Scootmobiel Peel en Maas

Bent u op zoek naar een goede scootmobiel in Peel en Maas? Een scootmobiel is een elektrisch vervoersmiddel voor ouderen, chronisch zieken of mensen met een beperking (mobiliteitsbeperking). Middels dit elektrische vervoersmiddel blijft u langer zelfstandig en kunt u er weer heerlijk op uit in de natuur. Maar welke scootmobiel past bij mij? Scootzorg.nl biedt een helpende hand bij bij het maken van de juiste keuze. Via onze vergelijker leest u tips voor het kiezen van het juiste model en belangrijke info over onder andere PGB en WMO, de actuele prijzen, het aanvragen van een thuisdemonstratie, de regels in het verkeer en de scootmobielclub.

 • Een scootmobiel is een elektrisch vervoersmiddel voor ouderen en mensen met een beperking.
 • Voordelen: u bent minder afhankelijk en het is gemakkelijk te besturen.
 • De onkosten schatten we in tussen c.a. €650,00 oplopend tot 4.750,00.
 • In enkele gevallen kunt u een scootmobiel (in bruikleen) krijgen via de WMO bij de gemeente Peel en Maas (https://www.peelenmaas.nl).
 • In uw regio kunt u terecht bij meerdere winkels en showrooms (of dealer) van bekende merken als Electric Mobility en Mango.

Informatie: Goedkope scootmobiel kopen | Advies | Prijzen | Scootmobiel subsidie aanvragen bij de gemeente Peel en Maas (WMO) | Verkooppunten | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieLimburg
GemeentePeel en Maas
Postcode5988
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
PGB onkosten€14,25 – €17,44 per uur
Veel gekozen merkRevatak Solo TS120 Comfort
Adviespunt in de buurtMedipoint | Groene Kruis

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Peel en Maas

U wilt weer zelfstandig zijn met een scootmobiel. Alleen, wat zijn belangrijke aspecten? Scootmobielen zijn er in vele soorten en maten met allerlei opties en extra’s die u misschien helemaal niet kent. Hoe vind ik een model dat voldoet aan mijn behoeften? Startpunt: ga eerst na wat u eigenlijk zoekt. Gebruik ik de scooter hoofdzakelijk binnen of buiten, wordt hij dagelijks gebruikt, en zijn dit vooral korte of lange afstanden? Zodra dit duidelijk is kan het zoeken beginnen naar een goedkope scootmobiel in Peel en Maas. Dit kan online d.m.v. een uitgebreide brochure, een thuisdemonstratie of via een adviseur in de winkel.

 • Een eenvoudige opvouwbare scootmobiel begint zo rond de €570,00.
 • Een vaste scooter met 3 wielen en een bereik van 35 km begint zo rond de €2225,00.
 • Een sterk 4 wielen model met een comfortabele zit schaft u al aan vanaf c.a. €4900.

Advies van de specialist mei 2022

Kunt u wat hulp gebruiken bij het aanschaffen van de beste scootmobiel van dit moment? Ons team wil u graag te woord staan. In de box hieronder achterhaalt u de belangrijkste criteria.

Inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Peel en Maas kan gemakkelijk mee in auto, bus of vliegtuig en kunt u eenvoudig kwijt in een klein schuurtje. Handig voor in huis en korte afstanden buitenshuis. De vaste scootmobiel is stevig, heeft extra comfortvoorzieningen en kan langer en harder rijden. Een uitstekend model voor buitengebruik.

3 of 4 wielen, wat is beter?
Een 3-wiel scootmobiel rijdt lichter en een handige korte draaicirkel. U stuurt eenvoudig met dit model. Ideaal in de supermarkt. Tevens geeft een product met 3 wielen u beenruimte voordeel. De 4-wiel scootmobiel is wat groter/steviger en geeft u een veilige rijervaring. Dit merkt u vooral als u de bochten instuurt of als u schuin de stoep afrijdt. Een scooter met 4 wielen haalt een hogere snelheid en heeft meer comfort tijdens het rijden.

Is een hoge actieradius noodzakelijk?
De mobielen verschillen nogal als het gaat om actieradius. Daarmee bedoeld met de max. afstand die gereden kan worden op 1 volle accu. Gaat u vooral in/rondom huis rijden? Of voor een bezoekje aan de supermarkt? Een actieradius van 10 – 20 km is afdoende. Gaat u de mobiel echt gebruiken voor lange ritten naar de stad of een plaatselijk buurtgebouw? In dat geval adviseren wij te kiezen voor een accu met een vermogen van 97 Ah.

Welke snelheid heb ik nodig?
Op het moment dat u grote stukken rijdt, dan is het handig als de vaart er in zit. De budget opvouwbare scootmobielen gaan maximaal 10 kilometer per uur.Grote vaste modellen kunnen veel sneller rijden (tot wel 25 km/u). Scoots met een grote accu gaan vaak ook een stuk sneller. Goed om te weten: als u op de stoep rijdt mag u maximaal 6 kilometer per uur.

Comfort en extra opties
Als u lange afstanden wilt afleggen en zeker ook bij rugklachten (bewegingsbeperking) is een ergonomisch ontwerp erg belangrijk. Duurdere modellen hebben de beschikking over maximale vering en een luxe zitting. Reserveer een model voor een proefrit in Peel en Maas en probeer alle luxe opties zelf uit.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat zijn de kosten van een goede scootmobiel?

U weet nu wat de onmisbare onderwerpen zijn als u een scootmobiel gaat uitkiezen. In het volgende gedeelte vertellen we meer over de kosten. De prijzen hangen af van de producent, de accucapaciteit, hoe hard de scoot kan en randproducten als een alarmsysteem + een stokhouder. De aantrekkelijkste scooters kunt u al vinden vanaf €505,00, en de meest luxe scooters lopen al gauw op tot €6.500,00. In de tabel hieronder treft u de actuele prijs van een aantal types.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Simpel312 km7 km/u€650
Verbeterd315 – 25 km10 km/u€1450
Goed440 km15 km/u€3300
Luxe480 km20 – 22 km/u€9.500
Tabel met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Peel en Maas
scootmobiel-kopen-peel-en-maas

Scootmobiel aanvragen gemeente Peel en Maas via WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) verplicht gemeenten om mensen te ondersteunen met zelfstandig wonen en deelnemen aan de samenleving. Onder bepaalde voorwaarden kunt u via deze WMO een scoot voor korte tijd lenen via het uitleenpunt of een PGB-krijgen waarmee u zelf iets kunt aanschaffen. De vervoersvoorzieningen van de WMO bieden vaak uitkomst. Voorbeelden hiervan zijn een auto in bruikleen en daarnaast een eigen scootmobiel. Kunt u slecht lopen maar wilt u wel graag in uw eigen huis blijven wonen en kunnen blijven deelnemen aan sociale activiteiten? In deze gevallen hebt u mogelijk recht op steun vanuit de gemeente Peel en Maas. Er zijn meerdere voorzieningen die de gemeente u kan bieden.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): dit is een financiële tegemoetkoming waarmee u zelf op zoek kunt gaan naar een geschikt voertuig.
 • Steun in natura: u krijgt een scootmobiel in bruikleen van de gemeente. Houd er rekening mee dat u weinig tot geen invloed hebt op het type.
 • Wanneer u een scootmobiel leent via het WMO berekent het CAK een eigen bijdrage €19,50 per 4 weken.
 • U dient uw aanvraag in via het WMO-loket. Hierna komt de WMO-consulent langs om te kijken wat uw individuele zorgvraag is. Na een aantal weken krijgt u bericht of de aanvraag wordt gehonoreerd.
 • Heeft u tussendoor nog bedenkingen? Stel ze bij WMO-loket gemeente Peel en Maas. U kunt even bellen (0773066666), men kan een mailtje sturen (vraag@peelenmaas.nl), of ga even langs bij het stadhuis (Wilhelminaplein 1, 5981 CC, Panningen). U kunt ook terecht op www.peelenmaas.nl voor uitgebreide info.
 • De beslissingstermijn bedraagt ongeveer 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Proefrit maken bij winkels en showrooms in de buurt

Voor het vinden van de ideale scoot verzamelen wij hier uiteenlopende belangrijke info. Alleen, uiteindelijk is het uittesten ook zeer handig. Kies voor een gratis proefrit zorgt ervoor dat u een betere keuze kunt maken. Daar kunnen diverse modellen worden getest waardoor u een meer weloverwogen keus kunt maken. In de buurt van Peel en Maas vinden we een aantal winkels/showrooms. Een productspecialist is u graag van dienst bij het vinden van de beste scootmobiel. In de volgende opsomming bekijkt u direct contactgegevens van verschillende aanbieders, winkels en thuiszorginstellingen + WMO uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Medipoint | Groene KruisRaadhuisstraat 1145981 BJPanningen
Pro VitaBroeklaan 4B5953 NBReuver
Medipoint l Groene KruisDrie Decembersingel 485921 ACBlerick
Tabel met zorgaanbieders en showrooms in de regio


Uw thuisdemonstratie aanvragen in Peel en Maas
Heeft u medische problemen en lukt het niet om naar een speciaalzaak of winkel te gaan? Een thuisdemo is dan een mooi alternatief. Deskundige aanbieders komen bij u thuis voor een thuisdemonstratie. Onderstaand ontdekt u een aantal bekende leveranciers die bij u thuis kunnen komen.

 • Practicomfort: Grote keuze in elke prijsklasse
 • Mango: Ervaar het product in uw omgeving
 • Quingo: 4.000 zéér tevreden klanten in Nederland
 • Medipoint: Individueel maatwerk mogelijk
 • Welzorg: Ruim aanbod scootmobielen, rollators en rolstoelen
 • Vegro: Biedt totaaloplossingen
 • Totalezorgwinkel.nl: Demo’s en levering in heel Nederland

Veel verkochte modellen
Hieronder bekijkt u een lijst met daarin succesvolle merken en modellen met daarbij details zoals actieradius, de topsnelheid en de mogelijke prijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Revatak Solo TS120 Comfort70 km17 km/u€ 8.385
Mango Leopard 345 km17 km/u€ 5.500
Meyra Cityliner 31235 km12 km/u€ 5.141
Invacare Leo 3 wiel36 km8 km/u€ 2.495
Schema met populaire voertuigen mei 2022

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Is het mogelijk een scootmobiel te huren?
Ja, u kunt ook kiezen om een scootmobiel te huren in Peel en Maas. Dat kan bijvoorbeeld bij bijvoorbeeld Medipoint, Vegro of een andere zorgwinkel. Veel gemeenten beschikken ook over een scootmobielpool. Tegen lage kosten of zelfs gratis mag u dan gebruik maken van een elektrische scooter. Wilt u echter voor een langere periode huren? In die situatie raden we zeker aan zelf een model aan te schaffen en/of te kijken naar lease-mogelijkheden.

Hoe zit het met het onderhoud?
Merken (leveranciers van medische hulpmiddelen in Peel en Maas) bieden een wettelijke 2-jarige garantietermijn. Normaal gesproken kunt u deze garantie met enkele jaren verlengen. Meerdere aanbieders werken met een omruilgarantie. Op deze manier kunt u op uw gemak een model uitproberen. Een kwalitatief onderhoud is cruciaal. Vandaar is het aan te raden om te kiezen voor een onderhoudscontract. Vergelijkbaar met een auto APK waarbij alle belangrijke onderdelen worden gecheckt. De monteur onderzoekt o.a. stuurkolom afstelling en de conditie van de accu.

Is het handig om een tweedehands model te kopen?
Inmiddels is de scootmobiel behoorlijk ingeburgerd. De markt voor tweedehands modellen groeit daardoor ook hard. Het positieve aspect van een goede occasion is een aantrekkelijk prijskaartje: ook met beperkte financiële middelen kunt u een heel geschikte scooter kopen. Evenzeer is er vaak geen levertijd. Wat minder is zijn een krasje, deukje of andere kleine gebruikssporen. Ook komen accu-problemen soms voor. Maak een lange proefrit om de actieradius van de accu te controleren. Er zijn verschillende online platformen als 2dehands.be waar u gebruikte modellen in de buurt kunt vinden.

Moet ik een rijbewijs halen?
Als u met een scootmobiel rijdt heeft u te maken met de wetten voor gehandicaptenvoertuigen. Een bromfietscertificaat of rijbewijs is dus niet nodig. Er bestaan wel opties voor rijvaardigheidscursussen en theorielessen. In een erkende scootmobieltraining in Peel en Maas behandeld u zaken zoals de regels op de weg en leert u drempels en stoepjes rijden. De verkeersregels zijn niet ingewikkeld: u mag rijden op stoep, voetpad, fietspad en de rijbaan. U mag zowel binnen als buiten de bebouwde kom rijden. Houd altijd zoveel mogelijk rechts en draag bij voorkeur een veiligheidshesje. Autowegen en snelwegen zijn verboden.

Is het noodzakelijk een scootmobiel te verzekeren?
Een scootmobiel is volgens de wet een motorrijtuig. U sluit altijd een verzekering af (zowel op het moment dat u in de buitenlucht rijdt, maar ook als u hem uitsluitend binnen gebruikt). Hoewel u vaak niet harder gaat dan 20 km/uur, kan er toch altijd wat gebeuren. De schade die daaruit voortvloeit wordt niet gedekt door de AVP (aansprakelijkheidsverzekering). Gaat u toch zonder verzekering de weg op? Dan kunt u daar een boete voor krijgen. Eventuele schade wordt dan niet verzekerd. Er worden WA en All-risk dekkingen aangeboden. Bij all-risk krijg je ook schade door eigen schuld vergoed. Een WA dekking heeft u al vanaf €3,70 per maand. Een verzekerde scoot is te herkennen aan het verzekeringsplaatje.

Zijn rollators of rolstoelen voor mij geschikt?
Sommigen mensen twijfelen nog tussen een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het toepassen van fysieke hulpmiddelen is noodzakelijk om langer zelfstandig thuis te kunnen wonen. Een elektrische rolstoel of rollator is soms voldoende voor korte afstanden. Of wanneer u kleine stukken nog wel loopt. Een opvouwbare scootmobiel is echter veel sterker en komt om de hoek kijken als u nog wel grote afstanden gaat afleggen. Is het nog niet duidelijk? Bezoek dan een adviseur van een zorgleverancier of de regionale zorgwinkel Peel en Maas.

Wat is een scootmobielclub?
Ervaringen delen met andere gebruikers en wilt u de omgeving beter leren kennen? Een scootmobielvereniging maakt dit mogelijk. In het hele land (met name ook in de provincie Limburg) zijn zulke initiatieven te vinden. Gezellig een praatje maken en tour door wijken zoals: Grashoek-Koningslust, Panningen, Kessel, Maasbree, Baarlo, Meijel.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie