Scootmobiel Weert

Heeft u behoefte aan een goede scootmobiel in Weert? Een scootmobiel is een zeer handig vervoersmiddel speciaal voor mensen die niet goed ter been zijn (mobiliteitsbeperking). Geholpen door deze elektrisch aangedreven scooter blijft u langer mobiel en kunt u weer gaan waar u wilt. Maar wat is nu een goede scootmobiel voor mij? Scootzorg is er om u te helpen bij het uitzoeken van de juiste scooter. Op Scootzorg kunt u aan de slag met handige tips en belangrijke info over onder andere WMO en PGB, de actuele prijzen, advies aan huis, de verschillende regels en reparatie/onderhoud.

 • Een scootmobiel is een zeer handig vervoersmiddel en is zeer geschikt voor mindervaliden.
 • De voordelen: u kunt gaan en staan waar u wil en een hoge mate van comfort.
 • De kosten fluctueren zo tussen de €800,00 en €5.250,00.
 • Een scootmobiel kunt u ook aanschaffen via de WMO bij de gemeente Weert (https://www.weert.nl).
 • In en rondom uw woonplaats kunt u terecht bij meerdere winkels en showrooms waar u meer informatie vindt over merken als Pride en DKCity.

Details: Goedkope scootmobiel kopen | Keuzehulp | Geschatte kosten | PGB en WMO aanvragen bij de gemeente Weert (WMO) | Winkels en thuisdemonstraties | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieLimburg
GemeenteWeert
Postcode6003
WMO Beslissingstermijn4 – 12 weken
PGB tarieven€12,2 – €18,62 per uur
Populaire scootmobielRevatak Solo TS120 Xtra
Regionaal adviespuntMedipoint l Groene Kruis

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Weert

U wilt uw mobiliteit vergroten middels een scootmobiel. Maar waar moet ik op letten? Online vind u enorm veel modellen met opties waar u mogelijk nooit eerder van gehoord hebt. Hoe vind ik de scooter die aansluit op mijn behoeften? Gouden regel: noteer waar u het allemaal voor wilt gebruiken. Zoek ik een type voor binnen- of buitengebruik, is het voor dagelijks gebruik, en maak ik ook lange tochten? Zodra u deze vragen beantwoord hebt kunt u veel beter zoeken naar een goedkope scootmobiel in Weert. Dit kan via internet door een brochure aan te vragen, een uitgebreide thuisdemonstratie of via advies van product experts in een winkel.

 • Een eenvoudige opvouwbare scootmobiel is te koop vanaf €550,00.
 • Een flexibele scooter met 3 wielen en een bereik van 35 km schaft u al aan vanaf c.a. €2450,00.
 • Een extra luxe 4 wielen scooter met een actieradius van 60 km kost u rond de €4100.

Hulp bij uw keuze oktober 2022

Kunt u wat hulp gebruiken bij het uitzoeken van een goede scootmobiel? Onze experts adviseren u graag. In de lijst hieronder treft u zaken waar u rekening mee moet houden.

Inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Weert kunt u eenvoudig meenemen in het openbaar vervoer en zal niet in de weg staan in uw woning. Een ideaal hulpmiddel voor in huis en voor ritten naar het wijkcentrum of winkels. De vaste scootmobiel is stabiel, rijdt een stuk comfortabeler en kan langer en harder rijden. Geschikt voor langere reizen.

3 of 4 wielen, wat is beter?
Een 3-wiel scootmobiel is flexibeler en heeft een kleinere draaicirkel. Hij is eenvoudig te besturen. Dit komt vooral van pas in kleine ruimtes. Bovendien heeft een scooter met 3 wielen meer beenruimte. Een 4-wiel scootmobiel is stabieler en geeft u een veilige rijervaring. Dit is merkbaar in snelle bochten en op een oneffen terrein. Een scoot met 4 wielen biedt meer snelheid en heeft meestal een grotere koersvastheid.

Hoe zit het met de actieradius?
De scoots verschillen sterk wanneer men de actieradius vergelijkt. Dit slaat op de maximale te rijden afstand in KM op één accu. Gaat u hem alleen binnen gebruiken? Of om de boodschappen te doen? Een 10Ah accu (10 km) is dan voldoende. Ben u liefhebber van lange ritjes naar shoppingcentra of het bos? In dat geval adviseren wij te kiezen voor een actieradius van minimaal 50 kilometer.

Welke snelheid heb ik nodig?
Als u grote stukken rijdt, dan wilt u dit vast ook doen op een goede snelheid. De instap-opvouwbare scootmobielen gaan vaak maar 6 kilometer per uur. De luxe vaste modellen halen een veelvoud daarvan (tussen de 20 en 30 km/u). Modellen met een hoge actieradius hebben vaak ook een hogere snelheid. Vergeet niet: op het trottoir is de max. toegestane snelheid 6 km per uur.

