Scootmobiel Venlo

Heeft u behoefte aan een goede scootmobiel in Venlo? De scootmobiel is een vervoersmiddel dat rijdt op elektriciteit en is zeer geschikt voor mindervaliden (mobiliteitsbeperking). Geholpen door een drie- of vierwielige scooter voelt u zich weer zeker buiten de deur en kunt u weer zorgeloos op pad. Het aanbod is enorm, welke scootmobiel is de juiste? Onze vergelijker helpt u bij het uitzoeken van de juiste scooter. Op deze pagina bekijkt u een uitgebreid keuzeadvies en belangrijke info over onder andere PGB en WMO, de kosten van een goed model, de meest bekende aanbieders, regels en richtlijnen en scootmobieltraining.

 • De scootmobiel is een praktisch hulpmiddel voor mindervaliden of mensen die niet meer zo mobiel zijn.
 • Meest gehoorde voordelen: u bent meer zelfstandig en het is gemakkelijk te besturen.
 • De onkosten variëren tussen €600,00 tot wel €4.500,00.
 • Soms komt u in aanmerking voor een scootmobiel via de WMO bij de gemeente Venlo (https://www.venlo.nl).
 • In uw omgeving kunt u geheel vrijblijvend langs bij een winkel en showroom waar u eens een proefrit kunt maken op bijvoorbeeld een Life and mobility en Revatak.

Inhoudsopgave: Goedkope scootmobiel kopen | Keuzeadvies | Actuele kosten | Scootmobiel subsidie aanvragen bij de gemeente Venlo (WMO) | Showrooms bezoeken | Veelgestelde vragen

ProvincieLimburg
GemeenteVenlo
Postcode5915
WMO Beslissingstermijn8-16 weken
Maximale pgb vergoedingen€13,05 – €17,4 per uur
Aantrekkelijke scootmobielQuingo Sport
Regionaal adviespuntMedipoint | Groene Kruis

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Venlo

Waarschijnlijk bent u op zoek naar een (eerste) scootmobiel. Alleen, wat zijn belangrijke aspecten? Er is een enorm assortiment met opties waar u mogelijk nooit eerder van gehoord hebt. Hoe vind ik de scooter die in lijn is met mijn behoeften? Advies: ga eerst na wat u eigenlijk zoekt. Moet mijn mobiel ook in de auto passen, ga ik ‘m iedere dag gebruiken, en is het voor korte of lange afstanden? Als dit duidelijk is kan het zoeken beginnen naar een goedkope scootmobiel in Venlo. Dit kan via internet via het aanvragen van een brochure, een thuisdemo of via de expert in de winkel.

 • Een kleine opvouwbare scootmobiel kost u rond de €850,00.
 • Een wendbare scooter met 3 wielen en 30 – 40 km actieradius schaft u al aan vanaf c.a. €2375,00.
 • Een extra veilig model met 4 wielen met een actieradius van 60 km vind u al vanaf €3300.

Keuzehulp juni 2023

Zou u graag verder geholpen worden bij het vinden van de beste scootmobiel van dit moment? Onze experts adviseren u graag. In het volgende gedeelte bieden wij belangrijke aspecten voor het aankoopproces.

Inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Venlo neemt u moeiteloos mee in auto, bus of vliegtuig en bergt u in huis snel en eenvoudig op. In eerste instantie geschikt voor gebruik in huis en voor ritje naar een winkel of de buren. Een vaste scootmobiel is wat groter en steviger, biedt meer comfort en heeft een veel groter bereik. Een uitstekend model voor buitengebruik.

3- of 4-wiel scootmobiel
Een 3-wiel scootmobiel is flexibeler en is wat kleiner. U kunt zich vrijer bewegen. Ideaal in de supermarkt. Tevens heeft een scooter met 3 wielen meer beenruimte. De 4-wiel scootmobiel is robuuster en zal wat veiliger aanvoelen. Dit is merkbaar als u een scherpe bocht maakt en op een oneffen terrein. De variant met 4 wielen kan doorgaans wat harder en rijdt over het algemeen net wat comfortabeler.

