Scootmobiel Montfort

Heeft u behoefte aan een goede scootmobiel in Montfort? Een scootmobiel is een zeer handig vervoersmiddel voor ouderen, chronisch zieken of mensen met een beperking (mobiliteitsbeperking). Door gebruik te maken van dit elektrische vervoersmiddel staat u weer midden in het leven en kunt u er weer zorgeloos op uit trekken. Maar wat is nu een goede scootmobiel voor mij? Onze vergelijker biedt een adviserende rol bij het maken van de juiste keuze. Op Scootzorg.nl kunt u aan de slag met handige tips en bruikbare informatie over zaken als PGB en WMO, de actuele prijzen, enkele populaire leveranciers, regels en richtlijnen en de scootmobielclub.

 • Een scootmobiel is een elektrisch vervoersmiddel speciaal voor mensen die slecht ter been zijn.
 • Voordelen: meer zelfvertrouwen en een hoge mate van gebruikersgemak.
 • De onkosten wisselen sterk tussen €600,00 oplopend tot 6.250,00.
 • In enkele gevallen kunt u een scootmobiel (in bruikleen) krijgen via de WMO bij de gemeente Roerdalen (https://www.roerdalen.nl).
 • In de omgeving kan men terecht bij diverse showrooms / winkels waar u zelf eens een scooter kunt ervaren van een merk zoals RvS van Seenus of Revatak.

Snelkoppelingen: Goedkope scootmobiel kopen | Tips bij het kiezen van een scootmobiel | Prijzen (augustus 2022) | Scootmobiel vergoeding via de gemeente Roerdalen (WMO) | Winkels en showrooms | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieLimburg
GemeenteRoerdalen
Postcode6065
WMO Beslissingstermijn8 weken
PGB uurtarief€12,2 – €19,62 per uur
Veel gekozen merkSterling S425
Lokaal adviespuntWelzorg

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Montfort

U zoekt naar meer vrijheid middels een scootmobiel. Met welke keuzes moet u dan rekening houden? Er is tegenwoordig een gigantisch aanbod met opties waar u mogelijk nooit eerder van gehoord hebt. Hoe vind ik een product dat in lijn is met mijn eisen en wensen? Advies: bedenk eens hoe u het wilt gebruiken. Gebruik ik de scooter hoofdzakelijk binnen of buiten, is het voor dagelijks gebruik, en gebruik ik het voor korte- of lange ritjes? Als dit duidelijk is kunt u gericht zoeken naar een goedkope scootmobiel in Montfort. Dit kan online aan de hand van brochures, een thuisdemo of via advies van product experts in een winkel.

 • Een eenvoudige opvouwbare scootmobiel vindt u al vanaf €540,00.
 • Een iets geavanceerder model met 3 wielen en 40 km actieradius kost u rond de €2450,00.
 • Een extra luxe 4 wielen scooter met een comfortabele zit schaft u al aan vanaf c.a. €3250.

Onze kooptips augustus 2022

Heeft u extra advies nodig bij het vinden van de meest ideale scootmobiel? Ons team wil u graag te woord staan. In de box hieronder bekijkt u de belangrijkste criteria.

Inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Montfort neemt u moeiteloos mee in het openbaar vervoer en neemt niet al te veel ruimte in beslag. Een erg handzaam model voor binnen en voor korte ritjes rondom huis. De vaste scootmobiel is robuuster en steviger, biedt meer comfort en heeft een hogere actieradius en snelheid. Uitermate geschikt voor veelvuldig gebruik.

Waarom kiezen voor een model met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is niet zwaar en heeft een kleinere draaicirkel. U stuurt eenvoudig met dit model. Bijvoorbeeld in een smalle gang. Eveneens beschikt zo’n model met 3 wielen over meer beenruimte. Een 4-wiel scootmobiel is meer robuust en geeft een veilig gevoel. De voordelen daarvan merkt u in snelle bochten en bij niveauverschillen. Een scoot met 4 wielen heeft een hogere topsnelheid en rijdt over het algemeen net wat comfortabeler.

Is een hoge actieradius noodzakelijk?
De merken wisselen behoorlijk wanneer we kijken naar actieradius. Dit is de afstand die de scoot aflegt op een volle accu. Gaat u hem alleen binnen gebruiken? Of rijd u ook kleine afstanden naar familie? Een 10Ah accu (10 km) zal dan volstaan. Ben u liefhebber van lange ritjes naar omliggende dorpen of een plaatselijk buurtgebouw? Dan adviseren wij een actieradius van minimaal 50 kilometer.

Topsnelheid
Mocht het zo zijn dat u de scoot veel gaat gebruiken, dan wilt u dat uiteraard wel op een prettig tempo kunnen doen. De goedkopere opvouwbare scootmobielen gaan maximaal 10 kilometer per uur.De wat stabielere vaste modellen halen een veelvoud daarvan (tussen de 20 en 30 km/u). De wat grotere en sterkere accu’s kunnen meer vermogen geven (dus sneller rijden). Let op: wanneer u op het trottoir rijdt mag u maximaal 6 kilometer per uur.

Comfort & accessoires
Als u vaak lange ritten maakt of als u snel last heeft van nek of rug (bewegingsbeperking) dan heeft u baat bij een comfortabele scoot. De high-end modellen hebben een uniek veringssysteem en een verstelbaar stuur/zitting. Ga direct proefrijden in Montfort en probeer alle luxe opties zelf uit.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat kost een scootmobiel?

U heeft net kunnen lezen wat de onmisbare onderwerpen zijn als u een scootmobiel gaat kopen. In het volgende gedeelte vertellen we meer over de kosten. De tarieven hangen af van het merk, het bereik, de snelheid en extra opties zoals een zuurstoffleshouder & een krukhouder. De goedkoopste scooters kunt u al vinden vanaf €550,00, de luxe uitgevoerde modellen kosten al gauw €7.100,00. In het onderstaande overzicht bieden wij de actuele prijs van de meest gekozen modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Simpel38 km8,5 km/u€700
Beter315 – 25 km10 km/u€1300
Comfortabel455 km15 km/u€3700
Topper480 km22 km/u€7.750
Overzicht met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Montfort
scootmobiel-kopen-montfort

Scootmobiel aanvragen gemeente Roerdalen via WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) verplicht gemeenten om mensen te helpen zodat ze zelfredzaam blijven. In sommige situaties kunt u middels deze WMO een model in bruikleen krijgen via het uitleenpunt of middels uw PGB budget zelf een aankoop doen. De WMO heeft speciale vervoersvoorzieningen. Interessant zijn met name een auto in bruikleen en vanzelfsprekend ook de scootmobiel. Bent u slecht ter been maar heeft zelfstandig wonen uw voorkeur en blijven deelnemen aan sociale activiteiten? In dat geval kunt u hulp vragen bij de gemeente Roerdalen. Een gemeente biedt diverse oplossingen.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): u krijgt een vast bedrag waarmee u zelf een scoot kunt aanschaffen.
 • Steun in natura: de gemeente geeft u een exemplaar in bruikleen. Het nadeel is dat dit model niet is aangepast aan uw persoonlijke situatie.
 • Voor scootmobiel uitleen via het WMO factureert het CAK €19 per maand als eigen bijdrage.
 • Aanmelden kan bij uw WMO adviseur. Een paar weken later vind er een gesprek plaats om te kijken waar uw behoefte aan heeft. Na een aantal weken krijgt u bericht of de aanvraag wordt gehonoreerd.
 • U kunt altijd tussentijds contact opnemen met WMO-loket gemeente Roerdalen. Zowel telefonisch (0475538888), als per mail (info@roerdalen.nl), of bezoek het gemeentehuis (Schaapsweg 20, 6077 CG, Sint Odiliënberg). Ga ook eens naar www.roerdalen.nl voor extra informatie.
 • De periode van aanvraag tot u bericht krijgt (beslissingstermijn) duurt circa 8 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Probeer het uit tijdens een testrit in een showroom of winkel

Voor het vinden van de ideale scoot vindt u op Scootzorg.nl uiteenlopende belangrijke info. Maar onderaan de streep geeft een testrit een compleet beeld. Een 100% gratis proefrit zal uw keuze een stuk eenvoudiger maken. Zodoende kunt u modellen met 3 of 4 wielen uitproberen en kunt u tot een goed besluit komen. In en rondom Montfort kunt u een afspraak maken bij verschillende winkels en showrooms. Een goede verkoopmedewerker kan u helpen bij het kopen van de beste scootmobiel. In de bijgaande tabel staan meerdere vestigingen van verschillende aanbieders, winkels en zorgverleners + uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
WelzorgSodaweg 36049 CMRoermond-Herten
Medipoint | Groene KruisKempweg 336045 EGRoermond
VegroVeldstraat 16041 GRRoermond
Tabel met zorgaanbieders en showrooms in de regio


De thuisdemonstratie aanvragen in Montfort
Heeft u geen vervoer en gaat het bezoeken van een showroom niet lukken? Een thuisdemo is dan een mooi alternatief. Betrouwbare leveranciers kunnen een thuisdemonstratie verzorgen. In de volgende lijst bekijkt u uiteenlopende winkels waar u terecht kunt.

 • Practicomfort: Compleet aanbod en unieke garanties
 • Mango: Groot aanbod aan hulpmiddelen
 • Quingo: Enorm hoge klantbeoordelingen
 • Medipoint: Uitstekende klantenservice en adviseurs
 • Welzorg: Advies op maat
 • Vegro: Altijd aantrekkelijke kortingsacties
 • Totalezorgwinkel.nl: De beste service en nazorg

Veel verkochte modellen
Hieronder schetsen wij een tabel met een aantal populaire modellen met daarbij het bereik, de snelheid (maximum) en de doorsnee richtprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Sterling S42542 km12 km/u€ 2.495
Shoprider 889xl40 km12 km/u€ 3.493
Shoprider GK89 km6 km/u€ 1.194
Molenaar Duo30 km8 km/u€ 6.995
Tabel met populaire modellen augustus 2022

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Is het een optie om de scootmobiel te huren?
Voor tijdelijk gebruik kunt u ook een scootmobiel huren in Montfort. Dat doet men o.a. via zorginstanties, thuiszorgorganisaties en hulpmiddelen winkels. Veel gemeenten beschikken ook over een scootmobielpool. Tegen geringe kosten kan men voor een bepaalde tijd een scoot lenen. Bent u volledig afhankelijk van een scoot? In het kader daarvan is het alternatief om zelf een scoot te kopen en/of te kijken naar lease-mogelijkheden.

