Scootmobiel Steyl

Bent u op zoek naar een goede scootmobiel in Steyl? De scootmobiel is een drie- of vierwielige scooter voor mensen die minder valide zijn of een beperkte mobiliteit hebben (mobiliteitsbeperking). Door gebruik te maken van dit elektrische vervoersmiddel voelt u zich weer zeker buiten de deur en neemt u weer zelf de regie in handen. U wilt graag weten welke scootmobiel bij u past. Scootzorg.nl helpt u bij het kopen van uw (eerste) scootmobiel. Op Scootzorg bieden wij een uitgebreid keuzeadvies en aanvullende info over o.a. WMO, de kosten waar u rekening mee moet houden, winkels in de buurt, de regels in het verkeer en rijvaardigheidscursussen.

 • Een scootmobiel is eigenlijk een scooter met 3 of 4 wielen en biedt uitkomst voor mindervaliden.
 • De voordelen: u bent mobieler en onafhankelijk en een comfortabele manier van reizen.
 • De kosten komen neer op bedragen tussen €550,00 en wel €6.250,00.
 • In enkele gevallen kunt u een scootmobiel (in bruikleen) krijgen via de WMO bij de gemeente Venlo (https://www.venlo.nl).
 • Rondom uw woonplaats maakt u snel een eenvoudig een afspraak bij een winkel of showroom waar men u uitgebreid advies kan geven over merken zoals Sterling en Inca.

Inhoudsopgave: Goedkope scootmobiel kopen | Aankooptips | Geschatte kosten | Een scootmobiel regelen via de gemeente Venlo (WMO) | Showrooms bezoeken | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieLimburg
GemeenteVenlo
Postcode5935
WMO Beslissingstermijn8-16 weken
PGB onkosten€13,05 – €17,4 per uur
Aantrekkelijke scootmobielInvacare Auriga 4W
AdviespuntMedipoint l Groene Kruis

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Steyl

U wilt weer zelfstandig zijn met een scootmobiel. Maar waar moet ik op letten? Online vind u enorm veel modellen met eigenschappen die volstrekt nieuw zijn. Hoe vind ik een model dat rijmt met mijn situatie? Ons advies: bedenk zelf eerst waarvoor u hem wil gebruiken. Zoek ik een type voor binnen- of buitengebruik, gebruik ik het dagelijks, en ga ik dan lange of korte stukken rijden? Wanneer u deze vragen beantwoord hebt kan het zoeken beginnen naar een goedkope scootmobiel in Steyl. Dit kan via internet door een brochure aan te vragen, een speciale thuisdemonstratie of door langs te gaan bij een winkel.

 • Een simpele opvouwbare scootmobiel is te koop vanaf €550,00.
 • Een vast model met drie wielen en 30 – 40 km actieradius koopt u al vanaf €1675,00.
 • Een extra veilig model met 4 wielen met goede vering en zitting is te koop vanaf €3100.

Advies van de specialist december 2021

Loopt u tegen problemen op bij het kiezen van de beste scootmobiel? Ons team wil u graag te woord staan. In onderstaande opsomming vindt u de hoofdlijnen / keuzes van deze productgroep.

Vaste of inklapbare scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Steyl kan probleemloos mee in het vliegtuig of OV en is gemakkelijk op te bergen. Met name bedoeld voor gebruik in huis en voor een kort ritje naar de supermarkt. De vaste scootmobiel is wat groter en steviger, heeft grote banden, meer comfort en heeft een langer actieradius. Ideaal als u veel en lang onderweg bent.

Waarom kiezen voor een model met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is flexibeler en heeft een kleinere draaicirkel. U stuurt eenvoudig met dit model. Bijvoorbeeld in een smalle gang. Bovendien geeft een product met 3 wielen u beenruimte voordeel. De 4-wiel scootmobiel is wat groter/steviger en rijdt wat veiliger. Dat ervaart u als u een scherpe bocht maakt en bij niveauverschillen. Een model met 4 wielen is vaak wat sneller en heeft meestal een grotere koersvastheid.

Is een hoge actieradius noodzakelijk?
De verschillende uitvoeringen onderscheiden zich nogal als we inzoomen op de actieradius. Dit is de maximale afstand die u met een accu kunt afleggen. Zoekt u iets voor uitsluitend binnen? Of voor een bezoekje aan de supermarkt? Een bereik van 20 km is dan afdoende. Denk u eraan veel te gaan rijden naar shoppingcentra of om gewoon lekker rond te rijden? U kunt dan het beste kiezen voor een actieradius van minimaal 50 kilometer.

Topsnelheid
In de situatie dat u iedere dag lange stukken rijdt, dan wilt u dat uiteraard wel op een prettig tempo kunnen doen. De instap-opvouwbare scootmobielen hebben een maximale snelheid van circa 7 km/uur. De luxe vaste modellen kunnen snelheden behalen van wel 27 km/uur. Modellen met een grotere accu hebben vaak ook meer vermogen / topsnelheid. Regel: op de stoep is de max. toegestane snelheid 6 km per uur.

