Scootmobiel Beesel

Oriënteert u zich op een goede scootmobiel in Beesel? Een scootmobiel is een elektrisch aangedreven voertuig voor ouderen en mensen met een beperking (mobiliteitsbeperking). Met hulp van deze handige scooter blijft u langer mobiel en kunt u weer veilig de weg op. Het aanbod is enorm, welke scootmobiel is de juiste? Deze website biedt praktische info bij het gehele aankoopproces. Via onze vergelijker bieden wij een uitgebreid keuzeadvies en extra info over onderwerpen zoals hoe het zit met de WMO, de kosten waar u rekening mee moet houden, showrooms in de regio, hoe u zich moet gedragen in het verkeer en de voor- en nadelen van een occasion.

 • Een scootmobiel is een elektrisch vervoersmiddel voor ouderen, chronisch zieken of mensen met een beperking.
 • Voordelen: meer zelfstandig en een hoge mate van veiligheid.
 • De tarieven wisselen sterk tussen €650,00 & €4.500,00.
 • Soms komt u in aanmerking voor een scootmobiel via de WMO bij de gemeente Beesel (https://www.beesel.nl).
 • In en rondom uw woonplaats kunt u ook terecht bij een aantal winkels en showrooms waar u meer informatie vindt over merken als Pride of Freerider.

Details: Goedkope scootmobiel kopen | Criteria waar u op moet letten (advies) | Tarieven (augustus 2022) | Een scootmobiel regelen via de gemeente Beesel (WMO) | Regionale winkels | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieLimburg
GemeenteBeesel
Postcode5954
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
PGB onkosten€14,00 – €16,00 per uur
Veel gekozen merkRevatak Solo TS120 Active
Regionaal adviespuntPro Vita

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Beesel

U wilt een scootmobiel aanschaffen. Alleen, wat zijn belangrijke aspecten? U kunt kiezen uit talloze modellen met allerlei opties en eigenschappen. Dus, hoe vind ik dan een scooter die matcht met mijn behoeften? Beginpunt: bedenk eerst wat u nodig hebt. Moet mijn mobiel ook in de auto passen, ga ik ‘m iedere dag gebruiken, en ga ik dan lange of korte stukken rijden? Als u hier duidelijkheid in hebt gekregen kan u vervolgstappen zetten voor een goedkope scootmobiel in Beesel. Dit kan via internet middels een brochure per post, een thuisdemo of door een showroom te bezoeken.

 • Een kleine opvouwbare scootmobiel kost u rond de €610,00.
 • Een vaste scooter met 3 wielen en 30 – 40 km actieradius koopt u al vanaf €1650,00.
 • Een luxe scooter met 4 wielen en een grote accu voor grote afstanden begint zo rond de €4650.

Keuzeadvies augustus 2022

Heeft u wat meer achtergrondinformatie nodig bij het uitzoeken van de juiste scootmobiel? Wij hebben een aantal belangrijke punten uiteengezet. Bijgaand omschrijven wij de hoofdlijnen / keuzes van deze productgroep.

Kies ik een inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Beesel is zonder moeite mee te nemen in de tram, bus of trein en komt van pas als u weinig opbergruimte heeft. In eerste instantie geschikt voor gebruik in huis en voor de korte ritjes naar bijv. de winkel. De vaste scootmobiel is stevig, beschikt over uitstekende vering en zitting en heeft een veel groter bereik. Bedoeld voor intensief gebruik buiten.

3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is niet zwaar en de draaicirkel is zeer klein. U kunt gemakkelijk alle kanten uit. Bijvoorbeeld in een smalle gang. Evenzeer biedt een model met 3 wielen meer beenruimte. De 4-wiel scootmobiel is steviger en voelt veiliger. Dit komt tot uiting in de bochten of als u een drempel overgaat. Een model met 4 wielen biedt meer snelheid en rijdt over het algemeen wat comfortabeler.

Is een hoge actieradius noodzakelijk?
De verschillende uitvoeringen verschillen enorm op het gebied van actieradius. Hiermee bedoelen wij de afstand die u kunt rijden met 1 accu. Vind het gebruik hoofdzakelijk binnen plaats? Of voor hele korte ritjes buitenshuis? Een 10Ah accu (10 km) is afdoende. Bent u voornemens ook ritjes te maken naar het winkelcentrum of het bos? Kijk dan naar modellen met een 97 Ah accu (60 – 65 km).

Snelheid
Op het moment dat u de scoot veel gaat gebruiken, dan moet de snelheid wel een beetje acceptabel zijn. Simpele opvouwbare scootmobielen gaan maximaal 10 kilometer per uur.De luxe vaste modellen kunnen snelheden behalen van wel 27 km/uur. Scoots met een grote accu hebben als bijkomend voordeel dat ze sneller kunnen. Vergeet niet: wanneer u op de stoep rijdt geldt een max. snelheid van 6 km/uur.

