Scootmobiel Herkenbosch

Oriënteert u zich op een goede scootmobiel in Herkenbosch? De scootmobiel is een vervoersmiddel dat rijdt op elektriciteit voor mensen die niet goed ter been zijn of een beperking hebben (mobiliteitsbeperking). Met behulp van deze handige scooter kunt u zich comfortabel bewegen en kunt u bijvoorbeeld eenvoudig naar de winkel. Maar wat is nu een goede scootmobiel voor mij? Scootzorg biedt een helpende hand bij bij het maken van de juiste keuze. Via onze vergelijker kunt u aan de slag met praktische aankooptips en informatie over onderwerpen als WMO en PGB, de actuele prijzen, thuisdemo’s, de verschillende regels en de voor- en nadelen van een occasion.

 • Een scootmobiel is een elektrisch aangedreven voertuig voor ouderen, chronisch zieken of mensen met een beperking.
 • Meest gehoorde voordelen: u bent mobieler en onafhankelijk en een hoge mate van comfort.
 • De kosten variëren tussen €800,00 en €6.250,00.
 • Mogelijk kunt u zelfs een scootmobiel toegewezen krijgen via de WMO bij de gemeente Roerdalen (https://www.roerdalen.nl).
 • In en rondom uw woonplaats maakt u snel een eenvoudig een afspraak bij een winkel of showroom waar u meer informatie vindt over merken als Meyra en Strider.

Snelkoppelingen: Goedkope scootmobiel kopen | Criteria waar u op moet letten (advies) | Actuele kosten | PGB en WMO aanvragen bij de gemeente Roerdalen (WMO) | Regionale winkels | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieLimburg
GemeenteRoerdalen
Postcode6075
WMO Beslissingstermijn8 weken
PGB tarieven€12,2 – €19,62 per uur
Populair merkHandicare Trophy 43941
Lokaal adviespuntWelzorg

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Herkenbosch

U wilt een scootmobiel aanschaffen. Met welke keuzes moet u dan rekening houden? Scootmobielen zijn er in vele soorten en maten met allerlei eigenschappen en opties. Hoe vind ik een model dat matcht met mijn behoeften? Advies: noteer waar u het allemaal voor wilt gebruiken. Ga ik de elektrische scooter binnen of buiten gebruiken, is het voor dagelijks gebruik, en zijn dit vooral korte of lange afstanden? Zodra dit duidelijk is kunt u veel beter zoeken naar een goedkope scootmobiel in Herkenbosch. Doe dat bijvoorbeeld online aan de hand van brochures, een handige thuisdemonstratie of via de expert in de winkel.

 • Een eenvoudige opvouwbare scootmobiel begint zo rond de €750,00.
 • Een iets geavanceerder model met 3 wielen en een bereik tussen 25 en 35 km is te koop vanaf €1950,00.
 • Een luxe scooter met 4 wielen en een grote accu voor grote afstanden is er al vanaf €4550.

Keuzehulp oktober 2022

Heeft u wat meer achtergrondinformatie nodig bij het aanschaffen van de scootmobiel met de beste prijs-kwaliteitverhouding? Wij helpen u graag snel verder. In de box hieronder treft u enkele belangrijke aandachtspunten.

Verschil inklapbare en vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Herkenbosch neemt u moeiteloos mee in het OV of in de auto en komt van pas als u weinig opbergruimte heeft. Een erg handzaam model voor binnen en voor de korte ritjes naar bijv. de winkel. Een vaste scootmobiel is robuuster en steviger, beschikt over uitstekende vering en zitting en heeft een grote accu. Zeer geschikt voor gebruik buiten.

3- of 4-wiel scootmobiel
Een 3-wiel scootmobiel is licht van gewicht en heeft een zeer gunstige draaicirkel. U kunt zich vrijer bewegen. Ideaal in de supermarkt. Eveneens biedt een model met 3 wielen meer beenruimte. De 4-wiel scootmobiel is stabieler en geeft u een veilige rijervaring. Dat is vooral zichtbaar als u de bochten instuurt of als u een drempel overgaat. Een scoot met vier wielen kan harder en biedt meer comfort.

Welke actieradius moet ik minimaal hebben?
De mobielen wisselen fors op het gebied van actieradius. Daarmee bedoeld met de max. afstand die gereden kan worden op 1 volle accu. Rijdt u alleen in huis? Of rijdt u regelmatig ook korte afstanden (enkele minuten)? Een 12 Ah accu (10 – 12 km) is dan voldoende. Ben u liefhebber van lange ritjes naar het winkelcentrum of naar buitengebieden? Dan adviseren wij een bereik van tenminste 50 km.

Welke snelheid heb ik nodig?
Op het moment dat u intensief gebruik maakt van uw mobiel, dan is een langzame snelheid natuurlijk vervelend. De goedkopere opvouwbare scootmobielen hebben een beperkte max. snelheid. Stevige vaste modellen gaan wel 20 kilometer per uur. Modellen met een grotere accu gaan vaak ook een stuk sneller. Vergeet niet: op het trottoir mag er niet harder dan 6 km per uur worden gereden.

Extra comfort
Als u lange afstanden wilt afleggen of als u snel last heeft van nek of rug (bewegingsbeperking) is een ergonomisch ontwerp erg belangrijk. De premium scoots hebben de beschikking over een goede vering en een verstelbaar stuur/zitting. Boek een proefrit in Herkenbosch om zelf verschillende modellen uit te proberen.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Welke kosten horen bij een scootmobiel?

Na het lezen van bovenstaande info weet u wat de onmisbare onderwerpen zijn bij het uitzoeken van een scootmobiel. Nu vertellen we u wat meer over de kosten. De aanschafprijzen worden gevormd door de producent, de capaciteit van de accu, de snelheid en extra’s zoals een rollatorhouder + een beschermhoes. De voordeligste modellen starten bij €535,00, de meest luxe uitvoeringen lopen al gauw op tot €7.000,00. In de bijgaande tabel bieden wij de actuele prijs van een paar types.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Starter313 km6 km/u€750
Gemiddeld315 km12 km/u€1350
Goed455 km18 km/u€2500
Topper475 km20 km/u€8.500
Overzicht met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Herkenbosch
scootmobiel-kopen-herkenbosch

Scootmobiel aanvragen gemeente Roerdalen via de WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) stelt gemeenten verplicht om te zorgen dat mensen zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen. Mogelijk kunt u d.m.v. de WMO een model in bruikleen krijgen via het uitleenpunt of een PGB-budget toegewezen krijgen. De WMO kent een aantal unieke vervoersvoorzieningen. Hierbij kan u denken aan de regiotaxi maar zeker ook een scootmobiel. Heeft u een chronische aandoening maar wilt u wel graag in uw woning blijven wonen en participeren in de maatschappij? Op dat moment kunt u een beroep doen op uw gemeente Roerdalen. Gemeenten kunnen daar op verschillende manieren bij ondersteunen.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): vanuit uw gemeente krijgt u een financiële compensatie waarmee u zelfstandig een scootmobiel mag kopen.
 • Zorg in natura: de gemeente geeft u een exemplaar in bruikleen. Het nadeel is dat u niet kunt bepalen wat voor model het wordt.
 • Voor scootmobiel uitleen via het WMO betaalt men een eigen bijdrage van €19,00 per maand.
 • U dient uw aanvraag in bij de WMO-afdeling. Kort daarop volgt een (telefonische) afspraak om te kijken wat uw individuele zorgvraag is. Na een aantal weken ontvangt u per mail/post een voorstel.
 • Voor extra info of advies kunt u terecht bij WMO-loket gemeente Roerdalen. Dit kan telefonisch (0475538888), per mail (info@roerdalen.nl), of kom naar het gemeentehuis (Schaapsweg 20, 6077 CG, Sint Odiliënberg). U kunt ook terecht op www.roerdalen.nl voor actuele informatie.
 • De periode van aanvraag tot u bericht krijgt (beslissingstermijn) duurt circa 8 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Maak een proefrit in een showroom of winkel

Voor het nemen van een weloverwogen beslissing bekijkt u op deze website relevante info en specificaties. Uiteraard moet u het zelf ervaren. Een gratis proefrit maken bij een winkel of aan huis is dan de juiste oplossing. Op die manier kunt u verschillende modellen uitproberen en ervaart u wat voor u belangrijk is. Rondom uw woonplaats Herkenbosch zijn er diverse winkels en showrooms te vinden. Een productspecialist geeft tips en advies voor het vinden van de beste scootmobiel. In de tabel hieronder vind u de adresgegevens van speciaalzaken, winkels en zorginstellingen + uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
WelzorgSodaweg 36049 CMRoermond-Herten
Medipoint | Groene KruisKempweg 336045 EGRoermond
VegroVeldstraat 16041 GRRoermond
Tabel met zorgaanbieders en showrooms in de regio


De thuisdemonstratie aanvragen in Herkenbosch
Loopt u moeilijk en zit een bezoek aan de winkel er niet in? Gelukkig kan het ook bij u thuis. Erkende aanbieders kunnen komen voorrijden voor een thuisdemonstratie. In de volgende lijst bekijkt u uiteenlopende winkels die bij u thuis kunnen komen.

 • Practicomfort: Service aan huis door eigen monteurs
 • Mango: Groot aanbod aan hulpmiddelen
 • Quingo: Monteur aan huis voor reparatie en onderhoud
 • Medipoint: Voor zorg- en welzijnsproducten
 • Welzorg: Gratis advies op maat
 • Vegro: Meer dan 60 winkels in Nederland
 • Totalezorgwinkel.nl: Mogelijkheid tot huren of leasen

Veel verkochte modellen
Hierbij bekijkt u een lijst met daarin types die veel verkocht worden met daarbij details zoals actieradius, de maximale snelheid en een gemiddelde prijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Handicare Trophy 4394145 km12 km/u€ 4.295
Handicare Fortress Calypso 4416940 km12 km/u€ 4.921
Practicomfort Quickstep MT16 km6 km/u€ 1.070
Shoprider Altea 412 km6 km/u€ 745
Tabel met populaire modellen oktober 2022

Veelgestelde vragen (FAQ)

Is het mogelijk een scootmobiel te huren?
Uiteraard is het een optie om een scootmobiel te huren in Herkenbosch. Denk dan onder andere aan een lokale verhuurmaatschappij of scooterwinkel. Erg populair is nu ook de scootmobielpool. Tegen een kleine vergoeding mag u dan een dag(deel) gebruik maken van deze service. Bent u volledig afhankelijk van een scoot? Dan raden we zeker aan eens een showroom te bezoeken of een voertuig te leasen.

Heb ik een onderhoudscontract nodig?
Fabrikanten (leveranciers van medische hulpmiddelen in Herkenbosch) bieden standaard 2 jaar fabrieksgarantie. Bij veel aanbieders kunt u deze garantie met enkele jaren verlengen. Steeds meer fabrikanten hanteren een speciale omruilgarantie. Daarmee kan u zorgeloos een aantal dagen/weken een bepaald model uitproberen. Een kwalitatief onderhoud is cruciaal. Daarom raden wij aan om direct een onderhoudscontract aan te gaan. Dit wordt ook wel de APK genoemd waarbij alle onderdelen goed worden geïnspecteerd. Noodzakelijke inspecties zijn o.a. verlichting + richtingaanwijzer en de staat van de accu.

Hoe betrouwbaar is een tweedehands model?
In Nederland zijn de laatste jaren veel scootmobielen verkocht. We zien het aanbod met tweedehands modellen hard groeien. Een reden waarom veel mensen kiezen voor een occasion is de kostprijs: voor een laag tarief is een goede scoot binnen handbereik. Daarnaast kunt u de mobiel meteen in gebruik nemen, er is geen levertijd. Nadelen zijn gebruikssporen en eventuele mankementen. Ook kan de actieradius flink verslechterd zijn. Maak een lange proefrit om de kwaliteit van de accu te beoordelen. Er zijn verschillende online platformen als 2dehands.be waar u een gebruikt model kunt aanschaffen.

Is een rijbewijs nodig?
Als scootmobiel eigenaar valt u binnen de verordeningen voor gehandicaptenvoertuigen. Het halen van een rijbewijs of bromfietscertificaat is niet noodzakelijk. Informeer zeker eens naar de mogelijkheden voor theorieles en rijvaardigheidscursussen voor de praktijk. Tijdens deze scootmobieltraining in Herkenbosch komen thema’s aan bod als de voorrangsregels en en leert u veilig manoeuvreren en sturen. Het uitgangspunt van de regels in het verkeer zijn: u bent welkom op trottoir, fietspad, voetpad en de openbare weg. U mag zowel binnen als buiten de bebouwde kom rijden. Houd zoveel mogelijk rechts zodat anderen u kunnen inhalen en zorg dat u goed zichtbaar bent. U mag niet rijden op autowegen en snelwegen.

Is het noodzakelijk een scootmobiel te verzekeren?
Scootmobielen worden voor de wet gezien als motorrijtuigen. U sluit altijd een verzekering af (zowel voor het geval dat u op de openbare weg rijdt, maar ook als u de scoot hoofdzakelijk binnenshuis gebruikt). Hoewel u vaak niet harder gaat dan 20 km/uur, kan er toch altijd wat gebeuren. Gevolgschade wordt niet verzekerd via de aansprakelijkheidsverzekering (AVP). Rijdt u onverzekerd rond? Dan kunt u een flinke boete krijgen (€280). De kosten moet u dan volledig zelfstandig betalen. Er zijn grofweg twee polissen: WA-dekking en All-risk. Een all-risk verzekering vergoedt schade bij anderen, maar ook bij uzelf. Een WA polis kost c.a. €5,00 p/maand. Een voertuig dat verzekerd is is te herkennen aan het verzekeringsplaatje.

Is het beter om te kiezen voor een rollator of rolstoel?
Sommigen mensen twijfelen nog tussen een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het selecteren van een geschikt hulpmiddelen is noodzakelijk om langer zelfstandig thuis te kunnen wonen. De rollator of elektrische rolstoel is handig in een verpleeghuis of voor korte wandelingen. Of wanneer u graag nog wel stukjes zelf loopt. Een opvouwbare scootmobiel biedt meer comfort en komt van pas als u wat langere stukken wilt reizen. Heeft u nog vragen? Neem dan eens contact op met een thuiszorginstantie of de plaatselijke zorgwinkel Herkenbosch.

Wat is een scootmobielclub?
Houd u van sociaal contact en vind u het leuk om er uit te trekken? Neem dan deel aan een scootmobielvereniging. In veel regio’s in Nederland (tevens in de provincie Limburg) zijn dergelijke clubs te vinden. Gezellig samen toeren en geniet van het rijden door wijken zoals: Montfort, Sint Odiliënberg, Melick, Posterholt, Herkenbosch, Vlodrop.

Plaats een reactie