Comfort
Wanneer u intensief gebruik maakt van uw scoot of als u snel last heeft van nek of rug (bewegingsbeperking) is comfort ontzettend belangrijk. De high-end modellen onderscheiden zich door maximale vering en een verstelbaar stuur/zitting. Test een model uit voor een proefrit in Steyl en ontdek zelf wat bij u past.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Welke kosten horen bij een scootmobiel?

We hebben uitgelegd waar u op moet letten als u een scootmobiel gaat kopen. Nu gaan we wat dieper in op de gemiddelde kosten. De kosten hebben te maken met de producent, de accucapaciteit, de snelheid die u kunt halen en optionele extra’s zoals achteruitkijkspiegels + een schootskleed. De aantrekkelijkste modellen koopt u al vanaf €535,00, de meest luxe modellen met alle opties kosten al gauw €5.800,00. In de tabel hieronder vind u de huidige prijs van veel verkochte modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Beginner39 km8 km/u€700
Prima320 – 25 km12 km/u€1800
Uitstekend445 km15 – 17 km/u€3800
Meeste comfort480 km+22 km/u€7.750
Schema met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Steyl
scootmobiel-kopen-steyl

Scootmobiel aanvragen gemeente Venlo via WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) stelt gemeenten verplicht om mensen te ondersteunen met zelfstandig wonen en deelnemen aan de samenleving. Onder bepaalde voorwaarden kunt u d.m.v. de WMO een scoot voor korte tijd lenen via het uitleenpunt of een PGB-budget ontvangen. De vervoersvoorzieningen van de WMO bieden vaak uitkomst. U kunt dan denken aan een regiotaxi, een rolstoel en uiteraard ook een scootmobiel. Kunt u slecht lopen maar wilt u wel graag in uw eigen huis blijven wonen en participeren in de maatschappij? Dan kunt u hulp vragen bij de gemeente Venlo. Een gemeente biedt diverse oplossingen.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): u krijgt een budget toegewezen waarmee u zelfstandig een scootmobiel mag kopen.
 • Steun in natura: u krijgt meestal een scootmobiel in bruikleen. Het is goed om te weten dat dit model niet is aangepast aan uw persoonlijke situatie.
 • Voor het lenen van een scootmobiel via de WMO betaalt u via de CAK €19,00 eigen bijdrage p/maand per huishouden.
 • De aanvraag kunt u doen via het WMO-loket. Kort daarna plannen ze een kort gesprek in om te inventariseren waar uw behoeftes liggen. Na een aantal weken/maanden hoort u of uw aanvraag is toegekend.
 • De aanvraag start bij het WMO-loket gemeente Venlo. Dit kan telefonisch (0773266430), men kan een mailtje sturen (afdelingwiz@venlo.nl), of kom naar het gemeentehuis (Ericaweg 6, 5915 ES, Venlo). Zie ook www.venlo.nl voor achtergrondinformatie.
 • Men hanteert een beslissingstermijn van om en nabij 8-16 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Adressen van winkels voor een gratis proefrit

Om tot een goede keuze te komen vindt u op deze website informatie over de belangrijkste onderwerpen. Toch zult u de verschillende modellen zelf moeten proberen. De gratis proefrit biedt in dat geval uitkomst. Tijdens deze ritten krijgt u rustig de tijd om verschillende uitvoeringen te proberen en kunt u direct vragen stellen aan de adviseur. In en rondom Steyl zijn er diverse winkels en showrooms te vinden. Een goede verkoopmedewerker geeft tips en advies voor het vinden van de beste scootmobiel. In de onderstaande tabel vind u de adresgegevens van showrooms, winkels en zorgleveranciers + uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Medipoint l Groene KruisDrie Decembersingel 485921 ACBlerick
Medipoint | Groene KruisTegelseweg 2105912 BLVenlo
Medipoint l Groene KruisSchoolstraat 75801 BNVenray
Tabel met adresgegevens van leveranciers, winkels en zorginstellingen


Uw thuisdemonstratie aanvragen in Steyl
Heeft u fysieke problemen en kan u niet naar de winkel toe? Gelukkig kan het ook bij u thuis. Deskundige aanbieders hebben een speciaal team voor thuisdemonstraties. In de opsomming hierna ontdekt u de beste leveranciers die u daarbij kunnen ondersteunen.

 • Practicomfort: 27 jaar ervaring en eigen monteurs
 • Mango: Binnen 14 dagen retourneerbaar
 • Quingo: Monteur aan huis voor reparatie en onderhoud
 • Medipoint: 60 echte winkels door heel nederland
 • Welzorg: Ruim aanbod van verschillende topmerken
 • Vegro: Al 35 jaar hulpmiddelen expert
 • Totalezorgwinkel.nl: Mogelijkheid tot huren of leasen

Veel verkochte modellen
Hieronder vindt u een overzicht met modellen die veel verkocht worden met daarbij details zoals actieradius, de maximale snelheid en een geschatte richtprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Invacare Auriga 4W40 km10 km/u€ 1.053
Meyra Ortopedia Cityliner 410+35 km10 km/u€ 4.675
Shoprider GK 1020 km6 km/u€ 2.195
Mango Leopard 345 km17 km/u€ 5.500
Overzicht met populaire scoots december 2021

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Kan ik ook een scootmobiel huren?
Ja, u kunt ook kiezen om een scootmobiel te huren in Steyl. Dit kunt u doen bij bijvoorbeeld Medipoint, Vegro of een andere zorgwinkel. Daarnaast bestaat er een zogenaamde scootmobielpool. Tegen geringe kosten mag u dan gebruik maken van een elektrische scooter. Wilt u een voertuig hebben voor de lange termijn? In die situatie is het verstandig om een model aan te schaffen of de mogelijkheden van leasen te onderzoeken.

Hoe werkt reparatie en onderhoud?
Verkopers (leveranciers van medische hulpmiddelen in Steyl) hanteren standaard een garantietermijn van 2 jaar. Uiteraard is het mogelijk om dit uit te breiden tot wel 10 jaar. Een groeiend aantal aanbieders werken met een omruilgarantie. Zo kan u gerust een aantal dagen/weken een bepaald model uitproberen. Gedegen onderhoud is tegen noodzakelijk. Daarom kan u ervoor kiezen om direct een onderhoudscontract aan te gaan. Dit is een soort complete APK waarbij alle veiligheidsaspecten worden nagelopen. Belangrijke punten zijn o.a. koolborstels en de accu(lader).

Hoe verstandig is het om te kiezen voor een tweedehands model?
In Nederland zijn de laatste jaren veel scootmobielen verkocht. Het gevolg? Steeds meer tweedehands scooters. De populariteit van de occasion zit ‘m in de aantrekkelijke prijs: voor een laag tarief haalt u een kwalitatieve scooter in huis. Daarnaast kunt u de mobiel meteen in gebruik nemen, er is geen levertijd. Mindere punten zijn krassen, deuken en technische problemen. Daarnaast zal de actieradius verslechterd zijn. Rijd dus eerst even een flink rondje om de actieradius van de accu te controleren. U kunt terecht op sites als scootmobielaanbod.nl waar u gebruikte modellen in de buurt kunt vinden.

Moet ik een rijbewijs hebben?
Als u met een scootmobiel rijdt heeft u te maken met de wetten voor gehandicaptenvoertuigen. U kunt zonder rijbewijs of bromfietscertificaat de weg op. We raden wel aan eens een bezoek te brengen aan een rijvaardigheidscursus of theorielessen volgen. Bij zo’n scootmobieltraining in Steyl worden onderwerpen behandeld alsanticiperen op het verkeer en kunt u uw rijtechniek verbeteren. Over het algemeen zijn verkeersregels niet moeilijk: u mag rijden op voet- en fietspad, en de openbare weg. Zowel binnen en buiten de bebouwde kom bent u welkom. Houd altijd zoveel mogelijk rechts en kijk goed om bij het inhalen. Autowegen en snelwegen zijn uiteraard niet toegestaan.

Is een scootmobiel verzekering verplicht?
Een scootmobiel is volgens de wet een motorrijtuig. Een verzekering is dus altijd vereist (zowel in de gevallen dat u zich op de openbare weg begeeft, maar ook wanneer u er binnen gebruik van maakt). Hoewel u vaak niet harder gaat dan 20 km/uur, kan er maar zo een klein ongeluk gebeuren. U kunt dan geen aanspraak maken op uw aansprakelijkheidsverzekering (AVP). Rijdt u op een onverzekerd voertuig? Dan loopt u het risico op een boete. Veroorzaakte schade is bovendien niet te verhalen op een verzekeraar. Er wordt onderscheid gemaakt tussen WA en All-risk polissen. De all-risk dekking vergoedt ook de schade aan uw eigen scooter. Een goedkope WA-polis is er al vanaf €4,30 p/maand. Een verzekerde mobiel heeft altijd een gele verzekeringssticker of plaatje.

Is het beter om te kiezen voor een rollator of rolstoel?
Veel mensen kunnen kiezen uit zorghulpmiddelen als een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het uitzoeken van een goed hulpmiddel is noodzakelijk om langer zelfstandig thuis te kunnen wonen. Zo’n elektrische rolstoel of rollator is prettig binnenshuis of in een zorginstelling. Of wanneer u kleine stukken nog wel loopt. Een opvouwbare scootmobiel is echter veel sterker en is handig als u grote afstanden aflegt. Nog vragen? Ga dan in gesprek met een zorgaanbieder of de plaatselijke zorgwinkel Steyl.

Wat is precies een scootmobielclub?
Houd u van sociaal contact en houd u ervan om lekker rond te rijden? U kunt zich aansluiten bij een scootmobielvereniging. Door heel Nederland (juist ook in de provincie Limburg) kunt u zich aansluiten. Lekker samen op pad en maak een tocht door wijken als: Venlo-Centrum, Venlo-Zuid, Venlo-Oost-Noord, Venlo-Noord, Venlo-Oost-Zuid, Het Ven, Blerick-Midden, Blerick-Noord, Blerick-Zuid, Vossener, Klingerberg, Hout-Blerick, Boekend, Trade-Port, Tegelen-Centrum, Op de Hei, Steyl, Velden, Lomm, Arcen, Belfeld.

Plaats een reactie