Additioneel comfort
Wanneer u intensief gebruik maakt van uw scoot of als u last heeft van uw rug (bewegingsbeperking) is een ergonomische zithouding van belang. De luxere modellen worden gekenmerkt door een uitstekende vering en een multifunctionele stoel. Ga naar een showroom of boek een proefrit in Beesel om zelf verschillende modellen uit te proberen.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat kost een een goede scootmobiel?

Onze experts hebben u net uitgelegd waar u rekening mee moet houden bij het kopen van een scootmobiel. Nu gaan we wat dieper in op de gemiddelde kosten. De onkosten worden gevormd door het merk, het bereik, hoe hard de scoot kan en accessoires zoals oprijplaten + mandjes en tassen. De gunstigste scooters zijn verkrijgbaar vanaf €485,00, de wat geavanceerdere modellen hebben al snel een prijskaartje van €7.400,00. In deze tabel bieden wij de geschatte prijs van een paar voorbeeldmodellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Simpel37 km 7 km/u€800
Goed315 – 25 km12 km/u€1700
Uitmuntend450 km15 – 17 km/u€2600
Luxueus470 km20 km/u€6.750
Overzicht met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Beesel
scootmobiel-kopen-beesel

Scootmobiel aanvragen gemeente Beesel via de WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) stelt gemeenten verplicht om mensen dusdanig te helpen dat zij thuis kunnen blijven wonen. In sommige situaties kan men via de WMO tijdelijk een scoot toegewezen krijgen (via het uitleenpunt) of een PGB-krijgen waarmee u zelf iets kunt aanschaffen. De WMO heeft speciale vervoersvoorzieningen. Denk hierbij aan een rolstoeltaxi en uiteraard ook een scootmobiel. Heeft u een handicap maar heeft zelfstandig wonen uw voorkeur en participeren in de maatschappij? In deze gevallen kunt u hulp vragen bij de gemeente Beesel. Een gemeente biedt diverse oplossingen.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): u krijgt een vast bedrag waarmee u op eigen houtje een mobiel kunt kopen.
 • Steun in natura: u krijgt een scootmobiel in bruikleen van de gemeente. Minpunt is dat u geen inspraak hebt op het type.
 • Voor de scootmobiel uitleen WMO betaalt men een eigen bijdrage €19,50 per 4 weken.
 • U kunt zich aanmelden via het WMO-loket. Kort daarop wordt er een gesprek gepland om gezamenlijk een maatwerkplan op te stellen. Daarna krijgt u bericht of de aanvraag wordt gehonoreerd.
 • De aanvraag start bij het WMO-loket gemeente Beesel. Bij vragen kunt u bellen (0774749292), door een e-mailtje te sturen (gewoonsamen@beesel.nl), of kom naar het gemeentehuis (Raadhuisplein 1, 5953 AL, Reuver). U kunt ook terecht op www.beesel.nl voor uitgebreide info.
 • De periode van aanvraag tot u bericht krijgt (beslissingstermijn) duurt circa 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Vind het ideale model in een showroom of winkel

Om het ideale model te vinden bieden wij informatie over de belangrijkste onderwerpen. Toch is een producttest ook noodzakelijk. Een gratis proefrit zonder verplichtingen biedt in dat geval uitkomst. Daar kunt u allerlei modellen uittesten en zal het maken van een keuze een stuk gemakkelijker worden. Rondom Beesel kunt u een afspraak maken bij verschillende winkels en showrooms. Een productspecialist kan u helpen bij het uitkiezen van de beste scootmobiel. In de bijgaande tabel zijn de adresgegevens te vinden van winkels, showrooms en thuiszorginstellingen en uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Pro VitaBroeklaan 4B5953 NBReuver
Medipoint l Groene KruisDrie Decembersingel 485921 ACBlerick
Medipoint | Groene KruisTegelseweg 2105912 BLVenlo
Tabel met winkels in de buurt waar u scootmobielen kunt bekijken


De thuisdemonstratie aanvragen in Beesel
Heeft u medische problemen en kunt u niet naar de winkel komen? Gelukkig kan het ook bij u thuis. Een aantal leveranciers kunnen komen voorrijden voor een thuisdemonstratie. In de volgende opsomming ontdekt u een aantal erkende merken waar u terecht kunt.

