het uitleenpunt of een PGB-budget ontvangen. De WMO heeft speciale vervoersvoorzieningen. Interessant zijn met name een elektrische rolstoel, taxi maar zeker ook een scootmobiel. Kunt u slecht lopen en wilt u thuis blijven wonen en blijven deelnemen aan sociale activiteiten? Op dat moment kunt u een beroep doen op uw gemeente Roerdalen. Uw gemeente heeft daarvoor verschillende opties.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): u krijgt een vast bedrag waarmee u zelf een scoot kunt aanschaffen.
 • Zorg in natura: u ontvangt een scoot vanuit de gemeente (nieuw of gebruikt). Minpunt is dat u niet kunt bepalen wat voor model het wordt.
 • Voor de scootmobiel uitleen WMO betaalt men een eigen bijdrage van €19,00 per maand.
 • Aanmelden kan bij het WMO-loket. Vervolgens komt de WMO-consulent langs om te kijken wat uw individuele zorgvraag is. Binnen een aantal weken hoort u of u in aanmerking komt.
 • U kunt altijd tussentijds contact opnemen met WMO-loket gemeente Roerdalen. Zowel telefonisch (0475538888), men kan een mailtje sturen (info@roerdalen.nl), of maak een afspraak bij het gemeentehuis (Schaapsweg 20, 6077 CG, Sint Odiliënberg). Bezoek ook www.roerdalen.nl voor actuele informatie.
 • De beslissingstermijn ligt hier ongeveer op 8 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Bekijk adressen van showrooms voor gratis proefrit

Voor het nemen van een weloverwogen beslissing treft u op deze pagina informatie over de belangrijkste onderwerpen. Maar onderaan de streep moet u gewoon in het echt ervaren hoe het werkt. Gebruik maken van een gratis proefrit zal u veel duidelijk verschaffen. Op die manier kunnen diverse modellen worden getest waardoor u een meer weloverwogen keus kunt maken. Rondom uw woonplaats Melick zijn er verschillende winkels en showrooms. Een ervaren adviseur zal u verder ondersteunen bij het uitkiezen van de beste scootmobiel. In het onderstaande overzicht vind u de adresgegevens van enkele aanbieders, showrooms en thuiszorginstellingen + WMO uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
WelzorgSodaweg 36049 CMRoermond-Herten
Medipoint | Groene KruisKempweg 336045 EGRoermond
VegroVeldstraat 16041 GRRoermond
Tabel met winkels in de buurt waar u scootmobielen kunt bekijken


Uw thuisdemonstratie aanvragen in Melick
Bent u slecht ter been en lukt het niet om naar een speciaalzaak of winkel te gaan? Dan komt de aanbieder bij u thuis! Verschillende leveranciers kunnen een thuisdemonstratie verzorgen. Onderstaand bekijkt u de beste leveranciers die u graag verder helpen.

 • Practicomfort: Voordelige onderhoudsabonnementen
 • Mango: Bekend van televisie
 • Quingo: Uitstekende zitcomfort
 • Medipoint: Voor zorg- en welzijnsproducten
 • Welzorg: Ruim aanbod met 3 en 4 wielen
 • Vegro: Specialist voor langer thuiswonen
 • Totalezorgwinkel.nl: Regelt ook verzekering, pechhulp en onderhoud aan huis

Overzicht met veel verkochte types
Onderstaand verstrekken we een tabel met een aantal populaire modellen met daarbij het bereik, de max. snelheid en de geschatte prijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Handicare Trophy 4391045 km12 km/u€ 4.295
Excel Entice 440 km12 km/u€ 4.785
Practicomfort MobiGo F1518 km6 km/u€ 1.100
Shoprider Altea 312 km6 km/u€ 695
Overzicht met populaire modellen oktober 2022

Veelgestelde vragen met antwoorden

Kan ik ook een scootmobiel huren?
Eventueel kunt u ervoor kiezen om een scootmobiel te huren in Melick. Dat doet men o.a. via bijvoorbeeld Medipoint, Vegro of een andere zorgwinkel. Ook kan er gebruik worden gemaakt van een scootmobielpool. Voor een heel klein budget kan u tijdelijk voor enkele uren een voertuig gebruiken. Wilt u echter voor een langere periode huren? In het kader daarvan is het alternatief om zelf een model aan te schaffen of de mogelijkheden van leasen te onderzoeken.

Hoe zit het met het onderhoud?
Fabrikanten (leveranciers van medische hulpmiddelen in Melick) geven minimaal 2 jaar garantie op uw scoot. Bij veel aanbieders kan men deze garantie uitbreiden tot langere periodes. Steeds meer merken geeft de keuze voor een omruilgarantie. Zo kan u gerust enkele weken rondrijden als test. Het onderhouden van uw scootmobiel is geen overbodige luxe. Daarvoor kan u ervoor kiezen om een onderhoudscontract te kiezen. Dit is een soort jaarlijkse APK en voorkomt dat er veiligheidsproblemen ontstaan. Belangrijke punten zijn o.a. magneetrem en blokkeer inrichting/vrijloop en de staat van de accu.

Kan ik ook een tweedehands model kopen?
In Nederland zijn de laatste jaren veel scootmobielen verkocht. Daardoor groeit ook de markt voor tweedehands modellen. Het positieve aspect van een goede occasion is de verkoopprijs: ook met beperkte financiële middelen koopt u een scoot die vaak in goede conditie is. Ook is er geen sprake van een lange levertijd. Minpunten zijn krassen, deuken en technische problemen. Houd er ook rekening mee dat de accu niet meer nieuw is. Steek wat tijd in een goede proefrit om de actieradius van het voertuig te inspecteren. Er zijn veel online platformen zoals dezorgoutlet.nl waar u een gebruikt model kunt aanschaffen.

Moet ik een rijbewijs hebben?
Als u met een scootmobiel rijdt valt u onder de regeling van (gemotoriseerde) gehandicaptenvoertuigen. Een bromfietscertificaat of rijbewijs is dus niet nodig. We raden wel aan eens een bezoek te brengen aan rijvaardigheidscursussen, praktijklessen en theorie. In een erkende scootmobieltraining in Melick behandeld u zaken zoals regels in het verkeer en praktische tips om veilig te rijden. De verkeersregels zijn vrij eenvoudig: als bestuurder mag u rijden op het stoep, voetpad, fietspad en de rijbaan. U mag rijden binnen en buiten de bebouwde kom. Het is belangrijk om zoveel mogelijk rechts te blijven rijden en laat duidelijk zien wanneer u afslaat. Het is verboden om te rijden op de autoweg of snelweg.

Is een scootmobiel verzekering verplicht?
Scootmobielen worden voor de wet gezien als motorrijtuigen. U sluit altijd een verzekering af (zowel voor het geval dat u op de openbare weg gaat rijden, als ook voor gebruik binnenshuis). Ondanks de lage snelheid, er kan er toch schade worden veroorzaakt. Schades die hieruit voortvloeien worden niet vergoed door de AVP (aansprakelijkheidsverzekering). Neemt u onverzekerd deel aan het verkeer? Dan kan u dat een boete opleveren van €280,00. Indien u schade rijdt kunt u geen beroep doen op een verzekeraar. U kunt kiezen uit WA en All-risk. De all-risk polis vergoedt ook uw eigen schade. Gemiddeld kost zo’n WA-verzekering €4,40 per maand. Een verzekerde scooter heeft aan de achterzijde een verzekeringsplaatje bevestigd.

Zijn rollators of rolstoelen voor mij geschikt?
Mensen met een afnemende mobiliteit kunnen ondersteuning krijgen met een rolstoel, rollator of scootmobiel. Het toepassen van fysieke hulpmiddelen is belangrijk om veilig te kunnen bewegen. De elektrische rolstoel of rollator is prettig binnenshuis of in een zorginstelling. Of als u kleine stukjes nog wel kunt lopen. Een opvouwbare scootmobiel biedt meer comfort en is vooral relevant als u helemaal zelfstandig wilt blijven. Twijfel? Neem dan eens contact op met een zorgleverancier of de regionale zorgwinkel Melick.

Hoe kan ik me aansluiten bij een scootmobielclub?
Ervaringen delen met andere gebruikers en houd u ervan om lekker rond te rijden? De scootmobielvereniging maakt het rijden nog leuker. In het hele land (waaronder provincie Limburg) kan men zich wenden tot deze verenigingen. Gezellig samen toeren en maak een tocht door wijken als: Montfort, Sint Odiliënberg, Melick, Posterholt, Herkenbosch, Vlodrop.

Plaats een reactie