Scootmobiel Swalmen

Wilt u een goede scootmobiel in Swalmen? Een scootmobiel is een handig hulpmiddel en is zeer geschikt voor mindervaliden (mobiliteitsbeperking). D.m.v. deze handige scooter kunt u zich comfortabel bewegen en kunt u bijvoorbeeld weer zelf boodschappen doen. U wilt graag weten welke scootmobiel bij u past. Scootzorg.nl biedt een adviserende rol bij het gehele aankoopproces. Op deze website treft u tips voor het kiezen van het juiste model en specifieke informatie rondom WMO (eigen bijdrage), de kosten waar u rekening mee moet houden, een thuisdemo, veiligheid in het verkeer en reparatie/onderhoud.

 • Een scootmobiel is een zeer handig vervoersmiddel speciaal voor mensen die niet goed ter been zijn.
 • Voordelen: u voelt zich veel zekerder en een hoog zitcomfort.
 • De tarieven schatten we in tussen c.a. €750,00 tot zo’n €4.500,00.
 • Onder bepaalde voorwaarden krijgt u een model toegewezen via de WMO bij de gemeente Roermond (https://www.roermond.nl).
 • In en rondom uw woonplaats maakt u snel een eenvoudig een afspraak bij een winkel of showroom waar u zelf eens een scooter kunt ervaren van een merk zoals Electric Mobility en Medema.

Informatie: Goedkope scootmobiel kopen | Aankooptips | Kosten | PGB en WMO aanvragen bij de gemeente Roermond (WMO) | Verkooppunten | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieLimburg
GemeenteRoermond
Postcode6070
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
PGB vergoeding€7,17 – €35,84 per uur
Veel gekozen merkDKCity DK S600 4
Adviespunt in de buurtWelzorg

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Swalmen

U wilt een scootmobiel aanschaffen. Alleen, wat zijn belangrijke aspecten? Scootmobielen zijn er in vele soorten en maten met de meest uiteenlopende eigenschappen. Hoe vind ik een product dat matcht met mijn profiel? Onze tip: ga eerst na wat u eigenlijk zoekt. Gebruik ik de scooter vooral binnen of buiten, ga ik er elke dag op rijden, en maak ik ook lange tochten? Zodra dit duidelijk is kunt u gericht zoeken naar een goedkope scootmobiel in Swalmen. De meeste informatie is online beschikbaar door een brochure aan te vragen, een handige thuisdemonstratie of via advies van product experts in een winkel.

 • Een simpele opvouwbare scootmobiel schaft u al aan vanaf c.a. €930,00.
 • Een iets geavanceerder model met 3 wielen en een bereik van zo’n 40 km koopt u al vanaf €1675,00.
 • Een extra veilig model met 4 wielen met alle gemakken vind u al vanaf €3050.

Hulp bij uw keuze juni 2022

Zou u graag verder geholpen worden bij het uitzoeken van een goede scootmobiel? Lees dan zeker even verder. Bijgaand bekijkt u de belangrijkste punten waar de scooters verschillen.

Verschil inklapbare en vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Swalmen is makkelijk te vervoeren in auto, bus of vliegtuig en neemt niet al te veel ruimte in beslag. Licht, wendbaar, geschikt voor in huis en korte afstanden buitenshuis. Een vaste scootmobiel is robuuster en steviger, biedt meer comfort en heeft een veel groter bereik. De juiste keuze als u veel lange ritten maakt.

3- of 4-wiel scootmobiel
Een 3-wiel scootmobiel is flexibeler en kan kortere bochten maken. Hij is eenvoudig te besturen. Bijvoorbeeld in een smalle gang. Tevens heeft 3 wielen als voordeel dat er wat meer beenruimte overblijft. Een 4-wiel scootmobiel is wat sterker/stabieler en voelt veiliger. Dit merkt u vooral als u een bocht doorrijdt of op hobbelige weggetjes. Een scoot met 4 wielen gaat meestal harder en heeft meestal een grotere koersvastheid.

Is een hoge actieradius noodzakelijk?
De merken verschillen nogal wanneer we kijken naar actieradius. Dit is de afstand die de scoot aflegt op een volle accu. Zoekt u iets voor uitsluitend binnen? Of om de boodschappen te doen? Een bereik van 15 kilometer is dan afdoende. Kiest u ervoor om vaker en langer te rijden naar het winkelcentrum of naar het park? In dat geval adviseren wij te kiezen voor een 97 Ah accu (60 – 65 km).

Snelheid
Als u iedere dag lange stukken rijdt, dan moet de snelheid wel een beetje acceptabel zijn. De goedkopere opvouwbare scootmobielen hebben doorgaans een max van 7 km/u. Grote vaste modellen kunnen veel sneller rijden (tot wel 25 km/u). Scoots met een grote accu kunnen meer vermogen geven (dus sneller rijden). Verkeersregel: op het trottoir geldt een max. snelheid van 6 km/uur.

Comfort en extra’s
Bij het dagelijks gebruiken van een scoot of als u een zwakke rug heeft (bewegingsbeperking) is een comfortabele zitting essentieel. De premium scoots beschikken over een uitstekende vering en een verstelbare stoel/stuurkolom. Ga op onderzoek uit en kies voor een proefrit in Swalmen en ontdek zelf wat bij u past.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat kost een een goede scootmobiel?

Onze specialisten hebben net toegelicht waar u zoal rekening mee moet houden wanneer u een scootmobiel gaat aanschaffen. In deze paragraaf zoomen we in op de kosten. De prijzen hebben te maken met de producent, de actieradius, de maximale snelheid en aanvullende opties zoals een oprijplaat en een scootmobieltas. De voordeligste modellen starten bij €505,00, de grote vaste scoots met veel opties kosten al snel €5.300,00. In het onderstaande overzicht bieden wij de huidige prijs van een aantal types.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Starter313 km6 km/u€650
Goed320 – 25 km12 km/u€1900
Uitstekend450 km18 km/u€3800
Luxueus485 km21 km/u€7.250
Berekening van de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Swalmen
scootmobiel-kopen-swalmen

Scootmobiel aanvragen gemeente Roermond via de WMO

De WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) stelt gemeenten verplicht om ondersteuning te bieden aan inwoners die hulp nodig hebben. In bepaalde situaties kunt u middels deze WMO bij een uitleenpunt een scoot lenen of een PGB-krijgen waarmee u zelf iets kunt aanschaffen. De WMO kent een aantal unieke vervoersvoorzieningen. Hierbij kan u denken aan de regiotaxi en vanzelfsprekend ook de scootmobiel. Heeft u een chronische aandoening maar heeft zelfstandig wonen uw voorkeur en participeren in de maatschappij? In die situaties kunt u aankloppen bij de gemeente Roermond. Een gemeente biedt diverse oplossingen.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): u krijgt een budget toegewezen waarmee u als hulpbehoevende zelf een aankoop kan doen.
 • Steun in natura: de gemeente geeft u een exemplaar in bruikleen. Bedenk wel dat er geen tot weinig keuzemogelijkheid is.
 • Voor scootmobiel uitleen via het WMO betaalt u €57 per kwartaal (eigen bijdrage).
 • Informatie kan u inwinnen via het WMO-loket. Een paar weken later komt de WMO-consulent langs om te inventariseren waar uw behoeftes liggen. Binnen een aantal weken komt de gemeente met een voorstel.
 • Dien uw aanvraag in bij WMO-loket gemeente Roermond. Dit kan telefonisch (0475359999), e-mailen (secretariaatwmo@roermond.nl), of maak een afspraak bij het gemeentehuis (Stadskantoor Kazerneplein 7, 6041 TG, Roermond). Check ook eens www.roermond.nl voor meer info.
 • Men hanteert een beslissingstermijn van om en nabij 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Vind het ideale model in een showroom of winkel

Om het ideale model te vinden treft u op deze pagina relevante info en specificaties. Maar uiteindelijk is een producttest ook noodzakelijk. Een gratis proefrit maken zal uw keuze een stuk eenvoudiger maken. Op dat moment kunnen diverse modellen worden getest en komt u erachter welke uitvoering past bij uw wensen. In de omgeving Swalmen kunt u een afspraak maken bij verschillende winkels en showrooms. Een erkende adviseur zal u verder ondersteunen bij het uitzoeken van de beste scootmobiel. In onderstaande lijst bekijkt u direct contactgegevens van leveranciers, winkels en thuiszorginstellingen + uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
WelzorgSodaweg 36049 CMRoermond-Herten
Medipoint | Groene KruisKempweg 336045 EGRoermond
VegroVeldstraat 16041 GRRoermond
Tabel met adresgegevens van leveranciers, winkels en zorginstellingen


Uw thuisdemonstratie aanvragen in Swalmen
Heeft u geen vervoer en kunt u geen winkel bezoeken? Dan komt de leverancier toch bij u thuis? Deskundige aanbieders hebben een speciaal team voor thuisdemonstraties. Onderstaand vergelijkt u meerdere aanbieders die bij u thuis kunnen komen.

 • Practicomfort: Meer dan 75 verschillende modellen
 • Mango: Ruim aanbod tweedehandse modellen
 • Quingo: Heel wendbaar (korte draaicirkel)
 • Medipoint: Goede contacten met gemeente (WMO)
 • Welzorg: Totaaloplossing voor de Wmo
 • Vegro: Klantenservice 24/7 bereikbaar
 • Totalezorgwinkel.nl: Unieke inruilmogelijkheid en gratis bezorging

Overzicht met populaire scoots
In de paragraaf hierna treft u een opsomming met succesvolle merken en modellen met specifiek de actieradius, de maximale snelheid en verwachte adviesprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
DKCity DK S600 445 km12 km/u€ 3.799
Handicare Fortress Calypso 4416840 km12 km/u€ 4.762
Practicomfort R22 XL24 km6 km/u€ 1.130
Drive Scout12 km6 km/u€ 600
Schema met populaire modellen juni 2022

Veelgestelde vragen (FAQ)

Zijn er ook scootmobielen te huur?
Wie tijdelijk iets nodig heeft kan ook een scootmobiel huren in Swalmen. Denk dan onder andere aan de lokale showroom, thuiszorginstantie of hulpmiddelen punt. Waar steeds meer senioren gebruik van maken is de scootmobielpool. Tegen een kleine vergoeding mag u dan een dag(deel) gebruik maken van deze service. Bent u volledig afhankelijk van een scoot? In dat geval raden we zeker aan zelf een model aan te schaffen of te kiezen voor een leaseconstructie.

Hoe zit het met het onderhoud?
Aanbieders (leveranciers van medische hulpmiddelen in Swalmen) leveren twee jaar garantie op de aankoop. Steeds vaker is het mogelijk dit te verlengen (tot wel 10 jaar). Steeds meer aanbieders bieden ook omruilgarantie. Op deze manier kan u gerust 1 of 2 weken een bepaald type proberen. Regelmatig een onderhoudsbeurt is ook erg belangrijk. Vandaar kan u ervoor kiezen om direct een onderhoudscontract aan te gaan. Dit is een soort complete APK waarbij alle onderdelen goed worden geïnspecteerd. Aandachtspunten zijn stuurinrichting/ uitlijning en het accuvermogen.

Wat zijn de voordelen van een tweedehands model?
Steeds meer mensen nemen een scootmobiel in gebruik. Het gevolg is dat er ook steeds meer tweedehands modellen zijn. Het positieve aspect van een goede occasion is de lage prijs: ook met een klein budget koopt u een scoot die vaak in goede conditie is. Daarbij kunt u de mobiel direct meenemen, geen levertijd. Nadelen zijn gebruikssporen en eventuele mankementen. Daarnaast zal de actieradius verslechterd zijn. Rijd dus eerst even een flink rondje om te zien hoe de conditie is. Er zijn genoeg digitale platformen zoals ebay.nl waar u advertenties van gebruikte modellen kunt doorzoeken.

Moet ik een rijbewijs hebben?
Als voertuig bestuurder valt u onder de regeling van (gemotoriseerde) gehandicaptenvoertuigen. Het halen van een rijbewijs of bromfietscertificaat is niet noodzakelijk. Wel kunt u kiezen voor een lokale rijvaardigheidscursus of theorie-opleiding. Gedurende deze scootmobieltraining in Swalmen behandeld u zaken zoals anticiperen op het verkeer en leert u veiliger rijden. Over het algemeen zijn verkeersregels niet moeilijk: de scoot mag zich begeven op het stoep, voetpad, fietspad en de rijbaan. Dit geldt zowel binnen als buiten de bebouwde kom. Houd zoveel mogelijk rechts zodat anderen u kunnen inhalen en geef altijd duidelijk richting aan. U mag niet rijden op autowegen en snelwegen.

Is het verplicht om de scootmobiel te verzekeren?
Een scootmobiel is volgens de wet een motorrijtuig. De scoot moet dus altijd verzekerd zijn (zowel tijdens momenten dat u met het voertuig naar buiten gaat, maar ook als u de scoot hoofdzakelijk binnenshuis gebruikt). Hoewel u niet hard gaat, een ongeluk zit in een klein hoekje. Dergelijke schades vallen niet onder de AVP (aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren). Rijdt u op een onverzekerd voertuig? Dan riskeert u een boete. Veroorzaakte schade is bovendien niet te verhalen op een verzekeraar. Er zijn 2 opties: All-risk en WA. De all-risk polis vergoedt ook uw eigen schade. Een WA dekking heeft u al vanaf €4,70 per maand. Een verzekerde mobiel herkent u aan het verzekeringsplaatje achterop.

Wanneer kiezen voor een rollator of rolstoel?
Met name ouderen kunnen ondersteuning krijgen met een rolstoel, rollator of scootmobiel. Het aanschaffen van medische hulpmiddelen draagt bij aan de veiligheid tijdens het lopen / bewegen. De rollator of elektrische rolstoel is handig als u alleen heel kleine afstanden aflegt. Of wanneer u kleine stukken nog wel loopt. De opvouwbare scootmobiel kan veel meer aan en is geschikt voor intensief gebruik. Weet u het nog niet? Bespreek dit dan met een zorgleverancier of de regionale zorgwinkel Swalmen.

Hoe word ik lid van een scootmobielclub?
Houd u van sociaal contact en vind u het leuk om er uit te trekken? U kunt zich aansluiten bij een scootmobielvereniging. Vrijwel overal (uiteraard ook in de provincie Limburg) zijn zulke initiatieven te vinden. Samen met een groep lekker naar buiten en geniet van het rijden door wijken zoals: Centrum, Roermond-Oost, Roermond-Zuid, Maasniel, Donderberg en Roosendael, Donderberg en Hoogvonderen, Asenray, Herten, Swalmen, Maasplassen.

Plaats een reactie