 • Practicomfort: Alleen topmerken
 • Mango: Verschillende eigen winkels / showrooms
 • Quingo: Monteur aan huis voor reparatie en onderhoud
 • Medipoint: Modellen voor binnen en buiten
 • Welzorg: U kunt uw PGB-budget hier besteden
 • Vegro: Beoordeeld met een 8,7
 • Totalezorgwinkel.nl: Verschillende modellen van erkende merken

Wat zijn populaire modellen?
Hieronder verstrekken we een overzicht met een aantal populaire modellen inclusief de actieradius, de maximale snelheid en verwachte adviesprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Revatak Solo TS120 Active70 km17 km/u€ 8.385
Mango FR 165 km17 km/u€ 7.000
RvS van Seenus CTM 636-1235 km12 km/u€ 4.684
Invacare Leo 436 km8 km/u€ 2.406
Overzicht met populaire modellen augustus 2022

FAQ met veelgestelde vragen

Zijn er ook scootmobielen te huur?
Wie liever niet koopt, kan ook een scootmobiel huren in Beesel. Dit kunt u doen bij een lokale verhuurmaatschappij of scooterwinkel. Wellicht is ook de scootmobielpool het overwegen waard. Tegen geringe kosten kan u tijdelijk voor enkele uren een voertuig gebruiken. Wilt u structureel gebruik maken van een scootmobiel? In dat geval is het raadzaam om zelf een model aan te schaffen of te kiezen voor een leaseconstructie.

Hoe zit het met garantie en onderhoud?
Verkopers (leveranciers van medische hulpmiddelen in Beesel) bieden standaard 2 jaar fabrieksgarantie. Tevens kunt u deze garantie met enkele jaren verlengen. Diverse aanbieders kunnen ook een omruilgarantie aanbieden. Op deze manier kan u zorgeloos een bepaald type testen. Regelmatig een onderhoudsbeurt is cruciaal. Daarvoor is het verstandig om direct een onderhoudscontract aan te gaan. Dit wordt ook wel de APK genoemd waarbij de veiligheid van uw product wordt gewaarborgd. Daarbij kijkt de specialist naar o.a. afstelling spiegels en accuspanning + conditie.

Wanneer is het slim om een tweedehands model te kopen?
Er zijn tegenwoordig veel mensen die rijden op een scootmobiel. Het gevolg? Steeds meer tweedehands scooters. Het grote voordeel van een occasion is de lage prijs: tegen lage kosten heeft u een zeer kwalitatief model. Bovendien is er vaak geen levertijd. Waar u op moet letten zijn krasjes en andere gebruikssporen. Het kan ook zijn dat de accu minder presteert. Neem iemand mee om samen een testrit te rijden om de actieradius van de accu te controleren. Er bestaan speciale vraag- en aanbod platforms als tweedehands-scootmobiel.nl waar gebruikte modellen te koop worden aangeboden.

Is een rijbewijs nodig?
Als bestuurder van een scootmobiel hebt u te maken met wet- en regelgeving zoals die geldt voor gehandicaptenvoertuigen. Een bromfietscertificaat of rijbewijs is dus niet nodig. We raden wel aan eens een bezoek te brengen aan rijvaardigheidscursussen en trainingen. Bij zo’n scootmobieltraining in Beesel worden onderwerpen behandeld alsde huidige verkeersregels en uitleg over het gebruik van de scootmobiel. De regels in het verkeer zijn niet complex: u mag rijden op trottoir, fietspad, voetpad en de openbare weg. Zowel binnen en buiten de bebouwde kom bent u welkom. Houd altijd zoveel mogelijk rechts en laat duidelijk zien wanneer u afslaat. Autowegen en snelwegen zijn uiteraard niet toegestaan.

Is het noodzakelijk een scootmobiel te verzekeren?
Een scootmobiel is volgens de wet een motorrijtuig. Een verzekering is altijd verplicht(zowel tijdens momenten dat u in de buitenlucht rijdt, maar ook als u deze voornamelijk binnen gebruikt). Ondanks de lage snelheid, een ongeluk zit in een klein hoekje. Schades die hieruit voortvloeien worden niet vergoed door de AVP (aansprakelijkheidsverzekering). Rijdt u onverzekerd rond? Dan kunt u een boete krijgen. Mocht u onverzekerd schade rijden, dan wordt dit dus niet gedekt. Er zijn 2 opties: All-risk en WA. Een all-risk verzekering vergoedt schade bij anderen, maar ook bij uzelf. Gemiddeld kost zo’n WA-verzekering €4,50 p/maand. Een verzekerde scoot herkent u aan het verzekeringsplaatje achterop.

Wanneer kiezen voor een rollator of rolstoel?
Met name ouderen weten niet of ze nu een rollator, rolstoel of scootmobiel moeten kiezen. Het uitzoeken van een goed hulpmiddel zal de zelfstandigheid (in en rondom het huis) flink verbeteren. Zo’n rollator of elektrische rolstoel is prettig binnenshuis of in een zorginstelling. Of wanneer u af en toe wat ondersteuning wilt. De opvouwbare scootmobiel is luxer en is geschikt voor intensief gebruik. Nog vragen? Bezoek dan een adviseur van een thuiszorginstelling of de regionale zorgwinkel Beesel.

Hoe word ik lid van een scootmobielclub?
Houd u van sociaal contact en geniet u van het maken van tochtjes? U kunt zich aansluiten bij een scootmobielvereniging. In heel ons land (met name ook in de provincie Limburg) zijn dergelijke clubs te vinden. Samen met een groep lekker naar buiten en tour door wijken zoals: Reuver, Beesel.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie