Scootmobiel Vlodrop

Wilt u een goede scootmobiel in Vlodrop? Een scootmobiel is een zeer handig vervoersmiddel voor mensen die minder valide zijn of een beperkte mobiliteit hebben (mobiliteitsbeperking). Door dit elektrische voertuig voelt u zich weer zeker en kunt u bijvoorbeeld weer zelf boodschappen doen. U wilt graag weten welke scootmobiel bij u past. De website Scootzorg.nl is er om u te helpen bij de aanschaf van uw (eerste) mobiel. Op deze website kunt u aan de slag met een handig keuzeadvies en extra info over onderwerpen zoals Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO), de gemiddelde kosten, het aanvragen van een thuisdemonstratie, de belangrijkste verkeersregels en rijlessen en cursussen.

 • De scootmobiel is een veilig vervoermiddel speciaal voor mensen die niet goed ter been zijn.
 • Voordelen: u bent mobieler en onafhankelijk en een hoge mate van gebruikersgemak.
 • De prijzen schatten we in tussen c.a. €550,00 & €5.000,00.
 • U kunt een scootmobiel aanvragen via de WMO bij de gemeente Roerdalen (https://www.roerdalen.nl).
 • Rondom uw woonplaats kunt u terecht bij meerdere winkels en showrooms waar men u uitgebreid advies kan geven over merken zoals RvS van Seenus en EV-Tec.

Informatie: Goedkope scootmobiel kopen | Aankooptips | Prijzen | Scootmobiel subsidie aanvragen bij de gemeente Roerdalen (WMO) | Winkels en showrooms | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieLimburg
GemeenteRoerdalen
Postcode6063
WMO Beslissingstermijn8 weken
PGB uurtarief€12,2 – €19,62 per uur
Aantrekkelijk merkPracticomfort Twist 2 2persoons
Adviespunt in de buurtWelzorg

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Vlodrop

U wilt graag een nieuwe scootmobiel. Hoe kan u dan op een goede manier vergelijken? U kunt kiezen uit talloze modellen met de meest uiteenlopende eigenschappen. Hoe achterhaal ik het type dat in lijn is met mijn wensen?Ons advies: bedenk eerst wat u nodig hebt. Wil ik een scooter voor binnen of buiten, ga ik ‘m iedere dag gebruiken, en maak ik ook lange tochten? Op het moment dat u hierover meer inzicht heeft verkregen start pas uw zoektocht naar een goedkope scootmobiel in Vlodrop. Alle belangrijke info leest u online aan de hand van brochures, een thuisdemo of via de expert in de winkel.

 • Een eenvoudige opvouwbare scootmobiel koopt u al vanaf €850,00.
 • Een wendbare scooter met 3 wielen en 40 km actieradius schaft u al aan vanaf c.a. €1950,00.
 • Een sterk 4 wielen model met alle gemakken schaft u al aan vanaf c.a. €4150.

Keuzehulp augustus 2022

Heeft u extra advies nodig bij het uitzoeken van een goede scootmobiel? Onze experts adviseren u graag. In het volgende gedeelte achterhaalt u belangrijke aspecten voor het aankoopproces.

Vaste of inklapbare scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Vlodrop kan gemakkelijk mee in auto, bus of vliegtuig en kunt u eenvoudig kwijt in een klein schuurtje. Een ideaal hulpmiddel voor in huis en voor kleine afstanden buiten. Een vaste scootmobiel is stabiel, biedt meer comfort en heeft een veel groter bereik. Een uitstekend model voor buitengebruik.

3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is niet zwaar en de draaicirkel is zeer klein. U kunt gemakkelijk alle kanten uit. Dit komt vooral van pas in kleine ruimtes. Eveneens heeft u bij 3 wielen veel meer ruimte om uw benen neer te zetten. De 4-wiel scootmobiel is wat groter/steviger en geeft een veilig gevoel. De voordelen daarvan merkt u als u de bochten instuurt en bij niveauverschillen. Een scoot met 4 wielen is vaak wat sneller en geeft een meer comfortabel gevoel.

Hoe hoog moet de actieradius zijn?
De producten verschillen flink als we kijken naar de actieradius. Hiermee bedoelen wij de afstand die u kunt rijden met 1 accu. Gaat u hem alleen binnen gebruiken? Of ook voor korte ritten van +/- 5 minuten. Een actieradius van 10 – 15 kilometer volstaat dan. Ben u liefhebber van lange ritjes naar shoppingcentra of om gewoon lekker rond te rijden? Kijk dan naar modellen met een minimale accu van 85 Ah.

Minimale snelheid
Mocht het zo zijn dat u de scooter voor grote afstanden gaat toepassen, dan wilt u dit vast ook doen op een goede snelheid. Kleine opvouwbare scootmobielen gaan niet veel sneller dan 8 km per uur. De luxe vaste modellen bieden wat dat betreft meer comfort (28 km per uur). Scoots met groter accu’s (in Ah) gaan vaak ook een stuk sneller. Goed om te weten: als u op het trottoir rijdt geldt een max. snelheid van 6 km/uur.

