Scootmobiel Linne

Bent u op zoek naar een goede scootmobiel in Linne? De scootmobiel is een vervoersmiddel dat rijdt op elektriciteit voor ouderen, chronisch zieken of mensen met een beperking (mobiliteitsbeperking). Door gebruik te maken van dit elektrische voertuig behoud u uw mobiliteit en kunt u weer gemakkelijk naar vrienden. Maar wat is nu een goede scootmobiel voor mij? Deze website biedt een adviserende rol bij het uitzoeken van de juiste scooter. Via Scootzorg.nl bekijkt u de belangrijkste zaken waar u op moet letten en uitgebreide details over bijvoorbeeld Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO), de huidige prijzen, het aanvragen van een thuisdemonstratie, hoe u zich moet gedragen in het verkeer en reparatie/onderhoud.

 • Een scootmobiel is eigenlijk een scooter met 3 of 4 wielen voor mindervaliden of mensen die niet meer zo mobiel zijn.
 • Meest gehoorde voordelen: u bent mobieler en onafhankelijk en een comfortabele manier van reizen.
 • De kosten schatten we in tussen c.a. €550,00 en wel €5.000,00.
 • Soms komt u in aanmerking voor een scootmobiel via de WMO bij de gemeente Maasgouw (https://www.gemeentemaasgouw.nl).
 • In en rondom uw woonplaats maakt u snel een eenvoudig een afspraak bij een winkel of showroom waar u meer informatie vindt over merken als Sterling en DKCity.

Thema’s: Goedkope scootmobiel kopen | Tips bij het kiezen van een scootmobiel | Actuele kosten | Scootmobiel subsidie aanvragen bij de gemeente Maasgouw (WMO) | Regionale winkels | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieLimburg
GemeenteMaasgouw
Postcode6067
WMO Beslissingstermijn8 weken
PGB onkosten€14,77 – €18,81 per uur
Aantrekkelijke scootmobielDKCity HS-589 4
AdviespuntWelzorg

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Linne

Waarschijnlijk bent u op zoek naar een (eerste) scootmobiel. Maar waar moet ik op letten? Leveranciers verkopen zeer uiteenlopende modellen met eigenschappen die volstrekt nieuw zijn. Hoe achterhaal ik het type dat past bijmijn behoeften? Ons advies: noteer waar u het allemaal voor wilt gebruiken. Gebruik ik de scooter vooral binnen of buiten, gebruik ik het dagelijks, en ga ik dan lange of korte stukken rijden? Als u hier duidelijkheid in hebt gekregen kunt u veel beter zoeken naar een goedkope scootmobiel in Linne. Veel info vind u online via het aanvragen van een brochure, een demo aan huis of door een showroom te bezoeken.

 • Een kleine opvouwbare scootmobiel vindt u al vanaf €680,00.
 • Een vast model met drie wielen en 30 km actieradius vind u al vanaf €2050,00.
 • Een extra veilig model met 4 wielen met een comfortabele zit is er al vanaf €3100.

Keuzeadvies september 2023

Zou u graag verder geholpen worden bij het uitzoeken van de beste scootmobiel? Onze adviseurs helpen u direct verder. Onderstaand bieden wij de hoofdlijnen / keuzes van deze productgroep.

Inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Linne kan gemakkelijk mee in het vliegtuig of OV en neemt slechts weinig ruimte in huis in. Een ideaal hulpmiddel voor in huis en voor korte ritten naar het winkelcentrum. De vaste scootmobiel is stevig, rijdt een stuk comfortabeler en kan langer en harder rijden. Zeer geschikt voor gebruik buiten.

3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is makkelijker te tillen en kan kortere bochten maken. U stuurt eenvoudig met dit model. Bijvoorbeeld in een smalle gang. Bovendien heeft een scooter met 3 wielen meer beenruimte. Een 4-wiel scootmobiel is meer robuust en zal wat veiliger aanvoelen. Dat ervaart u als u de bochten instuurt en op een oneffen terrein. Een scoot met vier wielen kan doorgaans wat harder en biedt meer comfort.

Is een hoge actieradius noodzakelijk?
De verschillende uitvoeringen verschillen behoorlijk wanneer we kijken naar actieradius. Daarmee bedoeld met de max. afstand die gereden kan worden op 1 volle accu. Zoekt u iets voor uitsluitend binnen? Of voor een bezoekje aan de supermarkt? Een actieradius van 10 – 15 kilometer is vaak genoeg. Bent u voornemens ook ritjes te maken naar het winkelcentrum of een plaatselijk buurtgebouw? In dat geval adviseren wij te kiezen voor een 97 Ah accu (60 – 65 km).

Welke snelheid heb ik nodig?
In het geval u lange afstanden wilt afleggen, dan wilt u dat uiteraard wel op een prettig tempo kunnen doen. Eenvoudige opvouwbare scootmobielen gaan vaak maar 6 kilometer per uur. Stevige vaste modellen gaan wel 20 kilometer per uur. Scoots met groter accu’s (in Ah) kunnen meer vermogen geven (dus sneller rijden). Regel: als u op de stoep rijdt mag er niet harder dan 6 km per uur worden gereden.

Extra comfort
Tijdens het rijden van een rit of als u last heeft van uw rug (bewegingsbeperking) is het belangrijk dat u goed zit. De high-end modellen onderscheiden zich door maximale vering en een verstelbare (verwarmde) stoel. Ga naar een showroom of boek een proefrit in Linne en ontdek zelf wat bij u past.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Hoeveel kost een scootmobiel?

Onze experts hebben u net uitgelegd wat belangrijke aspecten zijn wanneer u een scootmobiel gaat aanschaffen. Hierna kijken we specifiek naar de kosten. De kosten komen tot stand a.d.h.v. de leverancier, het vermogen van de accu, hoe hard de scoot kan en opties als een rollatorhouder en mandjes en tassen. De aantrekkelijkste modellen zijn verkrijgbaar vanaf €530,00, de wat geavanceerdere modellen hebben al snel een prijskaartje van €7.300,00. In de tabel hieronder staat de adviesprijs van een aantal types.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Basis314 km8 km/u€700
Beter320 – 25 km10 – 12 km/u€1500
Comfortabel440 km15 – 17 km/u€3100
Meeste comfort480 km+20 – 22 km/u€7.750
Tabel met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Linne
scootmobiel-kopen-linne

Scootmobiel aanvragen gemeente Maasgouw via WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) verplicht gemeenten om te zorgen dat mensen thuis kunnen blijven wonen. Mogelijk kunt u middels deze WMO een scoot tijdelijk in gebruik nemen via het uitleenpunt of een PGB-budget ontvangen. De vervoersvoorzieningen van de WMO bieden vaak uitkomst. Interessant zijn met name een regiotaxi, een rolstoel en niet te vergeten de scootmobiel. Heeft u een chronische aandoening maar wilt u wel graag in uw woning blijven wonen en wilt u zelfstandig kunnen blijven deelnemen aan de samenleving? Op dat moment kunt u hulp vragen bij de gemeente Maasgouw. Een gemeente biedt diverse oplossingen.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): dit is een vast budget wat u mag inzetten en waarmee u op eigen houtje een mobiel kunt kopen.
 • Zorg in natura: de gemeente verzorgt de levering van een standaard scootmobiel. Houd er rekening mee dat u weinig tot geen invloed hebt op het type.
 • Wanneer u een scootmobiel leent via het WMO rekent men €19 per maand als eigen bijdrage.
 • U kunt een aanvraag indienen via het WMO-loket. Een paar weken later vind er een gesprek plaats om te kijken waar uw behoefte aan heeft. Na een aantal weken/maanden komt de gemeente met een voorstel.
 • Voor extra info of advies kunt u terecht bij WMO-loket gemeente Maasgouw. Dit kan telefonisch (0475852600), per mail (info@gemeentemaasgouw.nl), of kom naar het gemeentehuis (Markt 36, 6051 DZ, Maasbracht). Check ook eens www.gemeentemaasgouw.nl voor extra informatie.
 • De periode van aanvraag tot u bericht krijgt (beslissingstermijn) duurt circa 8 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Testrit inplannen bij showrooms of winkels

Om een passend model te vinden verzamelen wij hier nuttige informatie die u kunnen helpen. Toch is een live ervaring ook belangrijk. Kies voor een gratis proefrit is dan de juiste oplossing. Zo kunt u modellen met 3 of 4 wielen uitproberen en kunt u ook direct om advies op maat vragen. In en rondom Linne kunt u terecht bij een aantal showrooms. Een productspecialist kan u helpen met het vinden van de beste scootmobiel. In de volgende opsomming bekijkt u direct contactgegevens van enkele aanbieders, showrooms en zorginstellingen / WMO-uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
WelzorgSodaweg 36049 CMRoermond-Herten
Medipoint | Groene KruisKempweg 336045 EGRoermond
VegroVeldstraat 16041 GRRoermond
Tabel met contactgegevens van aanbieders en leveranciers van scootmobielen


Uw thuisdemonstratie aanvragen in Linne
Loopt u moeilijk en gaat het bezoeken van een showroom niet lukken? Een thuisdemo is dan een mooi alternatief. Een aantal aanbieders bieden een extra service: de thuisdemonstratie. In de opsomming hierna vergelijkt u meerdere winkels die u daarbij kunnen ondersteunen.

 • Practicomfort: Omruilgarantie: gegarandeerd de juiste scootmobiel
 • Mango: Verschillende eigen winkels / showrooms
 • Quingo: 4.000 zéér tevreden klanten in Nederland
 • Medipoint: Ruim aanbod aan accessoires
 • Welzorg: Deskundige adviseurs en monteurs
 • Vegro: Partner van bijna alle zorgverzekeraars
 • Totalezorgwinkel.nl: De nummer 1 thuiszorgwinkel van Nederland

Wat zijn populaire modellen?
In het volgende hoofdstuk treft u een overzicht met modellen die veel verkocht worden met daarbij details zoals actieradius, snelheid en verwachte adviesprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
DKCity HS-589 445 km12 km/u€ 3.699
Excel Entice 4416840 km12 km/u€ 4.374
Vermeiren Venus 39 km6 km/u€ 939
Mango Smartboy 312 km6 km/u€ 495
Overzicht met populaire scoots september 2023

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Is het mogelijk een scootmobiel te huren?
Uiteraard is het een optie om een scootmobiel te huren in Linne. Dit wordt o.a. gedaan door een partij zoals Vegro, Medipoint of een lokale winkel. Steeds meer gemeenten zetten nu ook in op de scootmobielpool. Tegen lage kosten of zelfs gratis kan men voor een bepaalde tijd een scoot lenen. Wilt u structureel gebruik maken van een scootmobiel? In die situatie raden we zeker aan zelf een scoot te kopen of een leasecontract te nemen.

Heb ik een onderhoudscontract nodig?
Leveranciers (leveranciers van medische hulpmiddelen in Linne) bieden standaard 2 jaar fabrieksgarantie. Normaal gesproken kunt u dit tegen betaling verlengen tot wel 10 jaar. Sommige merken werken met een omruilgarantie. Dan kunt u zonder zorgen een aantal dagen/weken een bepaald model uitproberen. Gedegen onderhoud is ook erg belangrijk. Daarom kan u ervoor kiezen om een onderhoudscontract te nemen. Dit wordt ook wel de APK genoemd waarbij uw product goed wordt nagekeken. Belangrijke punten zijn o.a. claxon en geluidssignalen en de accu.

Wat zijn de voordelen van een tweedehands model?
Er rijden inmiddels flink wat scootmobiels rond in Nederland. We zien het aanbod met tweedehands modellen hard groeien. Een reden waarom veel mensen kiezen voor een occasion is de verkoopprijs: tegen een lage prijs heeft u een zeer kwalitatief model. Evenzeer is er vaak geen levertijd. Wat minder is zijn krassen, deuken en technische problemen. Ook het vermogen van de accu zal minder zijn. Kies altijd voor een gedegen proefrit om de actieradius van de accu te controleren. Er zijn veel online platformen zoals dezorgoutlet.nl waar veel gebruikte modellen te koop worden aangeboden.

Welk rijbewijs heb ik nodig?
Als bestuurder van een scootmobiel valt u onder de gehandicaptenvoertuigen. Een bromfietscertificaat of rijbewijs is dus niet nodig. U kunt wel gebruik maken van rijvaardigheidscursussen, praktijklessen en theorie. Binnen deze scootmobieltraining in Linne gaat u verder in op aspecten als regels in het verkeer en leert u drempels en stoepjes rijden. Het uitgangspunt van de regels in het verkeer zijn: het voertuig mag deelnemen aan het verkeer op het trottoir, fietspad, voetpad en de openbare weg. Het voertuig is buiten en binnen de bebouwde kom toegestaan. Houd rechts en draag bij voorkeur een veiligheidshesje. Autowegen en snelwegen zijn uiteraard niet toegestaan.

Is een scootmobiel verzekering verplicht?
Een scootmobiel is een motorrijtuig. Een verzekering is dus altijd vereist (zowel in de gevallen dat u in de buitenlucht rijdt, en tevens voor al het gebruik binnen). Ondanks de lage snelheid, er kan er altijd iets gebeuren. Gevolgschade wordt niet verzekerd via de aansprakelijkheidsverzekering (AVP). Gaat u onverzekerd de weg op? Dan kunt u een boete krijgen. Indien u schade rijdt kunt u geen beroep doen op een verzekeraar. Men kan kiezen tussen een WA polis of All-risk dekking. Bij all-risk krijg je ook schade door eigen schuld vergoed. Gemiddeld kost zo’n WA-verzekering €4,70 p/maand. Een voertuig dat verzekerd is herkent u aan het verzekeringsplaatje achterop.

Is het beter om te kiezen voor een rollator of rolstoel?
Sommigen mensen kunnen ondersteuning krijgen met een rolstoel, rollator of scootmobiel. Het kiezen van de juiste medische hulpmiddelen zal de zelfstandigheid (in en rondom het huis) flink verbeteren. Een elektrische rolstoel of rollator is handig als u alleen heel kleine afstanden aflegt. Of als u deels nog wel zelf kunt lopen. Een opvouwbare scootmobiel biedt extra flexibiliteit en komt om de hoek kijken als u nog wel grote afstanden gaat afleggen. Komt u er niet uit? Ga dan in gesprek met een zorgleverancier of de regionale zorgwinkel Linne.

Kan ik deelnemen aan een scootmobielclub?
Bent u wel in voor een uitstapje en wilt u de omgeving beter leren kennen? De scootmobielvereniging maakt het rijden nog leuker. In veel regio’s in Nederland (met name ook in de provincie Limburg) kunt u zich aansluiten. Samen met een groep lekker naar buiten en verken samen de wijken als: Maasbracht, Linne, Stevensweert, Ohé en Laak, Thorn, Heel, Beegden, Wessem.

Plaats een reactie