Hoe zit het met de actieradius?
De scoots onderscheiden zich enorm wanneer we kijken naar actieradius. Dit slaat op de maximale te rijden afstand in KM op één accu. Gaat u hem alleen binnen gebruiken? Of voor hele korte ritjes buitenshuis? Een bereik van 20 km zal dan volstaan. Ben u liefhebber van lange ritjes naar omliggende dorpen of om gewoon lekker rond te rijden? U kunt dan het beste kiezen voor een accu met een vermogen van 97 Ah.

Welke snelheid heb ik nodig?
In de situatie dat u dagelijks veel onderweg bent, dan is een langzame snelheid natuurlijk vervelend. De betaalbare opvouwbare scootmobielen hebben een maximale snelheid van circa 7 km/uur. Robuuste vaste modellen bieden wat dat betreft meer comfort (28 km per uur). Scoots met een grote accu kunnen meer vermogen geven (dus sneller rijden). Vergeet niet: op de stoep mag u niet harder dan 6 km/uur.

Comfort en extra opties
Als u lange afstanden wilt afleggen en bij medische problemen (bewegingsbeperking) is een ergonomisch ontwerp erg belangrijk. De high-end modellen onderscheiden zich door een uniek veringssysteem en een verstelbare stoel. Ga op onderzoek uit en kies voor een proefrit in Venlo en probeer alle luxe opties zelf uit.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Hoeveel kost een scootmobiel?

Na het lezen van bovenstaande info weet u wat belangrijke aspecten zijn wanneer u een scootmobiel gaat aanschaffen. Nu is het tijd om naar de kosten te kijken. De aanschafprijzen hangen af van het merk, de capaciteit van de accu, de gemiddelde snelheid en opties als een alarmsysteem of een beenhoes. De aantrekkelijkste voertuigen zijn er al vanaf €515,00, en de meest luxe scooters hebben al snel een prijskaartje van €6.900,00. In de bijgaande tabel bekijkt u de richtprijs van een aantal types.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Simpel310 km8,5 km/u€600
Gemiddeld315 – 20 km10 – 12 km/u€1550
Goed450 km18 km/u€2900
Topper470 km22 km/u€8.750
Voorbeeld van de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Venlo
scootmobiel-kopen-venlo

Scootmobiel aanvragen gemeente Venlo via WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) verplicht gemeenten om mensen te helpen die moeite hebben met zelfstandig wonen. In bepaalde situaties kan men via de WMO een scootmobiel lenen bij het uitleenpunt of een PGB-budget toegewezen krijgen. Vervoersvoorzieningen binnen de WMO zijn er in verschillende vormen. Voorbeelden hiervan zijn de regiotaxi, een rolstoel en vanzelfsprekend ook de scootmobiel. Ervaart u medische ongemakken maar heeft zelfstandig wonen uw voorkeur en wilt u graag aansluiting houden met de samenleving? In deze gevallen hebt u mogelijk recht op steun vanuit de gemeente Venlo. De gemeenten bieden voorzieningen die u kunnen ontlasten.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): dit is een financiële tegemoetkoming waarmee u zelfstandig hulpmiddelen kan aanschaffen.
 • Zorg in natura: u ontvangt een scoot vanuit de gemeente (nieuw of gebruikt). Het is goed om te weten dat u geen inspraak hebt op het type.
 • Voor het lenen van een scootmobiel via de WMO betaalt men €57 per kwartaal (eigen bijdrage).
 • U kunt zich aanmelden bij uw WMO adviseur. Daarna volgt er een keukentafelgesprek om te kijken welke voorzieningen voor u relevant zijn. Vervolgens hoort u of u in aanmerking komt.
 • Voor extra info of advies kunt u terecht bij WMO-loket gemeente Venlo. Zowel telefonisch (0773266430), mailen (afdelingwiz@venlo.nl), of kom naar het gemeentehuis (Ericaweg 6, 5915 ES, Venlo). Bezoek ook www.venlo.nl voor uitgebreide info.
 • De periode van aanvraag tot u bericht krijgt (beslissingstermijn) duurt circa 8-16 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Bekijk adressen van showrooms voor gratis proefrit

Om te bepalen welk model bij u past bekijkt u op deze website relevante info en specificaties. Maar uiteindelijk zult u de verschillende modellen zelf moeten proberen. Een gratis proefrit zonder verplichtingen biedt in dat geval uitkomst. Daar kan men een heleboel modellen uitproberen en kunt u tot een goed besluit komen. In en rondom Venlo vindt u meerdere winkels en uitgiftepunten voor scoots. Een goede verkoopmedewerker zal u verder ondersteunen bij het uitkiezen van de beste scootmobiel. In de tabel hieronder vind u de adresgegevens van bedrijven, winkels en zorginstellingen / WMO-uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Medipoint | Groene KruisTegelseweg 2105912 BLVenlo
Medipoint l Groene KruisSchoolstraat 75801 BNVenray
MedipointLage Dijk 195705 BXHelmond
Tabel met zorgaanbieders en showrooms in de regio


Uw thuisdemonstratie aanvragen in Venlo
Heeft u fysieke problemen en kunt u niet naar de winkel komen? Een thuisdemo is dan een mooi alternatief. Betrouwbare leveranciers kunnen een thuisdemonstratie verzorgen. In de volgende opsomming vindt u populaire leveranciers waar u een afspraak bij kunt maken.

 • Practicomfort: Een complete eigen serviceorganisatie
 • Mango: Altijd met ANWB pechhulp
 • Quingo: Unieke 5-wiel scootmobielen!
 • Medipoint: Uitstekende klantenservice en adviseurs
 • Welzorg: Nationaal Keurmerk Hulpmiddelen
 • Vegro: Groot aanbod leenartikelen
 • Totalezorgwinkel.nl: De beste service en nazorg

Meest verkochte modellen
Hierna vindt u een overzicht met populaire merken + modellen met o.a. de actieradius, de snelheid van het model en een verwachte verkoopprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Quingo Sport64 km17 km/u€ 6.750
Medema Roadmaster 470 km16 km/u€ 7.918
Strider Midi 4 Plus35 km12 km/u€ 3.999
Invacare Leo 336 km8 km/u€ 2.406
Overzicht met populaire scoots juni 2023

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Is het mogelijk een scootmobiel te huren?
Eventueel kunt u ervoor kiezen om een scootmobiel te huren in Venlo. Dit wordt o.a. gedaan door speciaalzaken of verhuurwinkel van zorghulpmiddelen. Ook kan er gebruik worden gemaakt van een scootmobielpool. Tegen geringe kosten mag u dan een dag(deel) gebruik maken van deze service. Wilt u echter voor een langere periode huren? In die situatie is het verstandig om zelfstandig een scoot te bestellen of te kiezen voor private-lease.

Heb ik een onderhoudscontract nodig?
Fabrikanten (leveranciers van medische hulpmiddelen in Venlo) leveren twee jaar garantie op de aankoop. Dikwijls kunt u dit tegen betaling verlengen tot wel 10 jaar. Sommige aanbieders van scootmobielen geeft de keuze voor een omruilgarantie. Dan kunt u rustig 1 of 2 weken een bepaald type proberen. Regelmatig een onderhoudsbeurt is cruciaal. Daarvoor raden wij aan om een onderhoudscontract te nemen. Dit is een soort complete APK waarbij alle belangrijke onderdelen worden gecheckt. Daarbij kijkt de specialist naar o.a. claxon en geluidssignalen en de conditie van de accu.

Waar moet ik op letten bij een tweedehands model?
Er zijn tegenwoordig veel mensen die rijden op een scootmobiel. Daardoor groeit ook de markt voor tweedehands modellen. Het grote pluspunt van het kopen van een occasion is een aantrekkelijk prijskaartje: tegen lage kosten een kwalitatief product aanschaffen. Verder is er geen sprake van een lange levertijd. Minpunten zijn sporen van het gebruik en een versleten zitvlak. Het kan ook zijn dat de accu minder presteert. Rijd dus eerst even een flink rondje om de kwaliteit van de accu te beoordelen. Er zijn genoeg digitale platformen zoals tweedehands-scootmobiel.nl waar u advertenties van gebruikte modellen kunt doorzoeken.

Welk rijbewijs heb ik nodig?
Als eigenaar van een scootmobiel valt u onder de regeling van (gemotoriseerde) gehandicaptenvoertuigen. Het halen van een rijbewijs of bromfietscertificaat is niet noodzakelijk. U bent vrij om te gaan naar een lokale rijvaardigheidscursus of theorie-opleiding. Tijdens deze scootmobieltraining in Venlo legt u de basis voor onder andere verkeerskennis en leert u veiliger rijden. Het uitgangspunt van de regels in het verkeer zijn: het voertuig mag deelnemen aan het verkeer op het voet- en fietspad, en de openbare weg. Zowel binnen en buiten de bebouwde kom bent u welkom. Houd altijd zoveel mogelijk rechts en zorg dat u goed zichtbaar bent. Autowegen en snelwegen zijn verboden.

Is het verplicht om de scootmobiel te verzekeren?
Een scootmobiel is volgens de wet een motorrijtuig. Het verzekeren hiervan is altijd verplicht (zowel in de gevallen dat u buiten rijdt in uw woonplaats, maar ook wanneer u er binnen gebruik van maakt). Hoewel u niet hard gaat, kan er toch altijd wat gebeuren. Gevolgschade wordt niet verzekerd via de aansprakelijkheidsverzekering (AVP). Rijdt u onverzekerd rond? Dan kan u dat een boete opleveren van €280,00. De kosten moet u dan volledig zelfstandig betalen. Er wordt onderscheid gemaakt tussen WA en All-risk polissen. Een all-risk verzekering vergoedt schade bij anderen, maar ook bij uzelf. Een WA polis kost c.a. €5,40 p/maand. Een verzekerd voertuig is te herkennen aan het verzekeringsplaatje.

Is het beter om te kiezen voor een rollator of rolstoel?
Mensen met een afnemende mobiliteit kunnen ondersteuning krijgen met een rolstoel, rollator of scootmobiel. Het aanvragen van betrouwbare hulpmiddelen is essentieel voor het creëren van een veilige setting in huis. De rollator of elektrische rolstoel is soms voldoende voor korte afstanden. Of als u deels nog wel zelf kunt lopen. Een opvouwbare scootmobiel is echter veel sterker en is erg handig wanneer u langer zelfstandig thuis wilt wonen. Is het nog niet duidelijk? Bezoek dan een adviseur van een zorgaanbieder of de plaatselijke zorgwinkel Venlo.

Een scootmobielclub, wat is dat?
Trekt u graag op met gelijkgestemden en wilt u de omgeving beter leren kennen? U kunt zich aansluiten bij een scootmobielvereniging. In heel ons land (ook in de provincie Limburg) zijn deze verenigingen actief. Geniet van het sociale contact en verken samen de wijken als: Venlo-Centrum, Venlo-Zuid, Venlo-Oost-Noord, Venlo-Noord, Venlo-Oost-Zuid, Het Ven, Blerick-Midden, Blerick-Noord, Blerick-Zuid, Vossener, Klingerberg, Hout-Blerick, Boekend, Trade-Port, Tegelen-Centrum, Op de Hei, Steyl, Velden, Lomm, Arcen, Belfeld.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie