Scootmobiel Herten

Bent u op zoek naar een goede scootmobiel in Herten? Een scootmobiel is een handig hulpmiddel voor mindervaliden of mensen die niet meer zo mobiel zijn (mobiliteitsbeperking). Door gebruik te maken van zo’n elektrische 3- of 4 wieler voelt u zich weer zeker en kunt u weer gemakkelijk naar vrienden. Alleen, welke scootmobiel moet ik kiezen? Deze website is er om u te helpen bij het kiezen van het juiste model. Op deze webpagina bieden wij praktische aankooptips en informatie over onderwerpen als de WMO (Wet maatschappelijke ondersteuning), de actuele prijzen, showrooms in de regio, de verschillende regels en rijvaardigheidscursussen.

 • Een scootmobiel is een handig hulpmiddel en is zeer geschikt voor mindervaliden.
 • Voordelen: u bent meer zelfstandig en een hoge mate van gebruikersgemak.
 • De kosten schommelen tussen €600,00 oplopend tot 5.250,00.
 • Onder bepaalde voorwaarden krijgt u een model toegewezen via de WMO bij de gemeente Roermond (https://www.roermond.nl).
 • In en rondom uw woonplaats kunt u geheel vrijblijvend langs bij een winkel en showroom waar u meer informatie vindt over merken als Kymco en Afikim.

Details: Goedkope scootmobiel kopen | Tips bij het kiezen van een scootmobiel | Geschatte kosten | PGB en WMO aanvragen bij de gemeente Roermond (WMO) | Winkels en thuisdemonstraties | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieLimburg
GemeenteRoermond
Postcode6049
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
PGB vergoeding€7,17 – €35,84 per uur
Populaire scootmobielExcel Entice 4
AdviespuntWelzorg

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Herten

U bent zich aan het oriënteren op een scootmobiel. Hoe kan u dan op een goede manier vergelijken? Er is een enorm assortiment met opties waar u mogelijk nooit eerder van gehoord hebt. Hoe vind ik de scooter die in lijn is met mijn situatie? Startpunt: beschrijf eerst wat u minimaal nodig heeft. Moet mijn mobiel ook in de auto passen, ga ik er elke dag op rijden, en gebruik ik het voor korte- of lange ritjes? Als u dit goed bekeken hebt kunt u veel beter zoeken naar een goedkope scootmobiel in Herten. U vind uitgebreide info online middels een brochure per post, een thuisdemo of door langs te gaan bij een winkel.

 • Een simpele opvouwbare scootmobiel koopt u al vanaf €510,00.
 • Een standaard model met 3 wielen en 30 km actieradius schaft u al aan vanaf c.a. €1825,00.
 • Een robuust model met 4 wielen met een flinke accu koopt u al vanaf €4950.

Tips van de expert november 2022

Heeft u extra advies nodig bij het uitzoeken van de meest ideale scootmobiel? Wij hebben een aantal belangrijke punten uiteengezet. Bijgaand treft u een aantal belangrijke criteria.

Inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Herten is zonder moeite mee te nemen in het openbaar vervoer en kunt u eenvoudig kwijt in een klein schuurtje. Het is wendbaar en licht, bedoeld voor gebruik binnen en korte afstanden buitenshuis. Een vaste scootmobiel is groter, is voorzien van alle gemakken en heeft een langer actieradius. Uitermate geschikt voor veelvuldig gebruik.

3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is makkelijker te tillen en heeft een zeer gunstige draaicirkel. U kunt gemakkelijk manoeuvreren. Bijvoorbeeld in een smalle gang. Daarnaast biedt een model met 3 wielen meer beenruimte. De 4-wiel scootmobiel is wat groter/steviger en geeft een veilig gevoel. Dit is merkbaar als u een scherpe bocht maakt of op hobbelige weggetjes. De variant met 4 wielen haalt een hogere snelheid en biedt meer comfort.

Hoe hoog moet de actieradius zijn?
De merken verschillen sterk als het gaat om actieradius. Daarmee bedoeld met de max. afstand die gereden kan worden op 1 volle accu. Gebruikt u de scoot vooral binnen? Of voor hele korte ritjes buitenshuis? Een bereik van 15 kilometer is vaak genoeg. Ben u liefhebber van lange ritjes naar familie of vrienden of komt u graag in de natuur? In dat geval adviseren wij te kiezen voor een actieradius van minimaal 50 kilometer.

Snelheid
Als u lange afstanden wilt afleggen, dan moet de snelheid wel een beetje acceptabel zijn. De instap-opvouwbare scootmobielen gaan vaak maar 7 km per uur. Grote vaste modellen kunnen snelheden behalen van wel 27 km/uur. Scoots met groter accu’s (in Ah) hebben vaak ook meer vermogen / topsnelheid. Goed om te weten: wanneer u op het trottoir rijdt mag er niet harder dan 6 km per uur worden gereden.

Comfort & accessoires
Als u vaak lange ritten maakt of als u een zwakke rug heeft (bewegingsbeperking) is comfort ontzettend belangrijk. Luxueuze modellen beschikken over grote veringen en een luxe stoel (in hoogte verstelbaar). Boek een proefrit in Herten en laat u uitgebreid voorlichten.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat zijn de kosten van een goede scootmobiel?

Onze experts hebben u net uitgelegd waar u op moet letten bij het kopen van een scootmobiel. Nu gaan we wat dieper in op de gemiddelde kosten. De kostprijzen hangen af van de producent, de grootte van de accu, de snelheid en randproducten als een alarmsysteem of een krukhouder. De voordeligste modellen zijn verkrijgbaar vanaf €480,00, de wat geavanceerdere modellen lopen al snel tegen de €8.000,00. In het onderstaande overzicht staat de richtprijs van een aantal types.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Simpel311 km6 km/u€650
Verbeterd325 km12 km/u€1350
Uitstekend455 km17 – 18 km/u€3700
Luxe485 km21 km/u€7.000
Overzicht met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Herten
scootmobiel-kopen-herten

Scootmobiel aanvragen gemeente Roermond via de WMO

De WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) verplicht gemeenten om mensen te ondersteunen zodat zij thuis kunnen blijven wonen. Soms kunt u via deze WMO bij een uitleenpunt een scoot lenen of een PGB-budget toegewezen krijgen. Vervoersvoorzieningen binnen de WMO zijn er in verschillende vormen. Interessant zijn met name de regiotaxi, een rolstoel en niet te vergeten de scootmobiel. Bent u slecht ter been maar heeft zelfstandig wonen uw voorkeur en wilt u actief blijven in de maatschappij? In die situaties kunt u aankloppen bij de gemeente Roermond. Gemeenten kunnen daar op verschillende manieren bij ondersteunen.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): dit is een vast budget wat u mag inzetten en waarmee u zelf een scoot kunt aanschaffen.
 • Zorg in natura: u krijgt meestal een scootmobiel in bruikleen. Bedenk wel dat u geen inspraak hebt op het type.
 • Op het moment dat u kiest voor scootmobiel uitleen via het WMO rekent men een eigen bijdrage van €19,00 per maand.
 • U kunt een aanvraag indienen bij de WMO-afdeling. Daarna volgt een (telefonische) afspraak om te inventariseren waar uw behoeftes liggen. Afsluitend komt de gemeente met een voorstel.
 • De aanvraag start bij het WMO-loket gemeente Roermond. Hiervoor kunt u ook even bellen (0475359999), e-mailen (secretariaatwmo@roermond.nl), of bezoek het gemeentehuis (Stadskantoor Kazerneplein 7, 6041 TG, Roermond). Ga ook eens naar www.roermond.nl voor actuele informatie.
 • Men hanteert een beslissingstermijn van om en nabij 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Ervaar het gemak tijdens een proefrit bij een showroom of winkel

Om een passend model te vinden vindt u op Scootzorg.nl nuttige informatie die u kunnen helpen. Maar onderaan de streep moet u het zelf ervaren. Gebruik maken van een gratis proefrit zal veel zaken duidelijk maken. Daar kunt u verschillende modellen uitproberen en kunt u tot een goed besluit komen. In en rondom Herten zijn diverse scootmobiel speciaalzaken actief. Een ervaren adviseur is u graag van dienst bij het vinden van de beste scootmobiel. In de onderstaande tabel treft u de adresgegevens van enkele aanbieders, showrooms en zorgleveranciers en WMO uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
WelzorgSodaweg 36049 CMRoermond-Herten
Medipoint | Groene KruisKempweg 336045 EGRoermond
VegroVeldstraat 16041 GRRoermond
Tabel met adresgegevens van leveranciers, winkels en zorginstellingen


Uw thuisdemonstratie aanvragen in Herten
Loopt u moeilijk en kunt u niet naar de winkel komen? Gelukkig kan het ook bij u thuis. Verschillende aanbieders kunnen een thuisdemonstratie verzorgen. In de volgende lijst treft u een aantal bekende leveranciers die u graag verder helpen.

 • Practicomfort: 27 jaar ervaring en eigen monteurs
 • Mango: Ruim aanbod tweedehandse modellen
 • Quingo: Eersteklas service en werkwijze
 • Medipoint: Ook lokale aangesloten uitleenpunten
 • Welzorg: ISO 9001 & ISO 14001 gecertificeerd
 • Vegro: Beoordeeld met een 8,7
 • Totalezorgwinkel.nl: Demo’s en levering in heel Nederland

Meest verkochte modellen
Hieronder schetsen wij een lijstje met een aantal populaire modellen met daarbij het bereik, de max. snelheid en een prijs ter indicatie.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Excel Entice 440 km12 km/u€ 4.785
Shoprider Cabin45 km15 km/u€ 6.495
Handicare Trophy 20 3W45 km6 km/u€ 4.550
Mango Jonny12 km6 km/u€ 1.200
Tabel met populaire voertuigen november 2022

Veelgestelde vragen met antwoorden

Is het een optie om de scootmobiel te huren?
Ja, u kunt ook kiezen om een scootmobiel te huren in Herten. Denk dan onder andere aan een thuiszorgwinkel of verhuurmaatschappij. Veel gemeenten beschikken ook over een scootmobielpool. Gratis, of tegen een kleine vergoeding kan u gebruik maken van een leenvoertuig. Denkt u de mobiel voor langere periode nodig te hebben? In het kader daarvan is het verstandig om een model aan te schaffen of te gaan voor leasen.

Hoe zit het met het onderhoud?
Leveranciers (leveranciers van medische hulpmiddelen in Herten) bieden standaard 2 jaar fabrieksgarantie. Natuurlijk kunt u dit verlengen tot 5, 7 of wel 10 jaar. Steeds meer aanbieders van scootmobielen adverteren met een unieke omruilgarantie. Zo kan u zorgeloos een bepaald model uittesten. Het onderhoud van de scootmobiel is geen overbodige luxe. Hiervoor is het aan te raden om een onderhoudscontract af te sluiten. Dit wordt ook wel de APK genoemd waarbij alle onderdelen goed worden geïnspecteerd. De monteur onderzoekt o.a. stuurkolom afstelling en de accu.

Hoe verstandig is het om te kiezen voor een tweedehands model?
Er rijden inmiddels flink wat scootmobiels rond in Nederland. Het gevolg? Steeds meer tweedehands scooters. Een reden waarom veel mensen kiezen voor een occasion is een aantrekkelijk prijskaartje: tegen een lage prijs haalt u een kwalitatieve scooter in huis. Verder kunt u de gebruikte scootmobiel vaak direct meenemen. Wat minder is zijn gebruikssporen en eventuele mankementen. Het kan ook zijn dat de accu minder presteert. We raden altijd aan een proefrit te maken om te zien hoe de conditie is. Er zijn genoeg digitale platformen zoals marktplaats.nl waar u advertenties van gebruikte modellen kunt doorzoeken.

Moet ik een rijbewijs hebben?
Als voertuig bestuurder valt u onder dezelfde wetgeving als de gehandicaptenvoertuigen. Het halen van een rijbewijs of bromfietscertificaat is niet noodzakelijk. Wel kunt u kiezen voor rijvaardigheidscursussen en trainingen. In een erkende scootmobieltraining in Herten behandeld u zaken zoals verkeerskennis en is er vaak een technische check van uw mobiel. De regels in het verkeer zijn niet complex: u bent welkom op stoep, voetpad, fietspad en de rijbaan. Rijden mag zowel binnen als buiten de bebouwde kom. Houd altijd zoveel mogelijk rechts en laat duidelijk zien wanneer u afslaat. Autowegen en snelwegen zijn verboden.

Is het verplicht om de scootmobiel te verzekeren?
Een scootmobiel is volgens de wet een motorrijtuig. U moet dit dus verplicht altijd verzekeren (zowel voor het geval dat u zich op de openbare weg begeeft, als ook voor gebruik binnenshuis). Ook al rijdt een scoot niet zo snel, er kan er toch schade worden veroorzaakt. Gevolgschade wordt niet verzekerd via de aansprakelijkheidsverzekering (AVP). Rijdt u onverzekerd rond? Dan kunt u een flinke boete krijgen (€280). Indien u schade rijdt kunt u geen beroep doen op een verzekeraar. Er zijn grofweg twee polissen: WA-dekking en All-risk. De uitgebreide all-risk verzekering dekt alle schade (ook aan uw voertuig). Een WA dekking heeft u al vanaf €5,30 p/maand. Een verzekerd motorrijtuig heeft een verzekeringsplaatje of sticker aan de achterkant.

Is het beter om te kiezen voor een rollator of rolstoel?
Sommigen mensen overwegen naast een scootmobiel vaak ook een rollator of rolstoel. Het uitzoeken van een goed hulpmiddel geeft een gevoel van veiligheid tijdens het dagelijks leven. De rollator of elektrische rolstoel is prettig binnenshuis of in een zorginstelling. Of voor de moment dat u net wat extra ondersteuning nodig heeft. Een opvouwbare scootmobiel biedt meer comfort en komt van pas als u wat langere stukken wilt reizen. Komt u er niet uit? Neem dan eens contact op met een thuiszorginstelling of de regionale zorgwinkel Herten.

Wat is precies een scootmobielclub?
Houd u van sociaal contact en houd u ervan om de omgeving te verkennen? Wordt dan lid van een plaatselijk scootmobielvereniging. In veel regio’s in Nederland (tevens in de provincie Limburg) zijn dergelijke clubs te vinden. Samen met een groep lekker naar buiten en tour door wijken zoals: Centrum, Roermond-Oost, Roermond-Zuid, Maasniel, Donderberg en Roosendael, Donderberg en Hoogvonderen, Asenray, Herten, Swalmen, Maasplassen.

Plaats een reactie