Scootmobiel Sint Odiliënberg

Zoekt u een goede scootmobiel in Sint Odiliënberg? Een scootmobiel is eigenlijk een scooter met 3 of 4 wielen speciaal voor mensen die niet goed ter been zijn (mobiliteitsbeperking). Dankzij zo’n elektrische scooter geniet u van uw zelfstandigheid en kunt u weer op eigen houtje de deur uit. Het aanbod is enorm, welke scootmobiel is de juiste? Onze expert helpt u bij het gehele aankoopproces. Op Scootzorg.nl leest u praktische aankooptips en aanvullende info over o.a. de WMO (Wet maatschappelijke ondersteuning), de kosten waar u rekening mee moet houden, showrooms in de regio, waar u op moet letten in het verkeer en rijvaardigheidscursussen.

 • Een scootmobiel is eigenlijk een scooter met 3 of 4 wielen voor mensen die minder valide zijn of een beperkte mobiliteit hebben.
 • De voordelen: u bent mobieler en onafhankelijk en het is eenvoudig te besturen.
 • De tarieven fluctueren zo tussen de €850,00 tot wel €5.000,00.
 • In enkele gevallen kunt u een scootmobiel (in bruikleen) krijgen via de WMO bij de gemeente Roerdalen (https://www.roerdalen.nl).
 • In uw omgeving maakt u snel een eenvoudig een afspraak bij een winkel of showroom (of dealer) van bekende merken als Excel of Caremart.

Details: Goedkope scootmobiel kopen | Extra hulp bij het kiezen | Tarieven (oktober 2022) | Scootmobiel tegemoetkoming aanvragen bij de gemeente Roerdalen (WMO) | Showrooms en advies aan huis | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieLimburg
GemeenteRoerdalen
Postcode6077
WMO Beslissingstermijn8 weken
PGB onkosten€12,2 – €19,62 per uur
Veel gekozen merkSterling Trophy 4W
AdviespuntWelzorg

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Sint Odiliënberg

U wilt uw mobiliteit vergroten middels een scootmobiel. Hoe maakt u een goede selectie? Er is een enorm assortiment met allerlei opties en eigenschappen. Hoe vind ik de scooter die aansluit op mijn behoeften? Advies: ga eerst na wat u eigenlijk zoekt. Wil ik de mobiel ook kunnen meenemen, ga ik er elke dag op rijden, en maak ik ook lange tochten? Als u hier duidelijkheid in hebt gekregen kan het zoeken beginnen naar een goedkope scootmobiel in Sint Odiliënberg. Dit kan online door middel van een brochure, een handige thuisdemonstratie of door langs te gaan bij een winkel.

 • Een eenvoudige opvouwbare scootmobiel schaft u al aan vanaf c.a. €520,00.
 • Een wendbare scooter met 3 wielen en 30 km actieradius is te koop vanaf €1850,00.
 • Een model met 4 stevige wielen met een flinke accu koopt u al vanaf €4800.

Keuzeadvies oktober 2022

Hulp nodig bij het vinden van de beste scootmobiel? Onze experts adviseren u graag. In het volgende gedeelte omschrijven wij de hoofdlijnen / keuzes van deze productgroep.

Inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Sint Odiliënberg neemt u moeiteloos mee in het openbaar vervoer en zal niet in de weg staan in uw woning. Het is wendbaar en licht, bedoeld voor gebruik binnen en voor ritje naar een winkel of de buren. Een vaste scootmobiel is stabieler, voelt veiliger, is comfortabeler en heeft een veel groter bereik. Een uitstekend model voor buitengebruik.

3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is lichtgewicht en is wat kleiner. Hij is eenvoudig te besturen. Dit komt vooral van pas in kleine ruimtes. Tevens heeft 3 wielen als voordeel dat er wat meer beenruimte overblijft. De 4-wiel scootmobiel is wat groter/steviger en geeft een veilig gevoel. Deze stabiliteit komt vooral tot uiting in bochten en tijdens het op- en afrijden van een stoep. Een model met vier wielen biedt meer snelheid en rijdt over het algemeen wat comfortabeler.

Wat is een goede actieradius?
De merken variëren aanzienlijk wanneer we kijken naar actieradius. Hiermee bedoelen wij de afstand die u kunt rijden met 1 accu. Gaat u hem alleen binnen gebruiken? Of voor hele korte ritjes buitenshuis? Een bereik van 20 km zal dan volstaan. Ben u liefhebber van lange ritjes naar het winkelcentrum of om gewoon lekker rond te rijden? In dat geval adviseren wij te kiezen voor een accu met een vermogen van 97 Ah.

Topsnelheid
Als u iedere dag lange stukken rijdt, dan is een langzame snelheid natuurlijk vervelend. Simpele opvouwbare scootmobielen hebben doorgaans een max van 7 km/u. De wat stabielere vaste modellen kunnen snelheden behalen van wel 27 km/uur. Scoot met meerdere accu’s gaan vaak ook een stuk sneller. Let op: als u op het trottoir rijdt mag er niet harder dan 6 km per uur worden gereden.

Additioneel comfort
Bij het dagelijks gebruiken van een scoot en bij medische problemen (bewegingsbeperking) is een ergonomisch ontwerp erg belangrijk. De premium scoots bieden maximale vering en zijn helemaal in te stellen naar uw wensen. Doe een aanvraag voor een proefrit in Sint Odiliënberg en ontdek zelf wat bij u past.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat kost een een goede scootmobiel?

U heeft net kunnen lezen wat belangrijke aspecten zijn wanneer u een scootmobiel gaat aanschaffen. In deze paragraaf zoomen we in op de kosten. De onkosten komen tot stand a.d.h.v. de producent, het vermogen van de accu, de snelheid die u kunt halen en accessoires zoals een drempelhulp of een beschermhoes. De gunstigste scooters zijn er al vanaf €505,00, en de meest luxe scooters kosten al gauw €7.700,00. In de onderstaande tabel staat de geschatte prijs van de meest gekozen modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Instap310 km6,5 km/u€700
Prima320 – 25 km12 km/u€1600
Geavanceerd450 km15 – 17 km/u€3500
Professioneel470 km20 km/u€6.500
Berekening van de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Sint Odiliënberg
scootmobiel-kopen-sint-odilienberg

Scootmobiel aanvragen gemeente Roerdalen via de WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) stelt gemeenten verplicht om mensen te helpen zodat ze zelfredzaam blijven. Mogelijk kunt u via de WMO tijdelijk een scoot toegewezen krijgen (via het uitleenpunt) of krijgt u via het PGB een budget vanuit de gemeente. De WMO omvat namelijk ook vervoersvoorzieningen. Interessant zijn met name de regiotaxi maar zeker ook een scootmobiel. Heeft u een handicap en wilt u graag in uw huis blijven wonen en participeren in de maatschappij? Juist nu hebt u mogelijk recht op steun vanuit de gemeente Roerdalen. Gemeenten kunnen daar op verschillende manieren bij ondersteunen.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): vanuit uw gemeente krijgt u een financiële compensatie waarmee u zelfstandig een scootmobiel mag kopen.
 • Zorg in natura: u krijgt meestal een scootmobiel in bruikleen. Onthoud hierbij dat u niet zelf mag kiezen wat voor model het wordt.
 • Voor het lenen van een scootmobiel via de WMO rekent men €19 per maand als eigen bijdrage.
 • U dient uw aanvraag in bij de WMO-balie. Hierna volgt er een keukentafelgesprek om te inventariseren waar uw behoeftes liggen. Binnen een aantal weken hoort u of u in aanmerking komt.
 • Heeft u tussendoor nog bedenkingen? Stel ze bij WMO-loket gemeente Roerdalen. Vragen? Dat kan telefonisch (0475538888), mailen (info@roerdalen.nl), of kom naar het gemeentehuis (Schaapsweg 20, 6077 CG, Sint Odiliënberg). Zie ook www.roerdalen.nl voor meer info.
 • De periode van aanvraag tot u bericht krijgt (beslissingstermijn) duurt circa 8 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Maak een proefrit in een showroom of winkel

Om te bepalen welk model bij u past verzamelen wij hier relevante info en specificaties. Echter moet u gewoon in het echt ervaren hoe het werkt. Een 100% gratis proefrit zal uw keuze een stuk eenvoudiger maken. Op die manier kunt u allerlei modellen uittesten en kunt u ook direct om advies op maat vragen. Rondom Sint Odiliënberg kunt u terecht bij een aantal showrooms. Een productspecialist zal u bijstaan bij het kopen van de beste scootmobiel. In de bijgaande tabel staan meerdere vestigingen van speciaalzaken, showrooms en zorginstellingen / uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
WelzorgSodaweg 36049 CMRoermond-Herten
Medipoint | Groene KruisKempweg 336045 EGRoermond
VegroVeldstraat 16041 GRRoermond
Tabel met lokale winkels, aanbieders en zorginstellingen


Uw thuisdemonstratie aanvragen in Sint Odiliënberg
Bent u slecht ter been en kunt u geen winkel bezoeken? In dat geval kunt u kiezen voor een thuisdemo. Erkende leveranciers kunnen komen voorrijden voor een thuisdemonstratie. In onderstaand schema vergelijkt u meerdere leveranciers waar u een afspraak bij kunt maken.

 • Practicomfort: Onderhoud en service door eigen monteurs
 • Mango: Gratis thuisdemonstratie en advies
 • Quingo: Veilig, comfortabel en wendbaar
 • Medipoint: Boven €25,- gratis thuisbezorgd
 • Welzorg: Uniek scootmobiel service-abonnement
 • Vegro: Altijd uit voorraad leverbaar
 • Totalezorgwinkel.nl: Leasemogelijkheden voor 2, 3, of 4 jaar

Overzicht met populaire scoots
Hierbij treft u een lijstje met veel verkochte modellen inclusief een specificatie van het bereik, de maximale snelheid en een prijs ter indicatie.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Sterling Trophy 4W45 km12 km/u€ 5.350
Mango Twincat II40 km12 km/u€ 4.099
Pride Sonic 316 km6 km/u€ 1.060
Shoprider S-787NA12 km6 km/u€ 750
Schema met populaire modellen oktober 2022

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Behoort een scootmobiel huren tot de mogelijkheden?
Eventueel kunt u ervoor kiezen om een scootmobiel te huren in Sint Odiliënberg. Doe dat bijv. bij een partij zoals Vegro, Medipoint of een lokale winkel. Bij gemeentes kunt u vaak deelnemen aan een scootmobielpool. Voor een heel klein budget mag u dan gebruik maken van een elektrische scooter. Heeft u echter behoefte aan huur voor een langere periode? Op dat moment is de beste optie om te kiezen voor een eigen exemplaar of een leasecontract te nemen.

Hoe zit het met onderhoud en garantie?
Fabrikanten (leveranciers van medische hulpmiddelen in Sint Odiliënberg) bieden standaard 2 jaar fabrieksgarantie. Doorgaans is het mogelijk om dit uit te breiden tot wel 10 jaar. Meerdere verkopers hanteren een speciale omruilgarantie. Zo kunt u op uw gemak enkele weken rondrijden als test. Gedegen onderhoud is cruciaal. Daarvoor adviseren wij om te kiezen voor een onderhoudscontract. Dit wordt ook wel de APK genoemd waarbij alle veiligheidsaspecten worden nagelopen. Men let daarbij met name op wiellagers voor en achter en het accuvermogen.

Waar moet ik op letten bij een tweedehands model?
Het aantal scootmobielen in Nederland neemt flink toe. Er is dan ook steeds meer aanbod van tweedehands scoots. Het positieve aspect van een goede occasion is de investering (kosten): voor een laag tarief heeft u een zeer kwalitatief model. Bovendien kunt u de gebruikte scootmobiel vaak direct meenemen. Negatieve aspecten zijn gebruikssporen en eventuele mankementen. Ook komen accu-problemen soms voor. Neem iemand mee om samen een testrit te rijden om de kwaliteit van de accu te beoordelen. Op internet vindt u online marktplaatsen zoals marktplaats.nl waar u een gebruikt model kunt aanschaffen.

Is het halen van een rijbewijs verplicht?
Als scootmobiel eigenaar valt u onder de gehandicaptenvoertuigen. Voor het besturen van dit voertuig heb je dus geen rijbewijs of bromfietscertificaat nodig. U bent vrij om te gaan naar een lokale rijvaardigheidscursus of theorie-opleiding. In professionele scootmobieltrainingen in Sint Odiliënberg komen thema’s aan bod als regels in het verkeer en en leert u veilig manoeuvreren en sturen. Het uitgangspunt van de regels in het verkeer zijn: de scoot mag zich begeven op het voet- en fietspad, en de openbare weg. Dit geldt zowel binnen als buiten de bebouwde kom. Zorg dat u altijd rechts rijdt en zorg voor goede verlichting. A wegen (snelweg) en N wegen zijn verboden terrein.

Is een scootmobiel verzekering verplicht?
Een scootmobiel is volgens de wet een motorrijtuig. Een verzekering is dus altijd vereist (zowel in situaties dat u op de openbare weg gaat rijden, als ook voor gebruik binnenshuis). Hoewel u niet heel hard gaat, kan er toch altijd wat gebeuren. De normale aansprakelijkheidsverzekering (AVP) dekt deze schade niet. Gaat u onverzekerd de weg op? Dan kunt u daar een boete voor krijgen. De kosten moet u dan volledig zelfstandig betalen. Er zijn grofweg twee polissen: WA-dekking en All-risk. Een all-risk verzekering vergoedt schade bij anderen, maar ook bij uzelf. Een verzekering met WA dekking start v.a. €4,80 p/maand. Een verzekerde scoot herkent u aan het verzekeringsplaatje achterop.

Is het beter om te kiezen voor een rollator of rolstoel?
Mensen die merken dat hun mobiliteit afneemt twijfelen nog tussen een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het kiezen van de juiste medische hulpmiddelen is noodzakelijk om langer zelfstandig thuis te kunnen wonen. Een elektrische rolstoel of rollator is ideaal voor de wat kortere afstanden. Of als u deels nog wel zelf kunt lopen. Een opvouwbare scootmobiel biedt meer comfort en is erg handig wanneer u langer zelfstandig thuis wilt wonen. Zijn er nog onduidelijkheden? Neem dan eens contact op met een thuiszorginstelling of de regionale zorgwinkel Sint Odiliënberg.

Hoe kan ik me aansluiten bij een scootmobielclub?
Houd u van samen gezellig toeren en vindt u het heerlijk om rond te cruisen? U kunt zich aansluiten bij een scootmobielvereniging. In heel ons land (juist ook in de provincie Limburg) kunt u zich aansluiten. Geniet van het sociale contact en rijd samen door de wijken: Montfort, Sint Odiliënberg, Melick, Posterholt, Herkenbosch, Vlodrop.

Plaats een reactie