Comfort en extra opties
Tijdens het rijden van een rit en bij medische problemen (bewegingsbeperking) is een ergonomisch ontwerp erg belangrijk. Professionele modellen worden gekenmerkt door een uitgebreide vering en een verstelbare stoel/stuurkolom. Reserveer een model voor een proefrit in Vlodrop en laat u uitgebreid voorlichten.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Hoeveel kost een scootmobiel?

Onze experts hebben u net uitgelegd op welke zaken u moet letten als u een scootmobiel gaat kopen. In deze paragraaf zoomen we in op de kosten. De tarieven hebben te maken met de producent, de accucapaciteit, hoe hard de scoot kan en aanvullende opties zoals een extra lader + een windscherm. De goedkope kleine modellen starten bij €510,00, de luxe uitgevoerde modellen gaan al gauw richting de €6.100,00. In de tabel hieronder vergelijkt u de adviesprijs van een paar voorbeeldmodellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Eenvoudig38 km6,5 km/u€700
Standaard320 – 25 km10 – 12 km/u€1300
Goed440 km18 km/u€4000
Luxe480 km+20 km/u€9.000
Schema met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Vlodrop
scootmobiel-kopen-vlodrop

Scootmobiel aanvragen gemeente Roerdalen via WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) verplicht gemeenten om mensen te ondersteunen met zelfstandig wonen en deelnemen aan de samenleving. Mogelijk kunt u via de WMO een model in bruikleen krijgen via het uitleenpunt of via de PGB budget aanvragen voor deze aankoop. De WMO omvat namelijk ook vervoersvoorzieningen. Onder andere een regiotaxi, een rolstoel en niet te vergeten de scootmobiel. Bent u slecht ter been maar wilt u wel in uw eigen woning blijven wonen en wilt u kunnen blijven deelnemen aan het alledaagse leven? Op dat moment kunt u een beroep doen op uw gemeente Roerdalen. Gemeenten kunnen daar op verschillende manieren bij ondersteunen.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): dit is een financiële tegemoetkoming waarmee u zelf op zoek kunt gaan naar een geschikt voertuig.
 • Zorg in natura: u krijgt een scootmobiel in bruikleen van de gemeente. Houd er rekening mee dat u geen inspraak hebt op het type.
 • Op het moment dat u kiest voor scootmobiel uitleen via het WMO factureert het CAK €19 per maand als eigen bijdrage.
 • U dient uw aanvraag in bij uw WMO adviseur. Daarna komt de WMO-consulent langs om te achterhalen waar uw zorgbehoefte ligt. Na een aantal weken ontvangt u per mail/post een voorstel.
 • Ondertussen kunt u altijd informeren bij WMO-loket gemeente Roerdalen. Hiervoor kunt u ook even bellen (0475538888), per mail (info@roerdalen.nl), of kom naar het gemeentehuis (Schaapsweg 20, 6077 CG, Sint Odiliënberg). Zie ook www.roerdalen.nl voor meer info.
 • Men hanteert een beslissingstermijn van om en nabij 8 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Vind het ideale model in een showroom of winkel

Om het ideale model te vinden vindt u op deze website informatie over de belangrijkste onderwerpen. Alleen, uiteindelijk moet u gewoon in het echt ervaren hoe het werkt. Het boeken van een gratis proefrit zal veel zaken duidelijk maken. Zo kunnen diverse modellen worden getest en kunt u ook direct om advies op maat vragen. In de omgeving Vlodrop zijn er diverse winkels en showrooms te vinden. Een betrouwbare expert helpt u graag bij het kopen van de beste scootmobiel. In onderstaande lijst zijn de adresgegevens te vinden van winkels, speciaalzaken en zorgleveranciers + uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
WelzorgSodaweg 36049 CMRoermond-Herten
Medipoint | Groene KruisKempweg 336045 EGRoermond
VegroVeldstraat 16041 GRRoermond
Tabel met lokale winkels, aanbieders en zorginstellingen


De thuisdemonstratie aanvragen in Vlodrop
Heeft u geen vervoer en lukt het niet om naar een speciaalzaak of winkel te gaan? Dat hoeft geen probleem te zijn. Betrouwbare aanbieders kunnen een thuisdemonstratie verzorgen. In onderstaand schema treft u uiteenlopende winkels waar u terecht kunt.

 • Practicomfort: Compleet aanbod en unieke garanties
 • Mango: Altijd een ruime voorraad
 • Quingo: 4.000 zéér tevreden klanten in Nederland
 • Medipoint: Boven €25,- gratis thuisbezorgd
 • Welzorg: Ruim aanbod van verschillende topmerken
 • Vegro: Meer dan 60 winkels in Nederland
 • Totalezorgwinkel.nl: Leasen of huren behoort ook tot de opties

Veel gekozen uitvoeringen
In het volgende hoofdstuk bieden wij een tabel met een aantal populaire modellen met o.a. de actieradius, snelheid en de mogelijke prijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Practicomfort Twist 2 2persoons40 km12 km/u€ 7.500
Molenaar Elegance40 km10 km/u€ 3.090
Vermeiren Venus 49 km6 km/u€ 1.095
Shoprider GK8312 km6 km/u€ 1.401
Schema met populaire voertuigen augustus 2022

Veelgestelde vragen

Kan ik ook een scootmobiel huren?
Eventueel kunt u ervoor kiezen om een scootmobiel te huren in Vlodrop. Dat doet men o.a. via een thuiszorgwinkel of verhuurmaatschappij. Ook kan er gebruik worden gemaakt van een scootmobielpool. Tegen geringe kosten kan u gebruik maken van een leenvoertuig. Denkt u de mobiel voor langere periode nodig te hebben? In dat geval raden we zeker aan zelfstandig een scoot te bestellen of een exemplaar te leasen.

Hoe zit het met onderhoud en garantie?
Aanbieders (leveranciers van medische hulpmiddelen in Vlodrop) leveren twee jaar garantie op de aankoop. Tevens kunt u dit tegen betaling verlengen tot wel 10 jaar. Sommige aanbieders van scootmobielen kunnen ook een omruilgarantie aanbieden. Zodoende kunt u vrijblijvend een bepaald model uittesten. Het onderhoud van de scootmobiel is niet iets om op te besparen. Vandaar is het slim om een onderhoudscontract te kiezen. We spreken dan over een goed APK en voorkomt dat er veiligheidsproblemen ontstaan. Aandachtspunten zijn stoelverstelling en mechanisme en de accu.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands model?
Er rijden inmiddels flink wat scootmobiels rond in Nederland. Daardoor groeit ook de markt voor tweedehands modellen. Het grote pluspunt van het kopen van een occasion is de kostprijs: voor weinig geld heeft u een zeer kwalitatief model. Evenzeer kunt u de mobiel meteen in gebruik nemen, er is geen levertijd. Nadelen zijn sporen van het gebruik en een versleten zitvlak. Daarnaast zal de actieradius verslechterd zijn. Rijd dus eerst even een flink rondje om te zien hoe de conditie is. U kunt terecht op sites als scootmobieldiscount.nl waar u gebruikte modellen in de buurt kunt vinden.

Is een rijbewijs verplicht?
Als eigenaar van een scootmobiel heeft u te maken met de wetten voor gehandicaptenvoertuigen. U kunt zonder rijbewijs of bromfietscertificaat de weg op. U bent vrij om te gaan naar een lokale rijvaardigheidscursus of theorie-opleiding. Binnen deze scootmobieltraining in Vlodrop worden onderwerpen behandeld alsverkeerstheorie en en leert u veilig sturen. In de basis zijn de verkeersregels eenvoudig: het voertuig mag deelnemen aan het verkeer op het stoep, voetpad, fietspad en de rijbaan. Zowel binnen en buiten de bebouwde kom bent u welkom. Zorg dat u altijd rechts rijdt en geef altijd duidelijk richting aan. Het is verboden om te rijden op de autoweg of snelweg.

Moet ik een scootmobiel verzekering afsluiten?
Een scootmobiel is een motorrijtuig. De scoot moet dus altijd verzekerd zijn (zowel tijdens momenten dat u met het voertuig naar buiten gaat, maar ook als u de scoot hoofdzakelijk binnenshuis gebruikt). Ondanks de lage snelheid, kan er toch altijd wat gebeuren. U kunt dan geen aanspraak maken op uw aansprakelijkheidsverzekering (AVP). Gaat u onverzekerd de weg op? Dan kunt u een boete krijgen. Eventuele schade wordt dan niet verzekerd. Er zijn 2 opties: All-risk en WA. De all-risk dekking vergoedt ook de schade aan uw eigen scooter. Een goedkope WA-polis is er al vanaf €3,95 p/maand. Een voertuig dat verzekerd is is te herkennen aan het verzekeringsplaatje.

Kan ik niet beter een rollator of rolstoel kiezen?
Mensen die merken dat hun mobiliteit afneemt kunnen kiezen uit zorghulpmiddelen als een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het toepassen van fysieke hulpmiddelen geeft een gevoel van veiligheid tijdens het dagelijks leven. Zo’n elektrische rolstoel of rollator is soms voldoende voor korte afstanden. Of als u deels nog wel zelf kunt lopen. De opvouwbare scootmobiel kan veel meer aan en is erg handig wanneer u langer zelfstandig thuis wilt wonen. Heeft u nog vragen? Neem contact op met een thuiszorginstantie of de plaatselijke zorgwinkel Vlodrop.

Hoe word ik lid van een scootmobielclub?
Bent u wel in voor een uitstapje en geniet u van het maken van tochtjes? Een scootmobielvereniging maakt dit mogelijk. In heel ons land (juist ook in de provincie Limburg) kunt u zich aansluiten. Voorkom dat u vereenzaamt en ervaar het plezier van rijden in de wijken: Montfort, Sint Odiliënberg, Melick, Posterholt, Herkenbosch, Vlodrop.

Plaats een reactie