Additioneel comfort
Tijdens het rijden van een rit en zeker ook bij rugklachten (bewegingsbeperking) is een comfortabele zitting essentieel. De luxere modellen verschaffen een uitgebreide vering en een goede verstelbare stoel. Reserveer een model voor een proefrit in Weert en laat u uitgebreid voorlichten.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat zijn de kosten van een goede scootmobiel?

U bent nu op de hoogte waar u naar moet kijken bij het uitzoeken van een scootmobiel. Nu is het tijd om naar de kosten te kijken. De aanschafprijzen hangen af van het merk, het vermogen van de accu, de maximale snelheid en accessoires zoals een alarmsysteem + een wikkeldeken. De gunstigste scooters koopt u al vanaf €525,00, de grote vaste scoots met veel opties lopen al snel tegen de €5.800,00. In het overzicht hieronder treft u de actuele prijs van een paar voorbeeldmodellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Starter39 km6,5 km/u€600
Goed315 – 25 km11 km/u€1650
Geavanceerd460 km16 km/u€3800
Topper475 km +22 km/u€9.250
Tabel met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Weert
scootmobiel-kopen-weert

Scootmobiel aanvragen gemeente Weert via de WMO

De WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) verplicht gemeenten om mensen te helpen om langer thuis te blijven wonen en deel te nemen aan de samenleving. In sommige situaties kunt u met de WMO een scootmobiel lenen bij het uitleenpunt of een PGB-krijgen waarmee u zelf iets kunt aanschaffen. Onder de WMO vallen ook de zogenaamde vervoersvoorzieningen. Onder andere de regiotaxi, een rolstoel maar ook een scootmobiel. Bent u ziek maar wilt u wel graag in uw woning blijven wonen en participeren in de maatschappij? In deze gevallen kunt u een verzoek indienen bij de gemeente Weert. Gemeenten kunnen daar op verschillende manieren bij ondersteunen.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): u krijgt een budget toegewezen waarmee u zelf een scoot kunt aanschaffen.
 • Zorg in natura: de gemeente verzorgt de levering van een standaard scootmobiel. Onthoud hierbij dat u weinig tot geen invloed hebt op het type.
 • Voor scootmobiel uitleen via het WMO rekent men €57 per kwartaal (eigen bijdrage).
 • U dient uw aanvraag in bij het WMO-loket. Daaropvolgend plannen ze een kort gesprek in om te kijken waar u recht op hebt in de gemeente. Na een aantal weken komt de gemeente met een voorstel.
 • De aanvraag start bij het WMO-loket gemeente Weert. U kunt even bellen (0495575000), als per mail (gemeente@weert.nl), of kom naar het gemeentehuis (Beekstraat 54, 6001 GJ, Weert). Bekijk ook www.weert.nl voor actuele informatie.
 • De beslissingstermijn ligt hier ongeveer op 4 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Vind het ideale model in een showroom of winkel

Voor het vergelijken van voertuigen treft u op deze pagina veel nuttige informatie en kooptips. Alleen, uiteindelijk geeft een testrit een compleet beeld. Een 100% gratis proefrit zal veel zaken duidelijk maken. Op dat moment kunt u verschillende modellen uitproberen en kunt u de verkoper of specialist naar specificaties vragen. In de buurt van Weert kunt u terecht bij een aantal showrooms. Een getrainde specialist geeft tips en advies voor het uitzoeken van de beste scootmobiel. In de onderstaande tabel bekijkt u direct contactgegevens van speciaalzaken, showrooms en zorginstellingen + WMO-uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Medipoint l Groene KruisVogelsbleek 106001 BEWeert
Medipoint | Groene KruisRaadhuisstraat 1145981 BJPanningen
Pro VitaBroeklaan 4B5953 NBReuver
Tabel met adresgegevens van leveranciers, winkels en zorginstellingen


De thuisdemonstratie aanvragen in Weert
Bent u slecht ter been en lukt het niet om naar een speciaalzaak of winkel te gaan? In dat geval kunt u kiezen voor een thuisdemo. Verschillende leveranciers komen bij u thuis voor een thuisdemonstratie. Hieronder treft u populaire partijen die u daarbij kunnen ondersteunen.

 • Practicomfort: 24 uurs pechhulp met thuisbrengservice
 • Mango: Altijd met ANWB pechhulp
 • Quingo: Optimaal zitcomfort die ergonomisch correct en verantwoord is
 • Medipoint: Aantrekkelijk scootmobiel onderhoudscontract
 • Welzorg: Advies op maat
 • Vegro: Uitstekende garantie en service
 • Totalezorgwinkel.nl: Regelt ook verzekering, pechhulp en onderhoud aan huis

Veel verkochte modellen
Hierna bieden wij een lijst met daarin populaire merken + modellen inclusief de actieradius, de snelheid (maximum) en de mogelijke prijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Revatak Solo TS120 Xtra70 km17 km/u€ 8.385
Vermeiren Carpo 445 km17 km/u€ 3.955
Meyra Cityliner 41235 km12 km/u€ 5.156
Shoprider 888 3L38 km8 km/u€ 3.960
Overzicht met populaire voertuigen oktober 2022

Veelgestelde vragen

Behoort een scootmobiel huren tot de mogelijkheden?
Wie liever niet koopt, kan ook een scootmobiel huren in Weert. Dat doet men o.a. via een lokale verhuurmaatschappij of scooterwinkel. Wellicht is ook de scootmobielpool het overwegen waard. Tegen betaling van een klein bedrag kan u tijdelijk voor enkele uren een voertuig gebruiken. Heeft u voor een langere periode een scoot nodig? In het kader daarvan is het raadzaam om zelf een scoot te kopen of te kiezen voor private-lease.

Heb ik een onderhoudscontract nodig?
Verkopers (leveranciers van medische hulpmiddelen in Weert) geven minimaal 2 jaar garantie op uw scoot. Bij veel aanbieders is het mogelijk om dit uit te breiden tot wel 10 jaar. Een groeiend aantal aanbieders adverteren met een unieke omruilgarantie. Juist daardoor kunt u zonder verplichtingen een bepaald model uittesten. Een kwalitatief onderhoud is tegen noodzakelijk. Om die reden is het slim om meteen een onderhoudscontract te nemen. Dit is een soort complete APK waarbij alle onderdelen goed worden geïnspecteerd. Aandachtspunten zijn stuurinrichting/ uitlijning en de accuprestaties.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands model?
Er rijden inmiddels flink wat scootmobiels rond in Nederland. Daardoor groeit ook de markt voor tweedehands modellen. Het grote pluspunt van het kopen van een occasion is een aantrekkelijk prijskaartje: voor een laag tarief is een goede scoot binnen handbereik. Evenzeer heeft u niet te maken met levertijd. Mindere punten zijn krassen, deuken en technische problemen. Houd er ook rekening mee dat de accu niet meer nieuw is. Maak een lange proefrit om de actieradius van het voertuig te inspecteren. Er zijn diverse websites zoals tweedehands-scootmobiel.nl waar u gebruikte modellen in de buurt kunt vinden.

Is een rijbewijs nodig?
Als scootmobielrijder valt u onder de gehandicaptenvoertuigen. Een rijbewijs of bromfietscertificaat is niet nodig. U kunt wel investeren in rijvaardigheidscursussen en trainingen. In een erkende scootmobieltraining in Weert gaat u verder in op aspecten als de regels op de weg en leert u drempels en stoepjes rijden. Over het algemeen zijn verkeersregels niet moeilijk: u mag rijden op voet- en fietspad, en de openbare weg. Zowel binnen en buiten de bebouwde kom bent u welkom. Het is belangrijk om zoveel mogelijk rechts te blijven rijden en geef altijd duidelijk richting aan. A wegen (snelweg) en N wegen zijn verboden terrein.

Is een scootmobiel verzekering verplicht?
Een scootmobiel is volgens de wet een motorrijtuig. De scoot moet dus altijd verzekerd zijn (zowel in situaties dat u zich op de openbare weg begeeft, maar ook als u deze voornamelijk binnen gebruikt). Ook al rijdt een scoot niet zo snel, er kan er toch schade worden veroorzaakt. De normale aansprakelijkheidsverzekering (AVP) dekt deze schade niet. Gaat u toch zonder verzekering de weg op? Dan kunt u een boete krijgen. Eventuele schade wordt dan niet verzekerd. U kunt kiezen uit WA en All-risk. De all-risk dekking vergoedt ook de schade aan uw eigen scooter. Gemiddeld kost zo’n WA-verzekering €4,80 p/maand. Een verzekerde scoot heeft aan de achterzijde een verzekeringsplaatje bevestigd.

Wat zijn de voordelen van een rollator of rolstoel?
Mensen met fysieke problemen hebben de optie om te kiezen voor een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het selecteren van een geschikt hulpmiddelen is belangrijk om veilig te kunnen bewegen. De rollator of elektrische rolstoel is handig in een verpleeghuis of voor korte wandelingen. Of als u deels nog wel zelf kunt lopen. Een opvouwbare scootmobiel biedt meer comfort en is geschikt voor intensief gebruik. Zijn er nog onduidelijkheden? Bespreek dit dan met een zorgaanbieder of de plaatselijke zorgwinkel Weert.

Wat is een scootmobielclub?
Wilt u niet geïsoleerd raken en wilt u de omgeving beter leren kennen? U kunt zich aansluiten bij een scootmobielvereniging. Door heel Nederland (ook in de provincie Limburg) zijn deze verenigingen actief. Voorkom dat u vereenzaamt en ervaar het plezier van rijden in de wijken: Boshoven, Laar en Hushoven, Molenakker en Kampershoek, Weert-Centrum, Biest, Groenewoud, Fatima, Keent, Moesel, Graswinkel, Leuken, Kazernelaan, Altweerderheide, Tungelroy, Swartbroek, Stramproy.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie