Scootmobiel Posterholt

Op zoek naar een goede scootmobiel in Posterholt? De scootmobiel is een praktisch hulpmiddel voor mensen die niet goed ter been zijn of een beperking hebben (mobiliteitsbeperking). Door deze handige scooter voelt u zich wendbaar en kunt u weer gaan waar u wilt. Maar welke scootmobiel past bij mij? Onze specialist biedt een helpende hand bij bij het kopen van uw (eerste) scootmobiel. Op Scootzorg vind u praktische aankooptips en informatie over onderwerpen als de WMO (Wet maatschappelijke ondersteuning), de kosten waar u rekening mee moet houden, een proefrit maken, waar u op moet letten in het verkeer en scootmobieltraining.

 • De scootmobiel is een praktisch hulpmiddel speciaal voor mensen die niet goed ter been zijn.
 • Belangrijkste voordelen: meer onafhankelijk en het is eenvoudig te besturen.
 • De prijzen fluctueren zo tussen de €550,00 & €6.250,00.
 • U kunt een scootmobiel aanvragen via de WMO bij de gemeente Roerdalen (https://www.roerdalen.nl).
 • In de regio zijn er verschillende winkels en showrooms waar men u uitgebreid advies kan geven over merken zoals Practicomfort of DKCity.

Details: Goedkope scootmobiel kopen | Tips bij het kiezen van een scootmobiel | Gemiddelde kosten | Scootmobiel tegemoetkoming aanvragen bij de gemeente Roerdalen (WMO) | Winkels en showrooms | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieLimburg
GemeenteRoerdalen
Postcode6061
WMO Beslissingstermijn8 weken
PGB onkosten€12,2 – €19,62 per uur
Veel gekozen merkMango Twincat II
Punt voor adviesWelzorg

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Posterholt

U wilt graag een nieuwe scootmobiel. Alleen, wat zijn belangrijke aspecten? Er is een enorm assortiment met allerlei eigenschappen en opties. Waar vind ik het model dat past bijmijn behoeften? Beginpunt: bedenk eens hoe u het wilt gebruiken. Ga ik de elektrische scooter binnen of buiten gebruiken, gebruik ik het dagelijks, en gebruik ik het voor korte- of lange ritjes? Op het moment dat u hierover meer inzicht heeft verkregen kunt u veel beter zoeken naar een goedkope scootmobiel in Posterholt. Alle belangrijke info leest u online via het aanvragen van een brochure, een uitgebreide thuisdemonstratie of via advies van product experts in een winkel.

 • Een eenvoudige opvouwbare scootmobiel koopt u al vanaf €650,00.
 • Een flexibele scooter met 3 wielen en 30 km actieradius vind u al vanaf €2400,00.
 • Een sterk 4 wielen model met een flinke accu koopt u al vanaf €3950.

Advies van de specialist september 2023

Loopt u tegen problemen op bij het uitzoeken van een goede scootmobiel? Wij hebben een aantal belangrijke punten uiteengezet. In onderstaande opsomming achterhaalt u de hoofdlijnen / keuzes van deze productgroep.

Verschil inklapbare en vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Posterholt is makkelijk te vervoeren in het openbaar vervoer en is gemakkelijk op te bergen. Handig voor in huis en voor kleine ritjes buitenshuis. De vaste scootmobiel is stabieler, voelt veiliger, heeft extra comfortvoorzieningen en heeft een veel groter bereik. Zeer geschikt voor gebruik buiten.

3- of 4-wiel scootmobiel
Een 3-wiel scootmobiel is makkelijker te tillen en een handige korte draaicirkel. U bent meer wendbaar. Rijden in krappe ruimtes gaat eenvoudiger. Eveneens beschikt zo’n model met 3 wielen over meer beenruimte. Een 4-wiel scootmobiel is robuuster en geeft u een veilige rijervaring. De voordelen daarvan merkt u als u de bochten instuurt of als u schuin de stoep afrijdt. Een scooter met 4 wielen heeft een hogere maximum snelheid en heeft meer comfort tijdens het rijden.

Welke actieradius moet ik minimaal hebben?
De verschillende uitvoeringen variëren enorm op het gebied van actieradius. Hiermee bedoelen wij de afstand die u kunt rijden met 1 accu. Vind het gebruik hoofdzakelijk binnen plaats? Of om de boodschappen te doen? Een bereik van 20 km zal dan voorzien. Ben u liefhebber van lange ritjes naar omliggende dorpen of de lokale buurtcentra? Kijk dan naar modellen met een accu met een vermogen van 97 Ah.

Minimale snelheid
Zodra u iedere dag lange stukken rijdt, dan wilt u natuurlijk ook dat er een beetje tempo in zit. De goedkopere opvouwbare scootmobielen gaan vaak maar 7 km per uur. Stevige vaste modellen halen een veelvoud daarvan (tussen de 20 en 30 km/u). Modellen met een hoge actieradius hebben als bijkomend voordeel dat ze sneller kunnen. Vergeet niet: op de stoep mag u niet sneller dan 6 km/uur uur rijden.

Comfort en extra opties
Bij het dagelijks gebruiken van een scoot en zeker ook bij rug- en nekklachten (bewegingsbeperking) is een comfortabele zitting essentieel. De premium scoots hebben een uitstekende vering en een multifunctionele stoel. Test een model uit voor een proefrit in Posterholt en ervaar zelf de diverse mobielen in de praktijk.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Hoeveel kost een scootmobiel?

Onze specialisten hebben net toegelicht op welke zaken u moet letten bij het kopen van een scootmobiel. Maar wat kost nu een goede scootmobiel? De prijzen hebben te maken met de producent, de accucapaciteit, hoe hard de scoot kan en opties als achteruitkijkspiegels + een schootskleed. De gunstigste scoots zijn er al vanaf €535,00, de grote vaste scoots met veel opties kosten al gauw €5.000,00. In deze tabel vergelijkt u de adviesprijs van de meest gekozen modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Budget314 km8 km/u€600
Beter320 – 25 km11 km/u€1600
Uitmuntend435 km18 km/u€3200
Elite480 km21 km/u€6.750
Tabel met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Posterholt
scootmobiel-kopen-posterholt

Scootmobiel aanvragen gemeente Roerdalen via WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) verplicht gemeenten om mensen te ondersteunen zodat zij thuis kunnen blijven wonen. Soms kunt u via de WMO een model in bruikleen krijgen via het uitleenpunt of een PGB-budget toegewezen krijgen. Onder de WMO vallen ook de zogenaamde vervoersvoorzieningen. Interessant zijn met name de regiotaxi, een rolstoel en niet te vergeten de scootmobiel. Bent u ziek en wilt u graag in uw huis blijven wonen en wilt u kunnen blijven deelnemen aan het alledaagse leven? Op dat moment kunt u een beroep doen op uw gemeente Roerdalen. Uw gemeente heeft daarvoor verschillende opties.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): u krijgt een budget toegewezen waarmee u zelfstandig hulpmiddelen kan aanschaffen.
 • Steun in natura: u krijgt meestal een scootmobiel in bruikleen. Minpunt is dat u geen inspraak hebt op het type.
 • Indien u kiest voor scootmobiel uitleen binnen de WMO berekent het CAK per 3 maanden een eigen bijdrage van €57.
 • Aanmelden kan bij de WMO specialist van de gemeente. Daarna volgt een (telefonische) afspraak om samen te kijken waar ondersteuning nodig is. Na een aantal weken/maanden ontvangt u per mail/post een voorstel.
 • Heeft u tussendoor nog bedenkingen? Stel ze bij WMO-loket gemeente Roerdalen. Zowel telefonisch (0475538888), men kan een mailtje sturen (info@roerdalen.nl), of bezoek het gemeentehuis (Schaapsweg 20, 6077 CG, Sint Odiliënberg). Ga ook eens naar www.roerdalen.nl voor meer info.
 • De beslissingstermijn bedraagt ongeveer 8 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Testrit inplannen bij showrooms of winkels

Om een passend model te vinden verzamelen wij hier nuttige informatie die u kunnen helpen. Alleen, uiteindelijk zult u de verschillende modellen zelf moeten proberen. Een gratis proefrit zonder verplichtingen zal u veel duidelijk verschaffen. Bij een winkel of showroom mag u verschillende modellen uitvoerig uitproberen en kunt u direct vragen stellen aan de adviseur. In de buurt van Posterholt zijn er diverse winkels en showrooms te vinden. Een goede verkoopmedewerker zal u helpen bij het kopen van de beste scootmobiel. In de bijgaande tabel vind u de adresgegevens van showrooms, winkels en thuiszorginstellingen en uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
WelzorgSodaweg 36049 CMRoermond-Herten
Medipoint | Groene KruisKempweg 336045 EGRoermond
VegroVeldstraat 16041 GRRoermond
Tabel met contactgegevens van aanbieders en leveranciers van scootmobielen


Een thuisdemonstratie aanvragen in Posterholt
Heeft u fysieke problemen en kunt u geen winkel bezoeken? Er zijn gelukkig alternatieven. Landelijke leveranciers hebben een speciaal team voor thuisdemonstraties. In de opsomming hierna vergelijkt u uiteenlopende organisaties die voor u een thuisdemo kunnen geven.

 • Practicomfort: Een complete eigen serviceorganisatie
 • Mango: Altijd een ruime voorraad
 • Quingo: Heel wendbaar (korte draaicirkel)
 • Medipoint: Ruim aanbod aan accessoires
 • Welzorg: U kunt uw PGB-budget hier besteden
 • Vegro: Leverancier van diverse merken
 • Totalezorgwinkel.nl: De beste service en nazorg

Overzicht met veel verkochte types
Hieronder vindt u een tabel met een aantal populaire modellen met daarbij details zoals actieradius, de topsnelheid en een verwachte verkoopprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Mango Twincat II40 km12 km/u€ 4.099
Practicomfort Tango45 km12 km/u€ 6.500
Shoprider 889dxd duo45 km6 km/u€ 6.435
Pride Capri PRO 412 km6 km/u€ 1.312
Schema met populaire modellen september 2023

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Ik wil een scootmobiel huren, kan dat?
Eventueel kunt u ervoor kiezen om een scootmobiel te huren in Posterholt. Dit wordt o.a. gedaan door de lokale showroom, thuiszorginstantie of hulpmiddelen punt. Ook kan er gebruik worden gemaakt van een scootmobielpool. Gratis, of tegen een kleine vergoeding kunt u er op uit met een scootmobiel. Heeft u echter behoefte aan huur voor een langere periode? Op dat moment is de beste optie om zelf een model aan te schaffen of te kiezen voor private-lease.

Hoe zit het met onderhoud en garantie?
Merken (leveranciers van medische hulpmiddelen in Posterholt) bieden standaard 2 jaar fabrieksgarantie. Doorgaans kan men deze garantie uitbreiden tot langere periodes. Een groeiend aantal fabrikanten werken met een omruilgarantie. Zodoende kunt u zonder zorgen een model uitproberen. Gedegen onderhoud is niet iets om op te besparen. Vandaar adviseren wij om direct een onderhoudscontract aan te gaan. Dit is een soort jaarlijkse APK waarbij de veiligheid van uw product wordt gewaarborgd. Daarbij kijkt de specialist naar o.a. koolborstels en de accu(lader).

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands model?
Inmiddels is de scootmobiel behoorlijk ingeburgerd. De markt voor tweedehands modellen groeit daardoor ook hard. Een reden waarom veel mensen kiezen voor een occasion is de aantrekkelijke prijs: voor weinig geld een kwalitatief product aanschaffen. Verder kunt u de mobiel meteen in gebruik nemen, er is geen levertijd. Negatieve aspecten zijn sporen van het gebruik en een versleten zitvlak. Het kan ook zijn dat de accu minder presteert. Neem iemand mee om samen een testrit te rijden om de actieradius van de accu te controleren. U kunt terecht op sites als speurders.nl waar u prima gebruikte modellen kunt vinden.

Is het halen van een rijbewijs verplicht?
Als scootmobiel eigenaar hebt u te maken met wet- en regelgeving zoals die geldt voor gehandicaptenvoertuigen. U kunt zonder rijbewijs of bromfietscertificaat de weg op. Wel kunt u kiezen voor rijvaardigheidscursussen en theorielessen. In een erkende scootmobieltraining in Posterholt legt u de basis voor onder andere verkeerskennis en kunt u uw rijvaardigheid versterken. Over het algemeen zijn verkeersregels niet moeilijk: u bent welkom op voetpad, fietspad en de gewone weg. Dit geldt zowel binnen als buiten de bebouwde kom. Houd rechts aan en draag bij voorkeur een veiligheidshesje. Autowegen en snelwegen zijn verboden.

Moet ik een scootmobiel verzekering afsluiten?
Een scootmobiel wordt wettelijk gezien als motorrijtuig. De scoot moet dus altijd verzekerd zijn (zowel tijdens momenten dat u buiten rijdt in uw woonplaats, maar ook wanneer u er binnen gebruik van maakt). Hoewel u vaak niet harder gaat dan 20 km/uur, kan er maar zo een klein ongeluk gebeuren. Gevolgschade wordt niet verzekerd via de aansprakelijkheidsverzekering (AVP). Gaat u toch zonder verzekering de weg op? Dan loopt u het risico op een boete. Eventuele schade wordt dan niet verzekerd. Er zijn grofweg twee polissen: WA-dekking en All-risk. De uitgebreide all-risk verzekering dekt alle schade (ook aan uw voertuig). WA-verzekeringen zijn er vanaf €3,50 per maand. Een verzekerd voertuig heeft altijd een gele verzekeringssticker of plaatje.

Kan ik niet beter een rollator of rolstoel kiezen?
Mensen die merken dat hun mobiliteit afneemt kunnen kiezen uit zorghulpmiddelen als een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het aanschaffen van medische hulpmiddelen is essentieel voor het creëren van een veilige setting in huis. De elektrische rolstoel of rollator is prettig binnenshuis of in een zorginstelling. Of wanneer u kleine stukken nog wel loopt. De opvouwbare scootmobiel is luxer en kunt u bovendien meenemen in de auto. Weet u het nog niet? Neem contact op met een thuiszorginstelling of de regionale zorgwinkel Posterholt.

Wat is een scootmobielclub?
Ervaringen delen met andere gebruikers en vindt u het heerlijk om rond te cruisen? Word dan lid van een scootmobielvereniging. Door heel Nederland (ook in de provincie Limburg) kunt u zich aansluiten. Gezellig samen naar buiten en verken samen de wijken als: Montfort, Sint Odiliënberg, Melick, Posterholt, Herkenbosch, Vlodrop.

Plaats een reactie