Heb ik een onderhoudscontract nodig?
Fabrikanten (leveranciers van medische hulpmiddelen in Montfort) werken met een standaard garantie van 2 jaar. Uiteraard is het mogelijk om dit uit te breiden tot wel 10 jaar. Steeds meer aanbieders van scootmobielen hanteren een speciale omruilgarantie. Juist daardoor kan u op uw gemak 1 of 2 weken een bepaald type proberen. Een jaarlijks onderhoud is ook essentieel. Daarom raden wij aan om een onderhoudscontract af te sluiten. Deze APK doet u jaarlijks waarbij de veiligheid van uw product wordt gewaarborgd. Noodzakelijke inspecties zijn o.a. afstelling spiegels en de accuprestaties.

Hoe verstandig is het om te kiezen voor een tweedehands model?
Het aantal scootmobielen in Nederland neemt flink toe. De markt voor tweedehands modellen groeit daardoor ook hard. Een reden waarom veel mensen kiezen voor een occasion is de aantrekkelijke prijs: voor een laag tarief is een goede scoot binnen handbereik. Verder is er vaak geen levertijd. Wat minder is zijn eventuele verborgen gebreken. Houd er ook rekening mee dat de accu niet meer nieuw is. Kies altijd voor een gedegen proefrit om te zien hoe de conditie is. Er zijn diverse websites zoals ebay.nl waar u prima gebruikte modellen kunt vinden.

Mag ik rijden zonder rijbewijs?
Als scootmobielrijder valt u onder de regeling van (gemotoriseerde) gehandicaptenvoertuigen. Een bromfietscertificaat of rijbewijs is dus niet nodig. U kunt wel gebruik maken van rijvaardigheidscursussen en theorielessen. Gedurende deze scootmobieltraining in Montfort leert u van alles over de regels op de weg en en kunt u uw behendigheid ontwikkelen. Het uitgangspunt van de regels in het verkeer zijn: het voertuig mag deelnemen aan het verkeer op het fiets- voetpad, en de normale rijweg. Zowel binnen en buiten de bebouwde kom bent u welkom. Waar u ook rijdt, blijf altijd rechts en laat duidelijk zien wanneer u afslaat. Autowegen en snelwegen zijn uiteraard niet toegestaan.

Is een scootmobiel verzekering verplicht?
Een scootmobiel is volgens de wet een motorrijtuig. Een verzekering is altijd verplicht(zowel in situaties dat u deelneemt aan het verkeer op de openbare weg, als ook voor gebruik binnenshuis). Ook al rijdt een scoot niet zo snel, kan er toch altijd wat gebeuren. Schades die hieruit voortvloeien worden niet vergoed door de AVP (aansprakelijkheidsverzekering). Neemt u onverzekerd deel aan het verkeer? Dan kunt u een flinke boete krijgen (€280). De kosten moet u dan volledig zelfstandig betalen. Er zijn grofweg twee polissen: WA-dekking en All-risk. De uitgebreide all-risk verzekering dekt alle schade (ook aan uw voertuig). Een verzekering met WA dekking start v.a. €3,75 p/maand. Een verzekerd voertuig heeft altijd een gele verzekeringssticker of plaatje.

Wat zijn de voordelen van een rollator of rolstoel?
Mensen met fysieke problemen kunnen kiezen uit zorghulpmiddelen als een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het uitzoeken van een goed hulpmiddel zal de zelfstandigheid (in en rondom het huis) flink verbeteren. Zo’n elektrische rolstoel of rollator is soms voldoende voor korte afstanden. Of wanneer u graag nog wel stukjes zelf loopt. Een opvouwbare scootmobiel biedt extra flexibiliteit en komt om de hoek kijken als u nog wel grote afstanden gaat afleggen. Is het nog niet duidelijk? Bespreek dit dan met een zorgaanbieder of de plaatselijke zorgwinkel Montfort.

Hoe word ik lid van een scootmobielclub?
Houd u van een praatje maken en houd u ervan om lekker rond te rijden? Word lid van een scootmobielvereniging voor nog meer rijplezier. In heel ons land (juist ook in de provincie Limburg) zijn deze verenigingen actief. Gezellig samen toeren en maak tochtjes door wijken als: Montfort, Sint Odiliënberg, Melick, Posterholt, Herkenbosch, Vlodrop.

Plaats een reactie